Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα: Ο νέος ασφαλιστικός νόμος των δημοσίων υπαλλήλων

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΔΑΚΕ-ΔΤ)

ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 38, 10437 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.:2105285302 FAX:2105285316 E-mail:dake-d@nd.gr

Ο ΝΕΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές φέρνει ο νέος ασφαλιστικός νόμος στο δημόσιο, με βίαιες ανατροπές και σε αρκετές περιπτώσεις με βάρβαρο περιεχόμενο, τόσο στα χρόνια υπηρεσίας και τα όρια ηλικίας, όσο και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με τις πρωτοφανείς σε μέγεθος μειώσεις ακόμη και αυτών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Όπως θα διαπιστώσουμε και από τους πίνακες που θα παραθέσουμε, οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, ανάλογα με το χρόνο που έχουν προσληφθεί στο δημόσιο. Ήτοι, η πρώτη κατηγορία αφορά αυτούς που διορίστηκαν πριν από το 1983, η δεύτερη αφορά αυτούς που διορίστηκαν από το 1983 έως και το 1992 και η τρίτη αφορά αυτούς που προσλήφθηκαν από το 1993 και θα προσληφθούν έως και την 31.12.2010.

Σε ειδική επίσης κατηγορία αναφέρονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν μέχρι τώρα (θα το έχουν μέχρι 31.12.2010) διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ακόμη διαφορετικές ρυθμίσεις εμφανίζονται και για τους ενταγμένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αυτών που εργάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης ειδικές ρυθμίσεις αφορούν τη συνταξιοδότηση των στρατιωτικών, καθώς και τις προϋποθέσεις κληροδότησης των συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες.

Ιδιαίτερης επίσης σημασίας είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και άλλες περιπτώσεις που εντάσσουν πλασματικά έτη για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος καθώς και την περαιτέρω αύξηση των συντάξεων.

Α.- ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

για να διαβάσετε όλο το νόμο, επιλέξτε τον σύνδεσμο

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

 

η ΝΔ για τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με τα προβλήματα στις μεταφορές

 

ND Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι άστοχοι χειρισμοί της κυβέρνησης, η συμβολή της στη δημιουργία ακραίων καταστάσεων, η επιλογή επίσης ακραίων λύσεων, δημιούργησαν το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών.

Με θύματα όλους τους Έλληνες πολίτες.

Η ευθύνη είναι 100% της κυβέρνησης.

Το τίμημα το πληρώνει 100% η Ελλάδα».

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Είμαστε όλοι φορτηγατζήδες (συνεχίζεται η απεργία)

Είμαστε όλοι φορτηγατζήδες (συνεχίζεται η απεργία)

Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων
Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν διά βοής,οι φορηγατζήδες, ύστερα  από τρίωρη συνεδρίασή τους. Αυτή την στιγμή μεεταβαίνουν στη βουλή,γιά να επιδώσουν ψήφισμα.
Συνεχίζουμε και προχωρούμε δήλωσε ο Τζωρτζάτος . Θέλουμε να μάθουν ότι δεν ήρθαμε εδώ γιά να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας αλλά γιά να πανηγυρίσουμε όπως οι πρόγονοί μας όταν πήγαιναν επιταγμένοι στη μάχη. Ο κλάδος δίνει ό,τι έχει και δεν έχει γιά να μην χάσει την περιουσία του. Ευχαριστώ όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που μας συμπαραστέκονται .
 www.antinews.gr

