Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ 8 10

ΔεΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ρόδος, 8-10-2012

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε ώστε η ΔΑΚΕ να καταστεί πρώτη δύναμη στις εκλογές των καθηγητών στις 7 Νοεμβρίου 2012 στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ.
Μήνυμα του προέδρου της ΔΑΚΕ καθηγητών Ν. Δωδεκανήσου Αντώνη Ρουμελιώτη:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
το επόμενο χρονικό διάστημα διεξάγονται κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια του κλάδου μας. Η ΔΑΚΕ υπερτονίζει την ανάγκη για συναίνεση, συνεργασία για έναν κοινό αγώνα που θα επιφέρει λύσεις στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου μας. Όταν μιλάμε όμως για το παρόν και το μέλλον της Παιδείας, το ύψιστο δημόσιο αγαθό, οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι και σαφείς.
Για την παράταξη μας που είναι δύναμη ευθύνης και προοπτικής δεν υπάρχουν περιθώρια για σκοπιμότητες, «χρώματα», άγονες αντιπαραθέσεις, πειραματισμούς και ατομικές στρατηγικές.
Η ΔΑΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε με συνέπεια αγώνα για να μην περάσουν κυβερνητικές επιλογές που στόχο είχαν την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση του ρόλου του εκπαιδευτικού.
Είναι πιθανόν πολλές από τις θέσεις και τις δραστηριότητες μας να μην είναι γνωστές σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων για αυτό θέτουμε τις θέσεις μας με ξεκάθαρο τρόπο ώστε να τις κρίνετε.
Είμαστε αντίθετοι σε περαιτέρω συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, στη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό του εκπαιδευτικού, στον διευθυντή - μάνατζερ (τα σχολεία δεν είναι επιχειρήσεις), στη μεταβολή του διδακτικού ωραρίου μας. Είμαστε αντίθετοι στην άδικη αντιμετώπιση των αναπληρωτών καθηγητών τους οποίους η Πολιτεία σιωπηλώς θεωρεί εργαζόμενους δεύτερης ταχύτητας και στη μισθολογική υποβάθμιση μας. Επίσης διεκδικούμε τη μονοετή υποχρεωτική παραμονή ενός εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση.
Είναι προφανές πως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα έχουμε υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης Οι εκπαιδευτικές ανάγκες υποτάσσονται στην οικονομική σκοπιμότητα. Συνάδελφοι ζητάμε τη στήριξή σας ώστε η ΔΑΚΕ να συνεχίσει να υπηρετεί τον κλάδο μας. Η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στον εκπαιδευτικό, στο μαθητή, στην κοινωνία αποτελεί τον μοναδικό δρόμο, για έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΟΔΟΣ, 19 . 09 . 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΡΟΔΟΣ, 19 . 09 . 2011

ΘΕΜΑ: Η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου καταθέτει τον προβληματισμό της για τη μη έγκαιρη επίδοση των σχολικών βιβλίων.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερων συνθηκών στις οποίες ζει ο ελληνισμός , συνθηκών που τον «τραυματίζουν» σε επίπεδο ηθικό, οικονομικό, εργασιακών σχέσεων και εργασιακής αβεβαιότητας προέκυψε επιπροσθέτως ένα επιμέρους πρόβλημα στην εκπαίδευση, η μη έγκαιρη παραλαβή των σχολικών βιβλίων.
Η μη έγκαιρη παραλαβή των βιβλίων στάθηκε η αφορμή να ασχοληθούν όλοι με τη δημόσια Παιδεία, ειδικοί και μη, ακόμη και αυτοί που συστηματικά την απαξιώνουν.
Για το ζήτημα αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση της παραλαβής των βιβλίων υπογραμμίζονται τα παρακάτω:
• Οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων έχουν μεγάλο αίσθημα ευθύνης ως προς το τι πρέπει να πράξουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
• Η έλλειψη των σχολικών βιβλίων δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία όμως είναι βέβαιο πως οι καθηγητές με τις γνώσεις τους μπορούν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα που μας πήγε πολλά χρόνια πίσω.
• Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να γίνει η αφορμή για έναν γόνιμο διάλογο που θα βελτιώσει την εικόνα της δημόσια εκπαίδευσης.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες ώστε τα σχολικά εγχειρίδια να αποσταλούν το συντομότερο δυνατόν σε όλες τις σχολικές μονάδες.
Ευχόμαστε στους συνάδελφους καθηγητές καλή σχολική χρονιά.
Ο πρόεδρος
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 26/01/2011



EΛΜΕ…Α ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ..….
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ …26/01/2011.….

