Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Εκπομπή στο MEGA, 14 Απριλίου 2010


Τα φερέφωνα ακούν εκστασιασμένα την υπουργό, δίχως να διακόπτουν ούτε για την πιο ευγενική ερώτηση, ενώ όταν μιλάει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ειρωνεύονται, διακόπτουν και φωνάζουν σαν τραμπούκοι. ΑΙΣΧΟΣ!

κύριος  πάνω από το Δημήτρη Πεππέ ονομάζεται  Καμπουράκης. Ογκόλιθος της δημοσιογραφίας, πραγματικά)
Το επίμαχο βίντεο όπου "ξεχειλίζει" η καμπουράκειος οργή, είναι το τρίτο κατά σειρά. Στα υπόλοιπα, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια αντιπαράθεση των απόψεων του υπουργείου και του συνδικάτου μας)  




Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά Στο Προσυνέδριο του Ναυπλίου, για μια Νέα Οικονομική Στρατηγική

Αγωνιστές και Αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας
Αν διαφέρει σε κάτι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι ότι προσφέρει αληθινή Ελπίδα. Εκεί που όλοι οι άλλοι
-- είτε καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες
-- είτε σπέρνουν τον Πανικό και την Απελπισία
Εμείς, φέρνουμε την Ελπίδα.
Είμαστε η Ελπίδα…
Κι αν θέλει ένα κόμμα εξουσίας να κερδίσει το λαό με το μέρος του, είναι υποχρεωμένο, μέσα σε συνθήκες πολλαπλής κρίσης, να εμπνεύσει την Ελπίδα.
Αλλά η Ελπίδα πρέπει να είναι αληθινή, ρεαλιστική και να πείθει.
Πρέπει, λοιπόν, να πείσουμε τον Ελληνικό λαό για τέσσερα πράγματα:
* Πρώτον, ότι γνωρίζουμε και κατανοούμε πολύ καλά που βρίσκεται η Οικονομία σήμερα. Ενώ η Κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζε: Πριν τις εκλογές πίστευε ότι «υπάρχουν λεφτά» να μοιράσει σε όλους. Και μετά τις εκλογές διακήρυσσε ότι… όπου να ’ναι βουλιάζουμε, όπως ο «Τιτανικός».
¨Όμως, έκανε λάθος και την πρώτη και τη δεύτερη φορά!
Ούτε λεφτά υπήρχαν, αλλά ούτε κι επιτρέπεται ποτέ να αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει
* Δεύτερον, πρέπει να πείσουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα και τα σφάλματα του δικού μας παρελθόντος. Γιατί δεν αρκεί να είμαστε καλύτεροι από το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και από την πρόσφατη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
* Τρίτον, να πείσουμε ότι έχουμε Σχέδιο για την κρίση. Διότι όπως αποδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κανένα απολύτως Σχέδιο – κι αυτό πια το παραδέχονται και δημοσιογραφικές στήλες φιλικές προς το ΠΑΣΟΚ, χώρια που το ομολογούν και στελέχη του…
* Τέταρτον να πείσουμε ότι διαθέτουμε και όραμα. Διότι στη μεγάλη κρίση οι κοινωνίες δεν αναζητούν μόνο σωστή διαχείριση για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Αναζητούν και όραμα για να πιστέψουν. Κι όχι μόνο οι Κοινωνίες, αλλά και οι Οικονομίες. Διότι για να υπάρξει Επένδυση, Κατανάλωση κι Αποταμίευση πρέπει ο κόσμος να πιστεύει στο μέλλον του. Να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στις αγορές.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια ούτε όραμα. Το τσάκισαν οι ψεύτικες προεκλογικές του υποσχέσεις. Και με όσα έκανε ή όσα δεν έκανε τραυμάτισε βαριά και την ψυχολογία της Αγοράς,

2ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 17/4/2010 ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ) Τόπος Συνδιάσκεψης: ΝΑΥΠΛΙΟ - Κλειστό Γυμναστήριο Πόλης Ώρα έναρξης: 10.30 π.μ.

Παρακολουθήστε ζωντανά το προσυνέδριο στο σύνδεσμο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η ΟΛΜΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΕΕ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ

Η 4η Μαΐου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ, αποτελεί ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων αποφοίτων των ΤΕΕ και όλοι καταλαβαίνουμε τι θα πει αυτό.