Η σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Μυτιλήνη

 668816
……  Εδώ στην Περιφέρεια, υπάρχει ακόμα η άλλη Ελλάδα, που περιμένει να βρει διέξοδο από την κρίση, όχι με την ισοπέδωση των πάντων, αλλά από την άνθιση του τόπου και του λαού.
Όχι στη συντριβή της κοινωνίας, αλλά στην ανόρθωσή της, στην ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας, στην εκμετάλλευση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της. Στην άνθιση της Δημοκρατίας, όχι στην υπονόμευσή της.
Από δω από την Περιφέρεια, ξεσηκώνεται μια βοή, που συνοψίζεται σε πέντε λέξεις:
-- Δώστε την Ελλάδα μας πίσω!
Την Ελλάδα που σέβεται την εαυτό της. Όχι την Ελλάδα που εκλιπαρεί για δανεικά.
Την Ελλάδα που σέβεται τον νόμο. Όχι την Ελλάδα που έχει εθιστεί στην παρανομία…
Την Ελλάδα της Ανταγωνιστικότητας, όχι την Ελλάδα της ρεμούλας και της αρπαχτής.
Την Ελλάδα της Υπερηφάνειας, όχι την Ελλάδα της μοιρολατρίας και την ηττοπάθειας.
Την Ελλάδα της Παιδείας και του Πολιτισμού. Όχι την Ελλάδα της αγραμματοσύνης, που αρνιέται τη Γλώσσα της, ξεχνά την Ιστορία της, επιβραβεύει την αμάθεια, διώχνει τους άξιους, αποθαρρύνει τους ικανούς και αναδεικνύει τους «επιτήδειους».
Γι’ αυτή την Ελλάδα θα σας μιλήσω σήμερα. Την άλλη Ελλάδα. Που την έχουμε όλοι μέσα στην καρδιά μας. Αλλά πολλοί φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτήν. Φοβούνται ότι δεν υπάρχει πια. Φοβούνται ότι την εξόρισαν. Και την εξόντωσαν.
Ε λοιπόν, όχι. Η Ελλάδα αυτή υπάρχει!
Η Ελλάδα αυτή μένει απροσκύνητη, παραμένει όρθια και περιμένει να γυρίσει. Να θερμάνει τις καρδιές μας. Να εμπνεύσει τη δημιουργικότητά μας. Να ενώσει την κοινωνία μας. Να μας βγάλει από την κρίση…
Η λύση στην κρίση είναι αυτή η άλλη Ελλάδα.
Που υπάρχει παντού, μέσα μας και ανάμεσά μας.
Όπου υπάρχουν άξιοι, τίμιοι και δημιουργικοί Έλληνες. Που πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο.
Όπου υπάρχουν νέοι Έλληνες, που πασχίζουν και ελπίζουν.
Όπου υπάρχουν άξιοι Έλληνες, που δεν υποκύπτουν στη μισαλλοδοξία, δεν κοιτάνε πίσω, κοιτάνε μόνο μπροστά και παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.
-- Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που σας μεταφέρω: να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Να φέρουμε την Ελλάδα, την άλλη Ελλάδα, την αληθινή Ελλάδα πίσω.
-- Το δεύτερο μήνυμα που σας μεταφέρω είναι ότι το μπορούμε!
Δεν είναι «μονόδρομος» η συντριβή της κοινωνίας μας. Δεν είναι μονόδρομος οι θυσίες χωρίς τέλος και χωρίς ελπίδα.
Υπάρχει διέξοδος! Υπάρχει δρόμος να ξεπεράσουμε την κρίση. Κι είναι εφικτός. Αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Και να ξεπεράσουμε το χειρότερο εαυτό μας…
-- Και το τρίτο μήνυμα είναι ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Παντού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες που δεν γονάτισαν, δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς, που απορρίπτουν τους μονόδρομους και τα αδιέξοδα. Που θέλουν να πάρουν τη χώρα τους στα χέρια τους. Που θέλουν να σταθεί, ξανά, η Ελλάδα στα πόδια της.
Υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι εφικτός. Τον μπορούμε.
Και υπάρχουν πολλοί που τον πιστεύουν πια. Και πληθαίνουν κάθε μέρα.

Συνεχίζουν την απεργία οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης!

 

από verena.gr

tn_EKO-Khatzemarkos_prote_sunenteuxe_016 tn_EKO-Khatzemarkos_prote_sunenteuxe_003

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, μετά την πολύωρη γενική συνέλευση των ομοσπονδιών τους. «Όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας δίνει ότι έχει και δεν έχει για να μην χάσει αυτό που λέγεται περιουσιακό τους στοιχείο», δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος, πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών, μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης. «Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας αλλά να πανηγυρίσουμε όπως οι πρόγονοί μας όταν πήγαιναν σε μάχη», επεσήμανε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Τζωρτζάτος, ενώ ευχαρίστησε όσες κοινωνικές ομάδες συμπαραστέκονται στον κλάδο. Οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ θα πραγματοποιήσουν επίσης σήμερα πορεία προς τη Βουλή. Ελαφρώς βελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση στην αγορά καυσίμων καθώς από το πρωί επετράπη η κίνηση των ΙΧ βυτιοφόρων, ιδιοκτησίας των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, για τον εφοδιασμό των πρατηρίων. Παρ' όλα αυτά δεν λείπουν οι ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Απογραφής


Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι απογραφήκατε κανονικά στο ηλεκτρονικό σύστημα, εισάγοντας το ΑΦΜ σας και βλέποντας να εμφανίζονται στο κάτω τμήμα της οθόνης η ημερομηνία και η ώρα που υποβάλλατε τα στοιχεία σας και ο κωδικός της απογραφής σας 

Αρκεί να επιλέξετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www1.gsis.gr/HApografiMou/view.jsf

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Όλες οι μέχρι στιγμής αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011

 

Αποσπάσεις στην ΚΥ του Υπουργείου Παιδείας (28-07-10)

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία 2010-11 (26-07-10)

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ 2010-11 (26-07-10)

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κ.Υ. του Υπουργείου (01-07-10)

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Πανεπιστήμια για το σχολικό έτος 2010-2011 (30-06-10)

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ για το σχολικό έτος 2010-2011 (30-06-10)

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/σεις και τα Γραφεία Β΄θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2010-11 (30-06-10)

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) για το σχολικό έτος 2010-2011 (30-06-10)

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.), για το σχολικό έτος 2010-2011 (30-06-10)

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ο.Ε.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2010-2011 (30-06-10)

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ακαδημία Αθηνών για το σχολικό έτος 2010-2011 (30-06-10)

Απόφαση Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών ΔΕ και ΠΕ και Διοικητικών Υπαλλήλων στα ΠΕΚ για το σχολικό έτος 2010-2011 (30-06-10)

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β-θμιας από και προς Δωδεκάνησα – Τα Ονόματα

 

Για να δείτε τα ονόματα κάντε κλικ στο σύνδεσμο:


http://spreadsheets.google.com/pub?key=0AgBl6RGr7knUdGVUenhDYXllX3dscFM4RmREaVgtNXc&hl=en&output=html

από το blog ΟΙΚΟΛΟΓΙΣΜΟΙ του αντιπροέδρου και εκλεκτού στελέχους της παράταξής μας στην Κω, Φίλιππου Παπανικολάου.

Η ΝΔ ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση

Το σεβασμό της απέναντι στους θεσμούς και στο δημόσιο συμφέρον επέδειξε για μια ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή. Σε αντίθεση με τις πρακτικές που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση καταψηφίζοντας όλα τα νομοσχέδια… Σήμερα ψήφισε το νομοσχέδιο για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν κατέθεσε και τις ενστάσεις της.

Βασικές ενστάσεις της ΝΔ αποτέλεσαν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τα ειρηνοδικεία, οι προβλέψεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι οποίες οδηγούν σε μία πανσπερμία οργάνων και σε μία σύγχυση τελικά ως προς τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί, αλλά η βασική ένσταση συνίσταται στο εξής: Η Κυβέρνηση, από την πλευρά της επιχειρεί να επενδύσει και να δημιουργήσει την εντύπωση ότι περίπου σχεδόν όλοι αυτοί που χρωστάνε στις τράπεζες τώρα θα γλιτώσουν από τα χρέη τους… Μόνο που κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα…

Αυτό δηλαδή που νομοθετήθηκε και θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει μόνιμη και βεβαιωμένη από το δικαστήριο αδυναμία πληρωμής. Επίσης, πριν από την υπαγωγή του στις ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου θα πρέπει να του έχει ρευστοποιηθεί η περιουσία, εξαιρουμένης της πρώτης κατοικίας.