Α/Α ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ
ΕΓΚΥΡΑ 682
ΑΚΥΡΑ 19


1. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. 169 2
2. ΠΑΣΚ Δ.Ε. 225 2
3. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 202 2
4. ΕΣΑΚ Δ.Ε.Ε. 86 1
5.
6.
7.
8.
9.
10. ΛΕΥΚΑ 16

Πρόγραμμα Κατατακτήριων Εξετάσεων του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών

viewer

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: “Στον αγώνα μας δεν χωράνε λαθρεπιβάτες” – Ομιλία στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

 

«Στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας, σας θέλω όλους δίπλα μου, δεν περισσεύει κανείς», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στην ΚΟ της ΝΔ και έστειλε σαφές μήνυμα στους «επίφοβους για αποχώρηση» βουλευτές ότι «σε αυτόν τον αγώνα δεν χωράνε ούτε λυπόψυχοι, ούτε λαθρεπιβάτες».

Αναφερόμενος στην ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «όσοι κάνουν νέο κόμμα για να ανταποκριθούν υποτίθεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας δείχνουν πως δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους».

«Εμείς δεν θα πέσουμε στη στημένη παγίδα της εσωστρέφειας», διεμήνυσε με νόημα για να συμπληρώσει: «Η πατρίδα έχει τόσα προβλήματα και είναι αυτή που μας υπαγορεύει να μην ασχολούμαστε με τα μικρά και μη σημαντικά...».

Αυτή την περίοδο, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, δεν αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας ως κόμμα, χτίζουμε και την απήχησή μας ως παράταξη. Έκανε επίσης λόγο για «συμμαχία προθύμων» που στηρίζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Αν μας ζητούν τη συνενοχή σε μια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα δεν θα τους τη δώσουμε, αν θέλουν συναίνεση σε μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα μας ας ψάξουν αλλού συνενόχους, κάποιοι σπεύδουν να προσφέρουν δεκανίκια και κάποιοι άλλοι να ενταχθούν στη συμμαχία των προθύμων», είπε χαρακτηριστικά.

«Τεκμηριωμένο το "όχι" στο μνημόνιο»

Θέλοντας να απορρίψει τα πυρά που δέχεται τόσο από τη Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και από τους αποχωρήσαντες βουλευτές για το γεγονός ότι καταψήφισε το μνημόνιο και δεν προσφέρει συναίνεση στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σαμαράς εξήγησε: «Δεν είπαμε απλά "όχι" στο μνημόνιο, εξηγήσαμε το "όχι", διακινδυνεύσαμε ακόμα και προβλέψεις για την εξέλιξη του μνημονίου και επαληθευτήκαμε στην κριτική μας πολύ συντομότερα από ό,τι περιμέναμε».

«Στο DNA του ΠΑΣΟΚ ο λαϊκισμός»

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τους έως σήμερα χειρισμούς του. «Ο λαϊκισμός είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ, η αλήθεια είναι το δικό μας πλεονέκτημα», υπογράμμισε και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από εκείνους που εφηύραν το λαϊκισμό, από αυτούς που έχουν αναγάγει την εξαπάτηση του λαού σε σύγχρονη επιστήμη. Εμείς ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε δεν έχουμε ανάγκη το ψέμα γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Είμαστε το μόνο κόμμα που τολμά να κάνει αυτοκριτική και η αλήθεια είναι πως υπάρχει άλλη διέξοδος, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση του ελλείμματος και του χρέους».

Ρεαλιστικός ο άλλος δρόμος που προτείνουμε

«Φροντίσαμε σχεδόν αμέσως να παρουσιάσουμε έναν άλλο δρόμο εξόδου από την κρίση. Βάλαμε πλάτη στα δύσκολα όταν η κυβέρνηση αρνιόταν να πάρει μέτρα και έλεγε ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Ψηφισαμε τα μισά νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση σε ένα χρόνο ενώ το ΠΑΣΟΚ σε πέντε χρόνια ψήφισε μόλις επτά.

