Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ: Να πάρουμε τώρα μέτρα τόνωσης της αγοράς

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Οι ώρες αυτές είναι για περισυλλογή, όχι για πανηγυρισμούς.
Αν υπάρχει κάτι πραγματικά θετικό, είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την οποία αποτρέπεται η πιστωτική ασφυξία στην ελληνική αγορά. Αυτό το παλέψαμε ως Νέα Δημοκρατία εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, ήταν μια από τις τρεις βασικές προτάσεις, που κατέθεσα στη συνάντησή μου με τους υπουργούς Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Όμως, για το κύριο μέρος της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες, έχουμε σοβαρούς προβληματισμούς. Τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τον τρόπο και τη διαδικασία που μπορεί να λειτουργήσει:
* Πρώτον, στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι για να πάρει βοήθεια η Ελλάδα απαιτείται να έχει φτάσει στο «έσχατο σημείο». Δεν προσδιορίζεται σαφώς ποιο είναι αυτό: Να δανείζεσαι με 6% από τις αγορές; Να δανείζεσαι με 8% από τις αγορές; Να μην μπορεί να δανειστείς καθόλου από τις αγορές;
Δηλαδή ζητούν από την Ελλάδα να φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας, για να τη βοηθήσουν;
Εμείς όμως ζητήσαμε τη στήριξη, ακριβώς για να μην φτάσουμε στα όρια αυτά…
* Δεύτερον, ακόμα κι αν μπαίναμε στη διαδικασία βοήθειας κάτω από τέτοιους όρους, η Συμφωνία επιβάλλει τη λήψη της τελικής απόφασης από κάθε χώρα της Ευρωζώνης με ομοφωνία. Το οποίο στην πράξη μπορεί να σημάνει και νέα μέτρα. Συνεπώς, πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία.
Τέλος, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο της Συμφωνίας, φωτογραφίζει επί πλέον δυσμενείς όρους για την Ελλάδα και ευθεία υπονόμευση των Ευρωπαϊκών θεσμών, μια που οδηγεί στον έλεγχο μιας Ευρωπαϊκής Οικονομίας από ένα κατ’ εξοχήν μη ευρωπαϊκό Οργανισμό.
Εδώ, λοιπόν, που είμαστε, ή παίρνουμε τώρα μέτρα τόνωσης της αγοράς, για να μην βαθύνει και γίνει μόνιμη η ύφεση, ή σε λίγο θα μας επιβληθούν νέα χειρότερα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος.
Το συμπέρασμα είναι ένα: η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει το σκόπελο μόνη της. Και να σταθεί στα πόδια της μόνη της. Αυτό είναι το πιο συμφέρον για την ίδια. Αυτό επιβάλλει και η αξιοπρέπεια της χώρας μας. Και η ανόρθωση της αξιοπιστίας της.
Μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Και θα το κάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις ».
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=59875&Itemid=92

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Πολύ όμορφη εκδήλωση στη Μεσαιωνική Τάφρο της Παλιάς Πόλης Ρόδου


...Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» σας προσκαλεί την Κυριακή, 28 Μαρτίου, σε μία μοναδική, ατμοσφαιρική περιπλάνηση στην Τάφρο, την ώρα που δύει ο ήλιος!
Όλοι οι φίλοι που θα παραβρεθούν μαζί μας στην όμορφη διαδρομή, κατά μήκος των επιβλητικών μας τειχών, θα δουν Ιππότες να φρουρούν τις πύλες, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη Δεσποσύνη Σαπφώ, να τραγουδάει μελωδικά, θρηνώντας τους χαμένους στρατιώτες του Μεσαίωνα και θα μάθουν για τις σπουδαίες μάχες και τις μεγάλες πολιορκίες που έζησε η πόλη μας! Ξεναγός μας σε αυτή την ιστορική διαδρομή θα είναι η Κατερίνα Ντέλλα (Προϊσταμένη τμήματος αναστύλωσης αρχαίων μνημείων Δωδεκανήσου - ΥΠΠΟ).
Τόπος συνάντησης: Πύλη d’ Amboise1 (Ζωγράφοι) στις 18:30.
..

