Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Αντώνης Σαμαράς: Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σ’ αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι.


Ας γνωρίζει ο λαός της Νέας Δημοκρατίας ότι άκουσα την εντολή του. Κι ότι θα κάνω αυτό που είναι ηθικά σωστό, πολιτικά απαραίτητο και ρεαλιστικά αναπόφευκτο:
Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σ’ αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι.
Αντώνης Σαμαράς, στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κόμματος για τα Αγροτικά στη Λάρισα http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=60210&Itemid=92

Άντε, να τελειώνουμε...

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία


"...Βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο μεγάλης κρίσης που γνώρισε ο τόπος για μια γενιά τουλάχιστον. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Και τη στιγμή αυτή – τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο - δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα.
Έχουμε, για το καλό του τόπου, πολλή δουλειά μπροστά μας, για να μας κρατάνε πίσω τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Άλλωστε, η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της Κ.Ε., δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας.
Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.
Τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας.
Και η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη!
Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και η συγκροτημένη πορεία του κόμματος προς την Αναγέννησή του αποτελούν υπόθεση πολιτικής ευθύνης και συνέπειας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας.
Γιατί έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε στα μάτια του ελληνικού λαού το κύρος και την αξιοπιστία του κόμματός μας, ως παράγοντα πολιτικής σταθερότητας και κυβερνητικής ευθύνης.
Εγώ αυτή την εντολή πήρα από σας.
Αυτή την εντολή θα εκτελέσω.
Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος.
Την ευαισθησία στην κρίση την αποδείξαμε και την αποδεικνύουμε κάθε μέρα.
Όταν έπρεπε βάλαμε πλάτη.
Δώσαμε τις μάχες μας στην Ευρώπη και στηρίζουμε την Πατρίδα μας.
Και κάτι ακόμα: Θέλω επίσης, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω, πώς συνεργοί σε έξω-θεσμικές λύσεις που συχνά-πυκνά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεν θα γίνουμε.
Η πορεία του κόμματος προς την Αναγέννηση δεν πρόκειται να ανακοπεί..."

Η χώρα δέχεται επιθέσεις από παντού, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί στο παγόβουνο σαν τον Τιτανικό, οι πολίτες υποφέρουν, η ανεργία καλπάζει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη. Η εικόνα μιας αδύναμης, αλληλοσπαρασσόμενης αντιπολίτευσης οδηγεί τους ψηφοφόρους μας σε απελπισία, την κυβέρνηση σε αλαζονικές συμπεριφορές και τον τόπο στην καταστροφή. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη ελπίδα της Ελλάδας μέσα σ' αυτή τη λαίλαπα. Γι' αυτό πρέπει άμεσα όλοι μας να συνταχθούμε  δίπλα στον αρχηγό.  Οι νεοδημοκράτες έχουν δώσει ισχυρή εντολή στον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει μπροστά. Αντώνη, προχώρα δυναμικά !! Είμαστε όλοι δίπλα σου !!

Σηκώνουν το πιστόλι από το τραπέζι;



Με ένα γεμάτο πιστόλι, το οποίο θα ήταν καλό να υπάρχει πάνω στο τραπέζι, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, είχε παρομοίασει ο Γ. Παπακωνσταντίνου την ύπαρξη ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.

Τώρα που προχωρά ο μηχανισμός στήριξης - όπως προκύπτει από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ - τι γίνεται με το γεμάτο πιστόλι;
- Ποιον σημαδεύει και πού θα εκπυρσοκροτήσει;
- Με τι όρους θα μας δώσουν τα χρήματα;
- Εμείς θα την πληρώσουμε πάλι;

Σαμαράς: Η Ελλάδα χτυπήθηκε από τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ


"...Η Ελλάδα επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας χτυπήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση. Χτυπήθηκε, αλλά δεν γονάτισε. Κι ύστερα χτυπήθηκε από μια άλλη κρίση, από τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ:
- Που υποσχέθηκε προεκλογικά στους πάντες τα πάντα.
- Και μόλις ανέλαβε διόγκωσε τα ελλείμματα με τους ερασιτεχνισμούς, την ανευθυνότητα και την ανικανότητά του.
- Ύστερα άφησε τα ελλείμματα να διογκωθούν ακόμα περισσότερο με την αβουλία του.
- Ύστερα τα φούσκωσε ακόμα περισσότερο με μεθόδους «δημιουργικής λογιστικής».
- Κι ύστερα ήλθαν οι επιθέσεις των κερδοσκόπων στις διεθνείς αγορές, κι αναγκάστηκε να δανειστεί με τοκογλυφικά επιτόκια, διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τα ελλείμματα των επόμενων ετών.
- Κι ύστερα άρχισε, τη μία να φλερτάρει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την άλλη να το αποκηρύσσει, την μια να ζητάει «πιστόλι» για να απειλήσει τους κερδοσκόπους, την άλλη να προεξοφλεί ότι θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ως λίγο πριν αποκήρυσσε, την άλλη να πανηγυρίζει για το «μηχανισμό ευρωπαϊκής στήριξης», την άλλη να ζητάει την αλλαγή του, την άλλη να διαψεύδει ότι ζήτησε την αλλαγή του. Και τα spreads , εν τω μεταξύ, ανεβαίνουν συνεχώς…
Τελικά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να πάρει μέτρα, που περισσότερο πνίγουν την οικονομία, παρά μειώνουν τα ελλείμματα.
Κι όλοι ομολογούν πλέον, αυτό για το οποίο από την αρχή προειδοποίησε η Νέα Δημοκρατία: ότι κινδυνεύουμε να μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο, όπου τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση προκαλούν ύφεση, κι η ύφεση φέρνει λιγότερα δημόσια έσοδα, κι άρα παραμένουν υψηλά τα ελλείμματα, και θα χρειαστούν νέα μέτρα, που θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση…
Αυτό το φαύλο κύκλο - ύφεσης, υψηλών ελλειμμάτων και θυσιών χωρίς προοπτική και χωρίς τέλος - δεν τον προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία. Τον προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ..."

Ο καλός δάσκαλος

του Αστέριου Παντοκράτορα, Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

"...Καλός δάσκαλος είναι αυτός που έχει μεράκι γι αυτό που κάνει, γνωρίζει καλά το αντικείμενο του μαθήματος, αγαπάει και σέβεται του μαθητές του, διδάσκει με παραδείγματα και επιζητεί τον διάλογο, δέχεται τις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αντέχει την αμφισβήτηση ακόμη και την επιθετικότητα του μαθητή, δεν τον ενοχλούν οι παλιές αίθουσες και τα συνθήματα στους τοίχους, δεν κάνει επίδειξη γνώσεων, δεν ειρωνεύεται τους μαθητές, δεν προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια του με υπερβολική αυστηρότητα, δηλώνει με ειλικρίνεια την αδυναμία του να απαντήσει σε κάποια ερώτηση, δημιουργεί οικειότητα και φιλία με τους μαθητές, είναι έτοιμος να ασχοληθεί με τα προσωπικά τους προβλήματα, μεταδίδει γνώσεις αλλά και την αγάπη για τη γνώση και καλλιεργεί και οξύνει την κρίση των μαθητών του. Με την αποφοίτηση η επικοινωνία του δασκάλου με τον μαθητή λήγει και ο μαθητής ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Καλός δάσκαλος είναι αυτός που επιβιώνει με θετικά συναισθήματα στη μνήμη των μαθητών του. Πόσοι από μας δεν οφείλουμε άραγε την ύπαρξη και την προκοπή μας σε έναν καλό λόγο, σε μια ενέργεια ή στην έντονη επιρροή ενός καλού δασκάλου στη ζωή μας; Και πόσοι από αυτούς τους δασκάλους, που επηρέασαν θετικά τη ζωή μας, δεν έζησαν και έδρασαν σε αντίξοες συνθήκες;..."

