Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Σχολείο-Επιχείρηση σε αναζήτηση υπαλλήλων

Η προκήρυξη θέσεων εκπαιδευτικών από τα ίδια τα σχολεία, ανάλογα με τα κενά και τις ανάγκες τους, αποτελεί μία από τις προτάσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας για το νέο σύστημα προσλήψεων. Της Λίνας Κοϊνά στον Αγγελιοφόρο.

Ωρομίσθιος, το επάγγελμα του ...μέλλοντος - Μέρος Δεύτερον

Σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης (σελ.75) το 2010 θα προσληφθούν 3.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές θα μειωθούν κατά 7 – 8.000. Η μείωση στις προσλήψεις, σε σχέση με το 2009 (έρευνα του Χ. Κάτσικα στα Νέα ( http://www.tanea.gr/default.asp?pid=46&ct=37&artid=4524037&enthDate=29062009 ), θα είναι τεράστια. Προφανώς τα κενά θα συμπληρωθούν από μετακινήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών, μείωση αποσπάσεων σε υπηρεσίες και ανακλήσεις αποσπάσεων με τριετία ( http://www.esos.gr/).

Διαβάστε εδώ τι προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας.

Η ΟΛΜΕ για τις Κινητοποιήσεις των Αναπληρωτών

Συμπαρίσταται, όπως ήταν φυσικό, η Ομοσπονδία μας στους αδιόριστους συναδέλφους. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ

Ενημερωτικό της Νέας Δημοκρατίας για τα Επιδόματα Ανεργίας

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
15 Ιανουαρίου 2010
ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Η ασυνεννοησία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται για άλλη μια φορά με θύματα, νέους στην πλειονότητά τους ανθρώπους. Τα στελέχη και οι υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος αδυνατούν να συνεννοηθούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Στη μακριά λίστα της ασυνεννοησίας έρχεται να συμπληρωθεί το θέμα του επιδόματος ανεργίας και οι υποσχέσεις κουπονιών «ελεημοσύνης», αντί της προεκλογικής δέσμευσης του ΠΑΣΟΚ για αύξηση του επιδόματος.

Ενημέρωση, Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης


Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υποβάλλουν, κάθε χρόνο, όλες οι χώρες μέλη της Ο.Ν.Ε. παρουσιάζει αναλυτικά στόχους και μέτρα πολιτικής για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, αλλά και για την αναπτυξιακή πορεία της κάθε χώρας.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κοινή Σύσκεψη ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Διαβάστε τι αποφασίστηκε εδώ

Ψηφιακά...παρατράγουδα

Η ΟΛΜΕ καταγγέλει την απαίτηση του υπουργείου να εγκαταστήσουν οι καθήγητες το λογισμικό "e-school" στα net book που διανεμήθηκαν φέτος στους μαθητές Α Γυμανσίου. Ζητάει η εγκατάσταση να γίνει από τις εταιρείες που έβγαλαν κέρδος από την υπόθεση. Διαβάστε εδώ

Νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στη Ρόδο

Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ιδρύθηκε στη Ρόδο. Διαβάστε εδώ

Ωρομίσθιος, το επάγγελμα του ...μέλλοντος

Το πρόγραμμα σταθερότητας κομίζει σήματα λυγρά για τη νέα σχολική χρονιά. Διαβάστε το άρθρο της alfavita εδώ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

Η ΔΑΚΕ στηρίζει τον αγώνα αναπληρωτών - ωρομισθίων και καλεί τους συναδέλφους στη συνέλευση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή στη Ρόδο το Σαββάτο 16/01/2010 στις 12μμ στη Λέσχη του ΟΤΕ.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τις 100 μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τι ακριβώς υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά. Ο ελληνικός λαός τα θυμάται.
Δεν χρειάζεται να δείξουμε πόσο γρήγορα διαψεύσθηκαν οι υποσχέσεις του. Φροντίζει και αυτοδιαψεύδεται καθημερινά η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Νομοθεσία για την Επιλογή Στελεχών στις Θέσεις Ευθύνης της Εκπαίδευσης

