Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ντροπή: η κυβέρνηση κόβει τις εκπαιδευτικές άδειες !!!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην χορηγηθούν φέτος νέες εκπαιδευτικές άδειες. Η ενέργεια αυτή τινάζει στον αέρα τόσο τον προγραμματισμό των συναδέλφων όσο και την αντικειμενικότητα των κρίσεων των στελεχών δεδομένου ότι με αυτή την απόφαση δημιουργούνται υποψήφιοι δύο ταχυτήτων: αυτών που έκαναν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές με εκπαιδευτική άδεια και αυτών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσκολίες για να τις πραγματοποιήσουν. Σ' αυτό το πλαίσιο οι καθηγητές που υπηρετούν σε περιοχές που δεν υπάρχουν πανεπιστήμια, όπως είναι όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή να ολοκληρώσουν το διδακτορικό τους.
Επίσης, πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα έχουν υποχρεωτικά απογευματινά μαθήματα με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας που εργάζονται σε εσπερινά σχολεία να μην έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν.
Η απόφαση της κυρίας Διαμαντοπούλου αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα στον έλληνα καθηγητή του δημόσιου σχολείου και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.
Τα μέτρα του ΔΝΤ οδηγούν τους εργαζομένους σε απόγνωση και την παιδεία σε πλήρη απαξίωση. Ας δούμε όμως τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για τις εκπαιδευτικές άδειες λίγο πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές:
"...η Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα ενθαρρύνει με διάφορα μέτρα την Πανεπιστημιακή Παιδεία των στελεχών όχι μόνο στις θετικές αλλά και στις ανθρωπιστικές επιστήμες και θα εισαγάγει σε μεγάλη κλίμακα το θεσμό των εκπαιδευτικών αδειών. Θα εξασφαλισθεί ακόμα η δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδικότητά τους..."
 
ΠΗΓΗ: http://www.estefos.blogspot.com/
 

Ντοκυμανταίρ του National Geographic για τη μαύρη επέτειο του Γένους


Κόκκινη Μηλιά - Η Μεγάλη Ιδέα θα ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ μαζί με το Μαρμαρωμένο Βασιλιά


Οι δηλώσεις Σαμαρά: "Δεν απολογούμαι για κανένα"



Για να χτίσεις πρέπει πρώτα να γκρεμίσεις και να απομακρύνεις τα μπάζα και τα υλικά κατεδάφισης. Τώρα, αν ορισμένα υλικά επιμένουν να κάνουν την τουρνέ των νησιών (θέρος γαρ εγγύς). .. Ε, τότε, ας τους στείλουμε για παρέα, με την ψήφο μας στις αυριανές εκλογές, όσα τσιράκια τους κειτονται ως πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι στο γκρεμισμένο οικοδόμημα της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου. Και ας ξαναχτίσουμε από Δευτέρα, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, τη ΝΟΔΕ μας από την αρχή.  

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η πίεση της ΟΛΜΕ έπιασε τόπο. Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για τους μετέχοντες στις πανελλαδικές, ανεστάλλη η κινητοποίηση



Όλοι την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές - Η Ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και η εκλογή των καλύτερων είναι χρέος όλων μας


Από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση: 

« Διεξάγονται, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Οι Εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η Εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του Κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων –σε ηλικία-μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη Δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.
Οι Εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε Εκλογικά Κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Κόμματος. Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα παρέχονται και από το τηλεφωνικό κέντρο 210- 3354454.
Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν. Στις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να λάβει μέρος μεγάλος αριθμός μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις τόσο ο αριθμός των υποψηφίων όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους διασφαλίζουν τη μαζική προσέλευση των μελών του κόμματος.
Οι Εσωκομματικές Διαδικασίες θα συνεχισθούν με την Εκλογή των Μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και Συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου 2010 ».
 

