Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ο Σαμαράς τα αλλάζει όλα στη ΝΔ! Το νοικοκύρεμα αρχίζει από το σπίτι μας!


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά

Στο Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης


Αγωνίστριες και Αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας,

Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Μακεδονίας, στον προμαχώνα και το προπύργιο του Ελληνισμού. Στο σταυροδρόμι των Βαλκανίων.
Σήμερα ζούμε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, που περιδινίζεται σε μια κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες…
Ζούμε ακόμα κρίσιμες στιγμές για την Παράταξη, που μετά από μια βαριά ήττα, ανασυγκροτείται, τα αλλάζει όλα και αναγεννιέται…
Αυτή είναι η πιο σημαντική ως τώρα Προσυνεδριακή συνάντηση, εν όψει του 8ου Συνεδρίου Θέσεων και Αρχών.
Κι συναντιόμαστε εδώ, στη Θεσσαλονίκη, όχι τυχαία…
Η Μακεδονία συνδέει τον Ελληνικό χώρο με τον υπόλοιπο κόσμο.
Από δω περνάνε οι μεγάλοι δρόμοι ανάμεσα στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια με τη Μέση Ανατολή. Από δω περνάνε και οι γέφυρες με την Ευρασία.
Χωρίς τη Μακεδονία το Ελληνικό κράτος ήταν ακρωτηριασμένο.
Με τη Μακεδονία ο Ελληνικός χώρος έγινε πανίσχυρος.
Είμαστε χώρα-μεταίχμιο στο πιο κρίσιμο, ίσως, σταυροδρόμι παγκόσμιων ισορροπιών, εξ αιτίας της Μακεδονίας.
Η Μακεδονία μας συνδέει όχι μόνο με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και με την ίδια την Ιστορία μας. Η Μακεδονία είναι η ταυτότητα και η ψυχή της Ελλάδας.
Θεωρώ τιμή μου που από την πλευρά της μητέρας μου οι οικογενειακές μου ρίζες είναι από ’δω. Από τη γη της Μακεδονίας. Που ευτύχησε να αναδείξει τον Εθνάρχη και Ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Και τον επί 13 χρονιά αρχηγό και επί πέντε χρόνια Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή, που βρίσκεται σήμερα μαζί μας.
Όλοι οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Και πολύ καλά κάνουν…
Όλη η Ελλάδα είναι σπαρμένη με μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού και με πεδία αιματηρών αγώνων Ελευθερίας.
Όλη η Ελλάδα έχει γεννήσει σπουδαίους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες. Αλλά η Μακεδονία, είναι πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους Μακεδόνες, αλλά και για όλους τους Έλληνες. Και γι’ αυτό στις δύσκολες στιγμές της, σπεύδουν εδώ Έλληνες από παντού.
Όλοι οι Έλληνες είμαστε κατά βάθος και λίγο Μακεδόνες. Φτάνει αυτό να μη το θυμόμαστε μόνο τις δύσκολες στιγμές…
Το λέω αυτό διότι τον τελευταίο καιρό φαίνεται να «πάγωσε ο χρόνος» εδώ στη Θεσσαλονίκη…
Η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάγωσε έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, ακύρωσε την αναπτυξιακή δυναμική της και δημιούργησε προβλήματα στην κοινωνία.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι και η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχασε ευκαιρίες. Αλλά τουλάχιστον τα βασικά έργα είχαν ξεμπλοκάρει. Και τα περισσότερα προχωρούσαν. Τώρα μοιάζουν να έχουν παγώσει τα πάντα.
Και η κοινωνία αναρωτιέται:

-- Αν θα προχωρήσει η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αναβάθμιση του θεσμού, για την ανάπτυξη της πόλης, αλλά και για να αποκτήσει επιτέλους και η Θεσσαλονίκη Μητροπολιτικό πάρκο…

-- Αν θα προχωρήσει η εξωτερική Περιφερειακή λεωφόρος, που θα δώσει άλλη δυναμική στην οικονομική και κοινωνική ζωή της. Αλλά και στην αναπτυξιακή δραστηριότητα…

-- Αν θα αξιοποιηθεί το τεράστιο αναπτυξιακό εργαλείο που λέγεται Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να παίξει το ρόλο που η Φύση, η Γεωγραφία και η Ιστορία του έχουν προορίσει.

