Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Μας αγνοεί η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

«Βολές» κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας εξαπολύουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι -με Ανοιχτή Επιστολή- την οποία κατηγορούν ότι: 

1.Ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής πολιτικής παραμένει γραφειοκρατικός

2.Οι νομοθετικές ρυθμίσεις κόβονται και ράβονται κατά το δοκούν

3. Η επικοινωνία με τα στελέχη εκπαίδευσης παραμένει στα αποτυχημένα μοντέλα

4. Σχεδιάζονται παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο  και στο Λύκειο, χωρίς τη στοιχειώδη συμμετοχή των Σχολικών Συμβούλων ως καθ’  ύλην αρμοδίων

Ειδικότερα η Ανοιχτή Επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας έχει ως εξής: 

Διαβάστε Περισσότερα:

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=9924:sxolikoi-simbouloi-mas-agnoei-i-politiki-igesia-tou-ip-paideias&Itemid=1796

Οι υποψήφιοι της Παράταξης μας στην alfavita.gr!

 

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=13113

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

29-10-10 Προσλήψεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας,  Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2010-11, προσλαμβάνονται 220 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ09 και ΠΕ10 με πλήρες ωράριο και 44 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 με μειωμένο ωράριο  για τα σχολεία Γενικής Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από   1   μέχρι   3   Νοεμβρίου   2010.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ για υπέρβαση του ορίου αριθμού μαθητών ανά τμήμα

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του για πολυμελή τμήματα σε διάφορα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ενδεικτικά, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι σε 302 σχολεία υπάρχουν τουλάχιστον 1.550 περιπτώσεις τάξεων με πάνω από 25 μαθητές (από τις οποίες τουλάχιστον 383 με 28 - 30 μαθητές και 25 περιπτώσεις με πάνω από 30 μαθητές, δηλαδή κατά παράβαση του νόμου).
«Δεν πιστεύουμε ότι με αυτές τις συνθήκες μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό έργο και να ενισχυθούν οι διαδικασίες της μάθησης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και προστίθεται:
«Βέβαια, τις ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση φέρει η κυβέρνηση, η οποία αποφεύγοντας να κάνει μαζικούς διορισμούς, εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική της τρόικας (δηλαδή την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών).
Καταγγέλλουμε ακόμη ότι ενώ η επίσημη θέση του Υπουργείου Παιδείας (όπως εκφράστηκε στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ από την ίδια την Υπουργό στις 7 Σεπτέμβρη) είναι ότι θα τηρηθεί το 25 ως ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις κτιριακών προβλημάτων σε 5 μεγάλες πόλεις, όπου ο αριθμός δεν θα υπερβεί τους 27 μαθητές), αυτή η θέση παραβιάζεται και δεν γίνεται καμία προσπάθεια να υλοποιηθεί.
Το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχουν έγγραφα (όπως το πρόσφατο Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής), που επιχειρεί να ελέγξει αν τηρήθηκε ο νόμος στο χωρισμό των τμημάτων (δηλαδή αν επιβλήθηκαν παντού τμήματα με 30 μαθητές)».
Οι καθηγητές καταλήγουν: «Θέλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Ποιος τελικά εκφράζει την πολιτική του Υπουργείου; Αν αυτό το κάνει η πολιτική του ηγεσία, θα γίνει καμιά προσπάθεια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της; Αν θέλουμε να μιλάμε για καλύτερη Παιδεία, πρέπει και να το εννοούμε».

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&cid=1&aid=1127137

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: ΠΟΛΥΜΕΛΗ

Ο Αντώνης Σαμαράς για τον εκλογικό εκβιασμό του πρωθυπουργού

 

5123110266_0bb6f1e7e5_z

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, μετά το πέρας του γεύματος εργασίας των Ηγετών του ΕΛΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη, φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί, όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός, αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα.

Απαιτεί από τα κόμματα να σιωπούν και από τους πολίτες αδιαμαρτύρητα να συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις», ακόμα και αν πληρώνουν βαρύτατο τίμημα.