Προσεχείς Αγωνιστικές Δράσεις της ΟΛΜΕ


Αύριο Σαββάτο όλοι στην ανακύκλωση χαρτιού στις Πηγές Καλλιθέας


Μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει την ιδέα της ανακύκλωσης πραγματοποιείται αύριο Σάββατο, 17 Απριλίου, στον χώρο των «Πηγών της Καλλιθέας», με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων φορέων της περιοχής μας. Η Νομαρχία Δωδεκανήσου με την Επιτροπή Περιβάλλοντος στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, που διοργανώνεται από τις «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ» και το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης». Επί τρεις ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι αναμένεται να αναδειχθεί η μεγάλη η ανάγκη για συστηματική συλλογή του άχρηστου χαρτιού στο νησί μας. Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας και όλα τα παιδιά για τη συλλογή χαρτιού το οποίο θα αποσταλεί προς ανακύκλωση. Αναλυτικότερα θα συγκεντρωθούν: άχρηστα βιβλία, καταλόγους, εφημερίδες, περιοδικά, κόλλες Α4. Σημειώνεται πως πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη πεταχτούν βιβλία που μπορεί να έχουν κάποια άλλη αξία.

Εγκύκλιος Αποσπάσεων για το 2010


Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η Εγκύκλιος Αποσπάσεων για το 2010, από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και σε φορείς. Υποβολή αιτήσεων αυστηρά από 19/04/2010 έως 30/04/2010.


http://www.ypepth.gr/el_ec_categorysst1954.htm

Οι επόμενες αγωνιστικές δράσεις της Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Οι επόμενες αγωνιστικές δράσεις  που προγραμματίζει η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου:
Πικετοφορία στις 21 Απριλίου
Απεργία στις 22 Απριλίου
Συλλαλητήριο στις 27 Απριλίου


Η Α΄ ΕΛΜΕΔ καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν δυναμικά
τον αγώνα του κλάδου.

2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας Βέροια – Νάουσα, 23-25 Απριλίου 2010 «Ψηφιακές και Διαδικτυακές Εφαρμογές στην Εκπαίδευση»



ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Εκπαιδευτικό Λογισμικό / Μελέτες και έρευνες, σχετικά με θέματα ΤΠΕ στην εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό / Ελληνικό Εκπαιδευτικό Διαδίκτυο (Εκπαιδευτικές Πύλες, Σχολικές Ιστοσελίδες Α’/θμιας κα Β’/θμιας Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικά Ιστολόγια, Πλατφόρμες δυναμικού περιεχομένου, ηλεκτρονικές κοινότητες μάθησης και εφαρμογές e-Learning) / Εκπαιδευτική Ρομποτική / Θέματα σχολικών εργαστηρίων Πληροφορικής και εφαρμογών υπολογιστών (υλοποιήσεις σε επίπεδο υλικού και λογισμικού) / Microcomputer Based Laboratories / Προτάσεις διδασκαλίας με χρήση ΤΠΕ / Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διδακτική αξιοποίηση των ΤΠΕ / Κοινωνικές και παιδαγωγικές επιπτώσεις της χρήσης του διαδικτύου από τους νέους.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες, 140 προφορικές ανακοινώσεις, 10 παρουσιάσεις αφισών και 5 στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου, που πλαισιώνονται σε παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων. Θα δοθεί  ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα της εκπαιδευτικής πράξης με τη διεξαγωγή 21 εργαστηριακών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν  οι εκδηλώσεις για την ημέρα Scratch και οι βραβεύσεις του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Σχολικών Διαδικτυακών Τόπων.
Το συνέδριο θα καλύπτεται online από κλιμάκιο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου σε συνεργασία με δυο κλιμάκια του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ημαθίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκδήλωση στο Ροδίνι, Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου απαντά στο πολυνομοσχέδιο της κας Διαμαντοπούλου

Συγχωνεύσεις, καταργήσεις, αποψιλώσεις αρμοδιοτήτων και στους φορείς του Υπουργείου Παιδείας