-- Αν θα προχωρήσουν τα έργα στο Δημαρχείο, στο Μετρό, στον Προαστιακό, ώστε να αποκτήσει η Πόλη τις σύγχρονες υποδομές που της αξίζουν. Και που τόσο έχει ανάγκη…

Συνωστισμός στο ψηφιακό(!) σχολείο


(πηγή: http://pressonice.blogspot.com/2010/03/e_20.html)

Δηλώσεις Πάνου Παναγιωτόπουλου για το φορολογικό νομοσχέδιο


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που καταγράφεται στο προσχέδιο, το οποίο δόθηκε σε διαβούλευση, θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων πολιτών, χωρίς να εξασφαλίσει για το Κράτος το ύψος των εσόδων, που απαιτούνται για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Η πολιτική αυτή είναι άδικη, αναποτελεσματική και αδιέξοδη, γιατί θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση, θα “στεγνώσει” την αγορά και θα τροφοδοτήσει ένα “φαύλο κύκλο”, που μπορεί να σπάσει μόνο με τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, μικρού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους, όπως αυτά που έχει ο προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Τις προσεχείς ημέρες, η Νέα Δημοκρατία θα εξειδικεύσει τις θέσεις της και την κριτική της για κάθε κατηγορία ρυθμίσεων. Θα διατυπώσει παράλληλα και συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις, για ένα δίκαιο και ορθολογικό φορολογικό σύστημα, που θα συλλαμβάνει την πραγματική φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη και δε θα εξουθενώνει τον Έλληνα, χωρίς να προσφέρει τα ζητούμενα στα δημόσια έσοδα».



Πρώτο Προσυνέδριο για Οργανωτικά Θέματα της Νέας Δημοκρατίας - Από Θεσσαλονίκη


Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση επιλέγοντας το σύνδεσμο:  http://www.nd.gr/live/live.html  το προσυνέδριο για οργανωτικά θέματα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.  

Το Πλήρες Δελτίο Τύπου που Απέστειλε η ΔΑΚΕ Π.Ε. Ιωαννίνων στον Τύπο, με θέμα την απόσπαση δασκάλου σε γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ


Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Αύριο, Σάββατο 20 Μαρτίου, 09.30 το πρωί, η ημεριδα για την αντισεισμική προστασία στο Γυμνάσιο Ιαλυσού

Αποσπάσεων το ανάγνωσμα 2 - Απέσπασαν δάσκαλο σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα!

από antinews.gr


Η ανακολουθία λόγων και έργων της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου,όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, επιβεβαιώνεται και στα Γιάννινα. Παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού για δραστικό περιορισμό των αποσπάσεων και την επισήμανσή της ότι πρώτα πρέπει να καλύπτεται το κενό και έπειτα να γίνει η απόσπαση εκπαιδευτικού, στο μέσο της σχολικής χρονιάς αποσπάστηκε δάσκαλος της ΣΤ' τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων σε γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναπλήρωσή του. Αυτό,όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δ.Α.Κ.Ε. Ιωαννίνων, προκάλεσε αλυσιδωτή αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων της περιοχής και χρειάστηκε η μετακίνηση δασκάλου από άλλο σχολείο για να καλυφθεί το κενό.

Η Δ.Α.Κ.Ε.επισημαίνει ακόμη τη σιωπή του Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο οποίος - υπενθυμίζει - πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου- με την ύπαρξη έστω και μισού κενού, έπαιρνε «σεργιάνι» όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες κινδυνολογώντας και φέρνοντας την καταστροφή; Το εντυπωσιακό είναι, όπως προσθέτει η ΔΑΚΕ, ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων υπηρετεί στο συγκεκριμένο σχολείο, από το οποίο έγινε η απόσπαση, επισημαίνοντας ότι έχει ως γνώμονα το λαϊκισμό και την αυτοπροβολή και όχι ως πρώτη προτεραιότητα το σχολείο και το δάσκαλο.


proinoslogos, Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com

Η ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, Χαλκιδική


Κυρίες και κύριοι,

Βρίσκομαι ανάμεσά σας, ανάμεσα σε εκπροσώπους από τον κόσμο της Εργασίας, σε στιγμές δύσκολες - και για την χώρα γενικότερα και για τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερο…

Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Και θα συνοψίσω τις θέσεις μου σε 10 σημεία:

* Πρώτον, η κρίση που γνωρίζουμε σήμερα δεν είναι συγκυριακή. Ουσιαστικά χρεοκόπησε ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών. Κι ένα πολιτικό μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος, τα κόμματα και την κοινωνία. Αυτό τελείωσε πια…