Ποιοι θα μετέχουν στην επιτροπή αξιολόγησης της ΝΔ



Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται η Επιτροπή Αξιολόγησης, που ήδη ανακοίνωσε στις πρόσφατες ομιλίες του.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης αναλαμβάνει την αποστολή της διαρκούς αξιολόγησης και της ανανέωσης των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο ένα κόμμα αξιών και αξίων.
Στην Επιτροπή μετέχουν, υπό τη θεσμική τους ιδιότητα,
· Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής,
· Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,
· Η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ‘’Κωνσταντίνος Καραμανλής’’

Είμαστε βέβαιοι ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης θα κάνει πολύ καλή δουλειά και στην πληγωμένη από "συμπεριφορές" ΝΟΔΕ της Δωδεκανήσου

Υπουργείο Παιδείας: Διευκρινίσεις σχετικά με την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και την αντιμετώπιση των υπεραριθμιών


            Μετά την ψήφιση και τη δημοσίευση του νέου Νόμου με αριθμ. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19-5-2010 τ. Α΄), «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» και ύστερα από σειρά τηλεφωνημάτων ως προς την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και την αντιμετώπιση των υπεραριθμιών σας γνωρίζουμε:
1. Στις διατάξεις του άρθρου 30 παρ. 1 εδάφιο πρώτο και δεύτερο του νέου νόμου ορίζεται ότι «Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 4 για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, προϋπόθεση για τη μετάθεση εκπαιδευτικών είναι η πραγματική υπηρεσία δύο ετών στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται
Επομένως για να έχει κανείς δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης απαιτείται πλέον διετία πραγματικής υπηρεσίας στην νέα οργανική θέση, πλην της περιπτώσεως των νεοδιόριστων για τους οποίους ο «χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών». Κάθε άλλη ρύθμιση στο θέμα αυτό δεν ισχύει.
Διευκρινίζεται ότι στη συμπλήρωση του χρόνου της διετίας ή τριετίας αντίστοιχα  συμπεριλαμβάνονται οι περιπτώσεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 8 του π.δ. 50/1996 καθώς σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις αυτές διατηρούνται σε ισχύ.
Οι περιπτώσεις προσμέτρησης χρόνου στη διετία ή τριετία για τους νεοδιοριζόμενους περιλαμβάνουν:
·         Το χρόνο υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζομένων και των μετατασσομένων εκπαιδευτικών, καθώς και το χρόνο παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση της οικείας Διεύθυνσης, για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα (παρ. 2 του άρθρου 8 του π.δ. 50/1996 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97).
·         Το χρόνο που προσμετράται από 1η Σεπτεμβρίου για όσους εκπαιδευτικούς διορίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία το μήνα Σεπτέμβριο καθώς και το χρόνο που προκύπτει από συνυπολογισμό σωρευτικά υπηρεσίας που έχει διανυθεί τμηματικά κατά τη διάρκεια διδακτικού έτους. (παρ. 3 του άρθρου 8 του π.δ. 50/1996 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97). Δεν προσμετράται ο χρόνος που προκύπτει από το άθροισμα των καλοκαιρινών διμήνων κατά τα οποία οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί επανέρχονται στο σχολείο της οργανικής τους θέσης (Γνωμοδότηση 864/1989).
·         Για τις περιπτώσεις μετάθεσης ειδικών κατηγοριών και σε ΣΜΕΑΕ δεν απαιτείται η παραμονή στην οργανική θέση (παρ. 4 του άρθρου 8 του π.δ. 50/1996 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97).
2. Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις του άρθρου 30 (παρ. 1 εδάφιο τρίτο) του νέου νόμου ορίζεται ότι «η υποχρέωση της διετούς πραγματικής υπηρεσίας που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο αφορά την οργανική θέση στην οποία θα μετατεθούν εκπαιδευτικοί, ύστερα από αίτησή τους, από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά
            Η σαφής διατύπωση της διάταξης αυτής θέτει ως έναρξη εφαρμογής της υποχρέωσης διετούς πραγματικής υπηρεσίας στην οργανική θέση στην οποία θα μετατεθούν εκπαιδευτικοί, ύστερα από αίτησή τους, κατά το διαδικασία υποβολής των αιτήσεων το σχολικό έτος 2010-2011, δηλαδή αφορούν στις μεταθέσεις του σχολικού έτους 2011-2012.
Προκύπτει έτσι ότι για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης (βελτιώσεις) καθώς και για τις οριστικές τοποθετήσεις εντός των ΠΥΣΠΕ, για τις οποίες οι αιτήσεις έγιναν κατά το σχολικό έτος 2009-10 και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, οι προϋποθέσεις που θα ισχύσουν είναι αυτές που προβλέπονται στο άρθρο 6 του Π.Δ. 50/96 και οι οποίες ίσχυαν κατά την υποβολή της αίτησης. Επομένως για τους τοποθετούμενους κατά την παρούσα διαδικασία θα εφαρμοστούν οι προαναφερθείσες διατάξεις και η παραμονή τους στη σχολική μονάδα μετάθεσης/τοποθέτησης  θα είναι, εφόσον το επιθυμούν, για ένα (1) έτος.
Έτσι, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχουν πλέον υπηρετήσει πραγματικά την οργανική τους θέση στο σχολείο στο οποίο θα έχουν μετατεθεί ή θα έχουν τοποθετηθεί.
            Κατ’ αναλογία με τα προαναφερόμενα, οι τοποθετήσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών θα γίνουν κατά το τρέχον σχολικό έτος με τις ισχύουσες διατάξεις πριν από την ψήφιση του νέου Νόμου. Οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 30 θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2010-2011.
Διευκρινίζεται ότι με την κατάργηση της περ. στ΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 (παρ. 2 του άρθρο 31 του Ν. 3848/2010) και κάθε σχετικής διάταξης, οι εκπαιδευτικοί θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης μόνον όταν υπηρετούν την οργανική τους θέση με την επιφύλαξη της παρ. 1 της παρούσης.
3. Αποσπάσεις. Οι διατάξεις του άρθρου 31 περί αποσπάσεων του ίδιου ως άνω νόμου ισχύουν από τη δημοσίευσή του, και οι οποίες θα εφαρμοστούν για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων. Σε περίπτωση απόσπασης δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης, εάν δεν έχουν υπηρετήσει την οργανική τους θέση.
Οι αποσπώμενοι στην Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης λαμβάνουν τις προβλεπόμενες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα και επιπλέον δύο μονάδες μετάθεσης για κάθε έτος, ενώ για όλες τις άλλες περιπτώσεις αποσπάσεων ως μόρια μετάθεσης λαμβάνονται αυτά της πλησιέστερης σχολικής μονάδας της υπηρεσίας απόσπασης.
4. Οργανικότητα σχολικών μονάδων- υπεραριθμίες.
Στο άρθρο 14 του Π.Δ. 50/96 όπως αντικαταστάθηκε ή προστέθηκε με το άρθρο 12 του Π.Δ. 100/97 ορίζεται με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος αντιμετώπισης των υπεραριθμιών. Σε ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας σας πληροφορούμε τα εξής:
α) Στις περιπτώσεις υποβιβασμού ή συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων σε κάθε περίπτωση ορίζεται με την υπουργική απόφαση και η νέα οργανικότητα. Αυτονόητο είναι ότι με βάση τη νέα αυτή οργανικότητα των σχολικών μονάδων θα πρέπει να προσδιορισθούν οι κενές οργανικές θέσεις και παράλληλα, οι προκαλούμενες υπεραριθμίες να αντιμετωπισθούν σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις.
Τονίζεται ότι στα ολιγοθέσια (3/θέσια, 2/θέσια και 1/θέσια) σχολεία δεν θα υπολογίζεται θέση ειδικότητας. Για την κάλυψη των θέσεων αυτών θα ληφθούν υπόψη τα αναφερόμενα στην αριθμ. Φ.12/773/77094/Γ1/28-7-2006 (ΦΕΚ 1139/23-8-2006 τ.Β’) Υπουργική Απόφαση.
β) Ως οργανικότητα των σχολικών μονάδων, από 6/θέσια σχολεία και άνω, θα υπολογίζεται και μία θέση επιπλέον (για τη θέση του Διευθυντή), ενώ για τα 4/θέσια και 5/θέσια σύμφωνα με την οργανικότητά τους.
Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΑΪΔΗΣ

Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά προχωράει μπροστά - Είμαστε Πρωτοπόροι στη διαφάνεια και στην κάθαρση


