Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ (ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ) – από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

 

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

(ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 25 Οκτωβρίου 2010

1. Γενικό Πλαίσιο Πρόσκλησης

Στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών-Α΄ φάση, στον Άξονα Προτεραιότητας 1», «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών-Α΄ φάση, στον Άξονα Προτεραιότητας 2», «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών-Α΄ φάση, στον Άξονα Προτεραιότητας 3» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», η οποία εντάχθηκε με τις υπ’ αριθμ. 12218/02-09-2010 Αξ.1 (MIS 298330), 12219/02-09-2010 Αξ.2 (MIS 298347) και 12220/02-09-2010 Αξ.3 (MIS 298349) Αποφάσεις Ένταξης Πράξης σχεδιάζεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως των τεχνολογικών μέσων και δεξιοτήτων που διαθέτουν. Η επιμόρφωση θα είναι προαιρετική και θα συνοδεύεται από ένα πλαίσιο κινήτρων για τους συμμετέχοντες, το οποίο θα καθοριστεί από τα ευρήματα και τις προτάσεις που θα αποτυπωθούν σε σχετική μελέτη επιμορφωτικών αναγκών, καθώς και από τη διαδικασία διαβούλευσης με επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς.

Το Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης ανταποκρίνεται στους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Επίσης, συνδέεται με το γενικότερο σχεδιασμό για τη συνεχιζόμενη Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, να συγχρονίζονται με τις κοινωνικές και επαγγελματικές απαιτήσεις και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μαθητή, αναστοχαζόμενοι κριτικά πάνω στην ίδια την εκπαιδευτική πρακτική.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους, στελέχη της διοίκησης) όλων των βαθμίδων είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες να αποστείλουν σχέδια Καλών Διδακτικών Πρακτικών, τα οποία ενδεχομένως χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν στη σχολική μονάδα όπου εργάζονται (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ κτλ.).

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί της πράξης:

1. να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του περιεχομένου της επιμόρφωσής τους αλλά και του ίδιου του επιμορφωτικού υλικού,

2. να συμβάλουν στην ανάδειξη σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας που ως σκοπό έχουν την ανάπτυξη των οριζόντιων δεξιοτήτων των μαθητών (δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, συνεργατικότητα, ικανότητα επικοινωνίας), και

3. να αποτελέσουν μια κοινότητα διαμοίρασης των Καλών Διδακτικών Πρακτικών η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα Σχέδια Καλών Διδακτικών Πρακτικών που θα επιλεγούν θα αποτελέσουν μέρος του επιμορφωτικού υλικού του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης.

2. Κριτήρια Αποδοχής Καλών Πρακτικών 

Κάθε Σχέδιο Καλής Διδακτικής Πρακτικής δε θα πρέπει να είναι απλά «σχεδιασμός επί χάρτου», αλλά θα πρέπει είτε να έχει δοκιμαστεί πλήρως στην τάξη ή γενικότερα στο χώρο του σχολείου είτε να έχει σοβαρές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί

Τα Σχέδια Μαθήματος που θα επιλεγούν θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

1. Να είναι στοχοκεντρικά, ώστε να περιγράφουν με σαφήνεια την ανάπτυξη των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίες καθορίζουν την επιλογή περιεχομένων και διάρθρωσης της ύλης καθώς και τις μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης.

2. Να είναι παιδαγωγικά διαφοροποιούμενα, ώστε να λαμβάνουν υπόψη τους διαφορετικούς ρυθμούς μάθησης και τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των μαθητών, τις ιδιαιτερότητες στην τάξη, τις διαφορετικές κοινωνικο-πολιτισμικές αναπαραστάσεις και όλα τα άλλα στοιχεία που καθιστούν τη διδασκαλία και γενικότερα την εκπαιδευτική πράξη μια μοναδική, μη-τυποποιημένη διαδικασία.

3. Να είναι κατά το δυνατό διαθεματικά, εφόσον προσφέρεται η θεματική περιοχή, ώστε να προωθούνται και να καλλιεργούνται με εγκάρσιο τρόπο οι βασικές δεξιότητες-ικανότητες των μαθητών καθώς και η ανάπτυξη θεμάτων και αξιών σε όλο το εύρος των επιμέρους μαθημάτων.

4. Να αναδεικνύουν καινοτόμες πρακτικές τάξης, βιωματικές/συμμετοχικές/ενεργητικές μεθόδους, καινοτόμα μεθοδολογικά εργαλεία και καινοτόμες θεωρητικές  προσεγγίσεις.

3. Έντυπο Υποβολής Καλών Διδακτικών Πρακτικών

Η έκταση των ανωτέρω Σχεδίων δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 8 σελίδες (δε συμπεριλαμβάνονται παραρτήματα και εποπτικό υλικό που τυχόν τη συνοδεύουν). Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί η γραμματοσειρά Times New Roman με μέγεθος 12.

Για τη διευκόλυνσή σας έχει σχεδιαστεί Έντυπο Υποβολής Καλών Διδακτικών Πρακτικών, το οποίο και μπορείτε να αναζητήσετε στη διαδικτυακή πύλη του προγράμματος: www.epimorfosi.edu.gr

4. ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

1. Για την υποβολή, την αξιοποίηση, τη διάθεση, την αναπαραγωγή ή τη διανομή των ανωτέρω Σχεδίων δε θα καταβληθεί αμοιβή.

2. Το μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας που θα υποβάλει ορισμένο Σχέδιο Καλής Διδακτικής Πρακτικής («ο Δημιουργός»), υπόσχεται και διαβεβαιώνει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι το Σχέδιο που υποβάλλει είναι δικό του πρωτότυπο δημιούργημα και δεν προσκρούει σε κανένα δικαίωμα πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας τρίτων.

3. Ο Δημιουργός δίνει το δικαίωμα και την άδεια στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το οποίο θα ενεργεί κατά την απόλυτη και ελεύθερη κρίση του, να αξιοποιεί, να διαθέτει, να αναπαράγει ή να διανέμει το υποβληθέν Σχέδιο Καλής Διδακτικής Πρακτικής, ολόκληρο ή τμήμα του ή συντετμημένο ή ενσωματωμένο σε άλλο υλικό, για εκπαιδευτικούς και διδακτικούς σκοπούς, με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως έντυπο ή ηλεκτρονικό.

4. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε κάθε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσει το υποβληθέν Σχέδιο Καλής Διδακτικής Πρακτικής, θα αναφέρει τιμητικά τον Δημιουργό εφόσον ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το επιθυμεί.

5. Η υποβολή του Εντύπου Υποβολής σύμφωνα με την παρ. 3 της παρούσας Πρόσκλησης, σημαίνει ότι ο Δημιουργός αποδέχεται και συμφωνεί ανεπιφύλακτα με όλους τους όρους που αναφέρονται εδώ.

5. ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1. Προτιμητέα είναι η ηλεκτρονική αποστολή στη δ/νση:  tae@pi-schools.gr

Στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος θα πρέπει να υπάρχει η ένδειξη:

ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

2. Στην περίπτωση που το υλικό υπερβαίνει τα 5 MB τα Σχέδια των Καλών Διδακτικών Πρακτικών μπορούν να αποσταλούν σε cd/dvd  συστημένα  στην παρακάτω διεύθυνση: 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Τμήμα Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης
Μεσογείων 396, 15341 Αγία Παρασκευή

Με την ένδειξη

ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 25 Οκτωβρίου 2010

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-6016375 (κ.Χατζηκωνσταντινίδου, κ. Κατσαρού) ή στο email:  tae@pi-schools.gr

Η παρούσα Πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου www.pi-schools.gr και του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης www.epimorfosi.edu.gr.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.

Καθηγητής Κλήμης Γ. Ναυρίδης

Μαθητικές εκλογές: Τι ισχύει

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των δε δεκαπενταμελούς συμβουλίου ισχύουν οι διατάξεις των παρ. 10 και 29 του άρθρου 3 της με αριθ. πρωτ. 4094/Γ2/23-09-1986 (Φ.Ε.Κ. 619 Β΄) Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα στα σχολεία το υπ. Παιδείας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 

  • Ρεπορτάζ:esos.gr

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2010-11 και προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας (ΣΕΠ), Αγωγής Υγείας (ΑΥ), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Πολιτιστικών Θεμάτων, Comenius και e-Twinning στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Ειδικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Μιχάλης Κοντογιάννης υπέγραψε σήμερα εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται τα εξής:

  • Με την έναρξη του σχολικού έτους οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων ενημερώνουν τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων για τις δυνατότητες ανάπτυξης και τη μεθοδολογία εφαρμογής προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.
  • Στη συνέχεια ο Διευθυντής, σε ειδική παιδαγωγική συνεδρίαση, ενημερώνει σχετικά τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να αναλάβουν την υλοποίηση προγράμματος  συμπληρώνουν τα σχέδια εργασίας. Σημειώνεται ότι έχουν τη δυνατότητα   να συνεργαστούν όχι μόνο με τους μαθητές του τμήματός τους αλλά και με μαθητές άλλων τμημάτων ή κι άλλων σχολείων.
  • Τα συμπληρωμένα σχέδια θα πρέπει να εγκριθούν από τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων της σχολικής μονάδας ή των σχολικών μονάδων, σε περίπτωση συνεργασίας σχολείων, και στη συνέχεια να υποβληθούν στους αντίστοιχους Υπευθύνους της τοπικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
  • Τα προγράμματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υλοποιούνται στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης ή με διάχυση σε όλα τα μαθήματα ή στο ολοήμερο σχολείο.
  • Για τα Προγράμματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διατίθεται εβδομαδιαίως ένα δίωρο , το οποίο ορίζεται συγκεκριμένα και αναγράφεται στο πρακτικό του Συλλόγου καθηγητών του σχολείου που εγκρίνει το πρόγραμμα και  το πρακτικό αυτό  συνοδεύει το σχέδιο υποβολής προγράμματος.
  • Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να αναλαμβάνει ένα (1) πρόγραμμα και να συμμετέχει μέχρι και σε δύο (2) ενώ κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε δύο (2) προγράμματα.
  • Στο τέλος της σχολικής χρονιάς μπορεί να διατεθεί ένα διήμερο προκειμένου να γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων. Τα σχέδια προγραμμάτων πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, στην τοπική Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Οι  τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης παρακαλούνται να ανταποκριθούν  στο αίτημα του Ειδικού Γραμματέα και να προωθήσουν άμεσα την εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ.  119236/Γ7/24-9-2010 σε όλα τα σχολεία της περιοχής τους, ώστε να λάβουν ενυπόγραφα γνώση όλοι οι εκπαιδευτικοί μέχρι 8 Οκτωβρίου 2010.

http://www.esos.gr/index.php/frontpage/item/9330-sxediasmos-kai-ilopoiisi-programmaton-sxolikon-drastiriotiton-agogis-stadiodromias-agogis-igeias-periballontikis-agogis-politistikon-thematon-comenius-leonardo-da-vinci-kai-etwinning

Ρόδος: Μελεκούνι τεραστίων διαστάσεων ετοιμάζεται για τις 26/9

 

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της παρασκευής τεράστιου Μελεκουνιού για την καταγραφή του στο βιβλίου GUINNESS και η γιορτή παράδοσης με τον ροδίτικο γάμο, παραδοσιακούς χορούς και μουσική στην Ημέρα Τουρισμού, Κυριακή 26/09/10.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μέσω της ΔΕΤΑΠ και ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού, για να τιμήσουν την Ημέρα Τουρισμού προετοιμάζουν μια μοναδική εκδήλωση την Κυριακή  26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 πίσω από τη Νομαρχία. Η γιορτή απευθύνεται σε όλους τους τουρίστες και επισκέπτες του τόπου καθώς και τους ντόπιους και  τους προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία Ροδίτικης παράδοσης. 

Το τεράστιο Μελεκούνι, κατ’ εξοχήν παραδοσιακό γλύκισμα και κέρασμα του γάμου, του νησιού μας από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα κλέψει την παράσταση αφού θα παρασκευαστεί επί τόπου και θα καταγραφεί στα ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες. Οι πρόθυμοι «μελεκουνάδες» που θα εργαστούν είναι: Σοφία Μόσχου, Μιχάλης Λόγγος, Ειρήνη Μαργαρίτη,  και η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου. Φυσικά μετά την παρασκευή, καταμέτρηση και έλεγχο του έργου, το τεράστιο μελεκούνι θα απολαύσουν οι επισκέπτες και θα γευθούν το ροδίτικο θυμαρίσιο μέλι, το καβουρδισμένο σουσάμι και τα αμύγδαλα καθώς και τα αρώματα των εσπεριδοειδών και μπαχαρικών που θα απελευθερωθούν στο στόμα. 

Στόχος του εγχειρήματος είναι να τιμήσουμε με την ευκαιρία της Ημέρας Τουρισμού τους ξένους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο νησί και να τους παρουσιάσουμε αυθεντικά στοιχεία παράδοσης μέσα από βιωματικές εμπειρίες. 

Στην εκδήλωση κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο ροδίτικος παραδοσιακός γάμος με τα έθιμά του από τον σύλλογο Σορωνής Αμπερνάλλι, οι παραδοσιακοί χοροί του γάμου από το Λύκειο Ελληνίδων και η μουσική από το σχήμα του κ.Αναστασιάδη.

Την μεγάλη διοργάνωση στηρίζουν:

Ο Δήμος Ροδίων, το τυπογραφείο κου Χατζηκαλημέρη, το «Αμπερνάλλι», Το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου –« Εργάνη Αθηνά», το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, η ΑΣΤΕΡ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, το Σώμα Ελλήνων προσκόπων – περιφέρεια Δωδεακανήσου, η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, η Magnus Magister-Εμμ.Παπαδημητρίου Α.Ε., το νερό Νύμφη, η digital dreams Louizidis, το μουσικό συγκρότημα κ.Αναστασιάδη, ηχητικά Vagelis, Music Spot, κ.Μιχάλης Λογγος και η Praxis Plus. 

Για την καταγραφή στο ρεκόρ Γκίνες, Μάρτυρες είναι: ο κ. Μιχάλης Ζεμπιλάς, Αστυκτηνίατρος Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας και η κα Ράνια Κοσιώρη, Υποπρόξενος Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο ενώ επιθεωρητής είναι ο κ. Νίκος Χριστοφόρου, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσων. (PP)

Πληροφορίες: Κολιάδη Μελίνα, koliadi@detap.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Τ. 22410 – 44284, Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου – ΔΕΤΑΠ, www.detap.gr

Μελεκούνι

Το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου

Το μελεκούνι είναι ένα υγιεινό γλύκισμα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και την υψηλή διατροφική του αξία. Χρησιμοποιείται μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι που παράγεται από τα νησιά της Δωδεκανήσου ,φυσικό σουσάμι, προστίθενται ολόκληρα αμύγδαλα, ξυσμένο πορτοκάλι – περγαμόντο και διάφορα μπαχαρικά ανάλογα με την περιοχή. Το μελεκούνι κόβεται σε σχήμα ρόμβου, είναι μαλακό και ελευθερώνει όλα τα αρώματα του τη στιγμή που το γεύεσαι. Το μυστικό της συνταγής είναι η αγάπη και η χαρά των στιγμών που συνοδεύει το μελεκούνι και ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής του. Είναι διαφορετικό από τα κοινά παστέλια και αυτό οφείλεται στα συστατικά του και στο τρόπο κατασκευής του Τρώγοντας ένα μελεκούνι, κανείς, νιώθει ωραία, ευχάριστα, κάνει ένα δώρο στον εαυτό του προσφέροντας του, τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του μελιού και του σησαμιού και χωρίς να τον επιβαρύνει με περιττές θερμίδες.

Παράδοση

Στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με την παράδοση, στους γάμους και τα βαφτίσια κερνάνε τους καλεσμένους  μελεκούνι. Οι γυναίκες του χωριού από το οποίο κατάγεται το ζευγάρι, μαζεύονται όλες μαζί και σε γιορτινή ατμόσφαιρα με τραγούδι και χαρές φτιάχνουν τα μελεκούνια τα οποία τα προσφέρουν στα καλέσματα και στην εκκλησία. 

Ιστορικά προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα  . Το μέλι και το σησάμι είχαν πολύ σημαντική θέση στη διαιτολόγιο  των αρχαίων Ελλήνων. Γνώριζαν από τότε την υψηλή τους διατροφική αξία και ήρθε  μετά από χιλιάδες  χρόνια  η επιστήμη  να το αποδείξει.

Η ονομασία Μελεκούνι έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα. Αποτελείται από 2 συνθετικά  μελε και κούνι  από το μέλι κα το κουνί (κούνα, κούνες) όπως λέμε τους σπόρους στη Ρόδο.  Προέρχεται από το κόκκων (του κόκκωνος) που στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα σημαίνει σπόρος.

Μελεκούνι, τονωτικό σνακ με υψηλή διατροφική αξία

Το μελεκούνι σε σύγκριση με τρόφιμα τύπου ¨snack¨(με ίσες θερμίδες) όπως σοκολάτες, ντόνατς, μπισκότα, κρουασάν κ.α., έχει μακράν την υψηλότερη διατροφική αξία και προσφέρει εξαιρετικά θρεπτικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα  στον άνθρωπο.

Ο θησαυρός της Ρόδου μας δίνει ενέργεια και υγεία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μελεκούνι έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και συμβάλλει στη μακροζωία. 

Αυτό οφείλεται στα δύο κυριότερα  συστατικά του το αναποφλοίωτο σησάμι και το μέλι.

 

http://www.newskosmos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=21862:-------269&catid=31:2009-11-28-16-14-18&Itemid=55

8ο ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ 2010

THALIA_-_SYLLOGOS Το Σαββάτο 25 Σεπτεμβρίου 2010  και  ώρα  17.00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ¨ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ¨ (στο Καρακόνερο) θα πραγματοποιηθεί για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, το καθιερωμένο πλέον «ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ» του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοανόσων Νοσημάτων  Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», με την συμμετοχή περιπατητών και φίλων.
Yπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δ.Ο.Ν.Α., του Π.Ο.Δ.Ρ., του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου και την συνεργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ¨ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ¨.
Η φετινή μας διοργάνωση, θα έχει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική πνοή, καθώς 277 μαθητές και μαθήτριες και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ¨ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ¨, συμμετείχαν σε έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Συμμετοχή στη ζωή». Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Νατάσα Σαβράνη, Καθηγήτρια Εικαστικών του σχολείου.
Την ημέρα της διοργάνωσης, στο κλειστό γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»  θα υπάρχει έκθεση με τα έργα των παιδιών. Στο τέλος της διοργάνωσης, τρία από αυτά - ένα από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, θα βραβευτούν από την κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τον φιλόλογο και ζωγράφο κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη, τον Δωδεκανήσιο διεθνούς φήμης ζωγράφο και γλύπτη κ.Dion Ζαχαρίου και από τον ιατρό παιδίατρο, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας κ.Μιχάλη Νούσια.
Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος ¨ΘΑΛΕΙΑ¨, έχει ήδη δώσει οικονομική ενίσχυση σε άτομο με ειδικές ανάγκες.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ 
17.00 – 17.30 : Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων.
17.30 : Περιήγηση στην έκθεση ζωγραφικής.
    18.00 : Περπάτημα.         
    18.30 : Απονομή επαίνων για την έκθεση ζωγραφικής.
    18.45 : Απονομή διπλωμάτων συμμετοχής.

« ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ! »

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ: Απεργούμε για την ακύρωση του Μνημονίου!

gview2

Πάτρα: Κατάληψη σχολείων ενάντια στο Μνημόνιο

 

Μαθητές από 18 σχολεία της Πάτρας αποτελούν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας,

το οποίο σε συνεδρίασή του το Σαββατοκύριακο αποφάσισε να ξεκινήσουν καταλήψεις στα σχολεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύνθημα του Συντονιστικού είναι «Συνεχίζουμε για το σχολείο και για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας».

Οι καταλήψεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί πορεία που θα ξεκινήσει στις 10:00 από την πλατεία Γεωργίου. 

Οι μαθητές, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, αντιδρούν στο μνημόνιο που κάνει τις οικογένειές τους να υποφέρουν, αλλά και στο σχολείο που τους θέλει αμόρφωτους.

http://www.newskosmos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=21763:2010-09-20-08-06-10&catid=37:greece&Itemid=56

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τους αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης

 

Από τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 4 του ν. 3391/2005 ορίζεται ότι προσωρινοί αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον πίνακα αναπληρωτών διαγράφονται για το σχολικό έτος πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο εντός δέκα ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους. Εάν αρνηθούν για δεύτερη φορά, διαγράφονται για το σχολικό έτος που διανύεται και για τα δύο επόμενα έτη.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για όσους προσληφθούν ως αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας. 

πηγή: alfavita.gr

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η ομάδα πολιτών “Φίλοι του Υδροβιολογικού Σταθμού-Ενυδρείου Ρόδου” διοργανώνει party

 

Με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο της δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό η ομάδα «Φίλοι του ενυδρείου - υδροβιολογικού σταθμού Ρόδου».
Σκοπός ήταν η συνδρομή στην προβολή και προώθηση των δράσεων του ενυδρείου και του επιστημονικού έργου του υδροβιολογικού σταθμού.
Μερικοί άνθρωποι με μοναδικό κίνητρο να βοηθήσουν στην ανάδειξη ενός στολιδιού της Ρόδου πήραν αρχικά την πρωτοβουλία να το βάψουν.
Μέσα σε 3 Σαββατοκύριακα τελείωσε η φάση αυτή και με αρκετά έργα ολοκληρωμένα και άλλα σε εξέλιξη όπως η πανοραμική φωτογράφηση 360 μοιρών σε όλες τις εγκαταστάσεις του χώρου, την δημιουργία νέας ιστοσελίδας, την δημιουργία βίντεο για την ανάδειξη των επιστημονικών δραστηριοτήτων του, οι φίλοι θεωρούν ότι κάθε καλή προσπάθεια θέλει επιστέγασμα και το γιορτάζουν!!!!!
Διοργανώνουν Party το Σάββατο 25.09.2010 στις 19.30 με καλή μουσική, μεζεδάκια και ποτάκι στο Ενυδρείο ...και περιμένουν όλους τους φίλους μα και αυτούς που θα γίνουν.
Θα μας απογειώσουν μουσικά οι DJs Στέλιος Κωνσταντινίδης, Ρένα Διακίδη, Ραζιτ Μαρασλή.
Την καλή διάθεση φέρτε την μόνοι σας.
Και φυσικά η συμμετοχή στο Party είναι δωρεάν και το εισιτήριο είναι το χαμόγελο και η θετική ενέργεια.

http://rokar-rokar.blogspot.com/2010/09/aquarium-of-rhodes.html

Προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση θέσης Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

 

Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε την προκήρυξη

 

Παρακαλώ κάνετε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τα σχετικά έγγραφα.

Ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης στον Ο.Ε.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2010-2011

Ανακαλούμε την υπ’ αριθμ. 76152/Δ2/30-06-2010 απόφασή μας μόνο στο μέρος που αφορά την απόσπαση των εξής εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011 και για τους λόγους που επικαλούνται στην αίτησή τους :

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

225788

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

ΕΛΕΝΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΕ06

ΔΔΕ Δ΄ΔΩΔ/ΣΟΥ

222819

ΑΥΓΕΡΗΣ

ΗΛΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΕ03

ΔΔΕ

Α΄ΧΙΟΥ

222870

ΓΟΥΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΠΕ03

ΔΔΕ Β΄ΡΕΘΥΜΝΟΥ

187935

ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕ19

ΔΔΕ

ΠΕΙΡΑΙΑ

215489

ΚΟΛΟΒΟΥ

ΕΛΕΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΕ19

ΔΔΕ Β΄ΚΥΚΛΑΔΩΝ

210567

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΠΕ06

ΔΔΕ

ΕΥΒΟΙΑΣ

200830

ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΕΑΝΔΡΟΣ

ΠΕ19

ΔΔΕ

Β΄ΚΙΛΚΙΣ

209167

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΕ19

ΔΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

151535

ΤΑΧΤΑΛΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΕ08

ΔΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

185907

ΤΣΙΝΤΖΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕ02

ΔΔΕ Β΄ΘΕΣΝΙΚΗΣ

215822

ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

ΠΕ19

ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

195808

ΡΑΧΙΓΚΕΡ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ-ΧΡΙΣΤΙΝΕ

ΙΩΧΑΝΝ

ΠΕ06

ΔΔΕ

ΠΕΛΛΑΣ

224762

ΣΑΡΕΛΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΕ09

ΔΔΕ Α΄ΔΩΔ/ΣΟΥ

Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων και Γραφείων, στις οποίες ανήκουν τα σχολεία των παραπάνω εκπαιδευτικών, παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την απόφαση στα σχολεία και στους ενδιαφερομένους.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακλήσεις αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ 2010-2011

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Για να δείτε την απόφαση με τα ονόματα που υπέγραψε η υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου

κάνετε κλικ εδώ

Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

ΣΧΕΤ.: Φ.350/65/110276/Δ1/8-9-2010

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού σας γνωρίζουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκ μέρους συνδυασμών υποψηφίων ή μεμονωμένων υποψηφίων μέχρι και την Παρασκευή 24-9-2010.

. Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ημερίδα της Μαθηματικής Εταιρείας για το νέο βιβλίο μαθηματικών της Α Λυκείου

 

“Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 , και ώρα 7μ.μ. , στα γραφεία του Παραρτήματος μας (Ροδιακή Έπαυλη),  θα γίνει μια ημερίδα-στρογγυλό τραπέζι σχετικά με την αναμορφωμένη έκδοση του βιβλίου Άλγεβρας της Α λυκείου και τις νέες διδακτικές οδηγίες για το σχολικό έτος 2010-2011.
Παρακαλούμε όλα τα μέλη να παραβρεθούν , και μάλιστα με προτάσεις πάνω στο θέμα αν είναι δυνατόν , ώστε να κινηθούμε όλοι οι διδάσκοντες στα ίδια πλαίσια.
Επίσης, ενημερώστε και όσα μέλη μας μπορείτε που δεν πάρουν αυτό το μήνυμα (δεν ξέρουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση όλων).
Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά”

Πλήρωση θέσης Προϊσταμένου Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου

 

Mε βάση την Πράξη 13/17-09-2010 του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου πληρώθηκε η θέση του Προϊσταμένου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου στην οποία τοποθετήθηκε ο κ. Ζήκας Βασίλειος.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΙΜΙΣΘΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΕΠ) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΒΠ) ΓΙΑ ΣΜΕΑΕ & ΚΕΔΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011

 

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-09-2010 (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)

Παρακαλούμε κάνετε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τους πίνακες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ


Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα μου επιτρέψετε, κατ’ αρχήν, την προσφώνηση, ως συνάδελφός σας.
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
Να σας ευχαριστήσουμε, κατ’ αρχάς, για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας σε ένα γεγονός, που είναι ξεχωριστό κάθε χρονιά. Και φέτος είναι ξεχωριστό: Η συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 75η διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Ξεκινώ με τις ευχαριστίες. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος στην αίθουσα και νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε.
Συνηθίζεται, στην αφετηρία αυτής της εκδήλωσης, αυτής της συνέντευξης, ο εκάστοτε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διατυπώνει έναν ολιγόλεπτο πρόλογο.
Εμείς, προτιμήσαμε φέτος, αντί προλόγου, να σας δείξουμε ένα βίντεο. Θα παρακαλέσω να δούμε το βίντεο.
Αποσπάσματα Συνέντευξης Τύπου και Ομιλίας Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ 2009:
· «Είμαι εδώ για να σας πω ρεαλιστικά, πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα. Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε».
· «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να συγκρίνετε δύο διαφορετικές πολιτικές: Η μία πολιτική μιλάει για πάγωμα συντάξεων και μισθών και η άλλη μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».
· «Πράγματι, το ζήτημα δεν είναι μόνο πού θα βρούμε τα έσοδα. Λεφτά υπάρχουν».
· «Στην Υγεία θα καλύψουμε τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία».
· «Για την Παιδεία, δέσμευσή μου το 5% του ΑΕΠ και ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον στον πρώτο Προϋπολογισμό».
· «Στην Οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών για τη στήριξη της Αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης».
· «Στήριξη του εισοδήματος: Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης».
· «Το επίδομα ανεργίας, σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού».
· «Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, έμμεση ρευστότητα στην Αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».
· «Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Όσους φόρους και να βάλουμε, τα έσοδα θα είναι λίγα».
· «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την Αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης».
Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου, Ιούνιος 2009:
· «Ιδιαίτερα το Δ.Ν.Τ. δεν έχει την ευθύνη, ούτε για την κοινωνική της δικαιοσύνη ούτε και βεβαίως και για την αποτελεσματικότητα της. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να ζητάει να τους λέει ότι, επειδή έχετε πολλά δάνεια, πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την Παιδεία, παραδείγματος χάριν, αυτές είναι επίσημες πράξεις που ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας».
· «Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για 1-2 χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση».
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι τώρα έχετε το λόγο.
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δύο λέξεις θα σας πω μόνο: Αυτό που είδατε λέγεται πολιτική εξαπάτηση. Και το έχει καταλάβει όλος ο Ελληνικός λαός. Παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα παρακαλέσω τους κύριους συναδέλφους, οι ερωτήσεις -όσο γίνεται- να είναι διατυπωμένες πιο σύντομα, για να μπορέσουμε, στο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας, να ρωτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι, τόσο από τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, όσο και από τα περιφερειακά.
Βέβαια, για όσους δεν επιτρέψει ο χρόνος να ρωτήσουν, θέλω να σας ενημερώσω ότι βρισκόμαστε σχεδόν δύο μήνες πριν από την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις στην ευθεία προς την εκλογική κάλπη των αρχών του Νοεμβρίου. Άρα θα υπάρξει η ευκαιρία να τεθούν ερωτήματα και στο μέλλον.
Ας εξαντλήσουμε, λοιπόν, το χρόνο με όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους. Θα παρακαλέσω τον κ. Κουβαρά από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Και να ετοιμάζεται ο κ. Μητράκης από τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Η επόμενη (2η) περίοδος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), για τη σχολική χρονιά 2010-2011, προβλέπεται να υλοποιηθεί στο διάστημα Δεκεμβρίου 2010 – Μαΐου 2011.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ενεργειών της Πράξης για τη 2η περίοδο επιμόρφωσης,  προβλέπονται τα παρακάτω έως την έναρξη των μαθημάτων στα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ):

  • Στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2010, ολοκλήρωση της διαδικασίας εμπλουτισμού και επικαιροποίησης του Μητρώου ΚΣΕ, περιλαμβανομένων των τεχνικών ελέγχων υποδομών.

  • Στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2010, υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα ΚΣΕ για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης β’ επιπέδου στο πλαίσιο της επικείμενης δεύτερης περιόδου (ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης) και επιλογή (μέσα από διαδικασία κλήρωσης), ικανού αριθμού ΚΣΕ που θα υλοποιήσουν τον προβλεπόμενο αριθμό προγραμμάτων επιμόρφωσης ανά κλάδο και διεύθυνση εκπαίδευσης.

  • Στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2010, υποβολή προγραμμάτων από τα ΚΣΕ που κληρώθηκαν να υλοποιήσουν προγράμματα κατά τη 2η περίοδο επιμόρφωσης (ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης)

  • Εντός του Νοεμβρίου 2010, υποβολή αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών, κλήρωση και κατανομή εκπαιδευτικών στα προγράμματα επιμόρφωσης, ανακοίνωση αποτελεσμάτων (ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης) και εγγραφές.

  • Εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: 1η Δεκεμβρίου 2010

Για άμεση ενημέρωση σχετικά με τις παραπάνω δράσεις και τις ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων κλπ., καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των προγραμμάτων, οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί, επιμορφωτές β’ επιπέδου, ΚΣΕ κ.α.) παρακαλούνται να επισκέπτονται τον υποστηρικτικό κόμβο του έργου «Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β’ Επιπέδου», στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://b-epipedo2.cti.gr

ώστε να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί και να υποβάλουν τυχόν ερωτήματα στο ηλεκτρονικό help desk της Πράξης.

Τελικά για ποιά Φυσική μιλάμε? Παρέμβαση της ΕΕΦ για το χάλι των σχεδιασμών του Υπουργείου Παιδείας..

 

Ανακοινώθηκε πρόσφατα η διδακτέα και εξεταστέα ύλη της Γ΄Λυκείου. Διαπιστώσαμε ότι από την ύλη Φυσικής Γενικής παιδείας αφαιρέθηκαν έννοιες και γνώσεις απαραίτητα χρήσιμες στην καθημερινή ζωή, που προκαλούν το ενδιαφέρον των μαθητών ακόμη και της Θεωρητικής κατεύθυνσης.

Οι «σοφοί » καθηγητές, αφαίρεσαν από την ύλη ό,τι αναφέρεται στα είδη των λαμπτήρων και στη λειτουργία τους. Με λίγα λόγια, στερούν από το συνάδελφο που διδάσκει το μάθημα, να μπει στο εργαστήριο ή στην αίθουσα, να έχει μαζί του μερικά είδη λαμπτήρων και να ξεκαθαρίσει  στους μαθητές του ότι δεν υπάρχουν λάμπες φθορίου αλλά φθορισμού και  να συζητήσει  μαζί τους  το φαινόμενο του  φθορισμού.

Διαβάστε περισσότερα:
http://docs.google.com/View?id=ddkjfq7m_412hk77kkgg

από το blog ΟΙΚΟΛΟΓΙΣΜΟΙ