* Δεύτερον, το μοντέλο αυτό παρήγαγε μια στρεβλή ανάπτυξη: η χώρα αποβιομηχανοποιήθηκε, η Γεωργία απαξιώθηκε, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε, οι εξαγωγές κατέρρευσαν, δημιουργήθηκε ένα ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος και ελλείμματα που δεν μπορούν να τιθασευτούν. Ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε κι ένα δεύτερο έλλειμμα, στο ισοζύγιο πληρωμών, που πιστοποιεί συνολική κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

* Τρίτον, χρεοκόπησε αυτό το μοντέλο. Αυτό, όχι η Ελλάδα!

Η Ελλάδα έχει τεράστιο αναξιοποίητο πλούτο, τεράστια αναξιοποίητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Κι αυτά μας δείχνουν το δρόμο για μια νέα Οικονομία πιο βιώσιμη, πιο ανταγωνιστική, ικανή να δημιουργεί εισόδημα, ικανή να διαχέει εισόδημα και ευκαιρίες σε όλους, ικανή να δημιουργεί πλούτο και να προσφέρει προοπτικές ευημερίας σε όλους. Και ιδιαίτερα στους Εργαζόμενους.

Κι ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, όπου ο χώρος της Εργασίας δεν θα ζει σε ατέλειωτη λιτότητα, δεν θα υποβάλλεται συνεχώς σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα, δεν θα βιώνει την αβεβαιότητα, δεν θα λέει «κάθε πέρσι και καλύτερα», δεν θα φοβάται την ανεργία...

Οι εργαζόμενοι να γίνουν δημιουργοί και μερισματούχοι του πλούτου αυτής της κοινωνίας. Όχι αναλώσιμοι «παρίες», πρώτοι στις θυσίες και τελευταίοι στις ευκαιρίες και στην ευημερία.

* Τέταρτον, το μοντέλο που τώρα χρεοκόπησε δεν προέκυψε μόνο του. Κάποιοι το δημιούργησαν, κάποιοι το ανέχθηκαν, κάποιοι το διαχειρίστηκαν και κάποιοι το στήριξαν. Θα σας το πω ευθέως, όπως το σκέπτομαι: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν ευθύνες για το στρεβλό μοντέλο, που εδώ και δεκαετίες επιβλήθηκε και σήμερα χρεοκόπησε. Το κόμμα μου ευθύνεται γιατί δεν το άλλαξε, όπως υποσχέθηκε. Γιατί δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία. Γιατί υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού «κυβερνητισμού». Σε αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη…

Αλλά το μοντέλο αυτό δεν το δημιούργησε το κόμμα μου...

Το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20:30 μ.μ κατεβάζουμε διακόπτες. Σβήστε τα φώτα για μια «Ώρα της Γης»


Το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20:30 μ.μ. , οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, την ώρα της Γης, ως μια συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης 2010.
H ιδέα για την "Ώρα της Γης" γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για 60 λεπτά. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος, σύμφωνα με τα στοιχεία της WWF Ελλάς.
Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα έσβησαν πέρυσι τα φώτα κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009.
Φέτος, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 164 δήμοι και κοινότητες της χώρας, 140 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, 502 φορείς και επιχειρήσεις έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη μεταξύ των χωρών που θα συμμετάσχουν παγκοσμίως.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα!

(πηγη: http://www.verena.gr/kosmos/sabbato-27-martioy-stis-2030-mm-katebazoyme-diakoptes-sbiste-ta-fota-gia-mia-%C2%ABora-tis-gis%C2%BB)

Η ΟΛΜΕ για την αφαίρεση του δικαιώματος αίτησης μετάθεσης από συναδέλφους τεχνικών ειδικοτήτων

Η ΟΛΜΕ στηρίζει, με νέα επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, όλους τους συναδέλφους τεχνικών ειδικοτήτων που διορίστηκαν από το διαγωνισμό ΑΣΕΠ μετά το πέρας των χρονικών περιθωρίων για υποβολή αίτησης μεταθέσεως, χωρίς φυσικά δική τους υπαιτιότητα, χάνοντας όμως το δικαίωμα μετάθεσης για τον πρώτο χρόνο.