Όπως θα διαπιστώσουν και οι ενδιαφερόμενοι, μέσα σε δύο-τρεις μήνες, όταν θα θέλουν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις αυτού του νομοσχεδίου, αφού αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο, το κράτος είναι ο πρώτος μπαταχτσής…

O antiκοινοβουλευτικός- antinews.gr

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δωδεκανήσου: Οι Παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας

clip_image002ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

http://12dake.blogspot.com/

ΡΟΔΟΣ, 27/7/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στις 26-7-2010 αναφέρει μεταξύ άλλων πως για να μην κάνει τον κατάλληλο αριθμό διορισμών το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται τόσο να αυξήσει το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών όσο και να βάλει πάνω από 25 μαθητές σε κάθε τμήμα! Στην ίδια εφημερίδα πριν από ένα μήνα η κ. Διαμαντοπούλου υπόσχονταν στον ελληνικό λαό ότι θα έκανε τα δημόσια σχολεία σαν τα «καλά ιδιωτικά» (ΤΑ ΝΕΑ, 24/6/2010).

Η ασυνέπεια λόγων και έργων σε όλο της το μεγαλείο.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Διαμαντοπούλου άλλα λέει και άλλα κάνει.

Από τότε που ανέλαβε Υπουργός διαμαρτυρόταν σε κάθε ευκαιρία για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που βρήκε στο Υπουργείο της.

Έτσι, λοιπόν στο Νόμο 3833/2010, άρθρο 11, παράγραφος 8 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο διαβάζουμε:

[…] Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα […]

Ένα μόλις μήνα μετά, τον Απρίλιο, στο Νόμο 3848/2010, άρθρο 31, παράγραφο 6 η κυβέρνηση καταργεί το παραπάνω και φυσικά το καλοκαίρι προχώρησε σε σωρεία αποσπάσεων σε Υπουργείο, Υπηρεσίες κλπ.

Η κοροϊδία δεν έχει όρια.

Το μόνο που βλέπουν οι Έλληνες είναι μια κυβέρνηση να απαιτεί από τους μικρομεσαίους θυσίες χωρίς αντάλλαγμα, να μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, να εμπαίζει καθημερινά τον ελληνικό λαό και να οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε μια απίστευτη υποβάθμιση.

Πως μπορούν, λοιπόν, οι πολίτες να εμπιστευθούν αυτή την κυβέρνηση;

Πως είναι δυνατόν, την ώρα που η κοινωνία πλήττεται άδικα και βάναυσα από μια τόσο σοβαρή κρίση, οι ίδιοι οι Υπουργοί να κάνουν ότι μπορούν για να αυτοδιαψεύδονται και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό;

              Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Πράπας                 Νικόλαος Καντιμοίρης

Δηλώσεις υπευθυνότητας από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ημερών

panagiotopoulos-2-thumb-large

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως Νέα Δημοκρατία κατανοούμε απόλυτα τα αιτήματα των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων. Ωστόσο, θέλουμε να κάνουμε μια έκκληση προς όλους: N α μην τινάξουμε στον αέρα τον Τουρισμό και την Ελληνική Οικονομία, αυτό το δύσκολο, το κρίσιμο καλοκαίρι.

Και από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της. Να κάνει ειλικρινή δημόσιο διάλογο με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, για να βρεθεί, εδώ και τώρα, λύση στο πρόβλημα».

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό Μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας (ΠΥΣΔΕ) Εκπαίδευσης – Αιτήσεις μέχρι 10/8

από alfavita.gr

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό Μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό Μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.)

Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 

Όποιος ενδιαφέρεται για τα κενά και τις τοποθετήσεις στο ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου, μπορεί να επικοινωνήσει με τον αιρετό της παράταξης Στάθη Στέφο στο τηλέφωνο: 6936727494 ή στο e-mail: estefos@otenet.gr

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δωδεκανήσου για τις σημερινές αποσπάσεις

Αποσπάσεις καθηγητών από και προς το ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου 2010-2011

Της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Δωδεκανήσου

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Σας γνωστοποιούμε ότι μετά τη σημερινή ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, οι μετακινήσεις των καθηγητών ανά ειδικότητα από και προς τα Δωδεκάνησα διαμορφώνονται ως εξής:

Από τα Δωδεκάνησα έφυγαν 172 καθηγητές.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΠΕ01

