Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Παρακολουθήστε ζωντανά στο www.nd.gr

Σάββατο, 15 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση που διοργανώνει στο Ζάππειο Μέγαρο, το Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού σε συνεργασία με τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής της Νέας Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια.
-> Σάββατο, 15 Μαΐου, στις 13:15, χαιρετισμός του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιείται στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, στην Αίθουσα Κήπου.
-> Κυριακή, 16 Μαΐου, στις 10:30 π.μ., ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση της ΔΑΚΜΕ- Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στο ξενοδοχείο Divani Caravel .

Σχετικά με την "αυτομόρφωση"

Για την "αυτομόρφωση" που περιλαμβάνεται στο θέμα της έκθεσης στις Πανελλαδικές εξετάσεις υπενθυμίζουμε μόνο τα παρακάτω:


ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΑΡΘΡΟ 16
1. Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες. Η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
…………………..
4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. .............................

ΠΗΓΗ: http://estefos.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Δήλωση της κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ για την παραίτηση Μπαμπινιώτη

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η παραίτηση του καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη από την Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελεί εκκωφαντική απόδειξη της άρνησης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! Μη φοβηθείτε να τους πείτε όχι! Εχουμε όλη την αναγκαία κάλυψη. Μαζική απειθαρχία τώρα!


ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Θέμα Έκθεσης Πανελλαδικών Εξετάσεων: Προπαγάνδα… με όχημα την «αυτομόρφωση»


Το Υπουργείο Παιδείας για μια ακόμη φορά δεν έχασε την ευκαιρία να «περάσει» την εκπαιδευτική του πολιτική ακόμη και στο θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας στο οποίο διαγωνίστηκαν οι 90 χιλιάδες φετινοί υποψήφιοι του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ (Ομάδα β΄). Οι υποψήφιοι διάβασαν στο κείμενο που τους προσφέρθηκε ότι η «αυτομόρφωση» είναι μια ατομική πορεία κατάκτησης των γνώσεων, στη διάρκεια της οποίας οφείλουν να έρθουν σε
«επαφή και ανταλλαγή με τους επίσημους ή ανεπίσημους εκπαιδευτικούς θεσμούς, με ποικίλους οργανισμούς και κέντρα κατάρτισης». Διάβασαν επίσης ότι αυτή η πορεία είναι αναγκαία...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ! ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ;


Μετά συνέχεια έχει και το εσωτερικό! Δείτε το έγγραφο στο τέλος. Υπογράφει η Θάλεια Δραγώνα!...



Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως: δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.

Δηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της ελληνικής γλώσσας πρώτα στο εξωτερικό. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό είναι κυρίως δάσκαλοι και φιλόλογοι που διδάσκουν κυρίως...

Στις 20 απεργούμε. Να μην κουνιέται φύλλο στα σχολεία!


Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η Αννούλα του... Μπακαλορεά (δεν θα είναι πια μαζί μας - Αμήν και πότε!)


ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ - ΕΛΛΑΣ ΕΤΟΣ 1 Μετά Δ.Ν.Τ.


Κύμα άρνησης στην «αυτοαξιολόγηση» και τα πιλοτικά προγράμματα Σύλλογοι διδασκόντων αρνούνται στην πράξη να εφαρμόσουν τα αντιδραστικά προγράμματα


  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ!

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων, που αρνούνται τα σχολεία που διδάσκουν να ενταχθούν στα λεγόμενα πιλοτικά σχολεία και να γίνουν οι ίδιοι και οι μαθητές τους πειραματόζωα των αναδιαρθρώσεων. Πρόκειται για απειθαρχία στην πράξη, ενάντια στην εφαρμογή των νέων μέτρων που έρχονται να διαλύσουν την εκπαίδευση με πρώτα θύματα τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν έμπρακτα τη διαφωνία τους, παρά τις πιέσεις που με διάφορους τρόπους ασκούνται.

Τα πιλοτικά καινοτόμα σχολεία αποτελούν, στην ουσία, εξειδίκευση του «νέου σχολείου» των πολλών ταχυτήτων και της ταξικής διαίρεσης, της διαφοροποίησης των προγραμμάτων, των δεξιοτήτων και της ημιμάθειας. Πάνε χέρι χέρι με την πολιτική των πληθωρικών τμημάτων των 30 μαθητών, των ελαστικών σχέσεων των εκπαιδευτικών, της αξιολόγησης, της εμπλοκής άλλων φορέων.