Διαβάστε τι λέει η ΟΛΜΕ για την άδικη μεταχείριση των συναδέλφων, επιλέγοντας το σύνδεσμο:

Χανιά: Μαθητές λυκείου «πόζαραν» στο facebook με εμβλήματα ακροδεξιών οργανώσεων


"Μαθητές, του γενικού λυκείου Ακρωτηρίου στα Χανιά «πόζαραν» στο facebook κάτω από εμβλήματα ακροδεξιών οργανώσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κύδων» και της τοπικής εφημερίδας «Νέος Κήρυκας» .
Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και της δημοτικής αρχής της περιοχής.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου Δημήτρη Λουπασάκη αναφορικά με αρχικές υποψίες καθηγητών που έγιναν βεβαιότητα, όταν είδαν στο facebook μαθητές τους να ποζάρουν κάτω από τα εμβλήματα.
«Αρχίσαμε να καλούμε τους γονείς και να τους ενημερώνουμε. Οι γονείς δεν το γνώριζαν ενώ ορισμένοι έμειναν έκπληκτοι» είπε, ενώ αναφερόμενος στο τι ακολούθησε δήλωσε: «Στην συνέχεια φέραμε αντιρατσιστικό υλικό και αρχίσαμε να το προβάλλουμε στα παιδιά. Συγχρόνως συγκαλέσαμε το σχολικό συμβούλιο, που είναι το συμβούλιο των γονέων, των μαθητών και των καθηγητών, όπου και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση» .
Ο κ. Λουπασάκης επεσήμανε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία, ενώ τόνισε πως δεν είχαν παρουσιαστεί μαθητές με ακροδεξιές απόψεις τα προηγούμενα χρόνια. «Κάτι συνέβη φέτος. Πρόκειται για παιδιά της πρώτης και της δευτέρας λυκείου. Δηλαδή έρχονται έτοιμα, προσηλυτισμένα από το γυμνάσιο. Η δουλειά γίνεται στο γυμνάσιο, στα μικρά παιδιά, που είναι ευαίσθητα και πολιτικά ακαλλιέργητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουπασάκης..."

(Διαβάστε όλο το άρθρο στο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/03/2010_329276 )



Συνάντηση Σαμαρά με εκπροσώπους Παμμακεδονικών Οργανώσεων

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, χθες το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνάντηση με τους προέδρους Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου και Μακεδονικών Οργανώσεων της Ελλάδας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο επικεφαλής της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελος Υψηλάντης.

Από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, μετείχαν:

Η Ύπατη Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνα Γκατζούλη

Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης, Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου

Ο Πρόεδρος των Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής κ. Αμύντας Παπαθανασίου

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών κ. Ηλίας Νεοφυτίδης

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Παναγιώτης Σπηλιάκος

Η πρώην Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κα Νίνα Περοπούλου

Ο Γραμματέας του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Παπαστεργίου Γεώργιος


Από τις Μακεδονικές Οργανώσεις Ελλάδας μετείχαν:

Ο Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Δαρδαβάσης

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης

Ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων κ. Γεώργιος Τζούλης

Ο Πρόεδρος της «Ομάδας 21» Μακεδονίας-Θράκης κ. Αντώνης Δασκόπουλος


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τις απόψεις των Προέδρων των Ενώσεων, συνεχάρη τους ιδίους και τα μέλη των Ενώσεών τους για το έργο που αναπτύσσουν και διαβεβαίωσε ότι θα έχει τακτική επικοινωνία μαζί τους.

Όλες οι αποσπάσεις δεν είναι ίδιες...

Αναδημοσιεύουμε ένα ωραίο άρθρο- καταγγελία των συναδελφων της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Πιερίας:

Προκλητικές Αναντιστοιχίες λόγων και έργων της Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών
«Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι» . Η σοφή λαϊκή ρήση ταιριάζει στην περίπτωση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου σε ότι αφορά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες σχετικά με την δραστική μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, τους πέντε μήνες της παραμονής της στο Υπουργείο Παιδείας, η κ.Υπουργός έχει συστηματικά και κατ’ επανάλλειψη τονίσει σε συνεντεύξεις στον τύπο ότι πρόκειται να απαγορεύσει τις αποσπάσεις σε εκπαιδευτικούς, εφόσον το κενό που δημιουργεί η απόσπαση δεν αναπληρώνεται από συνάδελφο. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε κλίμα αναστάτωσης και φόβου σε πλήθος συναδέλφων μας, και ταυτόχρονα στοχοποιήθηκαν όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ως προνομιούχοι, παρόλο που αρκετοί συνάδελφοί μας δικαιούνται την απόσπασή τους βάσει κοινωνικών κριτηρίων.
Μετά από όλα τα παραπάνω, ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε στις αρχές Γενάρη του 2010 ότι η κ.Υπουργός Παιδείας χορήγησε απόσπαση σε εκπαιδευτικό-και ενεργή συνδικαλίστρια της ΠΑΣΚ ΔΕ Πιερίας, που υπηρετούσε σε Ειδικό Σχολείο του Νομού μας, προκειμένου να στελεχώσει γραφείου βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, - η δε απόσπασή της έγινε δημοσία δαπάνη αφού το κενό καλύφθηκε με την νέα πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού επιβαρύνοντας το Υπουργείο Παιδείας.
Αναγνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε σχέση με τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικά σε παραμεθόριες περιοχές δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων των περιοχών αυτών και θα επικροτήσουμε κάθε πολιτική απόφαση η οποία θα δώσει κοινωνικά δίκαιες και λειτουργικές λύσεις στο ζήτημα των αποσπάσεων και της κάλυψης όλων των κενών.
Διαπιστώσαμε όμως με λύπη μας μέχρι στιγμής και κρίνοντας από την προνομιακή απόσπαση του στελέχους της ΠΑΣΚ από ένα τόσο ευαίσθητο σχολείο όπως είναι το Ειδικό Σχολείο, ότι πρόκειται για εξαγγελίες οι οποίες θα εξαιρούν στελέχη της ΠΑΣΚ!!!!
Καταγγέλουμε την αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων από την κ.Υπουργό Παιδείας. Υποτιμά τον εκπαιδευτικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία η κ.Υπουργός, όταν από τη μια κάνει συνεχείς εξαγγελίες για απαγόρευση των αποσπάσεων και στην πράξη αποσπά το στέλεχος της ΠΑΣΚ στο βουλευτικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με επιβάρυνση στο κονδύλιο προσλήψεων του ΥΠΕΠΘ .



Δ.Α.Κ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας

Το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. "ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ" του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η προκήρυξη για το ΠΜΣ.
https://docs.google.com/fileview?id=0BwJo-G4xwdnLYjk5NWJmZGItOWU1MS00MWY0LWJhZTAtN2MyOWIwMDc4YWU1&hl=en

Και η αίτηση για το ΠΜΣ:

https://docs.google.com/fileview?id=0BwJo-G4xwdnLYjk5NWJmZGItOWU1MS00MWY0LWJhZTAtN2MyOWIwMDc4YWU1&hl=en

Πριν και Μετά


Η Εξέλιξη της ελληνικής παιδείας. Από το φοβισμένο "κουτάβι" στο κακομαθημένο "γαϊδούρι".

http://pressonice.blogspot.com/2010/03/blog-post_6395.html

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η ΝΔ για τα βασικά σημεία του φορολογικού νομοσχέδιου που ... κάποτε θα κατατεθεί

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις τεράστιες καθυστερήσεις, που δικαιολογημένα επισήμαναν και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά την πρωτοφανή μέθοδο διαρροών και πληροφοριών, πολλές φορές αλληλοαναιρούμενων, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, επιτέλους, να ενημερώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι επίκειται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου και να δώσει βασικά σημεία του, σύμφωνα με το άρθρο 36, παρ. 7 του Κανονισμού της Βουλής. Φυσικά, για μια ακόμα φορά, φορολογικό νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε.

Σε σχέση με τα βασικά σημεία του αναμενόμενου φορολογικού νομοσχεδίου, θέλουμε να επισημάνουμε:

Πρώτον: Την πολύ μεγάλη καθυστέρησή του, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερες και σοβαρότερες διαστάσεις, με δεδομένο ότι ορισμένες διατάξεις του θα ισχύσουν αναδρομικά, από 1/1/2010. Και

Δεύτερον: Ότι κινείται σε μία λάθος κατεύθυνση φοροεπιδρομής, σε βάρος μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Η κατάργηση, στην ουσία, του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ (δεδομένου ότι συνδέεται με αποδείξεις, ακόμα και για πολύ μικρά, κάτω του ορίου αυτού, εισοδήματα) καθιστά το νομοσχέδιο ακόμα πιο άδικο. Επιπλέον, οι γραφειοκρατικές, οι ανεφάρμοστες, σε κάποιες περιπτώσεις, διαδικασίες του (π.χ. σύστημα συλλογής αποδείξεων, περιουσιολόγιο, διασταύρωση στοιχείων κλπ) δημιουργούν την πεποίθηση ενός αναποτελεσματικού νομοσχεδίου.