Είναι γνωστό ότι στις 5 Δεκεμβρίου έληξε η δημόσια διαβούλευση για την κατάρτιση του νέου νόμου για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης. Εν όψει του νέου νόμου, σας παρουσιάζουμε τι ισχύει μέχρις στιγμής, ποιά είναι δηλαδή η νομοθεσία με την οποία έγιναν οι πιο πρόσφατες κρίσεις για κάθε θέση ευθύνης.
Μπορείτε να επιλέξετε την θέση για την οποία επιθυμείτε ενημέρωση, από το πλαίσιο ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ που βρίσκετε στην αριστερή στήλη του blog.
Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Δημόσια Διαβούλευση για τη Δια Βίου Μάθηση

Μετά την επιτυχή διαπίστευση του blog μας από το Υπουργείο Παιδείας, το γραφείο Τύπου μας έστειλε την πρώτη του ανακοίνωση. Αφορά στην έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τη Δια Βίου Μάθηση. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Σαμαράς: Θα εκπλαγούν, σύντομα, όσοι πιστεύουν ότι η Κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της άφθονο πολιτικό χρόνο

Με τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου, εκπνέει ο χρόνος ανοχής και υπομονής του ελληνικού λαού προς τη συγκεκριμένη κυβέρνηση,. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ.
Περισσότερα στο http://www.antinews.gr/?p=30693

Δελτίο Τύπου ΟΛΜΕ - Πρόγραμμα Δράσης για το προσεχές διάστημα

Στο δελτίο τύπου αναλύεται το πρόγραμμα δράσης που ενέκρινε η Ομοσπονδία.

Κείμενο για τον Διαγωνισμό των ...ιδιωτών

Άλλο ένα κείμενο του Δημήτρη Πεππέ και του Νίκου Παπαχρήστου, με θέμα την ανάθεση εκπόνησης νομοσχεδίου σε ιδιωτική εταιρεία (!) από το υπουργείο παιδείας. Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο αφορά σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων της εκπαίδευσης. Διαβάστε εδώ

Μήνυμα της ΔΑΚΕ για τις 100 μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα της ΟΛΜΕ. Διαβάστε το εδώ

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Δωδεκανήσου
                                
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Δωδεκανήσου σας προσκαλεί στην κοπή πίτας της παράταξης την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 7μ.μ. στο Ρουά Ματ στην Ιξιά της Ιαλυσού.

Την πρόσκληση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.

10 Ιανουαρίου 2010
Τα πρώτα μεγάλα «όχι» στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Αν και η κυβέρνηση διανύει ακόμα τη μετεκλογική περίοδο χάριτος διαθέτοντας το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, οι πρώτες σοβαρές διαφωνίες των πολιτών με την πολιτική της είναι ορατές, ενώ διατυπώνονται αμφιβολίες για την αξιοπιστία, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Το Ψηφοδέλτιο της Νίκης!

Ανακοινώθηκε ο συνδυασμός της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δωδεκανήσου για τις εκλογές ανάδειξης του Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Μπορείτε να δείτε όλα τα ονόματα εδώ

Για άλλη μια χρονιά, με ψηλά το κεφάλι, βαδίζουμε προς τη νική!

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΦΟΡΟ-ΧΑΟΣ

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Το Βήμα» παρουσιάζει έκδηλα την εικόνα της κυβέρνησης στο κυρίαρχο θέμα της οικονομίας  με το άρθρο «Φορολογικό χάος».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=31&ct=16

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

Ο νέος Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Τηλέμαχος Γαβαλάς, εκτός των άλλων προσόντων του έχει συμπεθεριά με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Αντζελα Γκερέκου, σύμφωνα με δημοσίευμα του blog “Troktiko” . Η αδελφή του κυρίου Γαβαλά είναι σύζυγος του αδελφού της κυρίας Γκερέκου!
http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_8604.html