Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Κατάργησε το ΠΑΣΟΚ τη συνέντευξη; Σιγά μην την καταργούσε

Kατατέθηκε απ τον υπ. Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, προς ψήφιση στη Βουλή, το σχέδιο νόμου για την επιλογή στελεχών (Διευθυντών, Προϊσταμένων) στο δημόσιο. Αναρωτιέστε αν το ΠΑΣΟΚ κατάργησε τη συνέντευξη; Οχι βέβαια. Μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο να το δείτε μόνοι σας:
http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7088:2010-03-06-06-11-13&catid=239:2009-12-01-15-36-00&Itemid=800

Ιδιαίτερη απήχηση στην κοινή γνώμη έχουν τα μέτρα που προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.

5 Μαρτίου 2010
Πολιτικό Παρατηρητήριο No 7

Οι πολίτες συμφωνούν με τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά
 

Οι Έλληνες πολίτες δικαιώνουν απόλυτα τη στάση και τις προτάσεις του Α. Σαμαρά για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση, με γνώμονα, την προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, τη στήριξη της μεσαίας τάξης και την απαιτούμενη αναπτυξιακή προοπτική. Για τη λήψη μέτρων δηλαδή που δεν είναι άδικα, αλλά και δεν δημιουργούν ασφυξία οδηγώντας σε κοινωνική έκρηξη.
Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Public Issue η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του τηλεοπτικού Σκάϊ, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει και εγκρίνει αντίστοιχα τα ίδια μέτρα που είχε επισημάνει αρνητικά ή θετικά και ο αρχηγός της ΝΔ στη δήλωσή του αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες απορρίπτουν με μεγάλα ποσοστά, την αύξηση του ΦΠΑ(68%), την περικοπή του λεγόμενου 13ου και 14ου μισθού (72%), το πάγωμα των συντάξεων (74%) και την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (78%).Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν τα μέτρα αυτά με ποσοστά 57%,61%, 66% και 68% αντίστοιχα.
Από την άλλη, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εγκρίνει μέτρα όπως, η επιβολή φόρου σε είδη πολυτελείας (82%) και η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα ποτά και τα τσιγάρα (65%), όπως ακριβώς είχε επισημάνει στη δήλωσή του ο Α. Σαμαράς, δίνοντας έμφαση στον περιορισμό της σπατάλης με την περικοπή τωνλειτουργικών εξόδων του κράτους για την οποία η κυβέρνηση ελάχιστα πράγματα μας είπε:
Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν οδηγούν στη σωτηρία της οικονομίας. Αντίθετα, παραλύουν και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό. Η πολιτική αυτή δεν μας βγάζει από την κρίση. Σύντομα θα απαιτηθούν και επιπλέον μέτρα που η Ελλάδα δεν τα αντέχει.
Παράλληλα, θα βαθύνουν την ύφεση, μειώνοντας κατά 25%-30% την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι χρειάζεται διαφορετικό μίγμα πολιτικής και μέτρων. Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, στηρίζουμε οτιδήποτε βοηθά να βγει ο τόπος από την κρίση. Απορρίπτουμε όμως τα μέτρα που είναι άδικα, χωρίς μάλιστα να δίνουν αναπτυξιακή προοπτική και ελπίδα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
8ο Συνέδριο
Ξεκινάμε