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Ρηγίλλης, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ως εξής: 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μία ερώτηση: Όπως είχατε υποσχεθεί, ανακοινώσατε σήμερα την Επιτροπή Αξιολόγησης. Θέλετε να καθαρίσετε από το χθες τη Νέα Δημοκρατία, κύριε Πρόεδρε;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ : Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου.
Όποιος -το ξεκαθαρίζω- έχει βλάψει την Παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα.
Τίποτε άλλο.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η σημερινή συζήτηση γίνεται στη σκιά απίστευτων αποκαλύψεων διαφθοράς ενός ακόμα κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Η χθεσινή κυνική ομολογία πρώην υπουργού ότι χρηματιζόταν από πολυεθνική επιχείρηση που πέτυχε να αλώσει το δημόσιο οικονομικό χώρο της χώρας καταδεικνύει τις εφιαλτικές διαστάσεις μιας διαφθοράς που κατατρώγει τα σωθικά της Δημοκρατίας, απογοητεύει τους πολίτες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.
Και μπορεί, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί συνεχώς τη Νέα Δημοκρατία για σκάνδαλα. Οι αποδείξεις, όμως, βαραίνουν μόνο το ίδιο.
Η χθεσινή ομολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ θα μείνει στην Ιστορία ως το πλέον αρνητικό ορόσημο στις σχέσεις του πολιτικού κόσμου με τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια.
Δεν πάει άλλο!
Η Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει σε αυτή τη μάστιγα που έχει προσλάβει διαστάσεις πολιτικού και κοινωνικού λοιμού.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη “ Siemens ”.
Σημειώνεται ότι και οι δυο δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα, τα οποία επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας.

Ο Σαμαράς κάνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για «Καλλικράτη» και υποψήφιους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς το λέει και το εννοεί. Θα κάνει την εσωκομματική δημοκρατία πράξη ό,τι και να γίνει.
Για το λόγο αυτό ήδη απέστειλε σε όλα τα μέλη του κόμματος επιστολή με την οποία κατ’ αρχήν τα καλεί να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές στις 30-5-2010 για εκλογή προέδρων νομαρχιακών επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος, για εκλογή προέδρων τοπικών επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος και για εκλογή τοπικών επιτροπών.
Ταυτόχρονα όμως και εδώ είναι το ακόμα πιο σημαντικό, με την ανωτέρω επιστολή αποστέλλει και ένα ερωτηματολόγιο....
υπό τύπον γκάλοπ, που στην ουσία είναι εσωκομματικό δημοψήφισμα, με το οποίο ερωτά τα μέλη του κόμματος να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» και ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, τα μέλη του κόμματος καλούνται να απαντήσουν εάν θα πρέπει η Ν.Δ. να δώσει επίσημη υποστήριξη σε δημάρχους και περιφερειάρχες, αλλά και να υποδείξουν ποια πρόσωπα είναι τα καταλληλότερα για το δήμο και την περιφέρεια όπου ψηφίζουν.
Μεγάλη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί με το ερωτηματολόγιο αυτό από τα μέλη του κόμματος να αξιολογήσουν ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο τους, αφουγκραζόμενος, με τον τρόπο αυτό, κατευθείαν την κομματική βάση, αντί να αναμένει ενημέρωση από τον παραμορφωτικό φακό των μεσολαβούντων κοινοβουλευτικών.
Τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να συμπληρώσουν το πιο πάνω ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στο κόμμα, είτε με FAX (210-7418197), είτε ταχυδρομικώς (Νέα Δημοκρατία, Ρηγίλλης 18, 10674, Αθήνα). 
Πραγματικά κάτι αρχίζει να αλλάζει στο πολιτικό σύστημα της χώρας. 

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/05/blog-post_5171.html



Συνεχίζονται οι «καλές προθέσεις» της Κυβέρνησης!

Αθήνα 25/5/2010


Προς

Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την Εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ με έκπληξη πληροφορήθηκε, την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που ανακοίνωνε τη μη διεξαγωγή των φετινών εξετάσεων γλωσσομάθειας, που το ίδιο προκήρυξε με την Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 εγκύκλιό του, καθώς και το γεγονός ότι δε θα πραγματοποιηθούν αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.
Ταυτόχρονα, διαρρέουν πληροφορίες από τη ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε. που αναφέρονται στο ενδεχόμενο ανάκλησης αποσπασμένων εκπαιδευτικών, (μη ανανέωση αποσπάσεων μετά την τριετία κ. ά.) χωρίς κριτήρια και χωρίς την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην περίπτωση που κληθούν να επιστρέψουν πρόωρα στην Ελλάδα θα επιβαρυνθούν οικονομικά λόγω της έκτακτης αναχώρησής τους και χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού είναι αναγκασμένοι να υπογράφουν συμβόλαια για διάφορες παροχές στις χώρες που εργάζονται. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πιο σημαντικές, που μπορεί να προσφέρονται από διαφορετικούς παρόχους και απαιτείται για κάθε περίπτωση άλλη διαδικασία διακοπής, π.χ. ενοικίαση κατοικίας, συνδέσεις για σταθερό τηλέφωνο, για διαδίκτυο, και κινητό, σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, υδροδότησης, οδική βοήθεια, ασφάλιση κατοικίας.