Με βάση και τα παραπάνω, η εφαρμογή τους έχει ήδη συναντήσει τις αντιδράσεις και συλλόγων, ΕΛΜΕ, γενικών συνελεύσεων εκπαιδευτικών και, κυρίως, συλλόγων διδασκόντων, οι οποίοι επιλέγουν τη στάση της ανυπακοής και στις εντολές για εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης, και για δημιουργία τμημάτων με 30 μαθητές.

Πάντως, η έκταση της αντίδρασης στην εφαρμογή της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας φαίνεται πως έχει θορυβήσει την ηγεσία του. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, που μοίρασε χθες το υπουργείο, και λέει: «Επιτέλους, οι άνθρωποι που αξιολογούν τα παιδιά μας θα σταματήσουν να φοβούνται την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας στην οποία λειτουργούν; Επιτέλους σ' αυτή τη χώρα θα σταματήσουμε να αντιδρούμε στην κρίση και την αξιολόγηση;». Είναι φανερό ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να ακυρωθούν τα αντιδραστικά μέτρα στην πράξη. και αυτό το κύμα αντίδρασης έχει σημασία να συναντηθεί και με τους συλλόγους γονέων, οι οποίοι θα βιώσουν τις συνέπειες των αναδιαρθρώσεων, τη στιγμή που τίποτα θετικό δεν προμηνύει το «νέο σχολείο» γι' αυτούς και τα παιδιά τους.

Οι σύλλογοι των δυο Δημοτικών στην Καισαριανή που χαρακτηρίστηκαν πιλοτικά αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία. Ακόμα, ανάμεσα στα δεκάδες σχολεία που τα χαρακτήρισε το υπουργείο πιλοτικά και αρνήθηκαν να λειτουργήσουν ως τέτοια, είναι τα εξής: 12ο, 115ο, 124ο, 40ό, 58ο, 59ο, 128ο, 144ο, 162ο, 163ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, 12ο Δημοτικό Κερατσινίου, 2ο Δημοτικό Ηλιούπολης, 1ο Δημοτικό Δάφνης, 40ό Δημοτικό Περιστερίου, 14ο Δημοτικό Αχαρνών, 22ο Δημοτικό Αχαρνών, 2ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων, 2ο Δημοτικό Διονύσου, 3ο Δημοτικό Ιλίου, 2ο Δημοτικό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, 17ο και 24ο Δημοτικά Ιωαννίνων, 3ο και 12ο Μυτιλήνης, Δημοτικό Καλλονής, Δημοτικό Ερεσού και Δημοτικό Μολύβου, 1ο και 2ο Δημοτικό Μύρινας.

Ακόμα, ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου λέει «όχι» στην «αυτοαξιολόγηση» και επίσης «όχι» στην αυτοαξιολόγηση λένε πολλοί από τους συλλόγους διδασκόντων που αρνούνται τα πιλοτικά προγράμματα και άλλοι ακόμα.

πηγη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - ALFAVITA.GR

Συμπαράσταση της ΟΛΜΕ στον απεργό πείνας για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


ΠΡΩΤΑ... Ο ΜΑΘΗΤΗΣ! (Σε αυτήν την περίπτωση όχι στα δημόσια σχολεία)

Κουμπούρες σήμερα, αφεντικά και εθνικοί σωτήρες αύριο
Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δημοσιεύονταν τα ονόματα των επιφανών οικογενειών της Αθήνας, εφοπλιστών και επιχειρηματιών που αγόρασαν τα θέματα στις εξετάσεις του Ιnternational Βaccalaurea όπου το πτυχίο αποτελεί διαβατήριο για μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης κατήγγειλαν τα γεγονότα και 21 άτομα θα δικαστούν για το μεγάλο βαθμολογικό σκάνδαλο που για δύο χρόνια είχε κάνει διεθνώς ρεζίλι την Ελλάδα.
Tρεις καθηγητές είχαν αποσπάσει πάνω από 5 εκατ. ευρώ για τα θέματα που διέρρεαν. Λέγεται ότι για ολόκληρο το πακέτο των θεμάτων κάποιοι επιφανείς πολίτες έδιναν έως 400 χιλ. ευρώ.