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

05/03/10-Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλου για τα μέτρα της κυβέρνησης, για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Γερμανία και για τα δημοσιεύματα στα ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσο περισσότερο πληροφορείται ο Ελληνικός λαός το ακριβές περιεχόμενο των μέτρων, για την Οικονομία, που υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόσο αντιλαμβάνεται ότι ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, προεκλογικά, πριν τις 4 Οκτωβρίου, παραπλάνησε συνειδητά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά, πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του ’09, την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας. Είχε ενημερωθεί από πολλές πλευρές και κυρίως από το Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Προβόπουλο και τον Επίτροπο της Κομισιόν κ. Αλμούνια.
Οι εξελίξεις, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα. Ως Πρωθυπουργός δεν έδρασε, όπως έπρεπε, την κατάλληλη στιγμή, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, με τον τρόπο που έπρεπε.
Ο Πρωθυπουργός εγκλωβίστηκε μόνος του στις προεκλογικές του υποσχέσεις και άφησε ουσιαστικά να του επιβάλουν οι Βρυξέλλες τα μέτρα για την Ελληνική Οικονομία, προσπαθώντας ο ίδιος να μετριάσει το προσωπικό του πολιτικό κόστος.
Ο τόπος μας, ο Ελληνικός λαός, η Ελληνική κοινωνία, πληρώνουμε σήμερα την αδράνεια, την αβουλία και την άρνηση του κ. Παπανδρέου να δράσει την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τρόπο.
Από την πλευρά μας, η Νέα Δημοκρατία δεν αρνείται το μερίδιο ευθύνης, που της ανήκει, διαχρονικά. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο, που κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι έχει την κύρια ευθύνη για την υπερχρέωση της χώρας.
Σήμερα, είναι Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Γ. Παπανδρέου, με πρόσφατη και ισχυρή λαϊκή εντολή. Οφείλει, λοιπόν, να δράσει, για να προστατεύσει την Ελληνική Οικονομία, την Ελληνική κοινωνία, τον Ελληνικό λαό.
Αντί γι΄ αυτό, ο Πρωθυπουργός καλεί τον Ελληνικό λαό να κάνει αιματηρές θυσίες, χωρίς να προσφέρει καμία ορατή προοπτική.
Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι και θα παραμείνει η κατεξοχήν υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου. Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει την Ελλάδα, για να βγει από την κρίση. Δεν στηρίζει την κυβέρνηση.
Γι΄ αυτό και σήμερα που ο Πρωθυπουργός της χώρας ξεκινάει τη σύντομη, αλλά καθοριστικής σημασίας περιοδεία του στο εξωτερικό, με συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιουνγκερ, με την κα Μέρκελ και αύριο με τον κ. Σαρκοζί, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει μπροστά και ζητάει να βρεθεί λύση, για το πρόβλημα της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη.
Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι από την πλευρά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά - ο οποίος μετέχει, ως Πρόεδρος του κόμματος και είναι εξαιρετικά δραστήριο μέλος της πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - έγιναν, γίνονται και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς κάθε κόμμα ομόλογο με τη Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ώστε να μεγεθύνουμε τις πιέσεις προκειμένου να γίνουν αποδεκτές λύσεις μέσα στην Ευρωζώνη, θετικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας.
Η καγκελάριος της Γερμανίας κα Μέρκελ, η οποία προέρχεται από ένα κόμμα όπως το CDU , τη γερμανική Χριστιανοδημοκρατία, που έδωσε πολλά από την εποχή του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από την εποχή του Αντενάουερ μέχρι σήμερα, για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, οφείλει να δώσει τη στήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα για να βρει διέξοδο στα προβλήματά της.
Η θετική απάντηση που οφείλει να δώσει η κα Μέρκελ στα αιτήματα της Ελλάδας αφορά συνολικά στο μέλλον της Ευρώπης. Δεν αφορά μόνο το πρόβλημα της χώρας μας.
Ως Νέα Δημοκρατία, θεωρούμε απαραίτητο να σχολιάσουμε και να επικρίνουμε τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο υποδέχεται σήμερα, στη Γερμανία, μία γερμανική εφημερίδα –θα αναφερθούμε επωνύμως, συγκεκριμένα, ονομαστικά στη « Bild »- τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Οφείλουμε να θυμίσουμε, στους συγκεκριμένους επιπόλαιους και ανιστόρητους κονδυλοφόρους της « Bild », ότι ο Ελληνικός λαός υπήρξε πρωταγωνιστής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κοινή προσπάθεια των λαών της Ευρώπης για να μην περάσει ο ολοκληρωτισμός και η βαρβαρότητα και για να έχουμε, σήμερα, μία Ευρώπη δημοκρατική και ελεύθερη.
Οφείλουμε, επίσης, να τονίσουμε, επειδή υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα, όχι μόνο στον γερμανικό Τύπο, αλλά και σε άλλα ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ότι είναι ντροπή ορισμένων να αναμειγνύουν στα παιχνίδια των κερδοσκόπων τα διαχρονικά σύμβολα της Κλασικής και Ελληνικής αρχαιότητας, όπως είναι η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας. Ας μην αγγίζουν τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη εκείνοι που οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Ελληνική κλασική αρχαιότητα και ό,τι αυτή συμβολίζει διαχρονικά και δι-ιστορικά, αποτελούν τη βάση του παγκόσμιου πολιτισμού.
Καταλήγοντας, θεωρούμε απαραίτητο να καταδικάσουμε απερίφραστα την επίθεση που έγινε, σήμερα το μεσημέρι, από «γνωστά-άγνωστα» άτομα εναντίον του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας κ. Γιάννη Παναγόπουλου.
Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, ημέρες στις οποίες απαιτείται εθνική ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, η κριτική είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Αυτό που πρέπει να αποκλείσουμε από τον καθημερινό διάλογο και αντίλογο είναι τη χρήση βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται».