Οι τραγικές συνέπειες, από τις περικοπές που ανακοινώνονται σωρηδόν, ήδη έχουν εγκλωβίσει σε οικονομικά αδιέξοδα τους συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού. Δε νοείται ένα κράτος δικαίου να παγιδεύει τους υπαλλήλους του, αλλάζοντας εκ των υστέρων και μονομερώς τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αποφάσεις που υποβαθμίζουν την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και θέτουν σε κίνδυνο τη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας στους Έλληνες ομογενείς. Η παρουσία εκατομμυρίων πολιτών ελληνικής καταγωγής σε κάθε γωνιά της γης αναδεικνύει την αναγκαιότητα να γίνουν πράξη οι «καλές προθέσεις» της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ., όπως διαβεβαίωνε η Υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού .

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή της για τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων γλωσσομάθειας.

Απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να μη ληφθούν άλλες βιαστικές αποφάσεις που θα επιδεινώσουν την κατάστασή. Δεν είναι δυνατόν, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους οι εκπαιδευτικοί να μη γνωρίζουν που θα βρίσκονται την επόμενη χρονιά. Ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης στο εξωτερικό, με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που απαιτείται.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δήλωση της υπεύθυνης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. κας Ε. Βόζεμπεργκ με αφορμή τις αυριανές Πρυτανικές Εκλογές

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τις αυριανές Πρυτανικές Εκλογές:
« Οι αυριανές πρυτανικές εκλογές οφείλουν να σηματοδοτήσουν την πραγματική αλλαγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αναβάθμιση σε επίπεδο προσώπων και διαδικασιών, αλλά κυρίως ανανέωση νοοτροπιών και αντιλήψεων. Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τη διαδικασία, δίχως καμία απολύτως παρέμβαση, και με τη βεβαιότητα ότι καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές θα επιλέξουν τους καλύτερους ».

Δήλωση της υπεύθυνης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. κας Ε. Βόζεμπεργκ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά:
« Όταν χάνονται τα παιδιά χάνεται και η ελπίδα. Η παγκόσμια κοινότητα που αναζητά απεγνωσμένα ελπίδες, ας ξεκινήσει από εκεί. Το ενδιαφέρον για την τύχη των παιδιών αυτών είναι η αναζήτηση για το μέλλον μας. Η εξασφάλιση ότι κάποτε κανένα παιδί δεν θα κινδυνεύει, οφείλει να είναι το ιερό δισκοπότηρο μίας κοινωνίας που θέλει να χαρακτηρίζεται ανεπτυγμένη και σύγχρονη.
Η ανησυχητική αύξηση των παιδιών που εξαφανίζονται και στη χώρα μας, είτε από σχολεία, είτε από άλλους χώρους επίβλεψης, επιβάλλει τη λήψη ουσιαστικών μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της ουσιαστικής πρόληψης, αλλά και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι κάθε χρόνο οι θλιβερές φωτογραφίες στα αεροδρόμια και τους σταθμούς να γίνονται λιγότερες με την ελπίδα να εξαφανιστούν ».

