Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των Ολοήμερων Σχολείων

Τι θα ισχύσει με τα κριτήρια για την Ειδική ΑγωγήΤο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η κατάργηση των ολοήμερων σχολείων προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια.
Τα ολοήμερα σχολεία θα εξακολουθήσουν κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, καθώς το υπουργείο έχει εξασφαλίσει όλες τις αναγκαίες πιστώσεις.

Λάθος η επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης των ιδιωτικών σχολείων, λέει ο Θεόδωρος Φορτσάκης

Λάθος η επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης των ιδιωτικών σχολείων, λέει ο Θεόδωρος Φορτσάκης«Η ενδεχόμενη επιβολή ΦΠΑ σε ποσοστό 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχουν τα ιδιωτικά σχολεία αποτελεί μία ακόμη αλλαγή προς τη λάθος κατεύθυνση, μετά την πρόσφατη επιβολή του ίδιου συντελεστή ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, σχολιάζοντας τις σχετικές πληροφορίες, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μέτρο το οποίο, εάν υιοθετηθεί, θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, καθώς δεν έχει προηγηθεί διάλογος και σχετική μελέτη.