Σε λάθος κατεύθυνση είναι και η φορολόγηση, για μια ακόμα φορά, όχι μόνο της μεγάλης, αλλά -με την αναμενόμενη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών- και της μικρής και μεσαίας ακίνητης περιουσίας. Θα επιτείνει, έτσι, ακόμη περισσότερο, την κρίση σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, τον κατασκευαστικό κλάδο. Και αυτό, την ίδια στιγμή που είναι πασιφανής η έλλειψη ουσιαστικών αναπτυξιακών κινήτρων για την Ελληνική Οικονομία.

Αναμένουμε, επιτέλους, την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, για να τοποθετηθούμε αναλυτικά, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και παρρησία, για κάθε σημείο του».

Μαθητές με ...παραισθησιογόνο σαμπουάν


Σοκ έχει προκαλέσει ο εντοπισμός παραισθησιογόνου σε μπουκάλι σαμπουάν που βρέθηκε σε αποσκευή μαθητή στη διάρκεια λιμενικού ελέγχου στα Χανιά. Ο μαθητής, από την Αθήνα, συμμετείχε στην πενθήμερη εκδρομή του σχολείου του με προορισμό τα Χανιά. Μετά την άφιξη του πλοίου, λιμενικοί προχώρησαν σε ελέγχους και εντόπισαν το μπουκάλι που περιείχε 1,5 γραμμάριο μεθαμφεταμίνη (ψυχότροπη ουσία που προκαλεί έντονη ευφορία) και ένα δισκίο «έκσταση». Επίσης συμμαθητής του κατείχε 7,5 γραμμάρια χασίς που φέρεται να τα είχε κρύψει σε μπουκάλι.

(πηγή: ΕΘΝΟΣ)


Τι λέει το ΦΕΚ για προσλήψεις, αποσπάσεις, διορισμούς - Κάντε κλικ για μεγέθυνση στη σελίδα επιλογής σας





Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ Γ/ΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ

Η ΝΔ για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
       Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα:

« Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της αποτελεσματικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Αρκεί να τα χρησιμοποιήσει. Από πέρυσι το καλοκαίρι, ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπονται κοστολογικοί έλεγχοι και όχι μόνο έλεγχοι για νοθεία, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής, εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια, σε συνδυασμό με σύστημα εισροών - εκροών.

Μέχρι πέρυσι, για πολύ μικρότερες τιμές στα καύσιμα και μικρότερης κλίμακας προβλήματα, το ΠΑΣΟΚ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του και ισχυριζόταν ότι είχε λύσεις για τα πάντα. Αν δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις ‘’μαγικές λύσεις’’, τουλάχιστον ας εφαρμόσει τις προβλέψεις του νόμου.

Το μόνο, πάντως, που είδαμε μέχρι στιγμής να συμβαίνει είναι ότι περιορίστηκαν για καιρό οι έλεγχοι των ΚΕΔΑΚ, των αρμόδιων, δηλαδή, συνεργείων ελέγχου ».

Για ποιους χτυπά η καμπάνα;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                     Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA , σχετικά με την αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, για “αυτοκάθαρση”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπεριφορές και πρακτικές, που δεν συμβαδίζουν με τον αξιακό κώδικα της παράταξής μας και προκαλούν την κοινωνία, δεν έχουν θέση στη νέα Νέα Δημοκρατία, που οικοδομούμε με τον Αντώνη Σαμαρά».


Σχόλιο: Ότι πρέπει να γίνει, ας γίνει γρήγορα και αποφασιστικά. Η Ελλάδα και το Έθνος δεν μπορούν να περιμένουν.


Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Προσοχή! Κάποιοι, ίσως σας τάζουν λαγούς με πετραχήλεια...

Τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής, που θα σας βάλουν από το παράθυρο αναπληρωτή στα ΣΜΕΑ παρακάμπτοντας τους πίνακες, που μετά δύο χρόνια θα σας οδηγήσουν στο διορισμό... Και όμως, ακόμη και τώρα που έχει ειπωθεί ξεκάθαρα ότι θα σταματήσουν να θεωρούνται τέτοιου είδους σεμινάρια προσόν διορισμού, κάποιοι εξακολουθούν να εμπορεύονται ελπίδα...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4565238

Μακάρι όλες οι πρωτοβουλίες σας να ήταν παρόμοιου τύπου, κ. Διαμαντοπούλου. Θα προσδοκούσαμε σε κάτι καλύτερο...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ακαδημαϊκού έτους: 2010-2011 για το ΠΜΣ "ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ" του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15.03.2010 - 30.04.2010