»Προτείναμε διέξοδο από την κρίση όχι με ασφυξία, αλλά με ανάπτυξη. Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της κυβέρνησης επειδή βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και η ύφεση χτυπάει όλη την κοινωνία, διαλύει τη μεσαία τάξη τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Ο άλλος δρόμος που προτείνουμε είναι ρεαλιστικός. Δεν προτείνουμε ποτέ κάτι που δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε στην ομιλία του αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ είπε όχι στο μνημόνιο, εξήγησε ο κ. Σαμαράς γιατί το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν χτυπά τη σπατάλη και η πολιτική της βάζει τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των θυσιών.

Δεύτερον, η πολιτική της κυβέρνησης δεν χτυπά τη φοροδιαφυγή. Χρειάζονται, τόνισε, μικρότεροι φορολογικοί συντελεστές, πιο αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού και απλούστερο φορολογικό σύστημα. Οι επιχειρήσεις μεταναστεύουν αφήνοντας πίσω τους ανέργους, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αν η μείωση των συντάξεων ήταν η πιο άδικη απόφαση, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών ήταν η πιο μοιραία.

Τρίτον, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε πως παρά τα μέτρα, η κυβέρνηση δεν έλεγξε το χρέος. Το μεγαλύτερο χρέος παράγει μεγαλύτερα μελλοντικά ελλείμματα και ήδη, επεσήμανε, πολλοί στο εξωτερικό δεν πείθονται παρά τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτός είναι ο λόγος, πρόσθεσε, που τα spreads δεν υποχώρησαν. Επαληθευτήκαμε και μας δικαίωσαν οι αγορές και οι αναλυτές. Είναι ουσιαστικά αδύνατο να αποπληρώσουμε τα δάνεια στη διετία 2013-15, υποστήριξε, τονίζοντας πως το πρόβλημα αποπληρωμής θα αυτοδιαιωνίζεται. «Αυτό που έλεγε μόνο η ΝΔ το λένε σήμερα όλοι οι άλλοι, διαπιστώσεις που κάνουν οι ίδιοι οι υπουργοί», συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως ουσιαστικά δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση και σήμερα μόνο εμφανίζονται υπουργοί να διαπραγματεύονται για τον τομέα τους.

«Μας είχαν για ξοφλημένους, μας βλέπουν όρθιους»

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η «ΝΔ επέστρεψε σε πρωταγωνιστικό ρόλο», συμπληρώνοντας πως «ποτέ άλλοτε κόμμα της αντιπολίτευσης μετά από τέτοια ήττα(σε εθνικές εκλογές) δεν κατάφερε τόσο μεγάλη μείωση της διαφοράς μέσα σε έναν χρόνο».

«Από κάθε άποψη τα αποτελέσματα ήταν η πιο δυναμική επάνοδός μας στο πολιτικό προσκήνιο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μας είχαν για ξοφλημένους και μας βλέπουν όρθιους, μπροστά τους».

«Το μήνυμα ήταν σαφέστατο, η ΝΔ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος αυτών των εκλογών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει δυσκολότερες αποφάσεις χωρίς το μαξιλαράκι της άνετης διαφοράς».

Επιπλέον, συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «διάτρητο» το σχέδιο του προϋπολογισμού και τόνισε: «Τα σπασμένα της πολιτικής του κ. Παπανδρέου δεν θα τα φορτώσουν σε χιλιάδες οικογένειες με εκατοντάδες απολύσεις, δεν θα γίνουμε συνένοχοι».

Εξάλλου, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, δόθηκε ο λόγος και στους βουλευτές (20 βουλευτές είχαν ζητήσει το λόγο μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης).

«Είναι αδιανόητο να ακούγεται αν ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τη ΝΔ, το κόμμα που τον ανέδειξε και ο ίδιος το οδήγησε δύο φορές στην εξουσία», τόνισε η κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ συμπλήρωσε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για εκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση.

Υπογράμμισε δε ότι όποιος ήθελε να φύγει ήταν δικαίωμά του, αλλά είχε υποχρέωση να το κάνει πριν την ΚΟ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε ότι «μας ενώνει η αγάπη γι'αυτή την παράταξη και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την πληγώνει, να συκοφαντεί, να υπονομεύει το μέλλον».

Από την πλευρά του ο κ. Πάνος Καμμένος μίλησε για ανένδοτο αγώνα απέναντι σε κατοχή της πατρίδος. Έκανε δε λόγο για ιδιόμορφη κατοχή που επέβαλε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι είναι αντισυνταγματική η ψήφιση του μνημονίου με λιγότερες από 180 ψήφους.