05/03/10-Δήλωση της υπεύθυνης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. κας Ε. Βόζεμπεργκ σχετικά με τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Απογοήτευση προκαλούν οι χτεσινές ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας, που -μετά από 5 μήνες- παρουσίασε απλά και μόνο ένα γενικό κείμενο αρχών και καλών προθέσεων.
Το έτοιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται σήμερα, ότι δεν υπάρχει. Οι 38 σελίδες που έδωσε στη δημοσιότητα η κα Υπουργός ελάχιστα λένε για τα πραγματικά μέτρα που η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει και τα μέσα με τα οποία σκοπεύει να τα υλοποιήσει.
«Ο Μαθητής γίνεται μικρός διανοούμενος, γίνεται μικρός επιστήμονας, κατακτά το πώς να μαθαίνω» και άλλες παρόμοιες προτάσεις είναι ίσως πολύ ωραίες για κάποια παρουσίαση συνεδρίου. Δεν αποτελούν, όμως, σε καμία περίπτωση, σαφή κυβερνητική πρόταση για το μέλλον της Παιδείας στη χώρα μας.
Μετά από 5 μήνες, περιμένουμε να παρουσιάσει, επιτέλους, η κα Υπουργός μία ολοκληρωμένη πρόταση προς τους φορείς, ώστε όλοι να τοποθετηθούν υπεύθυνα. Οι διαρροές και οι συνεντεύξεις δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν το θεσμοθετημένο διάλογο.
Η αξιοκρατία, η αξιολόγηση, η συνεχής επιμόρφωση, η αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων διδασκαλίας και των παρεχόμενων μέσων, είναι στόχος όλων μας. Όμως: Το κομμάτι των προτάσεων του Υπουργείου που αφορά σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης βρίσκεται, ακόμα, σε πρωτόλειο στάδιο. Εκτός αν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες που υπαγορεύουν την καθυστέρηση και τη σταδιακή αποκάλυψη των ιδεών του Υπουργείου

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σκόρπιες σκέψεις αγανακτισμένου εκπαιδευτικού + Ένα Κείμενο της ΟΛΜΕ που κονιορτοποιεί τα νέα μέτρα

Έκτακτη απεργία λοιπόν. Άμεση αντίδραση στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας που προωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Άμεση αντίδραση στον θρασύδειλο εμπαιγμό της νοημοσύνης μας: Περικοπές μισθών, πόρων και προσωπικού, τριαντάρια τμήματα, από τη μια. Εξαγγελίες για πράσινα σχολεία, διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές παντού, από την άλλη. Όταν σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε τα στοιχειώδη με τα οποία συνηθίσαμε να εργαζόμαστε ως τώρα.     

Ας είναι. Όλα εδώ πληρώνονται. Και ας μην υπάρχουν λεφτά. Ας μην υπάρχει ούτε τσίπα στους κυβερνώντες... Το κείμενο της ΟΛΜΕ λέει τα πάντα με το όνομά τους. Διαβάστε το στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolme/anakoinosimetra04032010.pdf

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕΔ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλεί τους συναδέλφους τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 και ώρα 8μμ στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου σε συνάντηση – συζήτηση, στην οποία θα γίνει ενημέρωση για τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την αντίδραση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Θα επακολουθήσει διάλογος και θα οργανωθούν δράσεις στην περιοχή. Θα οριστεί Οργανωτική Επιτροπή Αγώνα, η οποία θα λειτουργήσει μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να προκύψει η μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εξεταστέα Ύλη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ»

Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Μεταπτυχιακό «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ» του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο. Η ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί με την προκήρυξη που θα δημοσιευθεί τέλη Μαρτίου.
http://www.rhodes.aegean.gr/ptde/mps/

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Αύριο, Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010


Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Η Αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα μας, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μην κοιτάξει τους Έλληνες πολίτες στα μάτια. Φυγομάχησε.
Αντί του κ. Παπανδρέου, ακούσαμε τον εκπρόσωπό του.
Γιατί ξέρει την προσωπική του ευθύνη:
Άργησε πέντε ολόκληρους μήνες να πάρει μέτρα. Αν τα είχε πάρει νωρίτερα, θα ήταν πολύ ηπιότερα και λιγότερο επώδυνα. Και δεν θα τα επέβαλλαν κοινοτικοί «ελεγκτές».
Αυτή η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης έχει κόστος. Μέχρι στιγμής ο δανεισμός με αυξημένα επιτόκια στοίχισε περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Σχεδόν τα μισά από όσα θέλει να εξοικονομήσει με την περικοπή επιδομάτων, χάθηκαν ήδη από το αυξημένο κόστος δανεισμού.
Τα μέτρα αυτά, θα βαθύνουν την ύφεση. Μια που είναι βέβαιο ότι θα χαθεί το 25-30% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.
Και προσέξτε: αν δεν πάρουν άμεσα τα μέτρα τόνωσης της Οικονομίας, για τα οποία φωνάζω εδώ και τρεις μήνες, θα υποχρεωθούν σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις.
Η κυβέρνηση δεν μας λέει πότε θα τελειώσουν οι δοκιμασίες για τους Έλληνες πολίτες. Σε ένα χρόνο; Σε δύο χρόνια;
Πότε;
Ποτέ ;
Τα προβλήματα της χώρας είναι πολύ σοβαρά. Και γι’ αυτά έχουν διαχρονική ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν.
Ασφαλώς έχει ευθύνες και η Νέα Δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε.
Σήμερα, έχει γυρίσει σελίδα.
Δεν απολογούμαι, λοιπόν, για κανένα.
Κοιτάζω το μέλλον.
Το πρόβλημα είναι του Πρωθυπουργού που, αντί να βλέπει το μέλλον, ασχολείται μόνο με το χθες.
Αλλά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, μας έφεραν, πάνω απ’ όλα, οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο πεντάμηνο. Αυτά που έκανε. Και κυρίως αυτά που δεν έκανε…
Αυτή είναι η ευθύνη του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Και την ευθύνη αυτή, δεν μπορεί να τη μεταθέσει σε άλλους.
Ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κράτησα υπεύθυνη στάση. Όχι μόνο παρακίνησα έγκαιρα τη κυβέρνηση να πάρει μέτρα, αλλά πρότεινα, πριν τρεις μήνες, διαφορετικό μίγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η κυβέρνηση άργησε απελπιστικά και τελικώς υιοθέτησε λάθος μίγμα.
Μας ρωτούν αν στηρίζουμε τα μέτρα της Κυβέρνησης.
Απαντούμε: εμείς στηρίζουμε οτιδήποτε βοηθά να βγει ο τόπος από την κρίση.
Αλλά αυτό το μίγμα πολιτικής που προτείνουν σήμερα, δεν μας βγάζει από την κρίση. Θα απαιτήσει επί πλέον μέτρα. Και η Ελλάδα δεν τα αντέχει…
Χρειάζεται άλλο μίγμα πολιτικής:
Χρειάζεται περικοπή σπατάλης. Και τη δημόσια σπατάλη ελάχιστα την έθιξαν μέχρι στιγμής. Η ίδια η ΑΔΕΔΥ, μας ενημέρωσε ότι υπέδειξε εκατοντάδες κωδικούς για περιστολή της κρατικής σπατάλης. Δεν τους άγγιξαν…
Καθαρές κουβέντες, λοιπόν:
-- Απορρίπτουμε την αύξηση του ΦΠΑ,
-- Απορρίπτουμε κάθε αύξηση της φορολογίας στα Καύσιμα,
-- Απορρίπτουμε την περικοπή του 14ου μισθού.
Ενώ αντίθετα προτείνουμε…
-- Μεγαλύτερο φόρο στον Καπνό και τα Ποτά,
--Μεγαλύτερη φορολογία στα Είδη Πολυτελείας,
--Αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου,
-- και Μεγαλύτερες περικοπές στα Λειτουργικά έξοδα του κράτους.
Σε ευρώ, οι οικονομίες που προτείνουμε είναι ίσες, περίπου, με τις περικοπές, που απορρίπτουμε. Αλλά οι δικές μας δεν δημιουργούν ασφυξία, δεν είναι άδικες και δεν οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη.
-- «Κόκκινη γραμμή» για μας, δηλαδή σημείο από το οποίο δεν υποχωρούμε, είναι η προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
-- «Κόκκινη γραμμή» είναι, επίσης, η στήριξη της μεσαίας τάξης, κυρίως με μέτρα που δίνουν ανάσες στην αγορά.
-- Ως θετική κατεύθυνση προτείνουμε την πιο θαρραλέα περιστολή της δημόσιας σπατάλης.
-- Και, πάνω απ’ όλα, την τόνωση της αγοράς σήμερα και την Ανάπτυξη αμέσως μετά.
Χρειάζονται, ακόμα, μέτρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό. Ήδη, έφυγαν, τους τελευταίους μήνες, πάνω από 10 δισεκατομμύρια, από τις κυβερνητικές επιπολαιότητες.
Ενώ τους δύο τομείς, όπου έχουμε εθνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, δηλαδή τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, ή τους ξέχασαν ή τους υπονόμευσαν.
Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι μίγμα σωτηρίας για την οικονομία.
Την παραλύουν και τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό.
Διέξοδος, όμως, υπάρχει.
Είναι το δικό μας μίγμα οικονομικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση μπορεί να μην το βλέπει.
Εμείς το προτείνουμε, το προωθούμε και δίνουμε Ελπίδα».