Συγχώνευση  φορέων

Με βάση την απόφαση του Πρωθυπουργού περί κατάργησης, συγχώνευσης ή μεταφοράς αρμοδιοτήτων των φορέων, η  Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, αποφάσισε τη συγχώνευση των κάτωθι εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΔΒΜΘ:
1.  Παιδαγωγικό  Ινστιτούτο (Π.Ι.), 
2. Κέντρο  Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.),
3. Οργανισμός  Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.)
Ο συντονισμός  των διαδικασιών για την συγχώνευση των τριών αυτών φορέων ανατέθηκε στον κ. Αλέξιο Δημαρά, επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τοπικές Συνελεύσεις της Νέας Δημοκρατίας εν όψει Συνεδρίου


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΝΟ.Δ.Ε.) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  
Ακτή  Μιαούλη 16-18, ΤΚ 85100, Ρόδος.        
Τηλ.: 22410 33380, 22410 73130, 22410 73131.        
Fax : 22410 24100.              
E-mail : nodedod@gmail.com               


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Ρόδος, 15 Απριλίου 2010
 
Στη Νέα Δημοκρατία πραγματοποιούνται  Συνελεύσεις εν όψει του Συνεδρίου.
     4 Τοπικές Συνελεύσεις στους Δήμους Αφάντου, Αρχαγγέλου, Ιαλυσού, Καλλιθέας και μία Συνέλευση κομματικών στελεχών στον Δήμο Ροδίων πρόκειται να πραγματοποιηθούν ενόψει της Προσυνεδριακής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τον τουρισμό, που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου και ώρα 16:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ‘Rodos Palace’’.
   Οι Δημοτικές  Τοπικές Συνελεύσεις θα λάβουν  χώρα:
  • Δήμο Αφάντου: Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ‘’Πελλού’’ τέρμα Περνού το Σάββατο 24 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα.
  • Δήμο Αρχαγγέλου: Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 24 Απριλίου  στις 20:00 το βράδυ.
  • Δήμο Ιαλυσού: Στο Αμφιθέατρο λυκείου την Κυριακή 25 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα.
  • Δήμο Καλλιθέας: Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νεκταρίου στο Φαληράκι την Κυριακή 25 Απριλίου στις 20:00 το βράδυ.

  Στο Δήμο Ροδίων  τη Δευτέρα 26 Απριλίου στο Ακταίον  στις 19:30 το απόγευμα . Θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση Κομματικών Στελεχών του Νομού με την παρουσία μελών του τομέα κινητοποίησης της Γραμματείας Οργανωτικού .
  Θα συμμετέχουν  σε όλες τις συνελεύσεις ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Αιγαίου- Κρήτης κ. Γιώργος Λουλουδάκης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χρήστος Κασσαλιάς και ο Τομεάρχης κ. Νίκος Μπακογιάννης.  
 

Από το Γραφείο  Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε

"Η Υπ. Παιδείας δεν απάντησε θετικά στα ζητήματα που τέθηκαν..." - Απαντούμε με αγώνα!


Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με τα Προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ


" Το Νέο  Σχολείο είναι μια μεγάλη αλλαγή που αφορά το τι και πως μαθαίνουμε στο σχολείο. Αφορά νέα προγράμματα, αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας, νέα εργαλεία, ψηφιακό σχολείο. Το νέο σχολείο αφορά προγράμματα, υποδομές και νομοθετικές ρυθμίσεις.
Αρχίζουμε τη συζήτηση της πρώτης  νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τους εκπαιδευτικούς ως πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι περιγράφουμε το πώς θέλουμε το νέο δάσκαλο. Με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, με την πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ, με το δόκιμο εκπαιδευτικό, τη λειτουργία του σχολείου με σωστό τρόπο, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι στο σχολείο -και να είναι για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς την επιλογή στελεχών.
Πάνω από  όλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας.
Η όλη προσπάθεια θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς αλλά για τον μαθητή. 
Γιατί πρώτα είναι ο μαθητής. "
Η κ. Διαμαντοπούλου εξήλθε αμετανόητη από την πρώτη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς. Κουβέντα για την ταμπακιέρα. Για να δούμε τώρα την αντίδραση των εκπαιδευτικών...