11

ΠΕ10

3

ΠΕ02

9

ΠΕ11

69

ΠΕ03

10

ΠΕ12.02

2

ΠΕ0401

2

ΠΕ15

1

ΠΕ05

14

ΠΕ17.01

1

ΠΕ06

21

ΠΕ18.13

1

ΠΕ07

4

ΠΕ19

2

ΠΕ08

2

ΠΕ20

3

ΠΕ09

17

   

Στα Δωδεκάνησα ήρθαν 83 καθηγητές.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΔΕ01

2

ΠΕ11

3

ΠΕ01

2

ΠΕ12.04

1

ΠΕ02

31

ΠΕ12.05

1

ΠΕ03

6

ΠΕ15

1

ΠΕ0401

4

ΠΕ16.01

1

ΠΕ0402

2

ΠΕ17.02

1

ΠΕ0404

4

ΠΕ17.07

1

ΠΕ0405

1

ΠΕ18.02

1

ΠΕ05

4

ΠΕ18.12

1

ΠΕ06

4

ΠΕ18.31

1

ΠΕ07

3

ΠΕ19

4

ΠΕ08

1

ΠΕ20

2

   

ΠΕ32

1

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώστας Πράπας

Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σχολικού έτους 2010-2011

Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, στα  Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία, για το διδακτικό έτος 2010-2011.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν σε 6.344 και ικανοποιήθηκαν 3.997 (ποσοστό 63%).

Σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 6.435 και ικανοποιήθηκαν 3.635 (ποσοστό 56,5%)

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πρέπει να αποδεσμεύσουν τους αποσπώμενους εκπαιδευτικούς, εφόσον αντικατασταθούν.
Για το Δελτίο Τύπου και τους πίνακες των αποσπάσεων, πατήστε το διπλανό σύνδεσμο: ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Ζεσταθήκατε με τον καύσωνα; Το φθινόπωρο θα έχει περισσότερη ζέστη…

tanea26-7

Στο μισό οι προσλήψεις στα σχολεία Και κύμα φυγής με 10.000 εκπαιδευτικούς να οδεύουν προς τη σύνταξη

ΕΡΕΥΝΑ Του , Χρήστου Κάτσικα , xkatsikas@xkatsikas.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010 στα ΝΕΑ

 

▅Τάξεις με περισσότερους   από 25 μαθητές σκέφτεται  να δημιουργήσει το υπουργείο Παιδείας,  με συγχώνευση  τμημάτων για  εξοικονόμηση  εκπαιδευτικών.  Η προοπτική  των πληθωρικών τάξεων έχει  ανησυχήσει δάσκαλους και καθηγητές, οι  οποίοι επισημαίνουν ότι θα  δυσκολέψει η  εκπαιδευτική  διαδικασία  (φωτογραφία  αρχείου)

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των προσλήψεων εκπαιδευτικών μετά την ανάρτηση από το υπουργείο Παιδείας των πινάκων αναπληρωτών την Παρασκευή που μας πέρασε. Η αγωνία των χιλιάδων ενδιαφερομένων έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της λόγω της φετινής μείωσης των προσλήψεων.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται αντιμέτωπο με την αποχώρηση περίπου 10.000 εκπαιδευτικών που έχουν καταθέσει αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Η απειλή να αρχίσουν τα σχολεία με χιλιάδες κενά είναι άμεση και το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα γίνουν φέτος (και τη σχολική χρονιά 2011-12) σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.
Φέτος, όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς, το υπουργείο δήλωσε ότι θα διοριστούν περίπου 3.000 εκπαιδευτικοίοι μισοί σε σχέση με πέρσι- ενώ άλλοι 3.000 θα προσληφθούν τη σχολική χρονιά 2011-12. Ακόμη, θα προσληφθούν μόνιμοι σε δύο «δόσεις», φέτος και του χρόνου, οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει αίτηση φέτος. Επίσης, φέτος αναμένεται να προσληφθούν περίπου 4.000 αναπληρωτές, δηλαδή περίπου 7.000
λιγότεροι από πέρσι.
Εν τω μεταξύ, μεγάλο είναι το κύμα φυγής προς τη σύνταξη λόγω του νέου Ασφαλιστικού. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και το 2006 ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης για συνταξιοδότηση δεν ξεπερνούσε τις 3.000-3.500 ετησίως, το 2009 ο αριθμός αυτός προσέγγισε τις 6.000 ενώ φέτος αναμένεται να φτάσει τις 10.000! Η νέα αυτή πραγματικότητα σε συνδυασμό με τον δραστικό περιορισμό των προσλήψεων εντείνει την ανησυχία για μεγάλα κενά εκπαιδευτικών με την έναρξη του σχολικού έτους.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ

Στις τάξεις 5.000 εκπαιδευτικοί που κάλυπταν πραγματικές ή πλασματικές ανάγκες σε φορείς του υπουργείου


Τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές
ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ θα επιχειρήσει το υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν από το γεγονός της μεγάλης μείωσης μονίμων αλλά ιδιαίτερα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών:
Πρώτον, δείχνει τον δρόμο της επιστροφής στα σχολεία σε 5.000 εκπαιδευτικούς που μέχρι πέρσι τους χρησιμοποιούσε για να καλύπτει πραγματικές ή πλασματικές ανάγκες σε διάφορους φορείς του υπουργείου, όπως την Κεντρική Υπηρεσία, τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης, τον ΟΕΕΚ, την Ακαδημία Αθηνών, τις Βιβλιοθήκες, τα Πανεπιστήμια κ.λπ. Μαζί τους και αρκετές εκατοντάδες που επιστρέφουν αναγκαστικά από σχολεία του εξωτερικού.
Ο δεύτερος τρόπος είναι η συγκρότηση τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές στην τάξη. Η πλειονότητα των σχολείων σήμερα λειτουργεί με τμήματα που έχουν 22-25 μαθητές, οπότε είναι σίγουρο ότι με τη νέα διάταξη σε κάποια σχολεία θα γίνει συγχώνευση τμημάτων με συνέπεια την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών. Η προοπτική των πληθωρικών τάξεων έχει ανησυχήσει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι θα δυσκολέψει η εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο τρίτος τρόπος είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 16 του Ν. 1566/1985 στο οποίο ορίζεται: «Στις περιπτώσεις που οι προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας για κάθε μάθημα δεν καλύπτονται με το υποχρεωτικό ωράριο των διδασκόντων ο σύλλογος των διδασκόντων αναθέτει την κάλυψη των ωρών αυτών σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου. Για την κάλυψη των ωρών του προγράμματος μπορεί να ανατεθεί προαιρετική υπερωριακή διδασκαλία μέχρι πέντε (5) ώρες την εβδομάδα σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου με απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων και σε εκπαιδευτικούς άλλου σχολείου με απόφαση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου... Με υπουργική απόφαση είναι δυνατό να αυξηθούν μέχρι δέκα (10) οι ώρες προαιρετικής υπερωριακής διδασκαλίας, αν δεν καλύπτεται το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας».
Με την καθιέρωση δεύτερης ειδικότητας του εκπαιδευτικού (π.χ. ένας κοινωνιολόγος που έχει και πτυχίο Φιλολογίας να παίρνει ως δεύτερη ανάθεση φιλολογικά μαθήματα).
Με μετακινήσεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια (π.χ. καθηγητές ειδικοτήτων).

Ιδού λοιπόν το “νέο σχολείο”. Υπεραπασχόληση των εκπαιδευτικών, τριαντάρια τμήματα, περικοπές μισθών, μείωση προσλήψεων, απολύσεις στην ουσία ωρομισθίων και αναπληρωτών. Βελτιώνουν όλα αυτά, άραγε, την εικόνα του δημόσιου σχολείου και εξυπηρετούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το μαθητή;

Ρητορική ερώτηση…   

Και μετά τους πίνακες τι γίνεται; του Χρήστου Κυργιάκη

Μόλις χθες-23 Ιουλίου 2007- ανακοινώθηκαν, επιτέλους, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών,διορισμών,30μηνου,24μηνου με ΑΣΕΠ,κλπ.