Πιέστε στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε:




Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Κύρια Σημεία και Ολόκληρη η Ομίλια του Αντώνη Σαμαρά στο Έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ


Βασικά Σημεία της Ομιλίας


«Η κόκκινη γραμμή που θέτω εγώ είναι η γραμμή της ενότητας. Δεν θα ανεχτώ την εσωστρέφεια»

«Δίνουμε μια δύσκολη μάχη, ανεβαίνουμε έναν ανηφορικό δρόμο για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες και τα λάθη του παρελθόντος, να ξαναμπούμε σε τροχιά νίκης. Όχι για να πάρουμε την εξουσία, όχι για να διαχειριστούμε ένα σύστημα που κατέρρευσε, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα»

«Μέχρι τώρα πολλές φορές σαν κόμμα πέσαμε στο λάθος να μην λέμε τη γνώμη μας από φόβο μη μας 'κακοχαρακτηρίσουν'. Εκπροσωπούμε τα βαθύτατα πιστεύω, τις αρχές και τις αξίες του λαού μας. Και φοβόμασταν να τις εκφράσουμε. Αυτό σταματάει. Ποτέ ξανά».

«Όσοι με τη συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του, δεν έχουν θέση στο κόμμα μας

«Έχουμε κι εμείς ευθύνες. Αλλά το σύστημα που διένειμε δανεικά δεν το φτιάξαμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ το δημιούργησε. Την υπερχρέωση της Ελλάδας δεν την προκαλέσαμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ την προκάλεσε»


Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στο έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (14/03/10)  

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010


Νέες και Νέοι της ΟΝΝΕΔ,
Αγωνιστές και Αγωνίστριες της Νεολαίας μας,
Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι νιώθω σήμερα που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσά σας. Από δω ξεκίνησα, από την ΟΝΝΕΔ, πριν τριάντα τρία χρόνια. Όταν η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή θεμελίωνε τη Δημοκρατία στη χώρα και έβαζε την Ελλάδα στην Ευρώπη…
Αλλά στα Πανεπιστήμια δεν μπορούσαμε να περάσουμε ούτε απ’ έξω!
Γιατί στη νεολαία κυριαρχούσαν τότε η αριστερές ιδέες, και ο αριστερός φανατισμός.
Σε λίγα χρόνια και με πολύ κόπο καταφέραμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά.
Σε λιγότερο από μια δεκαετία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έγινε πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια! Και παρέμεινε από τότε Πρώτη...
Και πρώτη θα παραμείνει και αύριο.

Αντώνης Σαμαράς: Θα κάνουμε αυτοκάθαρση


“…Το Κόμμα μας συνέρχεται από μια πρόσφατη βαριά ήττα. Σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση - Οικονομική και Κοινωνική - είδαμε τα λάθη μας, κάναμε την αυτοκριτική μας. Θα κάνουμε και την αυτοκάθαρσή μας! Όσοι με την συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του, δεν έχουν θέση στο κόμμα μας…”
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010, Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=59488&Itemid=92

Οι Αμνοί και τα Ερίφια

Γράμμα ενός δασκάλου, υποψηφίου για βράβευση από την κ.Διαμαντοπούλου. Τελικά, τα καλύτερα βραβεία είναι αυτά που σου τα δίνει ο κόσμος και όχι η εξουσία...


Αγαπητέ/ή συνάδελφε,

Το Σάββατο 13/3/2010 ήμουν και εγώ προσκεκλημένος στην Αθήνα στο Ι.Μ.Ε. στην "τιμητική" εκδήλωση με τίτλο ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Θα παρουσίαζα και εγώ τη δουλειά μου.
Λόγω οικογενειακού πένθους δε μπόρεσα να παραστώ.

Στο τέλος της παρουσίασής μου είχα σκοπό να κάνω μια εξαιρετικά τιμητική δήλωση και για τους συναδέλφους οι οποίοι δεν βραβεύονται, αλλά δουλεύουν ισάξια και παραπάνω από εμένα στο σχολείο μου ή και σε άλλα σχολεία. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τους κάνουν υπέροχα project και πολύ όμορφες δουλειές με τα παιδιά τους στην τάξη. ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ.