Απεργία της ΑΔΕΔΥ την άλλη Πέμπτη


Απεργία για την Πέμπτη 22 Απριλίου έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο την προκήρυξη: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία για το πολυνομοσχέδιο της παιδείας


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Άνθρακες ο θησαυρός της μεταρρύθμισης που, 6 μήνες τώρα, ευαγγελιζόταν το Υπουργείο Παιδείας. Αποσπασματικά μέτρα, χωρίς μεταξύ τους συνοχή και διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι πολυεξαγγελλόμενες αλλαγές στο χώρο της Εκπαίδευσης, που αφήνουν στην αβεβαιότητα όλους όσους έχουν, χρόνια τώρα, υπηρετήσει την Εκπαίδευση, είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι.
Αναμένοντας το Σχέδιο Νόμου, για να τοποθετηθούμε και επί των συγκεκριμένων θεμάτων, η παρουσίαση της κας Υπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, μας προδιαθέτει να κρατάμε “μικρό καλάθι”.
Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου απέφυγε, όλο αυτό το διάστημα, τον ειλικρινή διάλογο με τους φορείς και αρνήθηκε να δει τα πραγματικά προβλήματα, που αναζητούν άμεση λύση.
Θα δώσουμε μάχη στη Βουλή για να αρθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, διατάξεις άδικες ή ανεφάρμοστες. Όμως, είναι αλήθεια ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι –γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί- περιμέναμε πολύ περισσότερα από το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας».

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στο απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο της κας Διαμαντοπούλου που επιτίθεται συστηματικά στους εκπαιδευτικούς




Απάντηση της ΔΑΚΕ στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Αριστεράς στην ΕΛΜΕ



Προσαύξηση κατά 30% των απουσιών λόγω γρίππης






Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, οι μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν προσαυξημένα όλα τα ισχύοντα όρια απουσιών κατά 30%.

Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση στο διπλανό σύνδεσμο:  ΑΠΟΦΑΣΗ

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου παιδείας, όπως παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο

Για να διαβάσετε το πολυνομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Για μία περίληψη των βασικών σημείων του, τα σημεία-κλειδιά όπως τα αποκαλεί το υπουργείο, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. δεσμεύεται ότι θα μελετήσει τα σημεία του σχεδίου νόμου και θα παρέμβει σύντομα με σχόλια και αναλύσεις

Η Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου διοργανώνει τηλεδιάσκεψη με τα σχολεία μέσω του Skype


http://aelme12.blogspot.com/2010/04/blog-post_4505.html

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Συμπεράσματα από την εκδήλωση της "Ανθρώπινης Πόλης" στην Κω


Κατάμεστη η αίθουσα του "Κως", εξαιρετική η εισήγηση και επιτέλους αρχίζει να διαμορφώνεται μια πολιτική πρόταση πέρα από τα τετριμμένα. Ο Αλκιβιάδης δεν υποσχέθηκε δημοτικές θέσεις εργασίας. Αρχίζει να διαμορφώνει μια πολιτική πρόταση που οδηγεί στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση και την κοινωνική ευημερία. Όχι δεν μίλησε για μπετά, εργολαβίες, εταιρείες με προτιμησιακά δικαιώματα, δωρεάν σπίτια και ότι άλλο ζούμε αυτές τις μέρες. Έδωσε όμως σαφή δείγματα του τρόπου που θα οδηγήσει στη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος και την ποιοτική του αναβάθμιση. Μουσείο Αμπελουργίας και Οίνου, Βιομηχανικό Πάρκο για τον Περλίτη στη Κέφαλο, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διεσπαρμένο σε όλο το νησί, υποστήριξη της επωνυμίας των τοπικών μας προϊόντων, μονοπάτια και οργανωμένες διαδρομές δίνουν το στίγμα των επιλογών του. Το ερώτημα είναι μπορεί να τα εφαρμόσει; Γιατί για να το κάνει αυτό πρέπει να πάρει τις εκλογές. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις;. Βλέποντας την ποιοτική σύνθεση του ακροατηρίου πιστεύουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Το ακροατήριο ήταν πολυσυλλεκτικό και με εξαιρετική γεωγραφική διασπορά σε όλο το νησί. Οι "αντάρτες" από τον χώρο της ΝΔ έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Όλα αυτά αποτελούν μια εξαιρετική βάση πάνω στην οποία μπορεί να κτιστεί μια εκλογική επιτυχία στις προσεχείς εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ κόβει τη χρηματοδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων

Στη δραστική περικοπή της χρηματοδότησης των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς ανακοίνωσε ότι από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό μόνο ένα μονοτμηματικό μεταπτυχιακό ανά τμήμα. Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος σε όλα τα πανεπιστήμια, «εξαιτίας της πληθώρας των λειτουργούντων ΠΜΣ σε σχέση με τις δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού, από το οικονομικό έτος 2011 και στο εξής θα είναι δυνατή η επιχορήγηση των πανεπιστημίων από τον τακτικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας ενός μόνο μονοτμηματικού ΠΜΣ ανά τμήμα».[...]