Ανακύκλωση χαρτιού Σάββατο 17/4 στις Πηγές Καλλιθέας

Μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει την ιδέα της ανακύκλωσης πραγματοποιείται το Σάββατο, 17 Απριλίου, στον χώρο των «Πηγών της Καλλιθέας», με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων φορέων της περιοχής μας.Η Νομαρχία Δωδεκανήσου με την Επιτροπή Περιβάλλοντος στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, που διοργανώνεται από τις «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ» και το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης». Επί τρεις ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι αναμένεται να αναδειχθεί η μεγάλη η ανάγκη για συστηματική συλλογή του άχρηστου χαρτιού στο νησί μας. Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, «ο κόσμος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος και αναζητά λύση, γι’ αυτό ανταποκρίνεται μαζικά και με ενθουσιασμό σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται έχουν μεγάλη επιτυχία και η πίεση που ακολουθεί είναι μεγάλη λόγω της επιθυμίας για επανάληψη. Με τη συμμετοχή σε μια δράση ανακύκλωσης, τόνοι χαρτιού (που θα κατέληγαν στη χωματερή) συλλέγονται και αποστέλλονται στην Αθήνα για ανακύκλωση. Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας και όλα τα παιδιά για τη συλλογή χαρτιού το οποίο θα αποσταλεί προς ανακύκλωση. Αναλυτικότερα θα συγκεντρωθούν: άχρηστα βιβλία, καταλόγους, εφημερίδες, περιοδικά, κόλλες Α4. Σημειώνεται πως πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη πεταχτούν βιβλία που μπορεί να έχουν κάποια άλλη αξία.

Το τέλος του ανειδίκευτου εργάτη


Αγνώριστη θα είναι η ελληνική αγορά εργασίας σε δέκα χρόνια, καθώς προβλέπονται ραγδαίες αλλαγές σε κάθε κλάδο και τομέα της οικονομίας, που θα μεταμορφώσουν άρδην το γνώριμο τοπίο, με πρώτους και καλύτερους τους εργαζομένους στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στις κατασκευές, οι οποίοι θα μειωθούν εντυπωσιακά. Αντίθετα, ραγδαία θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες, στις μεταφορές και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εξέλιξη που αναμένεται να εξισορροπήσει την κατάσταση. Αυτές οι προβλέψεις προκύπτουν από την έρευνα με τίτλο «Ικανότητες και Απαιτήσεις στην Ευρώπη» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το- εδρεύον στη Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop). Οπως αναφέρεται, το 2020, δηλαδή σε δέκα χρόνια, η ελληνική αγορά εργασίας θα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, καθώς μόνο στον πρωτογενή τομέα θα χαθούν σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη ζωή στα χωριά. Συνολικά το επίπεδο της συρρίκνωσης του εν λόγω κλάδου εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 20%. Η έκθεση επισημαίνει ότι η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, χρειάζεται να στραφεί στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, και συμπληρώνει ότι η υψηλότερη παραγωγικότητα αποτελεί εχέγγυο για τη διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου της Γηραιάς Ηπείρου. «Νέα επαγγέλματα και ικανότητες αναδύονται όσο η τεχνολογία, η καινοτομία, οι δημογραφικές αλλαγές και οι κλιματικές στρατηγικές δημιουργούν νέες απαιτήσεις. Η ύφεση και οι στρατηγικές εξόδου επιταχύνουν την οικονομική ανασυγκρότηση. Αυτό θα επηρεάσει το είδος των ικανοτήτων που θα απαιτούνται στην αγορά εργασίας» σημειώνεται. Τo Cedefop τονίζει ότι οι συνολικές ευκαιρίες για εργασία θα παραμείνουν υψηλές και θα συμπεριλαμβάνουν την ανάγκη αντικατάστασης όσων αποσύρονται από την αγορά εργασίας, ακόμη και σε τομείς που συρρικνώνονται. «Παρατηρούμε ότι οι δουλειές θα απαιτούν κυρίως μεσαίας και υψηλής κατάρτισης προσωπικό» αναφέρεται και συμπληρώνεται πως «οι γυναίκες θα είναι τυπικώς περισσότερο καταρτισμένες από ό,τι οι άνδρες». «Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού με χαμηλού επιπέδου ικανότητες προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και αυτή η μείωση θα είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Αυτές οι γενικές τάσεις παρατηρούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» καταλήγει η έκθεση. Αυτές οι αλλαγές θα αποτυπωθούν, προφανώς ανεπιστρεπτί, και στην κατάρτιση των ελλήνων εργαζομένων. Σύμφωνα με το Cedefop, ως το 2010 θα έχει σημειωθεί ραγδαία μείωση της τάξεως του 35% στην αγορά εργασίας των ατόμων που έχουν χαμηλή επαγγελματική κατάρτιση. Αντίθετα, θα υπάρξει αύξηση των εργαζομένων με μεσαία εργασιακή κατάρτιση στο ύψος του 10%, ενώ θα φτάσει το 30% η άνοδος του εργατικού δυναμικού με υψηλή κατάρτιση. Συνολικά, το εργατικό δυναμικό της χώρας μας θα αυξηθεί στα επόμενα δέκα χρόνια κατά 100.000, από 4,7 εκατομμύρια που είναι σήμερα σε 4,8 εκατομμύρια.
του Αχιλλέα Χεκίμογλου, http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=324625&dt=09/04/2010#ixzz0kbZDFsG6

Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% ;

18μηνη εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα -αρχής γενομένης από τον Απρίλιο- “βλέπει” ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs στην Ευρώπη. Όπως ενημέρωσε με email τους κορυφαίους συνεργάτες του λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις δηλώσεις Τρισέ, ο Ερικ Νίλσεν εκτιμά ότι συμφωνία για εμπλοκή του ΔΝΤ-μέσω του μηχανισμού στήριξης- είναι πολύ πιθανό να κλειστεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Κατά τον κ. Νίλσεν θεωρείται μάλιστα πιθανό να τεθεί ως όρος για την ανάμιξη του ΔΝΤ η περικοπή μισθών ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα της τάξης του 20%.

Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 22 Απριλίου

Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για την
Πέμπτη 22 Απριλίου,
εκφράζοντας την αντίθεσή της στα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου

Η ΝΟΔΕ της ΝΔ και η ΔΑΚΕ Οικοδόμων Ρόδου προσκαλούν το κοινό
στην παρουσίαση του βιβλίου του Φρέντυ Σούλα με τίτλο:
"Το Σημάδι"
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 17/4/2010 στις 7μμ στο αμφιθέατρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου. Την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος κ. Αριστείδης Μιαούλης.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Μειώνονται κατά 30% τα εξεταστικά κέντρα

Κατά 30% μειώνει φέτος το υπουργείο Παιδείας λόγω κόστους τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες κάνουν πρεμιέρα στις 14 Μαΐου. Η μείωση των εξεταστικών κέντρων κατά 410 πανελλαδικά θα έχει ως άμεση συνέπεια πολλοί από τους εξεταζόμενους να μην εξεταστούν φέτος στο σχολείο τους, αλλά να χρειαστεί να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Τελικά τα εξεταστικά κέντρα από 1.240 σε ολόκληρη τη χώρα μειώνονται σε 830. Οι συγχωνεύσεις των εξεταστικών κέντρων θα γίνουν κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κρίση, μάλιστα, «χτύπησε» και τους επιτηρητές, αλλά και τους γραμματείς, καθώς κι αυτοί μειώνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθε εξεταστικό κέντρο κοστίζει στο υπουργείο Παιδείας 3.500 ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να περιλαμβάνονται οι αμοιβές των επιτηρητών.
 
Το υπ. Παιδείας που ακόμη δεν απέστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την απόφαση για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, ζητά με εγκύκλιο Φ.251/34360/Β6/24-03-2010 με θέμα: ’’Εξεταστικά κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων’’, οι Διευθυντές να μην προχωρήσετε σε ορισμό εξεταστικών κέντρων Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων, γιατί , όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο «με νεώτερο έγγραφο μας θα σας γνωστοποιήσουμε το συνολικό αριθμό εξεταστικών κέντρων της περιοχής ευθύνης σας».

Πολιτική νίκη της ΝΔ και προσωπική δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά


Την Πέμπτη 8/4/2010 ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, στην αρμόδια Επιτροπή επί των Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών υποχρεώθηκε, κάτω από την ασφυκτική πίεση της Νέας Δημοκρατίας, να αποσύρει, να καταργήσει τη διάταξη για την παρακράτηση του 8%. Ταυτόχρονα, τροποποίησε, άλλαξε, βελτίωσε μια σειρά από άλλες διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις προτάσεις που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.
Ιδιαιτέρως, η απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης για την παρακράτηση του 8% αποτελεί μεγάλη πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπική δικαίωση του Προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είχε πάρει πάνω του αυτή την υπόθεση.
Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι το φορολογικό νομοσχέδιο, αν δεν βελτιωθεί, αν δεν αλλάξουν αρκετές ακόμη διατάξεις του, θα στεγνώσει την Αγορά και από το τελευταίο ευρώ.
Και αυτό που χρειάζεται η Αγορά σήμερα, δεν είναι περισσότερη ασφυξία. Είναι μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας για να μπορέσει η Ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια, να μπορέσουμε να αποφύγουμε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ, 8/4/2010


Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου συνεδρίασε σήμερα 08/04/2010 παρουσία της Βουλευτή Μίκας Ιατρίδη, του μέλους της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος Τομεάρχη Νίκου Μπακογιάννη, του επικεφαλής της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πολιτευτή Βασίλη Υψηλάντη και των προέδρων των Δημοτικών Οργανώσεων της νήσου Ρόδου. Επίσης παρόντες ήταν και οι πρώην πρόεδροι της ΝΟ.Δ.Ε. Θέμα της συνεδρίασης η οργάνωση της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης για τον τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 και ώρα 16:00 μ.μ στο ξενοδοχείο ‘’RODOS PALACE’’. Με την ευκαιρία της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν Δημοτικές Τοπικές Συνελεύσεις στους Δήμους: Ιαλυσού την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, Καλλιθέας την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, Αρχαγγέλου το Σάββατο 24 Απριλίου 2010, Μαριτσά την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 και Αφάντου την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από ΟΛΜΕ στα Προπύλαια και ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει το απόγευμα στα Προπύλαια το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ. Η συγκέντρωση γίνεται προκειμένου να «ακυρωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης εναντίον της περικοπής μισθών συντάξεων» και για να εκφρασθεί η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και στο πρόγραμμα σταθερότητας.
  Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Σωματείο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας για τη μείωση του εισοδήματός τους, μετά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
  Κλειστές εν τω μεταξύ θα παραμείνουν σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή της τακτικής επιχορήγησης του Κράτους που αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστές, πλην της υπηρεσίας καθαριότητας, οι οικονομικοί πόροι της οποίας προέρχονται από τα χρήματα των δημοτών. Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχει ο δήμος Πειραιά.Ο δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωσή του, στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δικαίωμα της δουλειάς και απέναντι στην όποια προσπάθεια απαξίωσης των ΟΤΑ. Ενώνει τη φωνή του με τους άλλους Δήμους της Αττικής και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος σήμερα το μεσημέρι.
  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε συνέχεια της απόφασης των Γενικών Συμβουλίων της, που έγιναν στις 16 και 31 Μαρτίου, προσδιόρισε τον τρόπο συνέχισης των παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποφασίστηκε:
-Η προκήρυξη στάσης εργασίας τις τέσσερις τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00 – 15.00) την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010. Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17).
-Να ορισθεί η Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010, ημέρα συμβολικής κατάληψης των δημαρχείων των πρωτευουσών των Νομών και των ΟΤΑ των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.α.). Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 – 12.00), προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.
-Να προγραμματιστούν, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτηρίων (Υπουργείων κ.λπ.) για να προβληθεί η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.

Χοντρό δούλεμα και με τους ημιϋπαίθριους

Προεκλογικά λοιδώρησαν σε απίστευτο βαθμό την ρύθμιση Σουφλιά για τους ημιϋπαίθριους. Οργανωμένα έβγαιναν σε όλα τα μεγάλα κανάλια εκπρόσωποι φορέων για να καταγγείλουν την αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης. Θυμηθείτε τους λαλίστατους εκπροσώπους, δικηγόρων συμβολαιογράφων και κυρίως του ΤΕΕ. Τώρα επανέρχονται και βαφτίζουν τον σκοπό του μέτρου "πράσινο" για να ξεπεράσουν τα κατά φαντασία συνταγματικά προβλήματα. Οι πρώην λαλίστατοι εκπρόσωποι των φορέων τηρούν αιδήμονα σιγή. Βλέπετε τώρα τα κάνει η δική τους κυβέρνηση.
Ουσιαστική παρέμβαση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε: «Χρειάστηκαν έξι ολόκληροι μήνες για την κυβέρνηση, προκειμένου τελικά να επιστρέψει, ουσιαστικά, στη ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους που άλλαξαν χρήση. Οι σημερινές ανακοινώσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής δεν συνιστούν, ούτε "τακτοποίηση", ούτε "νομιμοποίηση" των ημιυπαίθριων χώρων, αλλά ένα άλλο εισπρακτικό μέτρο, που βαφτίζεται "περιβαλλοντικό"».
«Οι πολίτες καλούνται, και πάλι, να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, με αποδέκτη - αυτή τη φορά - ένα 'Πράσινο Ταμείο', για το οποίο το ΥΠΕΚΑ δεν έχει διευκρινίσει ακόμα το μηχανισμό λειτουργίας του. Ο μανδύας του "Πράσινου Ταμείου", πάντως, δεν αρκεί για να καλύψει τα κενά και τις αοριστίες της ρύθμισης: το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει διευκρινίσει, ακόμα, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια με τα οποία θα γίνονται οι αντισταθμιστικές παρεμβάσεις στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο των πόλεων και δεν έχει ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς που θα διέπει τους ημιυπαίθριους μετά την καταβολή του "προστίμου διατήρησής" τους (εάν, για παράδειγμα, θα μπορούν να μεταβιβάζονται)» προσθέτει.
«Κυρίως, όμως, δεν έχει εξασφαλίσει τα κίνητρα που θα πείσουν τους πολίτες να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση, ειδικά σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών, ενώ δεν προσδιορίζει ούτε τον αρμόδιο φορέα αλλά ούτε και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι έλεγχοι στους παραβάτες. Κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα της ρύθμισης, τόσο από περιβαλλοντικής, όσο και από εισπρακτικής πλευράς είναι εξαιρετικά αμφίβολη.»
Θέλω, τέλος, να τονίσω ότι από το πρόγραμμα αναπλάσεων μητροπολιτικού χαρακτήρα στην Αθήνα που, επίσης, παρουσιάστηκε, απουσιάζει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, γεγονός που προκαλεί εύλογες απορίες και πολλά ερωτηματικά στα οποία το ΥΠΕΚΑ οφείλει να απαντήσει» καταλήγει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