Η υπουργός μας, όπως και άλλοι υπουργοί στο παρελθόν για άλλη μια φορά έδειξαν το ήθος τους απέναντι στους συναδέλφους και κυρίως στους αδιόριστους. Και από εδώ φαίνεται ότι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ. Μόνο ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα.

Δεν πίστευα στα αφτιά μου και στα μάτια μου βλέποντας και ακούγοντας τις δηλώσεις της υπουργού μας στην τηλεόραση. Τα "καλά πρότυπα" από δω και τα "κακά πρότυπα" από κει. Δημιουργία πόλωσης. ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Σας φέρνω παράδειγμα την ωρομίσθια γυμνάστριά μας που έρχεται από την Πάτρα 120 χιλιόμετρα δρομολόγιο 3 φορές την εβδομάδα κουβαλώντας της Παναγιάς τα μάτια κάθε φορά (μπάλες, κορίνες, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) για να τους κάνει δραστηριότητες, αερόμπικ και πράγματα για να τα ευχαριστήσει.

Ξέρετε ότι έχω συνάδελφο που πληρώνει από την τσέπη του ποσά στα βιβλιοπωλεία για να αγοράζει και να χαρίζει βιβλία στους μαθητές του; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ...

Αυτοί οι συνάδελφοι προσβλήθηκαν και υποτιμήθηκαν το Σάββατο από την υπουργό μας με τις απαξιωτικές της δηλώσεις. ΝΤΡΟΠΗ. ΤΗΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα της εκπαίδευσης και τον προσανατολισμό μας με τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων. Ο ανταγωνισμός μάς αλλιώνει, χαλάει το ήθος μας και δημιουργεί εγωισμό και έπαρση. Εξάλλου κάτι τέτοιοι συνάδελφοι μού έκαναν καταγγελία στο γραφείο της υπουργού, το Γενάρη που μας πέρασε, χάνοντας την παρουσίαση της δουλειάς μου στη Σεβίλλη στα πλαίσια του συνεδρίου Etwinning. Μια από αυτές "καμάρωνε" κιόλας στην χθεσινή εκδήλωση.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΑ ΕΚΕΙ.

Με πλήρη επίγνωση του λόγου μου,

Παπανδρέου Χρήστος, δάσκαλος

(πηγή: alfavita.gr)

Ανακοίνωση ωρομισθίων-αδιόριστων για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και του Συντονιστικού Ωρομισθίων Καθηγητών

Βραβείο υποκρισίας και οπλοφορίας  από την κα Διαμαντοπούλου και την ηγεσία του Υπ. Παιδείας έλαβαν οι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που ακύρωσαν τη σημερινή φιέστα του Υπουργείου Παιδείας προβάλλοντας τα πραγματικά προβλήματα τη σημερινού σχολείου. Η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Ωρομίσθιων   Εκπαιδευτικών και μόνιμοι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την παρατεταμένη αδιοριστία, την απλήρωτη εργασία χιλιάδων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών εδώ και ένα χρόνο, για τη σύμπτυξη τμημάτων, τις απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας με απίστευτα υποκριτικό τρόπο διοργανώνει φιέστες για το νέο σχολείο…μόνο που το νέο σχολείο είναι παλιό, πέρα και έξω από τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ξαναγυρίζουμε στους 30 μαθητές ανά τάξη, με περικοπές μισθών και επιδομάτων, με ουσιαστική κατάργηση των μόνιμων διορισμών…, ένα σχέδιο διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Οι προθέσεις του  Υπουργείου Παιδείας έγιναν σήμερα ξεκάθαρες, όταν με την ανοχή της ίδιας της Υπουργού, άνθρωποι της προσωπικής της φρουράς που οπλοφορούσαν, επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς. Με όπλα δε γίνεται διάλογος, κα Διαμαντοπούλου.

Δηλώνουμε απερίφραστα  ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας ανήκουν. Τα μαθήματα, κα Διαμαντοπούλου δίνονται στις τάξεις και στους δρόμους και όχι σε illustration αμφιθέατρα.

Διεκδικούμε:
·         Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο
·         Κατάργηση της ωρομισθίας και της ελαστικής εργασίας. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
·         Καμία κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας
·         Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αδιόριστους, ωρομίσθιους, αναπληρωτές 
-      στην αυριανή κοινή  συνέλευση του Συντονιστικού Ωρομισθίων και της Π.Ε.Α.Ε., 6μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ, (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα)
-      στην απογευματινή πορεία της Τρίτης 16/3, 6μ.μ. στα Προπύλαια Πανεπιστημίου

(πηγή: alfavita.gr)