Σημειώνεται πάντως ότι οι τοποθετήσεις των βουλευτών γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε και ο Κώστας Καραμανλής, χωρίς ωστόσο να έχει ζητήσει να πάρει το λόγο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1902532

Δωρεάν προγράμματα από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) Ρόδου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ N. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Δαμασκηνού 102 , Ρόδος 85100

ΤΗΛ / FAX : 2241 0 31727 e-mail: keerodos@otenet.gr

Το ΚΕΕ Ν. Δωδεκανήσου ανακοινώνει την έναρξη Υποβολής αιτήσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων μάθησης σε ενήλικες πολίτες του Νομού για τον μήνα Δεκέμβριος 2010.

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) αποτελούν μια σύγχρονη προσέγγιση στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης. Σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη , την απασχόληση, στην κοινωνική συμμετοχή καθώς επίσης και στην πολιτισμική καλλιέργεια όλων των πολιτών του Νομού, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση , τη χώρα καταγωγής τους τη θρησκεία και το μορφωτικό τους επίπεδο.

Τα παρακάτω προγράμματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και ο τρόπος διδασκαλίας τους είναι σύμφωνα με τις Βασικές Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Για το μήνα Δεκέμβριος 2010 ανακοινώνουμε την έναρξη τμημάτων μάθησης για το Δήμο Ρόδου στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα

Ευρωπαϊκές Γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά)

Το Φισκό Περιβάλλον και η Προστασία του

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ενέργεια και Αειφόρος Ανάπτυξη

Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών

Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων στο Χώρο Εργασίας

Ιστορία της Τέχνης

Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων

Μάρκετινγκ

Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Εκπαίδευση Αγροτών για την ανάληψη δράσεων στο Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα της Οικονομίας

Δήμος Κω:

Ευρωπαϊκές Γλώσσες (Γερμανικά και Γαλλικά)

Δήμος Καλύμνου :

Ευρωπαϊκές Γλώσσες (Ιταλική Γλώσσα)

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Τα ΚΕΕ είναι Δομές της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων . Φορέας υλοποίησης των παραπάνω εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης. Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο (Επιχειρησιακό πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – ΕΣΠΑ).

Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Καλούμε όλους τους πολίτες των παραπάνω Δήμων να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής για τα προγράμματά μας στα ΚΕΠ της περιοχής τους ή στο ΚΕΕ Ν. Δωδεκανήσου καθημερινά από 09:00 πμ – 20:00 μμ συνυποβάλλοντας και φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων παρέχεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ : 2241031727 κα Μοσχούς Αικατερίνη και την κα Μπινόγλου .

Προμήθεια διαδραστικών πινάκων

 

DSC00193 Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις σχολικές επιτροπές που έχουν υποβάλλει αίτηση για διαδραστικούς πίνακες και ποιες τελικά θα τους προμηθευτούν.

http://promitheies.sch.gr/index.php/p78procurements

Συνάντηση της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό παιδείας

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382

www.olme.gr

email: olme@otenet.gr Αθήνα, 25/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή, 26/11/2010 και ώρα 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου κατόπιν αιτήματός μας (Αριθμ. Πρωτ. 1589/25-10-2010).

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα απαιτήσει απαντήσεις σχετικά:

1. Με το χρόνο αποπληρωμής των οφειλόμενων αμοιβών (οδοιπορικά, υπερωρίες, μη χρήση καλοκαιρινής άδειας, συνοδείες εκδρομών, κ.λπ.)

2. Με το αν είναι πολιτική απόφαση να οδηγηθούν στα δικαστήρια πάνω από 1.000 συνάδελφοί μας οι οποίοι εργάστηκαν ως συντονιστές – καταχωρητές στην ΠΔΣ από το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για επίλυση του θέματος αυτού, τα δεδουλευμένα αυτά κινδυνεύουν να παραγραφούν με τη λήξη του 2010.

3. Με τους όρους διεξαγωγής της εισαγωγικής επιμόρφωσης.