Και αναρωτιέται κανείς; Αν τα παιδιά τους ήταν έτσι κι αλλιώς «χαϊβάνια» και δεν ήταν ικανοί να περάσουν στις εξετάσεις του ΙΒ, πώς στο καλό θα στέκονταν σε πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης; Μήπως κι εκεί η μακρά χειρ του εφοπλισμού θα έφτανε;
Αν δε αυτά τα καλόπαιδα των Βορείων προαστίων είχαν μάθει από τόσο νωρίς να κάνουν λαμογιές φανταστείτε τις θα κάνουν όταν μεγαλώσουν.
Και μη νομίζετε ότι δεν θα τους δείτε ποτέ. Είναι ανάμεσά μας, μας κυβερνούν με διάφορους τρόπους και από διάφορα πόστα, μας δίνουν δουλειά, έχουν παρτίδες με το κράτος, υψώνουν ξένες σημαίες στα πλοία τους, διώχνουν τους Έλληνες ναυτικούς κ.λπ. Είναι οι μελλοντικές γενιές των ταγών αυτής της χώρας η οποία φανταστείτε τι μέλλον έχει στα χέρια τέτοιων φυντανιών.
Είναι οι απόφοιτοι γνωστών σχολών που πιάστηκαν με τα θέματα στα χέρι.
Θα τους δείτε σε λίγα χρόνια να είναι τα αφεντικά σας και αφεντικά μας…

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Περικοπές... επιτηρητών - Τριαντάρια τμήματα και στις Πανελλαδικές - Βρείτε μεγάλες αίθουσες!




(στην εικόνα αριστερά, επιτηρητής ελέγχει με ζήλο τριαντάρι τμήμα)




Περικοπές σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης φέρνει η οικονομική κρίση. Χθες ο υφυπουργός Παιδείας έστειλε επείγον έγγραφο σε όλα τα εξεταστικά κέντρα, ζητώντας να βάλουν τους υποψηφίους των Πανελλαδικών σε μεγάλες αίθουσες, ώστε να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι επιτηρητές. Ταυτόχρονα, η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι στο συνολικό σχέδιο ανασύνταξης της χώρας μπαίνει με έμφαση και το θέμα της χωροταξικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων (σ.σ.: δηλαδή η συρρίκνωση των ΑΕΙ της χώρας).
«Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε κατά την κατανομή των υποψηφίων, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές, να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αίθουσες κάθε εξεταστικού κέντρου, προκειμένου να απασχοληθεί ο απολύτως απαραίτητος αριθμός επιτηρητών», αναφέρει στο έγγραφό του ο υφυπουργός κ. Πανάρετος, ενώ τονίζει ότι τα ίδια θα ισχύσουν και για τα εξεταστικά κέντρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα εξεταστικά κέντρα έχουν μειωθεί από 1.240 σε 830.

Το συμμάζεμα και των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης προανήγγειλε και η Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη Συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα πανεπιστήμια.

Οπως είπε η υπουργός, «στη χώρα μας επί αρκετές δεκαετίες υπήρξε μια επιλογή αποκέντρωσης των πανεπιστημίων, η οποία πολλές φορές ξεπέρασε τα όρια της ορθολογικής και επιστημονικής σκέψης και πήρε τα χαρακτηριστικά διασποράς ιδρυμάτων. Σήμερα, λοιπόν, στο συνολικό σχέδιο ανασύνταξης της χώρας μπαίνει με έμφαση και το θέμα της χωροταξικής αναδιάρθρωσης και των πανεπιστημίων, η οποία θα βασιστεί σε ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά και κριτήρια που έχουν σχέση με τις περιφερειακές δομές της χώρας, κριτήρια τα οποία θα συζητηθούν με όλη την ακαδημαϊκή και όχι μόνο κοινότητα, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε πανεπιστημιακά ιδρύματα ισχυρά»...
 