Ωραία, και τώρα τι γίνεται;

Καταρχήν, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για ποιο λόγο άργησε τόσο πολύ η ανακοίνωση των παραπάνω πινάκων. Προέκυψε κάποιο νομικό, ή άλλο, πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να το γνωρίζουν;

Προσπερνώντας τα παραπάνω πρέπει να σταθούμε σε κάποια άλλα ζητήματα:

Πότε θα βγει η εγκύκλιος για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να υπάρχει χρόνος οι ενδιαφερόμενοι να προγραμματίσουν όσο γίνεται καλύτερα τις επόμενες κινήσεις τους; Ήδη η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί αφού τα πάντα σχετικά με τους διορισμούς βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Πόσους εκπαιδευτικούς θα προσλάβει από κάθε κλάδο και ειδικότητα κατά τη λεγόμενη «μεταβατική περίοδο»;Θα διοριστούν όλοι όσοι ανήκουν στις κατηγορίες που περίμεναν διορισμό (ΑΣΕΠ,40%,24μηνο,30μηνο,πολύτεκνοι, απολυμένοι ιδιωτικών σχολείων) ή θα αρχίσουν τα ψαλιδίσματα όπως ακούγεται και διαδίδεται;

Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα είναι το ότι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών έχουν ήδη ξεπεράσει τις 12000 και μέχρι τις 10 Αυγούστου που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μπορεί να φτάσουν και τις 15000,όταν ο αντίστοιχος αριθμός τις προηγούμενες χρονιές ήταν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, γύρω στις 4000 με 5000.

Τα κενά αυτά θα εμφανιστούν μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Πρόκειται όμως για γνωστά και απολύτως μετρήσιμα κενά. Θα καλυφτούν όλα αυτά τα κενά πριν αρχίσει η σχολική χρονιά ή θα τρέχουν μέσα στον Οκτώβριο να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα;

Το υπουργείο με βάση το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης μπορεί να προσλάβει ακριβώς τόσους μόνιμους εκπαιδευτικούς όσοι είναι και οι εκπαιδευτικοί που θα συνταξιοδοτηθούν. Δηλαδή, όχι μόνο μπορεί αλλά και επιβάλλεται να προσλάβει πολλές χιλιάδες επιπλέον μόνιμους εκπαιδευτικούς εκτός των 3000 περίπου που έχει εξαγγείλει για φέτος.

Θα το πράξει όμως ή ακόμη και απέναντι σ’αυτό το αντιδραστικό Σύμφωνο Σταθερότητας που η ίδια η κυβέρνηση ασπάζεται και επικαλείται κάθε τόσο, θα φανεί για μία ακόμη φορά αφερέγγυα;

Το ζήτημα της κατακόρυφης αύξησης των αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, μετά και τις άγριες ανατροπές στην ασφάλιση των εργαζομένων, μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα ρυθμισμένη να εκραγεί το φθινόπωρο. Αν δεν προχωρήσει άμεσα σε γενναία αύξηση του αριθμού των προσλήψεων που να καλύπτει οπωσδήποτε την αναλογία 1 προς 1 για τους εξερχόμενους και νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς τότε πολλά σχολεία δεν θα μπορέσουν καν να λειτουργήσουν ή θα λειτουργήσουν με πολλές ώρες να χάνονται.

Το προηγούμενο συμπέρασμα όχι μόνο δεν προκύπτει αυθαίρετα αλλά εμπεριέχει σχεδόν τη βεβαιότητα ότι θα συμβεί αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά τις προηγούμενες χρονιές,ενώ οι διορισμοί μονίμων ήταν διπλάσιοι από όσους έχουν εξαγγείλει για φέτος και ενώ οι συνάδελφοι που έβγαιναν στη σύνταξη ήταν γύρω στις 5000,παρόλα αυτά υπήρχαν πολλά κενά τα οποία κάλυπταν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι (ο αριθμός των οποίων θα είναι για φέτος μειωμένος κατά 70%).

Ας αναλογιστούν έστω και τώρα την ευθύνη τους προχωρώντας σε μεγάλη αύξηση των διορισμών αλλιώς θα είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που θα επικρατήσει το Σεπτέμβρη στα σχολεία και δεν θα μπορούν να ισχυριστούν ότι υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί.Εκτός αν το φθινόπωρο μαζί με το άνοιγμα των σχολείων φέρει και εκλογές, οπότε….


Χρήστος Κυργιάκης : φυσικός - αναπληρωτής

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=5971