του Φίλιππου Παπανικολάου, http://filpap.blogspot.com/

Η κοινή γνώμη δεν εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης


Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Υπόμνημα- διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ προς την Υπουργό Παιδείας για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Επί σειρά ετών το πρόβλημα της σχολικής στέγης και της διπλοβάρδιας σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και υποστηρικτικών δομών, παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις ότι μέσα στην επόμενη – κάθε φορά τετραετία – θα λυθεί οριστικά, αποτελούν ένα από τα σοβαρά προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα περισσότερα σχολεία μας πολύ απέχουν από τις σύγχρονες ανάγκες για ένα περιβάλλον μάθησης που θα ευαισθητοποιεί τους νέους, θα κάνει τη μάθηση χαρά και το χώρο του σχολείου ελκυστικό. Τα σχολικά κτίρια είναι παλιά, κακοσυντηρημένα, ενεργοβόρα, χωρίς εξοπλισμένα εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήρια και αύλειους χώρους ανύπαρκτους ή πολύ μικρούς χωρίς πράσινο και αθλοπαιδιές. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες σειράς αιτημάτων, διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων από ΕΛΜΕ, Συλλόγους Διδασκόντων, Συλλόγους Γονέων, Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας και μαθητών μας που αφορούν στη σχολική στέγη. Ειδικότερα σε κάποιες περιοχές είτε λόγω φυσικών καταστροφών και παλαιότητας (Δυτική Στερεά- Ιόνιο-Αττική), είτε λόγω μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης και συγκέντρωσης πληθυσμού (Ανατολική Αττική-πρωτεύουσες νομών), είτε λόγω χρόνιας παραμέλησης (Θεσσαλονίκη - Κεντρική Μακεδονία), η κατάσταση είναι εκρηκτική. Έτσι έχουμε σχολεία που λειτουργούν: σε μισθωμένα- πολύ ακριβά- εντελώς ακατάλληλα κτίρια, σε 4-5 διαφορετικά μακρινά μεταξύ τους κτίρια, σε κοντέινερ ή και σε λυόμενες- προκατασκευασμένες αίθουσες . Σχολεία με 32-33 μαθητές ανά τμήμα λόγω έλλειψης αιθουσών ή με διπλή βάρδια. Σχολεία που, ενώ έχουν ιδρυθεί, δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης κτιρίων.

Ε. Βόζεμπεργκ: Σύγχυση δημιουργούν σε εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους οι αντικρουόμενες πληροφορίες και δηλώσεις για την κατάργηση ή όχι της βάσης του 10

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο «διαγκωνισμός» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται με θύματα, αυτή τη φορά, τους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ένα μήνα πριν από την έναρξη των εξετάσεων οι αντικρουόμενες πληροφορίες και δηλώσεις Υπουργού και Υφυπουργού για την κατάργηση ή όχι της βάσης του 10, μόνο σύγχυση δημιουργούν σε εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους, που έχουν να παλέψουν, όχι μόνο με τα εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά και με την αβεβαιότητα για τις επιλογές τους. Επιτέλους, οι πολιτικές επιδιώξεις και οι προσωπικές φιλοδοξίες των πολιτικών στελεχών δεν μπορεί να «χρησιμοποιούν» ως διελκυστίνδα τον αγώνα για το μέλλον των νέων μας. Εάν οι αρμόδιοι πολιτικοί στο Υπουργείο Παιδείας αδυνατούν να συνεργαστούν, ο πρωθυπουργός οφείλει να βάλει τάξη».

ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ... ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑ;;;;