NEW SCHOOL SHOW

Ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της υπουργού Παιδείας

 Σας ενημερώνουμε ότι το συνολικό σχέδιο για το Νέο Σχολείο θα παρουσιασθεί από την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 και ώρα 16:00.
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την δημόσια τηλεόραση και θα αναμεταδοθεί στο διαδίκτυο από τους ιστοτόπους του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου http://www.sch.gr   και του Υπουργείου Παιδείας http://www.ypepth.gr

Αύριο τελικά το "πακέτο" της Παιδείας

ethnos.jpg
Αναβάλλεται η ανακοίνωση των αλλαγών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
«E» 3/3Αναβάλλεται η ανακοίνωση των αλλαγών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί να γίνει από την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.
Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία καθώς στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα νέα οικονομικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις της κ. Διαμαντοπούλου για το νέο πακέτο μέτρων και το νέο σύστημα διορισμών ενδέχεται να γίνουν αύριο.

Η παραπάνω είδηση προέρχεται από την πύλη www.edugate.gr που αποδελτιώνει καθημερινά τις ειδήσεις του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ από ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού τύπου (εδώ από το ΕΘΝΟΣ)

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 16 Μαρτίου η νέα απεργία της ΟΛΜΕ

Η ημερομηνία μετατέθηκε ξανά, ώστε να συμπίπτει με την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.
Διαβάστε όλο το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ, εδώ

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ


«Η σημερινή αλαζονική εμφάνιση Παπανδρέου προβληματίζει όλους τους Έλληνες. Γιατί λίγο πριν ανακοινώσει τα νέα σκληρά μέτρα και επισκεφθεί σημαντικούς ξένους ηγέτες, αποφάσισε να κατεδαφίσει το εσωτερικό μέτωπο, να αθωώσει για πάντα το ΠΑΣΟΚ και να συκοφαντήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι εξωφρενική η άποψη Παπανδρέου, ότι εκείνος θα επιβάλει στην Αντιπολίτευση πότε θα τον ελέγξει στη Βουλή…
Ότι μπορεί να κατηγορεί εμάς που δεν δεχόμαστε κοινοβουλευτική συζήτηση, για τα μέτρα που ακόμα δεν πήρε!
Ευτυχώς που δεν έγινε η κοινοβουλευτική συζήτηση σήμερα και έτσι γλιτώσαμε μιαν ακόμα επανάληψη από το γνωστό «ποίημα» του Πρωθυπουργού:
“Για το χθες φταίνε οι άλλοι. Για το σήμερα φταίνε οι κερδοσκόποι. Για το αύριο… βλέπουμε ” .
Τι άλλο να πει κανείς πλέον για τον κύριο Παπανδρέου;
Άβυσσος…»