Μετά το "πρώτα ο μαθητής" το ΠΑΣΟΚ προχωρά και στο "πρώτα ο φοιτητής" κόβοντας τη χρηματοδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Τι να πούμε; Αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πάντα ένα βήμα μπροστά σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Ευτυχώς που έφυγαν από την εξουσία τα "νούμερα" και ήρθαν οι πράσινοι σοφοί!!!  

Αντώνης Σαμαράς: Οργανωτικές τομές στη ΝΔ


[...] Σας ζητώ σήμερα να εγκρίνετε δέκα τέτοιες τομές τις οποίες ήδη συζητήσαμε αναλυτικά στο Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης:
- Πρώτον, να εκλέγονται οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ από τη βάση, ξεκινώντας από τις αμέσως επόμενες εσωκομματικές εκλογές. [ή όλη η Νομαρχιακή Επιτροπή]
- Δεύτερον, σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης, ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ, να ενσωματώνονται νέα πρωτοεκλεγόμενα μέλη, τουλάχιστον κατά 20%. Έτσι θα δίνονται ευκαιρίες σε καινούργια μέλη να δείξουν τις ικανότητές τους και να σπάσουν τις αγκυλώσεις του κομματικού μηχανισμού.
- Τρίτον, σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης να συμμετέχουν κατά 20% μέλη ηλικίας κάτω των 35 ετών. Έτσι θα πάψουμε να χάνουμε πολύτιμο δυναμικό στελεχών της ΟΝΝΕΔ, τα οποία φεύγουν από τη νεολαία, είναι δοκιμασμένα και άξια, έχουν πείρα, ταλέντο και όρεξη, αλλά δεν αξιοποιούνται στις κομματικές οργανώσεις.
- Τέταρτον, να δημιουργηθούν νέοι τομείς δουλειάς για τις Τοπικές και Περιφερειακές Οργανώσεις. Που θα αφορούν άμεσα τις σχέσεις του Κόμματος με την Κοινωνία και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών για ένα σύγχρονο κόμμα: Τομείς Κοινωνικών Κινημάτων, Εθελοντισμού, Καταναλωτικών Οργανώσεων και Διαδικτύου. Και βεβαίως, σε κάθε ΝΟΔΕ γραμματεία σχέσεων Κόμματος-Κοινωνίας.
- Πέμπτον, σε ότι αφορά τη σύνθεση του Συνεδρίου, να συμμετέχουν οι άμεσα εκλεγμένοι από τη βάση, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι αιρετοί δήμαρχοι, νομάρχες, κλπ, καθώς και οι εκλεγμένοι με ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού εκπροσωπούν μεγάλες πληθυσμιακά κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες.
- Έκτον, οι εκλογές στο Συνέδριο για την «Κεντρική Επιτροπή» να γίνονται από ένα ενιαίο Πίνακα κι όχι από διαφορετικές επί μέρους λίστες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
- Έβδομο, αλλαγή ονομασίας των οργάνων μας: Το Τακτικό Συνέδριο θα γίνεται ανά διετία πλέον και θα ονομάζεται στο εξής «Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος», για να τονίζει την εθνική ταυτότητα του κράτους και της κοινωνίας μας. Η Κεντρική Επιτροπή θα ονομάζεται «Πολιτική Επιτροπή». Και το Πολιτικό Συμβούλιο θα ονομάζεται «Εκτελεστική Γραμματεία».
- Όγδοο: Στο Συνέδριό μας, που θα ονομάζεται «Εθνικό Συνέδριο» πλέον και θα παραμένει το ανώτατο όργανο, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 30% μέλη γυναίκες (όπως ήδη συμβαίνει) και τουλάχιστον 25% μέλη κάτω των 35 ετών. Έτσι οι γυναίκες και οι νέοι δεν θα υπό-εκπροσωπούνται.
- Ένατο: Το παλαιό Πολιτικό Συμβούλιο, που θα ονομάζεται πλέον «Εκτελεστική Γραμματεία» να απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον Πρόεδρο του Κόμματος. Απ’ αυτά τα 7 θα είναι εκλεγμένα από την Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα 7 - για να ξεκαθαριστεί κάθε παρανόηση – όπως είναι προφανές, θα αποτελούνται από τα ανώτατα στελέχη του κόμματος, που εκ των πραγμάτων συμμετέχουν από τη θέση και το ρόλο τους (και αλίμονο να μη συμμετείχαν) στην καθημερινή λειτουργία του: Δηλαδή ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη έχουν ευρύτατη δημοκρατική νομιμοποίηση και ήδη συμμετέχουν στο Πολιτικό Γραφείο ex officio .
- Δέκατο: Οι τοπικές οργανώσεις θα είναι πραγματική κυψέλη παραγωγής πολιτικής, κοινωνικών πρωτοβουλιών και πρωτοποριακής παρέμβασης. Ασφαλώς και ανάδειξης στελεχών. Σε ότι αφορά την εξέλιξη των κομματικών στελεχών, η θητεία των Προέδρων ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ θα ανανεώνεται κάθε φορά και πριν από το κάθε Τακτικό Συνέδριο. Όσο είναι, βέβαια, Πρόεδροι, δεν θα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα για βουλευτές, ούτε ως επικεφαλής αυτό-διοικητικών συνδυασμών.
Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα να εξελίσσονται τα στελέχη μας σε ανώτερες κομματικές βαθμίδες, αλλά και να ανανεώνεται το κομματικό προσωπικό, χωρίς να δημιουργούνται προστριβές μεταξύ των στελεχών, αλλά και χωρίς να εμποδίζεται η διεκδίκηση αιρετών αξιωμάτων στην κοινωνία (δήμαρχοι, βουλευτές κλπ.) [...]
Από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, 11/4/2010 