Για να διαβάσετε ολόκληρο το δελτίο τύπου που απέστειλε το ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ, επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://rokar-rokar.blogspot.com/2010/03/blog-post_6647.html

Αφιέρωμα - Προσκλητήριο Ηρώων (17 video)

Για τη σημερινή επέτειο της εθνικής μας Παλιγεννεσίας


ΡΟΥΣΦΕΤΙ, ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ, ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ, ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ... 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΡΥΧΟΥΝ ΤΗ ΦΥΛΗ ΜΑΣ;

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει 12 μέτρα για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συμβολή στον Κοινωνικό Διάλογο.

Με 12 προτάσεις για ένα δίκαιο, λειτουργικό και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, με εκτενείς δηλώσεις, που έκανε σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα 12 προτάσεις για το Ασφαλιστικό, ως συμβολή στον Κοινωνικό Διάλογο, για το μεγάλο αυτό θέμα, ο οποίος, ήδη, έχει δρομολογηθεί:

(ακολουθεί η παρουσίαση μόνο 12 των μέτρων. Για ολόκληρες τις δηλώσεις επιλέξτε το: http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=59786&Itemid=309 )

 
Α. ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ

1. Χαρακτήρας του Συστήματος / Κοινωνικό Μέρισμα στις χαμηλές συντάξεις : Διατήρηση του δημόσιου και καθολικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, με παράλληλη ενίσχυση του ανταποδοτικού του χαρακτήρα, προκειμένου να διασφαλίζει, με την εγγύηση του Κράτους, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους συνταξιούχους. Λειτουργία Μηχανισμού Μερισματικής Απόδοσης Αποθεματικών: από την απόδοση της περιουσίας των Ταμείων, που αξιοποιείται, ένα ποσοστό να δίνεται ως «κοινωνικό μέρισμα» στους πραγματικά χαμηλοσυνταξιούχους, με συνεκτίμηση εισοδηματικών κριτηρίων .

2. Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ): Άμεση ενεργοποίηση και θεσμική ενίσχυση του συσταθέντος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. «κουμπαρά» του Ασφαλιστικού μας Συστήματος για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων.

3. «Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ασφάλισης»: Σύσταση ανεξάρτητου Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ασφάλισης μόνιμου χαρακτήρα, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο, συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία και μελέτες και οργανώνει, σε σταθερή βάση, τη σχετική επιστημονική συζήτηση, με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων. Εκπονεί Ετήσια Έκθεση για την κατάσταση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) και υποβάλλει προτάσεις βελτίωσης, εξορθολογισμού και αλλαγών, ανάλογα με τα στοιχεία, σε όποιες περιπτώσεις διαπιστώνεται δυσλειτουργία-πρόβλημα. Η Πολιτεία θα έχει μια καθαρή και αντικειμενική εικόνα σε σταθερή (δωδεκάμηνη) βάση για όσα συμβαίνουν στο Ασφαλιστικό, ώστε να δρα εγκαίρως με πολιτικές αποφάσεις, όπου και όταν απαιτείται. Το Παρατηρητήριο θα είναι συμβουλευτικό - επιστημονικό όργανο του Υπουργείου.

4. Αναλογιστικές μελέτες: Αναβάθμιση και στελέχωση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) με πλήρη αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της σε σχέση με τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών του Υπουργείου Εργασίας. Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης στο εξής θα συνοδεύεται από σχετική έκθεση της ΕΑΑ.

Β. ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

5. Γενικά όρια ηλικίας: Συμφωνία όλων (κοινωνικών εταίρων, κομμάτων, Ταμείων) για αυστηρή εφαρμογή, χωρίς παρεκκλίσεις και καταστρατηγήσεις, της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Εθνική δέσμευση στη Βουλή για κατάργηση των εξαιρέσεων από τον κανόνα των γενικών ορίων, πλην ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (Βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες, ανάπηροι, κ.λπ.).

6. Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις / κίνητρα παραμονής στην εργασία / απασχόληση συνταξιούχων: Επέκταση των σχετικών ρυθμίσεων της ισχύουσας νομοθεσίας για αποθάρρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Διατήρηση και ενίσχυση των κινήτρων για εθελούσια παραμονή στην εργασία, που έχουν θεσπιστεί με το Ν. 3655/08, με στόχο την άνοδο της μέσης πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης. Αναμόρφωση και δίκαιη ρύθμιση του καθεστώτος απασχόλησης συνταξιούχων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

7. Επικουρικές συντάξεις / Πρόνοια (εφάπαξ) / Επαγγελματική – ιδιωτική ασφάλιση: Άμεση ανάγκη λειτουργικής αναδιοργάνωσης των Επικουρικών Ταμείων και των Ταμείων Πρόνοιας (μητρώα, αναλογιστικές μελέτες). Σταδιακός εξορθολογισμός των επικουρικών συντάξεων και των παροχών πρόνοιας (εφάπαξ), ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά των θεσμών της επικουρικής ασφάλισης και της πρόνοιας. Ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των εισφορών που τυχόν καταβάλλει ο εργαζόμενος στην -προαιρετική- επαγγελματική ή ιδιωτική ασφάλιση, προς ενίσχυση του 2ου και 3ου πυλώνα του Συστήματος.

8. Εισφοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία / «Ασφαλιστική Δήλωση»: Αξιοποίηση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ως μοναδικού αριθμού εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης. Εντός εξαμήνου ηλεκτρονική διασύνδεση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ( on - line σύστημα) με όλους τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και λοιπά Ταμεία) καθώς και με το TAXIS . Σύσταση ειδικού Ελεγκτικού Σώματος, στα πρότυπα της ΥΠΕΕ. Καθιέρωση υποβολής «ασφαλιστικής δήλωσης» σε ενιαίο έντυπο με τη φορολογική. Αυστηρή τήρηση του πάγιου συστήματος ρύθμισης οφειλών, ώστε να αποφεύγονται οι συνεχείς ευνοϊκές ρυθμίσεις σε βάρος όσων ασφαλισμένων είναι συνεπείς.

Γ. ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

9. Εκσυγχρονισμός Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων / Αναπηρικές συντάξεις: Θέσπιση σύγχρονου καταλόγου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, στη βάση επιστημονικής τεκμηρίωσης υπό τις νέες εργασιακές συνθήκες. Αυστηροποίηση των όρων χορήγησης αναπηρικών συντάξεων, με αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

10. Ενοποιήσεις Ταμείων / Μηχανοργάνωση / Αξιοποίηση της περιουσίας: Θωράκιση των 13 Ταμείων που προέκυψαν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με ολοκλήρωση της διοικητικής και οικονομικής τους αναδιοργάνωσης (Κανονισμοί οικονομικής οργάνωσης και λογιστικής λειτουργίας, Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ενιαίοι κανονισμοί παροχών).

Πλήρης μηχανοργάνωσή τους με βάση την «καρδιά» του Συστήματος (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) και με αξιοποίηση των σχετικών δυνατοτήτων του ΕΣΠΑ. Άμεση ενεργοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας, που εγγυάται τη διαχείριση των αποθεματικών με όρους απόλυτης διαφάνειας και μετρήσιμης αποδοτικότητας.

11. Κλάδοι Υγείας / έλεγχος δαπανών: Διαχωρισμός από το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και ένταξη των Κλάδων Υγείας των Ταμείων σε ενιαίο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ολοκλήρωση των προγραμμάτων ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συνταγών για δημιουργία «προφίλ» ασφαλισμένου – ιατρού – φαρμακοποιού – παρόχου υπηρεσιών υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα) και αποτελεσματικός έλεγχος των υπέρογκων δαπανών υγείας.