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

Την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη με θέμα "Τουριστική Ανάπτυξη". Στη Συνδιάσκεψη θα παραστεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΝΔ: Λάθος η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας



















Mε το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ο αρμόδιος τομεάρχης Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η ναυτιλία αποτελεί βασικό πυλώνα στην εθνική οικονομία της χώρας και πως η "δίχως τεκμηριωμένη μελέτη, αβασάνιστη τριχοτόμηση του πρώην ΥΕΝ έχει οδηγήσει σε εικόνα διάλυσης τη ναυτιλία". Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι η επανασύσταση του ΥΕΝ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα είναι, για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, η μόνη βιώσιμη λύση και κάλεσε την κυβέρνηση "να επανορθώσει αυτό το λάθος". Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρος Βενιάμης είπε ότι το μείζον θέμα στη συζήτηση που είχε με τον κ. Σαμαρά ήταν η δυσλειτουργία του ΥΕΝ μετά τη συνένωσή του με το Υπουργείο Οικονομίας.

"Ρόδος: Δρόμοι του Ουρανού"

Μία φωτογραφική έκθεση-ρετρό  με θέμα τη Ρόδο και τα αεροπλάνα. Στο κατάλυμα της Γαλλίας, από 5-11 Μαρτίου 2010. 
Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ζωή μέσα από τις στάχτες

Μεγάλη επιτυχία είχε η δενδροφύτευση που διοργανώθηκε στην περιοχή της Αρχαίας Καμείρου από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πολλούς τοπικούς φορείς, ανάμεσά τους και την Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Πολλοί καθηγητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέβαλλαν ουσιαστικά ώστε 30000 νέα δεντράκια να μεγαλώνουν τώρα με τον ήλιο, το νερό και το χώμα του νησιού μας.

Οι Προτάσεις της ΟΛΜΕ προς το Υπουργείο

 Επί παντός του επιστητού. Τι θέλουμε να αλλάξει και τι θέλουμε να μείνει.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Έτσι και δεν πιάσεις το στόχο.....

... Το πρώτο βήμα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αξιολόγησης είναι η αυτοαξιολόγηση των σχολείων βάσει προγράμματος με συγκεκριμένους και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι, στο τέλος της χρονιάς, θα ελέγχονται. Αφού λειτουργήσει αυτό, θα πάμε παρακάτω στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών...
Άννα Διαμαντοπούλου, Η Καθημερινή, 28/2/2010
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100049_28/02/2010_392481

Πλούσια δώρα

... Μαζί με τον επαναπροσδιορισμό της ιδιότητας του εκπαιδευτικού, θα εισαγάγουμε τον θεσμό της ανάδειξης και επιβράβευσης των εκπαιδευτικών που ξεχωρίζουν [...] Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, ξέρετε ότι υπάρχει σχολείο στη Φλώρινα επιπέδου Φινλανδίας; Μάλλον δεν το ξέρετε και είναι κρίμα. Αυτό, όπως και άλλα, οφείλονται σε συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, με μεράκι και πάθος για τη δουλειά τους. Δεν φτάνει ότι τους ανθρώπους αυτούς δεν τους πληρώνουμε ανάλογα με την πραγματική αξία της δουλειάς τους, δεν τους επιτρέπουμε κι από πάνω να ξεχωρίσουν! Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θα τους αναδείξουμε σε όλα τα σχολεία, μέσω του Διαδικτύου, με το όνομα, τη φωτογραφία τους και τη δουλειά τους. Από του χρόνου θα προχωρήσουμε και στην υλική ανταμοιβή τους...
Άννα Διαμαντοπούλου, Η Καθημερινή, 28/2/2010