Επιμένει να στέλνει αυτός, με εκβιαστικό περιεχόμενο, μηνύματα στους πολίτες, χωρίς να δέχεται κανένα μήνυμα από κείνους. Ακόμα και όταν, θεσμικά, είναι –τώρα- η δική τους ώρα να μιλήσουν.

Φαίνεται, όμως, να αγνοεί ότι μπορεί μεν η οικονομία μας να είναι γονατισμένη από την οικονομική κρίση και από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου, αλλά η Δημοκρατία στην Πατρίδα μας παραμένει όρθια, απέναντι σε τέτοιου είδους «βοναπαρτισμούς» και «λεονταρισμούς».

Η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται, τα κόμματα δεν φιμώνονται και οι πολίτες δεν χειραγωγούνται.

Και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Εμείς να επιβάλουμε εκλογές δεν μπορούμε.

Το Σύνταγμα, άλλωστε, δίνει αυτή την αρμοδιότητα μόνο στον Πρωθυπουργό.

Αν κάναμε το αντίθετο, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε εκλογές, θα δημιουργούσαμε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής.

Και ιδιαίτερα, όταν στη χώρα έχουμε το δυσκολότερο πρόβλημα των τελευταίων πενήντα ετών, με την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Η στάση αυτή είναι στάση ευθύνης και στάση σοβαρότητας.

Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου.

Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κατεξοχήν δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και η Παράταξη της Ανάπτυξης για τον τόπο, σε αντίθεση με αυτή την πρωτοφανή τακτική του κ. Παπανδρέου να αποσταθεροποιεί ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός, την κατάσταση της χώρας.

Αυτό που ζητάει η Νέα Δημοκρατία, μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι να στείλουν οι πολίτες μήνυμα αποδοχής ή απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής, όπως έχουν δικαίωμα οι πολίτες να κάνουν, και όπως γίνεται επί δεκαετίες τώρα στη χώρα μας, αλλά και σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου.

Αν όμως ο κ. Παπανδρέου θέτει θέμα εθνικών εκλογών –σε περίπτωση δυσάρεστου μηνύματος για εκείνον στις Περιφερειακές εκλογές- εδώ είμαστε!

Ήδη, βέβαια, με την ανεύθυνη στάση του, έχει βάλει τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με ορατές ήδη τις πρώτες συνέπειές της, όπως είδατε τελευταία με την ξαφνική (μετά τη δήλωσή του) άνοδο των spreads .

Εμείς, τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα και προκλητικούς- επαναλαμβάνω- λεονταρισμούς δεν δεχόμαστε. Αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη και πάει τη χώρα σε εκλογές, εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι. Αλλά εκείνος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας, μακριά από σκοπιμότητες μικροκομματικές και επικίνδυνους πολιτικούς καιροσκοπισμούς.

Όπως ξέρετε, μέσα σε ένα χρόνο, η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, ψηφίσει 30 από τα 60 νομοσχέδια που μπήκαν στη Βουλή, όταν το ΠΑΣΟΚ, 5,5 χρόνια, είχε ψηφίσει μόνο 7.

Ο κ. Παπανδρέου, δια του κ. Πεταλωτή, μας είπε, προ ολίγου- αν είναι δυνατόν- ότι άλλα λέω εγώ μέσα κι άλλα λέω, όταν βρίσκομαι έξω από τον τόπο. Αυτό δεν είναι καν προπαγάνδα. Είναι ντροπή. Αλλά, ταυτόχρονα, φοβάμαι ότι τους κάνει και γραφικούς. Και θα το αποδείξω. Είπα χθες, μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Βίλφρεντ Μαρτένς και επανέλαβα και σήμερα μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Ρομπάι, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει αποφασιστικά μέτρα και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές για την επίτευξη της απαιτούμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Εμείς, έχουμε πει «ναι» σε χρηματοπιστωτικά μέτρα. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν το ξέρει. Έχουμε πει «ναι» στις ενέσεις ρευστότητας για τις τράπεζες. Έχουμε πει «ναι» στο Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας. Έχουμε πει «ναι» σε διαρθρωτικά μέτρα, όπως είναι η νέα Εθνική Στατιστική Αρχή, που κι εμείς ψηφίσαμε. Όπως είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση των μεταφορών, που κι εμείς ψηφίσαμε. Το τεράστιο πρόβλημα του ΟΣΕ, που κι εμείς ψηφίσαμε. Το Fast Track , που κι εμείς ψηφίσαμε, μόλις προχθές.