4. Με τα μέτρα στήριξης, ώστε να μην κλείσουν τα Αθλητικά σχολεία (προσλήψεις καθηγητών ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, μεταφορά μαθητών)

5. Με την κάλυψη των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

clip_image002

Το οργανόγραμμα της ΔΔΕ Δωδεκανήσου

viewer1

viewer2

Δίωξη συναδέλφου συνδικαλιστή στο νομό Τρικάλων

viewer

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

3η συνάντηση του προγράμματος Comenius στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου

 

tn_Comenius_Rhodes_Lindos

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της 3η Συνάντησης του προγράμματος Comenius με τίτλο “Europe Animation Action” στη Ρόδο στο οποίο συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Από τις 6 ως τις 14 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το νησί μας καθηγητές και μαθητές από 8 Ευρωπαϊκά σχολεία (δύο Βελγικά – Γαλλόφωνο και Φλαμανδικό-, Πορτογαλικό, Ισπανικό, Ιταλικό, Ρουμάνικο, Τσέχικο και Κροατικό).

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχες οικογένειες μαθητών του Μουσικού σχολείου και μοιράστηκαν την κουλτούρα τους μαζί τους, ενώ έγιναν και οι ίδιοι κοινωνοί του δικού μας πολιτισμού.
Στα πλαίσια της εβδομάδας συνάντησης έγιναν συναντήσεις στο σχολείο με επίδειξη του εκπαιδευτικού προγράμματος που χαρακτηρίζει τα Μουσικά Σχολεία στην Ελλάδα, αλλά και πρόβες των σχολείων για μια κοινή θεατρική παράσταση που θα ανεβεί τον ερχόμενο Μάιο στο Βέλγιο με μια πράξη από κάθε σχολείο και θα αποτελέσει το κύριο προϊόν του project. Σημειώνεται ότι τις πρόβες για τη θεατρική παράσταση που αφορά το σχολείο μας επιμελείται η καθηγήτρια θεάτρου του σχολείου Κατερίνα Τάτση. Παράλληλα, έγιναν ξεναγήσεις στο Παλάτι των Ιπποτών, στο αρχαιολογικό μουσείο, στη Λίνδο και στις Πηγές Καλλιθέας με την εθελοντική ξενάγηση του αρχαιολόγου Βασίλη Καραμπάτσου και του πρώην φιλολόγου καθηγητή του Μουσικού σχολείου Βαρσάμη Βαρσαμίδη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους στην ανάδειξη των παραπάνω μνημείων μέσα από τις κατατοπιστικότατες αναφορές τους. Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Δημαρχείο του Δήμου Ροδίων με καλωσόρισμα του Δημάρχου και μοίρασμα δώρων στους επισκέπτες.
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 7.30 το βράδυ, στην επιβλητική αίθουσα του Καταλύματος της Ισπανίας, στη Μεσαιωνική Πόλη, τα Μουσικά Σύνολα του Σχολείου έδωσαν συναυλία για τους προσκεκλημένους των ξένων σχολείων.
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με το Σύνολο Εγχόρδων (υπεύθυνος Γιάννης Μαλλιόπουλος) που έπαιξε και δυο κομμάτια πάνω σε παραδοσιακά τραγούδια του Αιγαίου, γραμμένα από τον Μιχάλη Βεκιάρη. Τα μουσικά κομμάτια αυτά θα ακούγονται στην παράσταση του θεατρικού έργου που ετοιμάζεται αποτελώντας την αρχή, το τέλος, αλλά και τις ενδιάμεσες συνδέσεις στις πράξεις των σχολείων που θα συμμετέχουν. Τη μουσική για την ελληνική πράξη έχει αναλάβει ο Νίκος Χασάπης και θα παρουσιαστεί ζωντανά στο Βέλγιο στη θεατρική παράσταση με το σύνολο των κρουστών του σχολείου. Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής (υπεύθυνος Μιχάλης Καλαεντζής) με τον Πέτρο Τσιμπερόπουλο στο πιάνο και το Σύνολο Ροκ (υπεύθυνοι Εμίλ Πολυμένωφ και Νίκος Χασάπης).
Το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στην παραδοσιακή μας μουσική. Εμφανίστηκαν το σύνολο του Ηλία Αναστασιάδη, η Παραδοσιακή Χορωδία (υπεύθυνοι Ματίνα Μάστορα και Διονυσία Παππούλη) και την παραδοσιακή ορχήστρα του σχολείου (υπεύθυνος Γιώργος Παραγιός) το οποίο συνόδεψε χορευτές της Ομάδας Ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι».
Πολύτιμη ήταν η συμβολή των καθηγητών Εμίλ Πολυμένωφ και Παναγιώτη Λουκά Μπέλλου στην οργάνωση και τεχνική υποστήριξη της πολύ επιτυχημένης συναυλίας. Όλοι οι εκπρόσωποι των ξένων σχολείων εξέφραζαν στο τέλος συγκινημένοι τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτήν και δήλωσαν ότι «η δουλειά που πραγματοποιείται στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου είναι επαγγελματική».
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ενθουσιάστηκαν με τη διαπολιτισμική επαφή που είχαν με τους Ευρωπαίους μαθητές και πολλοί από αυτούς έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στο ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο με δικά τους έξοδα, προκειμένου να συναντηθούν και πάλι. Παράλληλα συνεχίζουν ηλεκτρονική επικοινωνία μαζί τους.
Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι η επιτυχία της 3η Συνάντησης Comenius με τίτλο “Europe Animation Action” οφείλεται στην αδιάκοπη προσπάθεια της συντονίστριας του προγράμματος για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Αγάθης Βαρσαμίδου, αλλά και της παιδαγωγικής ομάδας που αποτελείται από τους καθηγητές του σχολείου: Μιχάλη Βεκιάρη, Κατερίνα Τάτση, Νίκο Χασάπη, Γιάννη Αναγνώστου, Χριστίνα Πολίτη, Μάνθα Μήτρου και Κωνσταντίνα Μιχαλακοπούλου, καθώς και της αμέριστης συμπαράστασης της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, Θεοδώρας Τσιμπούρη. Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.