Αποχή από τη βαθμολόγηση γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων


Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ


Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΘΕΜΑ : ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει την ευθύνη να οδηγήσει την παράταξη, σε νέους νικηφόρους αγώνες, για μια σύγχρονη διακυβέρνηση, που απαιτεί γενναία αποκέντρωση εξουσιών, σε όλη την κλίμακα της διοίκησης.
     Στην πορεία προς το 8ο ιστορικό μας συνέδριο, ολοκληρώθηκαν  με επιτυχία οι διαδικασίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων, για την ανάδειξη των περιφερειακών εσωκομματικών οργάνων, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της παράταξης μας.
     Η Νέα Δημοκρατία χτίζεται από την αρχή πάνω σε γερά θεμέλια, με έμπειρους ανθρώπους και νέες ιδέες.
     Γιατί πρέπει να μείνουμε όρθιοι και να δώσουμε ελπίδα στον Ελληνικό Λαό. Πρέπει να πείσουμε ότι ξεπεράσαμε και τις δικές μας αδυναμίες και τα δικά μας ελαττώματα, μακριά από παλαιοκομματικές τακτικές, που στιγμάτισαν πολιτικές και πολιτικούς και απομάκρυναν πολλούς εξαιτίας της δυσπιστίας τους για την πολιτική μας.
     Σήμερα με αυτοπεποίθηση, ενωμένοι, αναδιοργανωμένοι, κοντά στους ψηφοφόρους μας, παραδοσιακούς και καινούργιους, ψηφίζουμε μαζικά για τα περιφερειακά και τοπικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας.
     Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και προσωπικά δηλώνω ότι θα στηρίξω τον νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ που θέλουν να εκλέξουν με ελεύθερη βούληση οι νεοδημοκράτες, χωρίς μεροληψία, προκατάληψη, μακριά από εσωστρεφείς πρακτικές κομματικών γραμμών και εκλεκτών κομματικών γραφείων.
     Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία σε αυτή την γιορτή της δημοκρατίας να φύγουμε με γρήγορα βήματα προς το μέλλον. 
     Αυτό ακριβώς προχωράμε μέσα από το Συνέδριό μας.
     Αλλάζουμε και προχωράμε μαζί στο δρόμο της ελπίδας.


Ελληνική μπακαλική στο Μπακαλορεά

Κι ενώ το σκάνδαλο της διαρροής θεμάτων στις περσινές εξετάσεις του Inter- national Baccalaureate (Ι.Β.) βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία της διαλεύκανσής του από την ελληνική Δικαιοσύνη, νέα στοιχεία έρχονται στο φως απειλώντας να τραυματίσουν ακόμη περισσότερο τον πολυδιαφημισμένο θεσμό του Ι.Β. καταδεικνύοντας πως πρόκειται για μια ακριβοπληρωμένη μηχανή κατασκευής διαβατηρίων για τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται να καταδείξουν ότι δεν είναι μόνο ο θεσμός των εξετάσεων που επλήγη πέρσι τον Μάιο με την εξαγορά θεμάτων από εκπαιδευτικό της σχολής «Ζηρίδη», αλλά ότι όλη η διαδικασία της εφαρμογής του προγράμματος του Ι.Β. νοθεύεται με πάρα πολλούς τρόπους. Συγκεκριμένα:
1 Σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας εκπαιδευτικός χωρίς διοριστήριο υπέγραψε άριστες βαθμολογίες σε προφορικά χωρίς οι μαθητές να έχουν καν εξεταστεί.
2 Η συντονίστρια του προγράμματος Ι.Β. σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας πλαστογραφούσε υπογραφές μαθητών, ώστε να παραδώσει βαθμολογίες (άριστες εννοείται) για παρουσιάσεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν γίνει ποτέ. Τα σχετικά στοιχεία είναι στη διάθεση της «Κ.Ε.».
3 Σε άλλο σχολείο, διαπιστώνεται το εξής περίεργο: Αλλος καθηγητής διδάσκει και άλλος βαθμολογεί, καθώς οι νόμιμοι εκπαιδευτικοί στο Ι.Β. είναι είδος εν ανεπαρκεία. Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα από το νόμο τυπικά προσόντα, ούτε βέβαια και τα απαραίτητα διοριστήρια.
4 Πριν από λίγες μέρες στην ιστοσελίδα facebook εκτυλίχθηκε ένα περίεργο γεγονός. Στον τόπο του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης με όνομα Ι.Β. exams 2010 εμφανίστηκε χρήστης ο οποίος ισχυρίστηκε πως έχει τα θέματα των φετινών εξετάσεων. Το link διεγράφη σχεδόν αμέσως από τους διαχειριστές της σελίδας. Την υπόθεση ερευνά η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αλληλογραφία με ΟΙΕΛΕ
Το πρόγραμμα του Ι.Β. εφαρμόζεται παγκοσμίως σε 139 χώρες, σε περίπου 2.300 σχολεία και αφορά πάνω από 800.000 μαθητές. Εχει πολύ συγκεκριμένο αναλυτικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία του μαθητή και συγκεκριμένη αξιολόγηση. Στις προηγμένες χώρες, επιλέγεται αυστηρά το προσωπικό με τα υψηλότερα στάνταρ που απαιτούν οι εθνικές νομοθεσίες για τους διορισμένους εκπαιδευτικούς.
Επειδή τα δεδομένα αυτά δεν ισχύουν όπως αποδείχθηκε στη χώρα μας, οι αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη έχουν στείλει αντιπροσωπεία για να ελέγξει τη φετινή διαδικασία των εξετάσεων και να επιτηρήσει ουσιαστικά τους υπευθύνους των ιδιωτικών σχολείων. Οι ίδιοι αξιωματούχοι πιστεύουν πως υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που λυμαίνεται χρήματα από εύπορες οικογένειες (μιας και μόνο σε αυτές απευθύνεται ο θεσμός του Ι.Β.) και ανταλλάσσουν σειρά εγγράφων με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος προσπαθώντας να ανιχνεύσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό Ι.Β.
Ηδη ο οργανισμός έχει επιβάλει αποκλεισμό 5 ετών από το πρόγραμμα Ι.Β. στη σχολή «Ζηρίδη» από όπου ξεκίνησε η περσινή διαρροή, στην οποία εμπλέκονται άτομα από ακόμη δύο μεγάλα ιδιωτικά σχολεία («Κολέγιο Αθηνών» και «Σχολή Μωραΐτη»).
Το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν έχει δείξει καμία διάθεση να εποπτεύσει, όπως οφείλει, τη διαδικασία του Ι.Β., αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταβιβάσει τον έλεγχό του στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, αποκόπτοντάς το πλήρως από την επίσημη σχολική διαδικασία και μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε κοινό προϊόν.