Πότε επί 5,5 χρόνια, τέτοιες βασικές επιλογές, τις είχε ψηφίσει τότε η Αξιωματική Αντιπολίτευση του κ. Παπανδρέου; Ποτέ.

Πού είπαμε «όχι»; Είπαμε «όχι» στο κυριότατο ζήτημα που είναι το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής. Είπαμε «όχι» σε νέες αυξήσεις φόρων, Φ.Π.Α., έκτακτες εισφορές, αντικειμενικές αξίες. Είπαμε «όχι» σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, που είναι άδικες και που προκαλούν μεγάλο κόστος στην οικονομία. Είπαμε «όχι» στο Ασφαλιστικό. Είπαμε «όχι» σε αυτή την ασφυξία που έχει προκαλέσει στην αγορά ο κ. Παπανδρέου με τα μέτρα του. Δηλαδή, είπαμε «όχι» στην ανεργία, είπαμε «όχι» σε αυτή την εθνική κατάθλιψη που έχει σήμερα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ.

Κι αν θέλουν να μας πουν ότι εμείς, δήθεν, άλλα λέμε μέσα και άλλα έξω, εγώ έχω να τους πω ότι πρώτη πρόταση που είπε ο κ. Παπανδρέου, μόλις έφθασε απόψε στις Βρυξέλλες, ήταν ότι η δική του πολιτική έχει την προοπτική της ανάπτυξης. Εάν ο Ελληνικός λαός και όσοι παρακολουθούν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, μετά το Μνημόνιο, έχουν δει τα οποιαδήποτε ψήγματα ανάπτυξης στην οικονομική τους πρόταση, να μας το πουν και εμάς. Αν αυτή ήταν η πρώτη πρόταση που είπε ο κ. Παπανδρέου, μόλις έφθασε απόψε στις Βρυξέλλες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Οδηγίες για την καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Οδηγίες για την καταμέτρηση των ψήφων και την αποστολή των αποτελεσμάτων στις εκλογές  της 3ης Νοεμβρίου ,για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνει με εγκύκλιό του το υπ. Παιδείας.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία της Χαράς Νικοπούλου για το Έπος του 1940

 

Ημέρες σαν τη σημερινή αναρωτιέμαι πάντα:

Πως να δείξεις σε έναν τυφλό το μεγαλείο του Παρθενώνα για να νιώσει την Ελληνική περηφάνια;..

Πως να βάλεις σε έναν κωφό να ακούσει την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν και να ονειρευτεί;..

Πως να μιλήσεις σε έναν ξένο για το Ελληνικό έπος του 1940 για να αντιληφθεί τον ηρωισμό των Ελλήνων;..

Γι αυτό και εγώ σήμερα δε θα απευθυνθώ σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε αυτούς που η καρδιά τους χτυπά ακόμη Ελληνικά και κυρίως σε εσάς σύγχρονα Ελληνόπουλα, σε εσάς που όλη η Ελλάδα στηρίζει το μέλλον της..

Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 70 χρόνια ακριβώς ο Έλληνας για μια ακόμη φορά ξύπνησε μέσα του τον Λεωνίδα, μα τότε πιο λακωνικός από .....

