Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ: Εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών για τις αυτοδίκαιες απολύσεις




Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών:

«1. Το προσωπικό του κεφαλαίου αυτού, εκτός αν διαφορετικά ο νόμος ορίζει, απολύεται αυτοδικαίως από την υπηρεσία, μόλις συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας του. Για την εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, ως ημέρα γέννησης λαμβάνεται πάντοτε η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Αν το προσωπικό αυτό κατά τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας του δεν έχει συμπληρώσει σαράντα (40) έτη συνολική υπηρεσία στο Δημόσιο, παρατείνεται η παραμονή του στην Υπηρεσία, έως τη συμπλήρωση της υπηρεσίας αυτής και όχι πέραν του 67ου έτους της ηλικίας».

Ειδική συνεδρία της ΔΙΣ για το μάθημα των Θρησκευτικών




Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όπως, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της του μηνός Ιανουαρίου 2016, στις 12 Ιανουαρίου 2016, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Συνόδου με μοναδικό θέμα τη  μελέτη του θέματος της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Η έκθεση του Υπουργείου Παιδείας που κατέθεσε στην Κομισιόν για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (NQF)


Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων (NQF), συνοδευόμενο από την έκθεση του υπουργείου Παιδείας - στην  οποία γίνεται αναφορά και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών - παρουσίασε τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ κ. Δαγλιλέλη στη συνεδρίαση του EQF Advisory Group (τομέα της Κομισιόν) στο Βερολίνο,  στο πλαίσιο των διαδικασιών αντιστοίχισής του με το Ευρωπαϊκό (EQF)

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ: Πόσοι εκπαιδευτικοί αποσπάσθηκαν εκτός σχολείου


Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, ύστερα από  σχετική ερώτηση Βουλευτή:

Στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας υπηρετούν 371 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, εκ τ

Εντολή ΥΠ.Π.Ε.Θ. Νίκου Φίλη για αποχή από Συνέδριο στο μέλλον


Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μόλις πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του τύπου την ενημερωτική εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την οποία γνωστοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις», έδωσε αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο, να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα.

Μέχρι της 14 Ιανουαρίου ο πίνακας των μετεγγραφών


Το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σας γνωστοποιεί πως μέχρι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα έχει ανακοινωθεί ο πίνακας των μετεγγραφών από την κανονική διαδικασία (όχι των κατ’ εξαίρεση).

 

 

ΝΣΚ: Γνωμοδότηση για τις αποδοχές κατά τη διάρκεια αναστολής άσκησης καθηκόντων



Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ ́ αριθ. 244/2015 Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος, αναφορικά με το ποιες αποδοχές δικαιούται ο υπάλληλος όταν βρίσκεται σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, γνωμοδότησε ότι δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η αναλογική εφαρμογή των αντίστοιχων συνεπειών της αργίας ως προς το ύψος των αποδοχών, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων, ο υπάλληλος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του.

Η Γνωμοδότηση αυτή έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της για τη Διοίκηση.