Λεπτομέρεια όχι χωρίς σημασία: Ο γιος της υπουργού Παιδείας φοιτά σε πρόγραμμα Ι.Β. σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=165382

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Οι ρίζες του κακού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Οι Ελληνες είναι γνωστό ότι αρέσκονται να ζουν με μύθους. Ο διαχρονικότερος από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είναι ότι για όσα δεινά ταλαιπωρούν κατά καιρούς τη χώρα μας φταίνε οι ξένοι. Ενας άλλος βολικός μύθος είναι πως για ό,τι κακό συμβαίνει στον τόπο μας, και ιδιαίτερα στην οικονομία, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς και γι΄ αυτό πρέπει να πληρώσουν όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. Ενας απόλυτα επίκαιρος και διαιωνιζόμενος κατά την τελευταία 30ετία μύθος είναι ότι η καλύτερη περίοδος διακυβέρνησης της χώρας μας ήταν η οκταετία 1981-89 επί Ανδρέα Παπανδρέου. Η πεποίθηση αυτή πιστώνει την περίοδο αυτή με άνθηση της οικονομίας και με παράλληλη κοινωνικά δικαιότερη κατανομή των ωφελημάτων και των βαρών.

Ο υπογράφων τη στήλη και ευάριθμοι μεν, αλλά αξιόλογοι μελετητές της οικονομικής μας ιστορίας τα ακριβώς αντίθετα υποστηρίζουμε έκτοτε, πάντα βασιζόμενοι σε αδιάψευστα στοιχεία. Αλλά μάταια. Ο μύθος της λαμπρής πρώτης 8ετίας του ΠαΣοΚ στην εξουσία υπερισχύει κυρίαρχος, ακόμη και σήμερα, και τροφοδοτεί και την όποια ελπίδα για την έξοδο από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, αρκεί να προσφύγουμε στο σοσιαλιστικό θαύμα της περιόδου εκείνης. Παραβλέπεται μάλιστα η εγκυρότερη αμφισβήτησή του, που προήλθε από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε παραδεχθεί απολογητικά ότι καταναλίσκουμε περισσότερα από όσα παράγουμε και αν δεν περιορίσουμε δραστικά το δημόσιο χρέος αυτό θα αφανίσει τη χώρα. Αυτό που ήδη αφανίζει τη χώρα. Βλέπετε, ουδείς προφήτης πιστευτός στην πατρίδα του. Ούτε ακόμη και ο ίδιος ο πρώτος υπαίτιος του σημερινού δράματος, τον οποίο ενθουσιωδώς μιμήθηκαν με κάποια μικρά και ανεπαρκέστατα διαλείμματα όλοι οι διάδοχοί του, και του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Γι΄ αυτό σκέφθηκα να προσφύγω σε ένα πολύτιμο ντοκουμέντο το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ο διακεκριμένος συνάδελφος Νίκος Νικολάου στο βιβλίο του: «Πρόσωπα της οικονομίας» (εκδόσεις Λιβάνη). Πρόκειται για μιαν εμπιστευτική έκθεση την οποία εκπόνησε ο πρώτος υπουργός Συντονισμού της κυβερνήσεως ΠαΣοΚ και διαπρεπής οικονομολόγος κ. Απόστολος Λάζαρης, κατόπιν αιτήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου και την υπέβαλε σε αυτόν στις 10 Ιουνίου 1988.

Ο κ. Α. Λάζαρης επισημαίνει με τον πιο σαφή τρόπο τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την πρώτη 8ετία του ΠαΣοΚ διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τον παράλληλο μύθο περί κοινωνικής ευαισθησίας εκείνης της καταστροφικής πολιτικής, της οποίας τα άνθη του κακού δρέπουμε σήμερα όλοι οι Ελληνες και η οποία πλήττει και την ίδια τη σημερινή κυβέρνηση ΠαΣοΚ (όλα εδώ πληρώνονται).

Από σήμερα και τις επόμενες Κυριακές θα παραθέσω τις κυριότερες διαπιστώσεις του κ. Λάζαρη με δικά μου διευκρινιστικά σχόλια, αν κρίνονται αναγκαία. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να τις μελετήσουμε και ιδιαίτερα οι πολιτικοί μας, όλων των κομμάτων. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε αυτές τις αλήθειες, το χάος και η καταστροφή επέρχονται.

«Το κύριο χαρακτηριστικό της οικονομικής πολιτικής» έγραφε ο κ. Λάζαρης «ήταν η ραγδαία αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.Μέσα σε οκτώ χρόνια ο συνολικός κρατικός προϋπολογισμός πενταπλασιάστηκε (από 625 δισ. δρχ. το 1981 σε 3,2 τρισεκατομμύρια το 1988).Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επέκταση αυτή έγινε σε συνθήκες οικονομικής στασιμότητας, αφού κατά την επταετία η αύξηση του πραγματικού εθνικού εισοδήματος δεν ξεπερνά το 7% (δηλαδή 1% ετησίως)».
Ιδού λοιπόν ποιος είναι ο πατέρας του κράτους-τέρατος που τρέφεται έκτοτε με ελλείμματα και δάνεια και κατασπατάληση των δωρεάν παροχών της ΕΟΚ, και το οποίο σήμερα σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και παρά τη θέλησή του, όπως διακηρύσσει, προσπαθεί να συμμαζέψει ο γιος του τότε πρωθυπουργού και συνυπεύθυνος υπουργός εκείνης της κυβερνήσεως.

Πόσο έτοιμη είναι η χώρα μας για τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών; Δηλώσεις του Αντωνη Σαμαρά





Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων των Εθελοντικών Ομάδων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού που έχει μέλη του τους 15 Δήμους γύρω από τον Υμηττό.
Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υμηττός παραμένει ζωντανός χάρη στην αυτοθυσία των Πυροσβεστών, των Εθελοντών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τον προστατεύουν όλο τον χρόνο.
Η πολιτεία είναι απούσα! Η πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πυροτέχνημα, αλλά καθημερινός τρόπος ζωής.
Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες και όμως:
  • κανένας δασικός δρόμος δεν έχει συντηρηθεί
  • τα σκουπίδια δεν έχουν καθαριστεί
  • κανένα αντιπυρικό έργο δεν έχει εγκριθεί
  • ενώ η επιχορήγηση για την πολιτική προστασία στον Υμηττό μειώθηκε στο 50%...
Ο Υμηττός είναι ανοχύρωτος, η κρίσιμη περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της».