...ποτέ άλλοτε, έκλεισε το "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" σε τρία γράμματα: "ΟΧΙ"

Μια άρνηση που ξεκινούσε από την Ελληνική ψυχή του πιο απλού Έλληνα και έφτανε μέχρι τα χείλη του τότε εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά.

Πριν από 70 χρόνια δεν υπήρχε κανένας Έλληνας, μεγάλος ή μικρός, νέος ή γέρος, άνδρας ή γυναίκα, που να σκεφτεί αν έπρεπε να κάνει το καθήκον του...
Όλοι μαζί ξεκίνησαν για την εθνική αντίσταση:
το ξυπόλυτο τάγμα, αποτελούμενο από μικρά παιδιά στην πρώτη γραμμή του αντιπερισπασμού, οι γυναίκες της Πίνδου, αυτές που έκαναν τον στιχουργό να απορήσει και να τις υμνήσει λέγοντας,"γυναίκες ηπειρώτισσες, ξαφνιάσματα της φύσης, εχθρέ γιατί δε ρώτησες ποιον πας να πολεμήσεις", οι υπερήφανοι Έλληνες φαντάροι , αυτοί που μόνοι στην πρώτη γραμμή, μα γεμάτοι σθένος πολεμούσαν για εσένα , αυτοί που δάκρυζαν, που πονούσαν, που ακρωτηριάστηκαν, που έχαναν τη ζωή τους, αυτοί που μέχρι και σήμερα τα οστά τους παραμένουν άταφα στα βουνά της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου.

Τα ιστορικά γεγονότα λίγο πολύ γνωστά :
Προάγγελος του πολέμου η βύθιση του Ελληνικού αντιτορπιλικού "Έλλη" στις 15 Αυγούστου του 1940...
Δυο μήνες μετά στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940 , για τους Ιταλούς η 18η επέτειος από τη φασιστική ''πορεία προς τη Ρώμη'' που έφερε το 1922 τον Μουσολίνι στην εξουσία , ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι επισκέπτεται στην οικία του τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε , εντός τριών ωρών , τη διέλευση και στάθμευση των Ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
Με τη γαλλική φράση:"alors, c'est la guerre", που σημαίνει "πόλεμος λοιπόν" ο Μεταξάς απορρίπτει το Ιταλικό τελεσίγραφο και απευθύνει διάγγελμα-κατάθεσης και μαρτυρίας Ελληνικής αφοσίωσης προς τον Ελληνικό λαό.
Αρχίζει έτσι η Ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας στο Αλβανικό μέτωπο, την ώρα που ο λαός διαδηλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας κατά της Ιταλίας τρέχει με ενθουσιασμό να καταταγεί και να πολεμήσει στο μέτωπο...
Τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν τον πόλεμο είναι γεγονότα που χτίστηκαν με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία όλων των Ελλήνων.
Ενδεικτικό του ηρωικού πνεύματος της εποχής είναι και το διάγγελμα του Ιωάννη Μεταξά προς τους Έλληνες..
Μίλησε με ανδρισμό και άγγιξε κάθε Ελληνική ψυχή ..
Μέχρι και σήμερα μας κάνει να νοιώθουμε πόσο φτωχή είναι η Ελλάδα από κυβερνήτες που ποτέ δε θα διαπραγματεύονταν την τιμή και την αξιοπρέπεια της και δε θα άφηναν κανέναν αέρα να πάρει καμιά Ελληνική σημαία, γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο Έλληνας γίνηκε η ιαχή "ΑΕΡΑΣ'' στο σύνθημα που ακόμη αντιλαλεί στα αυτιά μας από το στόμα των στρατιωτών του 1940..
Α Ε Ρ Α !!!!!!!
Ο Ιωάννης Μεταξάς λοιπόν στο διάγγελμα του στις 28 Οκτωβρίου του 1940 αναφέρει:

"Η στιγμή έφτασε που θα αγωνισθούμε για την ανεξαρτησία της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμή της.
Μολονότι τηρήσαμε την πλέον αυστηρή ουδετερότητα και ίση προς όλους , η Ιταλία , χωρίς να αναγνωρίζει σε εμάς το δικαίωμα να ζούμε ως ελεύθεροι Έλληνες , μου ζήτησε σήμερα στις τρεις το πρωί την παράδοση τμημάτων του εθνικού εδάφους, κατά τη δική της βούληση και με σκοπό να καταλάβουν αυτές τις περιοχές.
Η κίνηση των στρατευμάτων τους θα άρχιζε στις 6 το πρωί.
Απάντησα στον Ιταλό πρέσβη ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθαυτό και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται τούτο ως κήρυξη πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδας.
Τώρα θα αποδείξουμε εάν πράγματι είμαστε άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποία μας εξασφάλισαν οι προπάτορες μας.
Όλο το έθνος ας ξεσηκωθεί σύσσωμο..
Αγωνισθήτε για την πατρίδα , τις γυναίκες, τα παιδιά σας και τις ιερές παραδόσεις σας. Ν υ ν υ π έ ρ π ά ν τ ω ν ο α γ ώ ν" !!
Πόσο μικρός τελικά αποδείχτηκε ο Ιταλός και ο Γερμανός αργότερα μπροστά στον Έλληνα φαντάρο..
Πόσο ανατριχιαστικά επικό ακούγεται στα αυτιά μας το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο "παιδιά της Ελλάδος παιδιά", που έδινε κουράγιο στον Έλληνα φαντάρο μα και στην Ελληνίδα μάνα του 1940, την όποια προέτρεπε να δείξει ανδρειοσύνη λέγοντας:
"η πίκρα και η τρεμούλα σε μια γνήσια Ελληνοπούλα δεν ταιριάζουνε Ελληνίδες του Ζαλόγγου και της πόλης και του λόγγου και Πλακιώτισσες, όσο κι αν πικρά πονούμε υπερήφανα ας το πούμε σαν Σουλιώτισσες.."
Κανείς δεν έλειπε από τη μάχη!!
Κανείς δε δείλιασε στον πόνο!!
Κανείς δεν καταδέχτηκε να παραδοθεί!!
Γιατί όλοι ήσαν γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα, του Κολοκοτρώνη, του Κωσταντίνου Παλαιολόγου, και καθε Έλληνα πολεμιστή που άφησε την ψυχή του και έγραψε το όνομα του με αίμα στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας!
Σήμερα λοιπόν παιδιά μετά από 70 χρόνια καλούμαστε να θυμηθούμε το Έπος του 1940, όχι γιατί το έχουν τόσο ανάγκη οι ψυχές των ηρώων του τότε..
Αυτοί είναι πλέον αθάνατοι!!
Μα κυρίως γιατί εμείς νοιώθουμε την ανάγκη να πιαστούμε από μεγάλες ιδέες και ιδανικά και ίσως πιο πολύ από ποτέ άλλοτε να υψώσουμε το ανάστημα μας σε κάθε ξένο ή εγχώριο που επιβουλεύεται την εθνική υπόσταση της Ελλάδος και να βροντοφωνάξουμε το Ο Χ Ι...
Γιατί μπορεί να μένουμε προς το παρόν βουβοί στην άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στους ξενόφερτους κατακτητές , μα ας θυμηθούμε όλοι τα λόγια δύο Ελλήνων ποιητών αρχικά του Γιάννη Ρίτσου που μας ψυχογραφεί τονίζοντας:
''τούτος ο λαός αφέντη μου δεν ξέρει πολλά λόγια, σωπαίνει, ακούει και όσα του λες τα δένει κομπολόγια.... Κι από τους τάφους ξεκινάν όλοι οι νεκροί του αγώνα και μπαίνουν πάλι στη σειρά με σιδερένιο γόνα.. Και τούτο το περήφανο, το άμετρο ψυχομέτρι, μόνη σημαία το φως κρατεί, μόνο σπαθί τ' αλέτρι!!''

