Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα υποστηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Φεβρουαρίου. Διαβάστε το σκεπτικό εδώ

Συνάντηση Σαμαρά με ΔΑΚΕ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα: Ζήτησε μέτρα ενίσχυσης των αδυνάτων

Την ανάγκη άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μέτρα ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Τι αλλάζει στους διορισμούς των εκπαιδευτικών - Τι διορισμοί αναμένονταν να γίνουν με το ισχύον πλαίσο, τι προτάσσει το σχέδιο σταθερότητας

Ο Χρήστος Κάτσικας έγραψε στην εφημερίδα "Νέα" ένα ενδιαφέρον συγκριτικό άρθρο για τους διορισμούς με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο, που βαίνει προς κατάργηση και τους διορισμούς που επιτρέπει το σχέδιο προσαρμογής και σταθερότητας.
Διαβάστε το εδώ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2/2010 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

Διαβάστε εδώ γιατί η ΔΑΚΕ στηρίζει την απεργία της Τετάρτης 10/2/2010.

Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει μίγμα οικονομικών μέτρων

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.
05/02/10
ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΣΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η τακτική του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά να αγνοεί την οικονομική πραγματικότητα, τάζοντας τα πάντα στους πάντες και μετεκλογικά να αντιδρά νωθρά -σε πλαίσια απραξίας, αναβλητικότητας, καθυστερήσεων, παλινωδιών και εσωτερικής διγλωσσίας -είχε και έχει σοβαρή επίπτωση στην οικονομία και την αξιοπιστία μας.

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις της κας Βόζεμπεργκ

Η Υπεύθυνη Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Α΄ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Πρόταση μας στην εφημερίδα "Ροδιακή"


Η ΟΛΜΕ για την απεργία της 10ης Φεβρουαρίου

 "Συνάδελφε/-ισσα,

Στις 10 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να βροντοφωνάξουμε:

· Καμιά μείωση μισθών και επιδομάτων, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας
· Όχι στην αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και στην αύξηση ορίων
ηλικίας των γυναικών στο Δημόσιο
· Όχι στη δυσμενή αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων, τη συνέχιση της ωρομίσθιας και τη
μείωση των διορισμών..."


 Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolme/diakirixigia10022010.pdf

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΝΟΔΕ

Η ΝΟ.Δ.Ε  Δωδεκανήσου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 19:00μ.μ. στο ξενοδοχείο Mediterranean στη Ρόδο. Θα παραβρεθεί η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Δ. ΠΕΠΠΕ

Δυστυχώς πολύ γρήγορα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας εμφανίζεται να αυτοαναιρείται για την πολιτική της επιλογή «πρώτα ο μαθητής».

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΛΜΕ...

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου (02/02/10)


 "Οι δραματικές εξελίξεις στην Οικονομία δεν προέκυψαν ξαφνικά. Όταν η κρίση χτύπησε την πόρτα μας προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ, είτε δεν κατάλαβε, είτε δεν θέλησε να ακούσει και, πάντως, έταξε στους πάντες τα πάντα.

Η ΝΔ για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Τέλος η τροφοδοσία των πινάκων με νέες προϋπηρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2010


 Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων η πρόσληψη εκπαιδευτικών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, όπου για κάθε εκπαιδευτικό που επιτυγχάνει στον διαγωνισμό θα προσμετράται για τον διορισμό του και η προϋπηρεσία του.

Συγχαρητήρια από τη ΝΟΔΕ

Η Νομαρχιακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη νίκη που επιτύχαμε στις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της Α ΕΛΜΕΔ, μας αποδίδει τα εύσημα και δια του τύπου.

Ευχαριστούμε για την τιμή! Συνεχίζουμε όλοι μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, να αγωνιζόμαστε για την Παράταξη.

Ο Σαμαράς στη βουλή για τη διαφθορά

·         Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Ελληνική Βουλή Στην Προ Ημερησίας Διάταξης Κοινοβουλευτική Συζήτηση Αρχηγών για τη Διαφθορά

·         Δευτερολογία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Ελληνική Βουλή Στην Προ Ημερησίας Διάταξης Κοινοβουλευτική Συζήτηση Αρχηγών για τη Διαφθορά

Απεργιακές Κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ - Τι ψήφισε η κάθε ΕΛΜΕ στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου

Είναι γνωστό από την προγούμενη ανάρτησή μας, ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Νέο δημοσίευμα της ALFAVITA, αποκαλύπτει τι ακριβώς στήριξε σαν πρόταση η κάθε ΕΛΜΕ της χώρας. Περιλαμβάνεται και σύνδεσμός για την τελική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που επικυρώνει το απότέλεσμα:


Η πρόταση της ΔΑΚΕ Δωδεκανήσου για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕΔ


ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.                             ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                               
             12dake.blogspot.com


 

 Ρόδος, 01/02/2010


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Για ακόμη μία φορά οι εκπαιδευτικοί της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου εμπιστεύτηκαν τη ΔΑΚΕ δίνοντάς της την πρώτη θέση στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 28/01/2010. Στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που η ΔΑΚΕ κατέλαβε πάλι την πρώτη θέση, οι άλλες δύο παρατάξεις που εξέλεξαν εκπροσώπους στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, η ΠΑΣΚ και η ΑΕΚΚ, αρνήθηκαν να δώσουν τη θέση του προέδρου σε στέλεχος της παράταξής μας ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ να πρόσκειται σε φιλοκυβερνητική παράταξη. Όμως, ήδη από τον Οκτώβριο του 2009 η χώρα κυβερνάται από το ΠΑΣΟΚ.

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

"Αν είναι η συνέντευξη αμαρτία..."

Η ΠΑΣΚ ΠΕ κατέθεσε πρόταση για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης που προβλέπει διατήρηση της συνέντευξης και μείωση της απαιτούμενης προϋπηρεσίας.
http://www.pask-pe.gr/1nea/pask280110.pdf

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Γραφείο  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου διοργανώνει ημερίδα με κεντρικό ομιλητή  τον κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη, πρόεδρο του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συγγραφέα των σχολικών εγχειριδίων γεωγραφίας,   με θέμα  «Το αειφόρο σχολείο του παρόντος και του   μέλλοντος», την Τρίτη  2  Φεβρουαρίου  2010, και ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Διαβουλεύσεων συνέχεια - Υπουργείο καλεί ΔΟΕ

Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε από τον κ. Μπράτη, Πρόεδρο της ΔΟΕ, τις προτάσεις του για τα παρακάτω θέματα έως την 28η Φεβρουαρίου:

ΙΜΙΑ 1996...Να υπερασπίζω, με πίστιν και αφοσίωσιν,
μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας.
Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ'αυτών...Και βέβαια ποτέ να μην τις υποστέλλω μπροστά στο πρόσωπο του εχθρού...