διαβάστε καλά τα 23 μέτρα-ανάσες της που προτείνει η Νέα Δημοκρατία εδώ και καιρό


ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
* Υποβολή αιτήματος από την κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεταφορά της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας στο τέλος την παρούσης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια χρηματοδότηση των κοινοτικών προγραμμάτων κατά 100% από τα κοινοτικά ταμεία (με ανάλογη αύξηση της εθνικής συμμετοχής τα επόμενα χρόνια).
* Να «ξεκολλήσει» η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομ ής (οδικοί άξονες, έργα ΜΕΤΡΟ) που είναι έργα «γέφυρες» από το Γ’ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ. Επίσης, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης της νέας γενιάς έργων που έχουν ώριμες μελέτες και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (μεγάλη περιφερειακή Θεσσαλονίκης, επέκταση ΜΕΤΡΟ Αθήνας προς Πειραιά, επέκταση ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά κ.α.)
* Επιτάχυνση της κατασκευής έργων παραχώρησης με αυτοχρηματοδότηση (αυτοκινητόδρομοι κλπ) και συγχρηματοδοτούμενων έργων. Τα αυτοχρηματοδοτούμενα πραγματοποιούνται με ιδιωτικά κεφάλαια, έναντι παραχώρησης δικαιωμάτων χρήσης μετά την περαίωσή τους. Είναι σημαντική πηγή ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και δημοσιονομικής στενότητας.
Εδώ απαιτείται η επίσπευση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων και η άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τις εμπλεκόμενες κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την υλοποίηση του προγράμματος. Με την εφαρμογή του προγράμματος αυτού θα έχουμε, αντί δημοσιονομικού κόστους, σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, δεδομένου ότι η προβλεπόμενη σχετικώς μικρή κρατική συμμετοχή (12,5% του κόστους) στα έργα παραχώρησης υπεραντισταθμίζεται, λόγω της προκαλούμενης αύξησης του ΑΕΠ, από την είσπραξη ΦΠΑ (19%), εργοδοτικών και εργατικών εισφορών, και φορολογίας εισοδήματος των κατασκευαστικών εταιρειών.
* Έργα ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα), ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου το Δημόσιο συμμετέχει με ακίνητη περιουσία και ο ιδιωτικός τομέας βάζει τα κεφάλαια, ώστε από την μικτή επιχείρηση να δημιουργείται κέρδος και για τους δύο. Το πραγματικό κέρδος εδώ είναι μεγαλύτερο από τη συμμετοχή του Δημοσίου, διότι υπάρχει το πρόσθετο έσοδο από ΦΠΑ, φόρους επί των κερδών, φόρους παραγόμενου εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία κλπ.
* Εξάντληση, σε συνεργασία με την Ε.Ε. όλων των περιθωρίων δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας.
* Να προωθηθεί η ιδέα της προηγούμενης κυβέρνησης για αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας με συμβάσεις παραχώρησης, δηλαδή με μικρό δημοσιονομικό κόστος. Τα αεροδρόμια έτσι, από πίστες προσγείωσης και απογείωσης, μπορεί να μετατραπούν σε τοπικούς πόλους ανάπτυξης, με μια σειρά δραστηριοτήτων (π.χ. εμπορικά κέντρα). Έτσι, αναβαθμίζεται η περιφέρεια και δημιουργούνται άμεσα νέες θέσεις εργασίας.
* Να προχωρήσει άμεσα το έργο «Οπτική ίνα για το σπίτι». Η Νέα Δημοκρατία είχε παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών, που θα συνδέει τουλάχιστον 2 εκατ. σπίτια, μέσω ΣΔΙΤ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που δεσμεύτηκε να συνεχίσει το πρόγραμμα αυτό, προκηρύσσει εκ νέου την ίδια μελέτη, δαπανώντας άσκοπα χρήματα και παγώνοντας την εφαρμογή του έργου. Όσο πιο γρήγορα υλοποιηθεί το έργο, τόσο μεγαλύτερο όφελος θα έχει όχι μόνο για τις επιχειρήσεις του κλάδου και τις νέες επενδύσεις, αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών.