Μα ακόμη πιο χαρακτηριστικά ας μας συντροφεύουν στη σημερινή εθνική επέτειο του 1940 τα λόγια του Κωστή Παλαμά:

''παιδιά μου , ο πόλεμος για εσάς περνάει θριαμβευτής των αδίκων ο πόλεμος δεν είναι εκδικητής. Είναι ο θυμός της άνοιξης και της δημιουργίας. Η Ελλάδα είναι αβασίλευτη , με δάφνες και με κρίνα της νίκης! Παντοδύναμος την έπλασε τεχνίτης. Η δόξα το καμάρι της. Η αλήθεια είναι δική της.. Κι αν είναι και στον πόλεμο μέσα , η ζωή θυσία, ο τάφος είναι πέρασμα προς την αθανασία!!!''

Ε Λ Λ Α Δ Α : Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά !
Ομιλία Χαράς Νικοπούλου, Οκτώβριος 2010

Πηγή

Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΗΡΩΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ

_1_~2

ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ 8ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

OXI

VIII_MP_379_301

ΟΧΙ – 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

 

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση για τη διάθεση των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης


Έχουν εκδοθεί οι Βεβαιώσεις Πιστοποίησης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμμετείχαν με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Α/Θμιας & Β/Θμιας Εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών  (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση» (Ά επίπεδο - ΕΡΓΟ ΙΙ).  Οι ανωτέρω εξετάσεις πιστοποίησης είχαν πραγματοποιηθεί κατά τις εξής περιόδους:


§         1η Περίοδος Πιστοποίησης από 27-1-2007 μέχρι 31-3-2007
§         2η Περίοδος Πιστοποίησης από 15-6-2007 μέχρι 15-7-2007
§         3η Περίοδος Πιστοποίησης από 15-2-2008 μέχρι 18-4-2008
§         4η Περίοδος Πιστοποίησης από 12-5-2008 μέχρι 20-7-2008
§         5η Περίοδος Πιστοποίησης από 18-8-2008 μέχρι 31-10-2008


Οι Βεβαιώσεις Πιστοποίησης θα αποσταλούν, μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προς διευκόλυνση των δικαιούχων εκπαιδευτικών έχει αναρτηθεί κατάλογος στη θέση «Νέα-Ανακοινώσεις» στην ιστοσελίδα:

  
www.eye-ypepth.gr/epimorfosi


Στον εν λόγω κατάλογο ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να αναζητήσει, με βάση τον Αριθμό Μητρώου του, την περιοχή στην οποία θα αποσταλεί η Βεβαίωση Πιστοποίησής του.
Οι Βεβαιώσεις είναι μοναδικές και δεν επανεκδίδονται. Η κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα αποφασίσει για τον τρόπο διάθεσης των Βεβαιώσεων. Θα πρέπει, πάντως, να παραληφθούν ενυπόγραφα από τους δικαιούχους ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους και για αποφυγή συνωνυμίας θα σημειώνεται ο Αριθμός Ταυτότητας.
Τα πιθανά προβλήματα θα συλλέγονται από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα

Η Υπουργός μετά τη συνάντηση με την κυρία Δραγώνα δήλωσε:
“Η κυρία Θάλεια Δραγώνα, μου εξέθεσε τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση της και οφείλω να πω ότι, παρότι χάνω μία πολύτιμη συνεργάτιδα, οι λόγοι είναι απολύτως σεβαστοί.
Θέλω να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου για την προσφορά της στο συνολικό έργο του Υπουργείου για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.”
Η κυρία Δραγώνα δήλωσε:
“Οι προσωπικοί λόγοι είναι προσωπικοί.
Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, και το πνεύμα συνεργασίας. Παραμένω στην διάθεση τους”
Και εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε: Καλά ξεκουμπίδια! Χαιρόμαστε πολύ για τη μικρή συμβολή μας, με τα δημοσιεύματά μας, στους “προσωπικούς λόγους” που οδήγησαν την κ. Δραγώνα σε παραίτηση. Ένας κήρυκας του αφελληνισμού και της πολυπολιτισμικότητας λιγότερος…

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΡΟΔΟΥ-ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Ο κ. Παπανδρέου κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να χρεοκοπήσει πολιτικά.