12. Κωδικοποίηση κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας / «Ασφαλιστικός Σύμβουλος» / Επέκταση Κέντρων Ανακεφαλαίωσης: Άμεση ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της δαιδαλώδους και χαοτικής κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας για ριζική μείωση της γραφειοκρατίας, των διοικητικών δαπανών των Ταμείων και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Θεσμοθέτηση, με την αξιοποίηση εκπαιδευμένων στελεχών της Κοινωνικής Ασφάλισης, πιστοποιημένων «ασφαλιστικών συμβούλων» στα Ταμεία και στα ΚΕΠ. Επέκταση των Κέντρων Ανακεφαλαίωσης ενσήμων στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλά και στο σύνολο των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταχύτερη απονομή των συνταξιοδοτικών παροχών».

Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο κάτω την παιδεία - Υπαγωγή στους δήμους


Ο κ. Κώστας Καΐσερλης, τέως δήμαρχος της Κω και τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προτείνει ίδρυση σχολείων από τους Δήμους. 
Το σχέδιο φαίνεται να προχωράει.
Μήπως  Το ΠΑΣΟΚ οργανώνει και ετοιμάζει το έδαφος για να αποδομήσει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

http://www.verena.gr/nea-dodekanisoy/kos/protasi-kaiserli-gia-dimotika-synergatika-sxoleiameta-nomisma-nees-protaseis

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟ

Ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ για τη Σημερινή Δράση

Παράνομη η μείωση μισθών εκπαιδευτικών

(ΠΗΓΉ: alfavita, αναδημοσίευση από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Παράνομη είναι η μείωση μισθών στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως ζήτησαν οι ιδιοκτήτες σχολείων θεωρώντας ότι μπορούν να το πράξουν κατά τα πρότυπα της μείωσης που θα υποστούν οι εκπαιδευτικοί του δημόσου τομέα. Αυτό δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Ηδη, ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπ. Παιδείας κ. Μιχάλης Κοντογιάννης με έγγραφό του προς τους περιφερειακούς διευθυντές ζήτησε τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων μέχρι τις 26 Μαρτίου. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «η μη καταβολή ή η περικοπή του 14ου μισθού συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις, καθώς στερεί από τους εργαζομένους νομοθετημένες απολαβές και από τα ασφαλιστικά ταμεία νομοθετημένους πόρους. Το υπουργείο και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί με διεξοδικούς ελέγχους στις ατομικές συμβάσεις και στους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα εξασφαλίσουν την πλήρη και εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία». Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) κ. Μ. Κουρουτός, πάντως, ανέφερε χθες ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός έχει κάνει μυστική συμφωνία με τους ιδιοκτήτες σχολείων «να μην αντιδράσει στη μείωση των μισθών εάν οι ιδιοκτήτες δεν αντιδράσουν στο πάγωμα των διδάκτρων». «Να παραιτηθεί ή να το διαψεύσει» ζήτησε από τον κ. Κομνηνό ο κ. Κουρουτός. Ειδικότερα, η ΟΙΕΛΕ ανέφερε ότι πολλά θα κριθούν στις 26 Μαρτίου, όταν τα ιδιωτικά σχολεία θα υποβάλουν στις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τις μισθολογικές καταστάσεις του προσωπικού. Από αυτές θα φανεί ποια σχολεία θα μειώσουν τις αποδοχές των εκπαιδευτικών. «Η ΟΙΕΛΕ έχει ζητήσει την επαγρύπνηση των εκπαιδευτικών προκειμένου με την εξουσιοδότησή τους να ασκήσει αγωγές κατά των ιδιοκτητών που θα παραβούν τον νόμο» ανέφερε χθες το δ. σ. της ομοσπονδίας. Και καταλήγει: «Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα καθορίσει και τις συνδικαλιστικές της ενέργειες».

Εναρμόνιση με τα δημόσια σχολεία

Οι ιδιοκτήτες σχολείων υποστήριξαν ότι επρόκειτο να προχωρήσουν σε μείωση αποδοχών των εκπαιδευτικών τους διότι, βάσει του νόμου, έπρεπε να εναρμονισθούν οι μισθοί τους με εκείνους των εκπαιδευτικών στα δημόσια. Ομως, συμπλήρωσαν ότι δεν θα γίνει πραγματική μείωση αποδοχών αφού θα φρόντιζαν η περικοπή να εμφανιστεί μόνο στις μισθολογικές καταστάσεις ή να αντισταθμισθεί με μπόνους.

Τέλος, χθες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) δήλωσε ότι λόγω των περιορισμένων προσλήψεων από την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρξουν σημαντικά κενά στα σχολεία. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ μετά το Πάσχα θα εξετάσει το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η Α΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.
15/03/10
ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μισό σχεδόν χρόνο επέδειξε πρωτοφανή αναποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης . Δεσμευμένη από τις προεκλογικές της υποσχέσεις σε όλους και για όλα παρέμενε θεατής στις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Αντιθέτως, με υστεροβουλία διόγκωσε το ύψος του ελλείμματος, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες. Επιπλέον, σε κάθε ευκαιρία δυσφημούσε την εικόνα της χώρας, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση. Προφανώς, παρέβλεπε ότι οι ξένοι αντιλαμβάνονται την χώρα, το κράτος και το πολιτικό προσωπικό ως κάτι ενιαίο και συνεχές.

Η κατασυκοφάντηση της Νέας Δημοκρατίας σήμαινε και κατασυκοφάντηση της χώρας. Και διατήρησε αυτή τη στάση, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι, θα στήριζε κάθε μέτρο που θα βοηθούσε να υπερβούμε την κρίση. Η αποτυχία της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε με τα πρόσφατα επώδυνα μέτρα, που πήρε με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και που είναι σε λάθος κατεύθυνση. Άλλωστε και η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί τα μέτρα αυτά σκληρά και άδικα. Το ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας να μετριάσει την καθολική κοινωνική αντίδραση, ενορχηστρώνει μια επικοινωνιακή επίθεση, η οποία στο στόχαστρό της βάζει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής είναι η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία που περιορίζεται μόνο στο διάστημα διακυβέρνησης μετά το 2004, όταν είναι γνωστό ότι οι παθογένειές της έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία του ’80. Ασφαλώς, την περίοδο 2004-2009 έγιναν και λάθη και, κυρίως, σε κάποιους τομείς χρειαζόταν μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Όμως έγιναν και πολλά, παρά τη στείρα άρνηση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και των συντεχνιών που αντιδρούσαν κάθε φορά που εθίγοντο τα προνόμιά τους. Έγινε έργο το οποίο κανείς δεν μπορεί να μηδενίζει. Δόθηκαν οριστικές λύσεις σε προβλήματα που επί δεκαετίες ταλάνιζαν την ελληνική κοινωνία και ζημίωναν την εθνική οικονομία.

Για να βοηθήσουμε την μνήμη όσων εσκεμμένα ξεχνούν αναφέρουμε ότι, μεταξύ άλλων:

Μία συνοπτική Παρουσίαση των Αλλαγών σε Μεταθέσεις, Αποσπάσεις, Διορισμούς, το επόμενο διάστημα


Άρθρο του Χ. Κάτσικα από τα ΝΕΑ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4566220

Ο ΕΥΘΥΜΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ



Το Σαββάτο 20/3/2010 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Γυμνάσιο Ιαλυσού Ημερίδα με θέμα «Σεισμός και αντισεισμική προστασία στο σχολικό χώρο».

Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Γυμνάσιο Ιαλυσού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ιαλυσού, η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Νομού Δωδεκανήσου.