Κύριοι ιθύνοντες,
Αν η προοπτική για τριαντάρια τμήματα μαθητών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας δε συνιστά ρατσιστικό προσανατολισμό της Παιδείας μας, σας ρωτούμε: Πώς θα χαρακτηρίζατε τα συγκεκριμένα τμήματα στα οποία καλείται ο καθηγητής να διδάξει, όταν θα έχει στο νου του την ύλη, τις απαιτήσεις γονέων "καλών οικογενειών" να προσέξει ιδιαίτερα τα παιδιά τους, τις ελπίδες των γονιών χαμηλόμισθων εισοδημάτων για ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες μάθησης για τα παιδιά τους, την προσπάθειά του να επιτύχει ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα με τη συμμετοχή όλων των μαθητών; Δεν αποτελεί ρατσιστικό προσανατολισμό της Παιδείας μας η αποθάρρυνση προς τους "αδύνατους" μαθητές στα πλαίσια ενός δημόσιου σχολείου με τμήματα 30 ατόμων, ενώ θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να καταφέρουν κάτι καλύτερο , εφόσον βρίσκονταν σε ολιγομελή και άρα πιο ευέλικτα τμήματα; Αλίμονο σε εμάς που είχαμε την οδηγία να αφιερώσουμε ένα δίωρο για τον ρατσισμό και είμαστε γρανάζια ενός συστήματος που τον θρέφει... Τα καλύτερα και σύγχρονα σχολεία δεν τα δημιουργούν οι διαδραστικοί πίνακες, αλλά η προσπάθεια των ανθρώπων, που με το προσωπικό τους ενδιαφέρον και αγάπη φροντίζουν για την πρόοδο των μαθητών τους...."Χτίστε σχολεία αδελφοί" έλεγε ο Πατρο-Κοσμάς "το σχολείο φωτίζει τους ανθρώπους". Γυρνάμε αιώνες πίσω και νομίζουμε ότι πρόοδος είναι μόνο τα ηλεκτρονικά μέσα. Αλήθεια πόσο αντιφάσκει το Υπουργείο όταν ακολουθεί πρακτικές της εποχής του μεσοπολέμου και προσπαθεί να τις παντρέψει με ηλεκτρονικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας...Πόσο αυτοαναιρείται ως επίσημος εκπρόσωπος της Δημόσιας Εκπαίδευσης όταν με τη στάση του γίνεται θιασώτης της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης; Ως εκπαιδευτικοί, φιλότιμο έχουμε, αλλά δεν είμαστε ρομπότ... Παρότι μετέωροι κι ανασφαλείς δε σταματάμε ν' αγωνιζόμαστε για το καλύτερο αναφορικά με τους μαθητές μας, αλλά η κοινωνία στρέφεται εναντίον μας, γιατί κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι καθόμαστε.....ενώ εμείς καθόμαστε μόνο σε.... αναμμένα κάρβουνα... ... για το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, για το αύριο που θα βρουν μπροστά τους τα παιδιά μας, για τις οικογένειές μας που λόγω αυτής της κατάστασης βρίσκονται υπό....διάλυση, για εμάς τους ίδιους ως πολίτες που διψάμε να είμαστε ενεργοί κι ωστόσο κάποιοι μας θέλουν αδρανείς και φιμωμένους.Σε ακόμα πιο τραγική θέση βρίσκονται πολλοί από εμάς, ωρομίσθιοι, που από προσωπική πεποίθηση έχουμε επιλέξει τον γολγοθά του δημόσιου σχολείου, πολλοί μάλιστα υπηρετώντας (αθόρυβα) στις πιο απόμακρες περιοχές με την εξευτελιστική αμοιβή των 300 ευρώ και, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Υπουργού δεν έχουμε ακόμα πληρωθεί.Σημειωτέον ότι η κυρία Υπουργός προεκλογικά είχε εξαγγείλει έως και κατάργηση του θεσμού της ωρομισθίας... Εκπαιδευτικοί με πολλαπλές επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία ως επακόλουθο αυτών, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιθανότητα μηδενισμού τους...Το νέο νομοσχέδιο φημολογείται ότι καταργεί την ισχύουσα έως σήμερα διάταξη που προβλέπει μία επιτυχία σε οποιοδήποτε διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών ως θεμέλιο στο δικαίωμα διορισμού μας και φέρνει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της προϋπηρεσίας μας...ανατρέποντας έτσι ό,τι ο ίδιος ο νόμος υπαγόρευσε σε μας για να πορευτούμε στην άσκηση του λειτουργήματός μας. Μιλούμε για Εκπαίδευση που σέβεται τις αρχές της ισότητας και της δημοκρατίας, ωστόσο το Υπουργείο αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο με τους καθηγητές,παρακάμπτει το επίσημο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΟΛΜΕ, η οποία έχει κάνει λόγο για διορισμούς φέτος με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και επιβάλλει μονομερώς τις απόψεις του στην εκπαίδευση, θυμίζοντας άλλες πρακτικές... Ζητούμε το αυτονόητο: να μην επιστρέψουμε στο μεσαίωνα τμημάτων με 30 μαθητές, να μην κλείσουν σχολεία και να διατηρηθεί ως προϋπόθεση διορισμού η διάταξη που προβλέπει επιτυχία σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας, ενώ παράλληλα να διορισθούν όλοι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού μέσω 24μήνου, σύμφωνα με τον έως τώρα ισχύοντα νόμο και να ισχύσει μία δίκαιη περίοδος ομαλής μετάβασης στο νέο σύστημα προσλήψεων.

Ομάδα Αγωνιώντων και Αγωνιζομένων Εκπαιδευτικών

Σαββίδου Ιουλίττα ΠΕ 02
Κουφοπούλου Τίνα ΠΕ02
Μαρία Μπάσιου Φιλόλογος ΠΕ02
Κών/νος Παπαδοκοτσώλης ΠΕ 11
Ειρήνη Παπαδάκη ΠΕ 06
Λεωνίδας Πολυκανδριώτης ΠΕ 11
Γαβριλιάδη Κωνσταντίνα ΠΕ02
Σαββίδου Μαρία ΠΕ02
Καραμανωλάκη Άννα ΠΕ02
Λαζαρίδου Ευγενία ΠΕ 60
Λαφατζής Δημήτρης ΠΕ04.01
Σταύρος Κουτσός ΠΕ03
Τουμπέλης Παναγιώτης ΠΕ 04.01
Φωτεινή Χαρδαλιά ΠΕ02
Τσιρογιάννη Φωτειινή ΠΕ02
Δημήτρης Τασιόπουλος ΠΕ04-02
Τζαμτζή Θεοφανία
Σαββίδου Παρασκευή ΠΕ60
Ντζιαφερη Κατερινα ΠΕ02
Νικος Γκατζουνης ΠΕ02
Τόλη Μαρία Θεολόγος ΠΕ01
Στεφανίδου Ευτέρπη ΠΕ03
Ελένη Λιάσκα, ΠΕ40
Καραπαίου Λεμονιά ΠΕ02
Αργυροπούλου Τυχερή ΠΕ02
Παπαχρήστος Σωτήρης ΠΕ03.50
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank7_4_10_910.php

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Αντώνης Σαμαράς: Με αυτά τα μέτρα που παίρνουν θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις


Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η Μεγάλη Εβδομάδα πέρασε, αλλά οι μικρομεσαίοι και η Αγορά, τώρα ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Όπου πήγα, υπάρχει αγανάκτηση μεγάλη, η ψυχολογία της Αγοράς έχει καταρρεύσει. Μεταξύ των άλλων μέτρων που ακούστηκαν, ήταν αυτό το απίστευτο 8%. Και ρωτάω: Είναι αλλού η κυβέρνηση; Δεν καταλαβαίνει τίποτα; Δεν βλέπει ότι μόνο αυτό το μέτρο θα διαλύσει, για παράδειγμα, έναν ολόκληρο τομέα, όπως είναι ο Τουρισμός; Εμείς ζητήσαμε «ανάσες» τόνωσης, για την Αγορά και την οικονομία και, αντ΄ αυτού, βλέπουμε κινήσεις, που δημιουργούν ασφυξία, ιδιαίτερα ασφυξία ρευστότητας. Επομένως, η μόνη ευχή που έχω να κάνω, είναι να αλλάξει νοοτροπία η κυβέρνηση, για να φτιάξει η ψυχολογία της Αγοράς. Διαφορετικά, με αυτά τα μέτρα που παίρνουν, θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις. Και δεν θα μπορέσουν ούτε καν να μειώσουν το έλλειμμα, το οποίο μας ζητά η Ευρώπη, προκειμένου να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη, που έχουμε στο εξωτερικό. Γιατί με αυτά τα μέτρα, που θα στεγνώσουν την Αγορά, από πού, τελικά, ο κόσμος θα βρει τις εισπράξεις, τα έσοδα, για να μειωθεί το έλλειμμά μας; Επομένως, σοβαρότητα. Να έχουν το αφτί κοντά στον άνθρωπο, να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να σταματήσουν αυτές τις απίστευτες κινήσεις, όπως το 8%, για το οποίο μάλιστα άκουσα ότι πρόκειται – λέει - να κοιτάξουν να το αναβάλουν. Ζητούμε να το καταργήσουν και αυτό και όλα τα άλλα τα μέτρα, τα οποία διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της Ελληνικής οικονομίας."