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία


Οι επισχέσεις εργασίας σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας με εκπληκτικά ποσοστά συμμετοχής, καθώς και στο δικό μας, είχαν ως αποτέλεσμα την επίσημη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας ότι θα καταβληθούν στο σύνολο τους, χωρίς καμία περικοπή, οι δεδουλευμένες εφημερίες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Αυτό θα επιτευχθεί με επιπλέον χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψε το υπουργείο οικονομικών.Δεν διευκρινίστηκε το χρονοδιάγραμμα καταβολής αυτών των δεδουλευμένων. Δεν υπήρξε δέσμευση ότι θα ενισχυθούν οι ανεπαρκείς πιστώσεις για τις εφημερίες του 2010,ώστε να συνεχίσουν να καταρτίζονται ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης χωρίς απόπειρες περικοπών. Ενώ γίνεται αναφορά συνεχώς σε "εξορθολογισμό" του προγράμματος εφημεριών, εν τούτοις δεν έχει προταθεί κανένα σχέδιο προτύπου και ασφαλούς εφημέρευσης. Διατηρείται σε ισχύ η οδηγία για μηνιαία αποδέσμευση του δωδεκατημορίου του συνολικού κονδυλίου για εφημερίες, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιη η εκ νέου εμπλοκή στις εφημερίες Μαρτίου και όλων των επόμενων μηνών. Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 15-4-2010 στη Βουλή ανατρέπει την κλαδική συμφωνία και το άρθρο 3 του ν.3754/09 και κάνει δραματικές τις περικοπές των αποδοχών μας στο όνομα του προγράμματος σταθερότητας. Τουναντίον οι σπατάλες, οι υπερτιμολογήσεις, οι μίζες ,τα φακελάκια, η υπερσυνταγογράφιση φαρμάκων και η διαφθορά διαιωνίζονται χωρίς να λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο από την κυβέρνηση. Η Γενική Συνέλευση εκτιμά ότι:
Α) Πρέπει άμεσα να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των δεδουλευμένων
Β) Επιμένει αμετακίνητα στην κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης. Προτείνει ιδιαίτερα στο Επιστημονικό Συμβούλιο να απορρίψουν κατηγορηματικά κάθε απόπειρα για περικοπές.
Και αποφασίζει ομόφωνα την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας .
Νέα γενική συνέλευση 16-4-2010.
http://www.verena.gr/nea-dodekanisoy/rodos/synexizetai-i-episxesi-ergasias-sto-nosokomeio-tis-rodoy