Η προχθεσινή διακαναλική του συνέντευξη ήταν ομολογία αποτυχίας της πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο οδηγώντας σε αδιέξοδο τη χώρα και τους πολίτες.
Η αντίδραση των πολιτών στη πολιτική του μνημονίου είναι κάτι που δεν ανέχεται ο κ. Παπανδρέου.
Για αυτό και εκβιάζει με ωμό και απόλυτο τρόπο τους πολίτες.

Μετατρέπεται σε κομματάρχη των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Ξέχασε και τον Καλλικράτη που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει λόγω των περιορισμών που θέτει το Μνημόνιο και αυτό θα το διαπιστώσουν οι πολίτες.
Απειλεί εκβιάζει το εκλογικό σώμα. Ζητά την ψήφο των πολιτών για να επιβάλλει νέα μέτρα το 2011
Ο εκβιασμός θα πέσει στο κενό.
Οι πολίτες είναι αποφασισμένοι.

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αποδεχθεί κάθε πρόκληση
Απέναντι στο μονόδρομο του μνημονίου που εκφράζει ο κ. Παπανδρέου έχουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Aποχή από την εισαγωγική επιμόρφωση προτείνει η ΟΛΜΕ

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ύστερα από σχετική επιστολή που απέστειλε στην υπ.Παιδείας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία  καλεί όλους τους καθηγητές  (επιμορφωτές και επιμορφούμενους) σε αποχή από την εισαγωγική επιμόρφωση «μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα της εισαγωγικής επιμόρφωσης από τα προηγούμενα χρόνια, να καλυφθούν άμεσα τα έξοδα διαμονής και οδοιπορικών των συναδέλφων που επιμορφώνονται τη φετινή χρονιά καθώς  και να προβλεφθεί υπερωριακή αμοιβή γι’απασχόληση των επιμορφούμενων εκτός του ωραρίου  εργασίας τους». 

Η ΟΛΜΕ  Απαιτεί επίσης την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων  (απλήρωτες υπερωρίες, οδοιπορικά, συντονιστές Π.Δ.Σ., ωρομίσθιοι προηγούμενων χρόνων, πανελλαδικές εξετάσεις κλπ).

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν έγκαιρα την επιτυχία της αποχής ενημερώνοντας τους συναδέλφους επιμορφωτές και επιμορφούμενους και καλώντας τους να αποχωρήσουν από τα επιμορφωτικά κέντρα.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με βάση τις εξελίξεις θα εξετάσει εκ νέου τη στάση του.

Ο Βασίλης Καζούλλης στις 27 Οκτωβρίου στη Μουσική Σκηνή του Colorado Live. Μια εκδήλωση του Συλλόγου Πελοποννησίων

 

Kazoulles

Στα πλαίσια του νέου προγράμματος εκδηλώσεων του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μοριάς» διοργανώνεται την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 στις 21:30 το βράδυ μουσική βραδιά με τον συμπατριώτη μας τραγουδοποιό Βασίλη Καζούλλη.Ο ροδίτης μουσικός μέχρι τώρα έχει δώσει συναυλίες που το σύνολο τους φέρουν την δική του υπογραφή και το στίγμα της ιδιαίτερης ταυτότητας του, στην σύνθεση,το στίχο και την ερμηνεία. ΜΠΛΕ ΜΩΡΟ –ΤΡΥΠΙΑ ΚΑΠΕΛΑ- ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΝΗ- ΚΑΤΙΝΑ ΓΥΑΛΙΖΕΙ- ΒΟΡΙΝΟ ΛΙΜΑΝΙ – ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ- ΜΟΝΟ ΝΑΜΟΥ ΓΕΛΑΣ είναι ένα δείγμα από τη δισκογραφική του δουλειά. 25 χρόνια μουσικής παρουσίας στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. 25 χρόνια δισκογραφικής δημιουργίας, θα έχουμε την ευκαιρία και την χαρά να απολαύσουμε τον Βασίλη Καζούλλη ζωντανά σε μια όμορφη εμφάνιση στην Μουσική Σκηνή Colorado Live.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΑ ΑΕΙ:Η πρόταση του υπ. Παιδείας