Εκ του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου τιμά τον εκλιπόντα Νίκο Φρόντζο

 

Τον πρώην διευθυντή Νίκο Φρόντζο, που έχασε πριν από δύο εβδομάδες τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, αποφάσισε μετά από χθεσινή συνεδρίαση να τιμήσει ο σύλλογος διδασκόντων του 7ου Γυμνασίου Ρόδου. 

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=70988&catid=1&subcatid=5

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Έναρξη Υλοποίησης Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου - 2η Περίοδος Επιμόρφωσης (Δεκέμβριος 2010-Ιούνιος 2011), στο πλαίσιο της Πράξης "Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη"

 

Πληροφορηθείτε περισσότερα στο παρακάτω site:

http://b-epipedo2.cti.gr

Κατεβάστε επίσης τα αρχεία που βρήκαμε στο site της Διεύθυνσης Δωδεκανήσου:

ΤΠΕ 2.doc 
Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ COLORADO: ΘΑΝΟΣ ΜΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ “ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΝ” - ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΕΝΑΡΞΗ 21:30

ΠΑΣΚ Π.Ε. προς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Αιτία πολέμου η περικοπή του εξωδιδακτικού επιδόματος

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Κάθε σκέψη για περαιτέρω περικοπές αποτελεί όχι απλά κόκκινη γραμμή αλλά πραγματική «αιτία πολέμου», προειδοποιεί με σημερινή ανακοίνωση η κυβερνητική παράταξη των δασκάλων , η ΠΑΣΚ και σημειώνει πως «οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν με πρωτοπόρα την παράταξή μας, σε μια τέτοια περίπτωση, δε θα έχουν προηγούμενο σε διάρκεια και σε ένταση». Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Π.Ε. έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

με αφορμή τις «διαρροές» σε ΜΜΕ για περικοπή του εξωδιδακτικού επιδόματος

των εκπαιδευτικών

            Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους «ανώνυμους κυβερνητικούς κύκλους» που διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης την «είδηση» για την περικοπή του εξωδιδακτικού επιδόματος των εκπαιδευτικών.

Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, που περιέκοψαν πέρσι, χωρίς δεύτερη σκέψη, 100€ περίπου από τον κάθε εκπαιδευτικό (ακριβώς όσο και το ποσό που κατακτήσαμε στη μεγάλη απεργία του 2006), προσπαθούν να δημιουργήσουν «κλίμα», παρουσιάζοντας τους εκπαιδευτικούς των 1000€ (συνολικές μηνιαίες αποδοχές) ως «προνομιούχους» και γι’ αυτό πρέπει να τους περικοπεί το εξωδιδακτικό επίδομα και να ζουν με 650€ το μήνα. Παρουσιάζουν ότι το εξωδιδακτικό επίδομα κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό 714.000.000€, χωρίς να αναφέρουν, σκόπιμα, ότι αυτό το ποσό το μοιράζονται 180.000 εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. (355€ το μήνα για τον καθένα), ενώ τηρούν σιγή ιχθύος γι’ αυτούς που εισπράττουν ως επιδόματα ΜΟΝΟ, ποσά της τάξης των 1800 και 1500€.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

            Οι εκπαιδευτικοί – οι χειρότερα αμειβόμενοι Δ.Υ. – διεκδικούν ένα νέο γνήσιο μισθολόγιο που θα άρει τις αδικίες και θα ικανοποιεί το βασικό τους αίτημα: «να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους και μόνο», αίτημα που το 2006 η σημερινή κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση, το υποστήριξε.

            Κάθε σκέψη για περαιτέρω περικοπές αποτελεί όχι απλά κόκκινη γραμμή αλλά πραγματική «αιτία πολέμου». Ας γνωρίζουν καλά οι «ανώνυμοι κυβερνητικοί κύκλοι» ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν με πρωτοπόρa την παράταξή μας, σε μια τέτοια περίπτωση, δε θα έχουν προηγούμενο σε διάρκεια και σε ένταση.

Από την ΠΑΣΚ

Προφανώς τα παραπάνω τα προσυπογράφουμε όλοι ανεξαρτήτως παρατάξεων. Ας δούμε πώς θα αγωνιστούμε για να υλοποιηθούν και ποιοι τα εννοούν πραγματικά.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Όπως εξελέγη κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση:

 

                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Αντώνης Ρουμελιώτης

                        ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Πράπας

                            ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νίκος Καντιμοίρης

                                         ΤΑΜΙΑΣ: Βασίλης Σκουλλής

          ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νίκος Κανατσούλης

                        ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Αγγελική Μαραγκού

                                                           Φίλιππος Παπανικολάου

                                                           Βασίλης Σαρέλας

                                                           Θοδωρής Χειμωνέττος

Οδηγός για εξαγορά πλασματικού χρόνου με το νέο ασφαλιστικό

 
Το βρήκαμε στην alfavita.gr και το αναδημοσιεύουμε για κάθε ενδιαφερόμενο:


Σεμινάρια με μεγάλο ενδιαφέρον για τους εκπαιδευτικούς από τη Στελλαλένα Ναλμπάντη

 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση από την κ. Ναλμπάντη:

“Ξεκινάμε και πάλι τα σεμινάριά μας το προσεχές σαββατοκύριακο 27-28/11/10! θα υπάρχει ένα συμβολικό αντίτιμο (περίπου 20-25 ευρώ το μήνα - ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων).
Τα σεμινάρια αφορούν στα εξής αντικείμενα:


-Προσωπική ανάπτυξη κι επικοινωνία (βιωματικό)
-Διαχείριση στρες - αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων
-Ευαισθητοποίηση στην κουλτούρα των κωφών-εισαγωγή στην ελληνική νοηματική γλώσσα
-Μεθοδολογία αγωγής υγείας (κυρίως για εκπαιδευτικούς)
-Διαχείριση ταξης ( ΜΟΝΟ για εκπαιδευτικούς και φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων)
-Σχολές γονέων (που δεν είναι μόνο για γονείς, αλλά και για "πολύ... μελλοντικούς γονείς" καθώς και για εκπαιδευτικούς)


Από τα παραπάνω, οι σχολές γονέων θα είναι δωρεάν, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν το αντίτιμο που προαναφέρθηκε...τα σεμινάρια θα γίνονται ή μετά τις 20.30 το βράδυ κάποια καθημερινή (εκτός τετάρτης) ή σαββατοκύριακα, όπως πριν!!! Μία φορά την εβδομάδα ανά αντικείμενο! Το σαββατοκύριακο ξεκινάμε, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε άμεσα για να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των τμημάτων...

στο τηλέφωνο 6977126261...
με email στο stellalena11@yahoo.gr
ή στο facebook Stellalena Nalmpanti


Ετοιμάζουμε κι άλλα πράγματα , αλλά συν τω χρόνω....”

Στέλλαλένα Ναλμπάντη
Ψυχολόγος - Υπ.Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Μεταπτυχιακό στην "Εκπαίδευση Ενηλίκων"
Μεταπτυχιακό στα "Πρότυπα και Συμπεριφορές Υγείας"

 

Να σημειώσουμε ότι η Στελλαλένα είναι σύζυγος του φίλου εκπαιδευτικού και στελέχους της ΔΑΚΕ Γαβριήλ Γιανασμίδη. Στο παρακάτω βιντεάκι, μπορείτε να δείτε δείγμα από τη δουλειά που έγινε στο τμήμα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.