«Γονείς-τέρατα» στην Ιαπωνία

«Γονείς-τέρατα» στην Ιαπωνία επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους στους δασκάλους. Ζητούν από τους δασκάλους να πλένουν τα ρούχα των μαθητών ή να τους κόβουν τα νύχια, επίσης να πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο ή να ετοιμάζουν το κολατσιό τους: οι «γονείς-τέρατα», όπως τους έχουν ονομάσει τα μέσα ενημέρωσης, υπαγορεύουν τους δικούς τους νόμους στους δασκάλους και καθηγητές στην Ιαπωνία [...] Ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρθηκαν είναι αυτό ενός γονέα που απαιτούσε ο δάσκαλος να παίρνει το παιδί από το σπίτι του κάθε πρωί, ενός άλλου που ήθελε να του ετοιμάζουν το κολατσιό, και ενός δασκάλου που αντιμετώπιζε την οργή των γονιών αν δεν θύμιζε στους μαθητές από την προηγούμενη ημέρα να φέρνουν τις ομπρέλες τους, αν ο καιρός προβλεπόταν βροχερός. Ορισμένα σχολεία δέχονται πιεστικά αιτήματα από τους γονείς τα αθλητικά ρούχα των μαθητών να πλένονται στο σχολείο, τα νύχια των παιδιών να κόβονται από το διδακτικό προσωπικό, αλλά και τα σχολικά λευκώματα να αλλάζουν, γιατί τα παιδιά τους δεν δείχνουν όμορφα στις φωτογραφίες. Μια μητέρα που το παιδί της έσπασε ένα τζάμι ζήτησε αποζημίωση από το σχολείο, γιατί η πέτρα που πέταξε το παιδί δεν έπρεπε να βρίσκεται στην αυλή...
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_23/03/2010_329849

Γονική παραβατικότητα... Να δούμε τι άλλο θα υποστούν οι κακόμοιροι οι εκπαιδευτικοί ... Ενημερωτικά σας λέμε πως στην Ιαπωνία ο μισθός των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών είναι σχεδόν ίδιος με το δικό μας. Αντίθετα ο τελικός μισθός των Ιαπώνων συναδέλφων μας πριν από τη συνταξιοδότηση είναι περίπου κατά 70% μεγαλύτερος !!!

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ημερίδα στην Κω στις 11/4/2010

Ημερίδα με θέμα «Οικουμανισμός - Κοινωνική Αειφόρος Ανάπτυξη : η εξέλιξη της Κοινωνικής Οικολογίας», «Τοπικός Πολιτισμός & Ποιοτικός Τουρισμός : Η Πρόταση της Ανθρώπινης Πόλης για Ανάπτυξη & Βιώσιμη Διαχείριση του Τοπικού Προϊόντος της Κω» την Κυριακή, 11 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. στο συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου «KOS» στο Δήμο της Κω, υπό την παρουσία του εκπροσώπου της Κοινωνίας των Πολιτών κο Απόστολο Πετρούλια.

Στις 28/4 Προσυνέδριο της ΝΔ στο Rodos Palace

Τετάρτη 28/4/2010 Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη για την Τουριστική Πολιτική στη Ρόδο στο ξενοδοχείο RODOS PALACE στις 16.00.

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στη ΝΔ


Φορολογικό, «Καλλικράτης» και εξωτερική πολιτική. Το τρίπτυχο που κυριαρχεί στην ατζέντα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για το ερχόμενο διάστημα είναι συγκεκριμένο. Και ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση εσωκομματική και μη πως μετά το Πάσχα οι ρυθμοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να ανέβουν ακόμη περισσότερο. Και αυτό, γιατί η «μάχη», η οποία θα δοθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, θα είναι σκληρή και επιθυμεί όλα τα στελέχη να είναι άρτια διαβασμένα, προκειμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να εμφανιστεί πανέτοιμη. Ο κ. Σαμαράς, μάλιστα, είναι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα αναγκαστούν –είτε το επιθυμούν είτε όχι– να συμπεριλάβουν στο φορολογικό νομοσχέδιο διατάξεις από τα 23 μέτρα τα οποία έχει προτείνει. Κι όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τα πεπραγμένα της Ρηγίλλης, θα δοθεί μεγάλη μάχη, προκειμένου ν’ αλλάξουν οι άδικες διατάξεις του κυβερνητικού νομοσχεδίου. Το σχέδιο «Καλλικράτης» με τις συνενώσεις δήμων θα αποτελέσει το δεύτερο πεδίο μάχης, αλλά ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει πως πρόβλημα θα υπάρξει και με ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως στενοί συνεργάτες του φοβούνται πως η κρίση στην οικονομία έχει καταστήσει ευάλωτη τη χώρα, σε μία χρονική συγκυρία όπου τα εθνικά μας θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και το Κυπριακό, θα κάνουν νέα δυναμική επανεμφάνιση. (Κ. Μιχαηλίδης, http://www.apogevmatini.gr/?p=71609)
     Εν τω μεταξύ, σε επίσκεψή του στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ανάσταση σημαίνει 'παλεύω για το καλύτερο'. Αλλά, ο ελληνικός λαός περνάει σήμερα, το δικό του οικονομικό 'Γολγοθά', σε μία ώρα που το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας έχει πια χρεοκοπήσει. Και η κρίση απαιτεί λύσεις, τομές, τολμηρές και υπεύθυνες. Με τη βοήθεια του Θεού θα έχουμε και την έμπνευση και τη δύναμη για να δείχνουμε κάθε μέρα στον ελληνικό λαό το δρόμο της ελπίδας. Χριστός Ανέστη σε όλους!».
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/04/2010_331499

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΔΕ

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΔΕ.


Περισσότερα στο: http://www.rhodes.aegean.gr/ptde/mps/

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Πώς θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση των επιδομάτων

Άμεσα ξεκινάει η παρακράτηση των επιδομάτων που καταβλήθηκαν από την 1-1-2010 ολόκληρα και ο νόμος προβλέπει την περικοπή τους αναδρομικά από την 1-1-2010, κατά 12%. Αυτό θα γίνει σταδιακά σε δόσεις, ανάλογα με το ποσό και συγκεκριμένα για όσους το ποσό της επιστροφής είναι μέχρι 150 ευρώ, θα παρακρατηθεί από τη μισθοδοσία του πρώτου μήνα εφαρμογής του μέτρου. Όταν το επιστρεφόμενο ποσό είναι 300 ευρώ, θα παρακρατηθεί με τη μισθοδοσία δύο μηνών, αν το ποσό είναι έως 600 ευρώ, θα παρακρατηθεί σε τέσσερις μήνες, αν είναι μέχρι 1.000 ευρώ, η παρακράτηση θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες και αν το ποσό των επιστροφής είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ θα επιστραφεί σε οκτώ μήνες σταδιακά δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους.
http://www.apogevmatini.gr/?p=71505

Διαγωγή Κοσμία


Πράγματα που γίνονται στην Αμερική και δεν θα δούμε ποτέ (ευτυχώς) στην Ελλάδα. 

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/12_04.html

Δεν το περιμένατε, έτσι;

Υ.Γ. Μπείτε σε οποιαδήποτε ελληνική τάξη και θα δείτε τους μαθητές να συμπεριφέρονται με τρόπους που δεν θα βλέπατε ποτέ στην Αμερική, ανεξάρτητα του ποιος είναι (ή δεν είναι, ο νοών νοείτω) μέσα στην αίθουσα.

Πόσα τοις εκατό για την παιδεία;


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε τάξει 1 δισεκατομμύριο ευρώ, επιπλέον, για την Παιδεία στις φετινές κρατικές δαπάνες. Τελικά, όχι μόνο δεν το έδωσε ποτέ (ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας ήταν αυξημένος μόλις κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρσι), αλλά το αφαίρεσε κιόλας απ' τον προϋπολογισμό του υπουργείου, με τα «πακέτα» περικοπών!

Συγκεκριμένα: Στις 2 του Φλεβάρη, ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, περικοπή κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων. Αυτό, για το υπουργείο Παιδείας, σημαίνει μείωση 875.494.800 ευρώ, αφού τα κονδύλια του Τακτικού Προϋπολογισμού (ΤΠ) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανέρχονταν στα 8.754.948.000 ευρώ. Στις 3 του Μάρτη, με τις νέες περικοπές, τα χρήματα για την Παιδεία μειώθηκαν κατά 200 εκατομμύρια ευρώ. Περιορίστηκε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το μέρος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας και μειώθηκαν, κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, οι πιστώσεις για νέα προγράμματα του υπουργείου. Με μια απλή πρόσθεση προκύπτει ότι κόπηκαν 1.075.494.800 ευρώ, δηλαδή 12%!Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το «δώρο» του ενός δισεκατομμυρίου που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση δε δόθηκε ποτέ, αφού, όταν κατατέθηκε ο προϋπολογισμός, «μεταμορφώθηκε» σε μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε σχέση με πέρσι! Εάν συνυπολογίσει κανείς, όμως, ότι τα κονδύλια για την Ερευνα (περίπου 241 εκατομμύρια ευρώ) που στον περσινό προϋπολογισμό εγγράφονταν στο υπουργείο Ανάπτυξης, τότε θα συμπεράνει ότι η αύξηση που έταξε η κυβέρνηση για την Παιδεία δεν έφτασε ούτε τα 200 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό σημαίνει ότι, σε σχέση με πέρσι, οι κρατικές δαπάνες για την Παιδεία μειώνονται σχεδόν κατά 900.000.000 ευρώ.

Οι πρώτες επιπτώσεις
Η μείωση κονδυλίων θα αποτυπωθεί σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης. Σε σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα οι μειώσεις δαπανών θα είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι επιχειρήσεις που «δραστηριοποιούνται» στην εκπαίδευση, ήδη, ετοιμάζονται να κερδίσουν από αυτή τη μείωση, προσφέροντας τις «υπηρεσίες» τους.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, των οποίων μειώνεται η χρηματοδότηση. Πρόσφατα, το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες για την Παιδεία, ανακοίνωσε ότι από το Γενάρη του 2011 θα χρηματοδοτείται μόνο ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ανά τμήμα. Μάλιστα, σε έγγραφό του προς τα πανεπιστήμια αναφέρεται: «Στις περιπτώσεις όπου σε τμήματα λειτουργούν περισσότερα του ενός προγράμματα που δεν μπορούν να έχουν άλλες πηγές χρηματοδότησης εκτός του τακτικού προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου, συνίσταται η συγχώνευσή τους σε ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο θα έχει διαφορετικές κατευθύνσεις». Στην ουσία, στέλνει τα μεταπτυχιακά στις επιχειρήσεις, «αξιοποιώντας» το νόμο της ΝΔ που επιτρέπει την επιβολή τσουχτερών διδάκτρων, καθώς και χορηγούς και χρηματοδότες από τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν πέρασε η μείωση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Στο μεταξύ, ήδη, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες τροποποίησης των προϋπολογισμών των πανεπιστημίων για το 2010. Πρόσφατα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η πρυτανεία επιχείρησε να περάσει μείωση 10% στις λειτουργικές δαπάνες. Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο πανεπιστήμιο, τη μέρα που η Σύγκλητος συζήτησε το θέμα, έκαναν δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές. Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ πήρε απόφαση ενάντια στις μειώσεις. Τελικά, η Σύγκλητος δεν αποδέχθηκε την εισήγηση της διοίκησης.Ο πρύτανης, όμως, έκανε λόγο για υποχρέωση ενημέρωσης των τμημάτων και επαναφορά του ζητήματος σε επόμενη συνεδρίαση. Η μείωση των κονδυλίων προσδιορίστηκε στα 3.700.000 ευρώ. Το προσχέδιο τροποποίησης του προϋπολογισμού προέβλεπε μείωση κατά 2 εκατομμύρια ευρώ στα κονδύλια για την έρευνα, 370.000 ευρώ στα κονδύλια για τα συγγράμματα των φοιτητών, 65.000 ευρώ στα κονδύλια για μεταπτυχιακά, 340.000 ευρώ στη σίτιση κ.α.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.com & dexiextrem.blogspot.com

Ευχές από τη ΔΑΚΕ Δωδεκανήσου


Καλή Ανάσταση σε όλους από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Δωδεκανήσου. Το αναστάσιμο φως ας φωτίσει το νου και την ψυχή μας

"Που σου Θάνατε το Κέντρον;" Κατηχητικός Λόγος Ιωάννου Χρυσοστόμου (με ερμηνευτική απόδοση)


Εί τις ευσεβής και φιλόθεος, απολαυέτω της καλής ταύτης και λαμπράς πανηγύρεως.


Εί τις ευγνώμων, εισελθέτω χαίρων εις την χαράν του Κυρίου αυτού.


Εί τις έκαμε νηστεύων, απολαυέτω νύν το δηνάριον.


Εί τις από της πρώτης ώρας ειργάσατο, δεχέσθω σήμερον το δίκαιον όφλημα.


Εί τις μετά την τρίτην ήλθεν, ευχαρίστως εορτασάτω.


Εί τις μετά την έκτην έφθασε, μηδέν αμφιβαλλέτω˙ και γάρ ουδέν ζημειούται.


Εί τις υστέρησεν εις την ενάτην, προσελθέτω, μηδέν ενδοιάζων.


Εί τις εις μόνην έφθασε την ενδεκάτην, μη φοβηθή την βραδύτητα˙ φιλότιμος γάρ ων ο Δεσπότης, δέχεται τον έσχατον καθάπερ και τον πρώτον˙ αναπαύει τον της ενδεκάτης, ως τον εργασάμενον από της πρώτης˙ και τον ύστερον ελεεί και τον πρώτον θεραπεύει˙ κακείνω δίδωσι και τούτω χαρίζεται˙ και τα έργα δέχεται και την γνώμην ασπάζεται˙ και την πράξιν τιμά και την πρόθεσιν επαινεί. Ουκούν εισέλθετε πάντες εις την χαράν του Κυρίου υμών˙ και πρώτοι και δεύτεροι τον μισθόν απολαύετε. Πλούσιοι και πένητες μετ’ αλλήλων χορεύσατε˙ εγκρατείς και ράθυμοι την ημέραν τιμήσατε˙ νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, ευφράνθητε σήμερον. Η τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες. Ο μόσχος πολύς, μηδείς εξέλθη πεινών. Πάντες απολαύσατε του συμποσίου της πίστεως˙ πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητος. Μηδείς θρηνείτω πενίαν˙ εφάνη γάρ η κοινή Βασιλεία. Μηδείς οδυρέσθω πταίσματα˙ συγνώμη γάρ εκ του τάφου ανέτειλε. Μηδείς φοβείσθω θάνατον˙ ηλευθέρωσε γάρ ημάς ο του Σωτήρος θάνατος. Έσβεσεν αυτόν, υπ’ αυτού κατεχόμενος. Εσκύλευσε τον άδην ο κατελθών εις τον άδην. Επίκρανεν αυτόν, γευσάμενον της σαρκός αυτού. Και τούτο προλαβών Ησαϊας εβόησεν˙ ο άδης φησίν, επικράνθη, συναντήσας σοι κάτω.


Επικράνθη˙ και γάρ κατηργήθη.


Επικράνθη˙ και γάρ ενεπαίχθη.


Επικράνθη˙ και γάρ ενεκρώθη.


Επικράνθη˙ και γάρ καθηρέθη.


Επικράνθη˙ και γάρ εδεσμεύθη.


Έλαβε σώμα και Θεώ περιέτυχεν.


Έλαβε γήν και συνήντησεν ουρανώ.


Έλαβεν όπερ έβλεπε και πέπτωκεν όθεν ουκ έβλεπε.


Πού σου, θάνατε, το κέντρον;


Πού σου, άδη, το νίκος;


Ανέστη Χριστός και σύ καταβέβλησαι.


Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες.


Ανέστη Χριστός και χαίρουσιν άγγελοι.


Ανέστη Χριστός, και ζωή πολιτεύεται.


Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος.


Χριστός γάρ εγερθείς εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο.


Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων.

Αμήν.




Ερμηνευτική απόδοση



Όποιος είναι ευσεβής και φιλόθεος, ας απολαύσει την ωραία και λαμπρή αυτή εορτή.
Όποιος δούλος έχει διαθέσεις αγαθές, ας εισέλθει στη χαρά, γεμάτος με ευφροσύνη που χαρίζει ο αναστημένος Κύριός του.
Όποιος καταπονήθηκε με τη νηστεία, ας απολαύσει τώρα την αμοιβή του.
Όποιος από την έκτη ώρα υπηρέτησε τον Κύριο, ας πάρει σήμερα την αμοιβή που δικαιούται.
Όποιος προσήλθε στη ζωή της Εκκλησίας μετά την ενάτη, ας πάρει κι αυτός πρόθυμα μέρος στην Αναστάσιμη γιορτή.
Όποιος προσήλθε μετά την δωδεκάτην, ας μην έχει καμμιά αμφιβολία˙ καθόλου δεν θα τιμωρηθεί.
Όποιος καθυστέρησε κι ή ρθε μετά την τρίτην, ας πλησιάσει τον Κύριο χωρίς κανένα δισταγμό και φόβο.


Όποιος προσήλθε κατά την πέμπτην ώραν, ας μην έχει κανένα φόβο, ότι τάχα, επειδή έχει φτάσει καθυστερημένος, δεν θα τον δεχθεί ο Θεός. Γιατί ο Κύριος δίνει πλουσιοπάροχα τις δωρεές Του. Γι’ αυτό δέχεται και τον τελευταίο, με την ίδια προθυμία που είχε δεχτεί και τον πρώτο. Χαρίζει ανάπαυση και ειρήνη σ’ εκείνον που έφτασε αργά, όπως ακριβώς κάνει και με τον πρώτο. Ελεεί κι εκείνον που έφτασε τελευταίος, αλλά περιποιείται κι εκείνον που πρώτος ήρθε. Και στον έναν δίνει και στον άλλο προσφέρει. Και τα έργα της αρετής δέχεται, αλλά και την απλή διάθεση αναγνωρίζει. Και την πράξη την αγαθή τιμά , αλλά και την απλήν πρόθεση επαινεί.


Εισέλθετε λοιπόν όλοι στη χαρά του Κυρίου σας. Και εκείνοι που πρώτοι φτάσατε κι όσοι ήρθατε δεύτεροι, λάβετε τον μισθόν σας. Πλούσιοι και φτωχοί πανηγυρίστε. Όσοι εγκρατευτήκατε, αλλά κι εκείνοι που έχετε βραδυπορήσει στην εργασία των εντολών τιμήστε την σημερινή ημέρα. Όσοι νηστέψατε και εκείνοι που δεν νηστέψατε, ευφρανθείτε σήμερα.Η (Αγία Τράπεζα) είναι γεμάτη, απολαύστε την όλοι. Ο Μόσχος είναι άφθονος και ανεξάντλητος. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να φύγει κάποιος πεινασμένος. Όλοι απολαύστε το Συμπόσιο που παρατίθεται για τους πιστούς. Όλοι απολαύστε τα θεία δώρα που προσφέρει η Θεία αγαθοσύνη. Κανένας πια να μη θρηνεί τη φτώχεια του, γιατί τώρα έγινε φανερή η Βασιλεία του Θεού, εκείνη που προσφέρεται σ’ όλους εξίσου. Κανένας να μην κλαίει πια τα πταίσματά του, γιατί συγχώρεσή μας είναι ο Αναστημένος. Κανένας ας μη φοβάται πια το θάνατο, γιατί ο θάνατος του Σωτήρα μας μας ελευθέρωσε από το θάνατο και τη φθορά.


Γιατί αν κι ο Σωτήρας μας κρατήθηκε από το θάνατο, τελικά τον εξαφάνισε. Ο Κύριός μας που κατέβηκε στον άδη άρπαξε κι ανέσυρε μαζί Του όσους κρατούσε ο άδης. Ο Κύριος πίκρανε τον άδη, όταν εκείνος ο παμφάγος Τόν κατάπιε. Κι αυτό ήταν που προβλέποντας το παλιά ο προφήτης Ησαΐας είχε βροντοφωνήσει: Χριστέ μου, όταν ο άδης εκεί κάτω στο σκοτάδι σε συνάντησε, πικράνθηκε. Και πολύ σωστά πικράνθηκε, γιατί από τότε καταργήθηκε.


Πικράνθηκε γιατί ξεγελάστηκε. Πικράνθηκε γιατί θανατώθηκε.
Πικράνθηκε γιατί έχασε πια την εξουσία του.
Πικράνθηκε γιατί ο ίδιος τώρα υποδουλώθηκε. Εκείνος, καθώς νόμιζε, είχε λάβει σώμα θνητό και βρέθηκε απρόσμενα μπροστά σε Θεό. Εκείνος είχε πάρει χώμα από τη γη και συνάντησε Θεό, που είχε κατεβεί από τον ουρανό. Εκείνος είχε πάρει ένα σώμα ορατό και καταισχύνθηκε από τον Αόρατο.


Πού είναι λοιπόν άδη η νίκη σου;
Αναστήθηκε ο Χριστός και έχεις πια οριστικά κατανικηθεί.
Αναστήθηκε ο Χριστός και οι δαίμονες έχουν στα βάραθρα της απώλειας γκρεμιστεί.
Αναστήθηκε ο Χριστός και χαίρουν οι Άγγελοι.
Αναστήθηκε ο Χριστός και η ζωή παντού βασιλεύει.
Αναστήθηκε ο Χριστός και δεν θα μείνει πια κανένας νεκρός στο μνήμα. Γιατί με την Ανάστασή Του ο Χριστός έγινε η αρχή της αναστάσεως όλων όσων έχουν κοιμηθεί. Σ’ Αυτόν ανήκει η δόξα και η εξουσία στους απέραντους αιώνες. Αμήν.