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Η πρόταση του υπ. Παιδείας για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ , όπως ανακοινώθηκε στους Πρυτάνεις , έχει ως εξής:

  • Οι νέοι φοιτητές εισάγονται σε Σχολή ή στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό Ίδρυμα)
  • Οι φοιτητές εντάσσονται στα επιμέρους προγράμματα σπουδών της Σχολής, μετά από το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους
  • Το Ίδρυμα υποχρεούται στον Εσωτερικό του Κανονισμό να ορίσει και να δημοσιοποιήσει τις λεπτομερείς απαιτήσεις και διαδικασίες για την ένταξη των φοιτητών σε προγράμματα σπουδών, την αλλαγή προγράμματος σπουδών και την εγγραφή φοιτητών με μεταφορά πιστωτικών μονάδων, μετά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς και αξιοκρατικές και να πιστοποιούνται από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή
  • Οι διαδικασίες ένταξης φοιτητών στα προγράμματα σπουδών υπόκειται σε τακτικούς ελέγχους από το Συμβούλιο του Ιδρύματος, τις διαδικασίες εσωτερικής αξιολόγησης, τις διαδικασίες εξωτερικής αξιολόγησης και πιστοποίησής τους. Υπόκειται, επίσης, σε δειγματοληπτικό έλεγχο από την πολιτεία ή την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή
  • Σε κάθε Πανεπιστήμιο θεσμοθετούνται Σχολές Μεταπτυχιακών Σπουδών που οργανώνουν μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης, οργανωμένα προγράμματα διδακτορικών σπουδών και απονέμουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα ΤΕΙ οργανώνονται με ανάλογο τρόπο σε επίπεδο Σχολής. Ενθαρρύνεται και χρηματοδοτείται η δημιουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων μέσω συμπράξεων ΑΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων, στα οποία Ερευνητές των Ερευνητικών Κέντρων συμμετέχουν με πλήρη δικαιώματα
  • Τα πλήρως αυτοδιοικούμενα Ιδρύματα έχουν την ευθύνη για την οργάνωση των σπουδών και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητάς τους, με τη στήριξη της πολιτείας. Τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση των σπουδών, τις διαδικασίες εξετάσεων και φοίτησης εξειδικεύονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του Ιδρύματος, μέσα σε ευρύ πλαίσιο που ορίζει η πολιτεία
  • Θεσμοθετείται η δυνατότητα προσφοράς προγραμμάτων σπουδών από απόσταση, καθώς και προγραμμάτων σπουδών μονοετούς ή διετούς διάρκειας
  • Θεσμοθετούνται κίνητρα για τη δημιουργία προγραμμάτων με αποτελεσματική σύνδεση με την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

       

    • Εφαρμόζεται πλήρως το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων, με τη σχετική κλίμακα βαθμολογίας, που θα διευκολύνει την αναγνώριση των σπουδών και την κινητικότητα των φοιτητών μεταξύ προγραμμάτων σπουδών (της Σχολής, του ιδρύματος και άλλων Ιδρυμάτων της χώρας και του εξωτερικού)
    • Θεσμοθετείται το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης ως εργαλείο διαφάνειας των διαδικασιών μάθησης και των αποτελεσμάτων της στα προγράμματα σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί στόχοι και τα μαθησιακά αποτελέσματα κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας διατυπώνονται ρητά, δημοσιοποιούνται και αξιολογούνται. Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης με τρία επίπεδα, αντιστοιχείται με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων Διά Βίου Μάθησης και το Πλαίσιο Προσόντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης