Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΑΚΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΑΚΕ) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ


Το ΔΣ της Δημοκρατικής ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου σε μια ωραία και ζεστή τελετή την Τρίτη 22 Ιανουαρίου παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποίησε την κοπή πίτας.
Κατά την διάρκεια κοπής πίτας τιμήθηκε από το ΔΣ Δ.Ε. ο πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μηνάς Νικολάου και επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δωδεκανήσου Δ.Ε., για την προσφορά του στον χώρο της Εκπαίδευσης. Το προλόγισε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στο Νομαρχιακό Τμήμα Δωδεκανήσου Σάββας Ιωάννης.
Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απεύθυνε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρίνος Ανδρέας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν πρώην περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και νυν πρόεδρος της ΔΑΚΕ Π.Ε - αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Ε Χαράλαμπος Κόκκινος με θέμα «Εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης-η επένδυση στην παιδεία απάντηση στην κρίση». Ο κύριος Κόκκινος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης από την πολιτεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Η παιδεία αφορά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ (ΠΕ,ΔΕ) διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι η πρώτη δύναμη Πανελλήνια και συνεχίζει την πορεία της με ενότητα υπευθυνότητα, με θέσεις και προτάσεις.

Παρευρέθηκε όπου και απεύθυνε στους παρευρισκομένους σύντομο χαιρετισμό ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δικές του εμπειρίες στον χώρο της εκπαίδευσης και του συνδικαλισμού όπου εργάστηκε πριν εκλεγεί βουλευτής. Μάλιστα τόνισε ότι ενόψει της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που επέρχεται χρειάζεται την συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών φορέων χωρίς διαχωρισμούς, για το συμφέρων του τόπου και των πολιτών. Σύντομο χαιρετισμό εξαιτίας των κοινουβουλευτικών υποχρεώσεων του που δεν του επέτρεπαν να ήταν στην εκδήλωση απεύθυνε ο επίσης βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, τονίζοντας την ανάγκη συστράτευσης όλων, ώστε να ξαναβρεί ο λαός μας την ‘ ρότα του’ και βγει η χώρα μας από την κρίση.



Απονομή Αναμνηστικής Πλακέτας στον Μηνά Νικολάου.


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Κονσολας Μάνος παρευρέθηκε στην εκδήλωση και
απεύθυνε στους παρευρισκομένους σύντομο χαιρετισμό


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν Χαράλαμπος Κόκκινος