* Invest in Greece : Να ενεργοποιηθεί και να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι για την ταχεία προώθηση μεγάλων επενδύσεων (ν. 3775/2009). Συγκεκριμένα, για μεγάλες επενδύσεις, ειδικά σε τομείς όπως βιομηχανία, ενέργεια, τουρισμός και υψηλή τεχνολογία και καινοτομία, ορίστηκε διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, μέσω της « Invest in Greece ΑΕ», που λειτουργεί ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Επενδυτών ( one - stop - shop ).
* Να εξεταστούν νέοι τρόποι για την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα. Οι προμηθευτές και ανάδοχοι έργων από το Ελληνικό Δημόσιο έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις και βρίσκονται σε πολύ δυσμενή κατάσταση λόγω έλλειψης ρευστότητας. Στο βαθμό, που λόγω των δημοσιονομικών δυσχερειών, δεν είναι δυνατή η εξόφληση των απαιτήσεων πρέπει να διερευνηθούν α) η πιθανότητα νέου διακανονισμού, β) η μερική εξόφληση και ο διακανονισμός γ) η μερική ή ολική εξόφληση με ομόλογα. Επιδίωξη είναι να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προχωρούν τουλάχιστον μία νέα σύμβαση (στις περιπτώσεις διακανονισμού) προκειμένου να μπορούν να διαπραγματευθούν με τις τράπεζες.
* Να προωθηθεί το Σχέδιο Νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης για τα Επιχειρηματικά Πάρκα: Μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων, το Νομοσχέδιο προωθούσε την απομάκρυνση επιχειρήσεων από τον αστικό ιστό και την ένταξή τους σε οργανωμένα και σύγχρονα επιχειρηματικά πάρκα. Ρύθμιζε με μια σειρά μέτρων την αταξία που χαρακτηρίζει τα υφιστάμενα πάρκα. Προέβλεπε την ίδρυση επιχειρηματικών πάρκων μέσα από one - stop - shop . Δημιουργούσε «πράσινα επιχειρηματικά πάρκα», ώστε να συνδυάζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα με τις αυξημένες απαιτήσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Συνέδεε την έρευνα με την παραγωγή, μέσω εγκατάστασης ερευνητικών κέντρων στα επιχειρηματικά πάρκα. Όλα αυτά είναι μέτρα ενίσχυσης της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
* Κατάργηση των εμποδίων-στρεβλώσεων στη λειτουργία του ανταγωνισμού στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών (κυρίως σε μεταφορές και ενέργεια, καθώς και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων).
* Να απλοποιηθεί η αδειοδότηση των επιχειρήσεων με σπάσιμο της γραφειοκρατίας. Που σε ώρες οικονομικής δυσπραγίας, συνεχίζει να αναστέλλει κάθε επενδυτική ικμάδα. Σε αυτό έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μπορούν τα βήματα για την ίδρυση μιας επιχείρησης να περιοριστούν από δεκαοκτώ σε τρία.
Τέτοια μέτρα είτε αυξάνουν άμεσα την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας είτε βελτιώνουν άμεσα το επιχειρηματικό κλίμα.
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Μικρο Μεσαίες Επιχειρήσεις
* Να στηριχθεί η προσπάθεια του ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας των βιώσιμων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
* Να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα από το ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο θα προσφέρει επιδότηση επιτοκίου για ειδικά δάνεια που θα συνάπτουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δανείων αυτών είναι ότι το ποσό δεν θα εκταμιεύεται στο δανειζόμενο, αλλά θα μεταφέρεται απευθείας από την Τράπεζα στο φορέα του Δημοσίου και το Ασφαλιστικό Ταμείο προς το οποίο έχει ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις ο δανειζόμενος επιχειρηματίας.
* Επαν-ενεργοποίηση του Επενδυτικού Νόμου: Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι ο Επενδυτικός Νόμος που ίσχυε ως σήμερα είναι ο πιο επιτυχημένος που έχει ψηφιστεί στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά τον έχει παγώσει δηλώνοντας ότι θέλει να τον βελτιώσει, χωρίς να έχει έτοιμη πρόταση. Πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση χωρίς καθυστερήσεις για να αποσαφηνιστούν οι κανόνες του παιγνιδιού, αλλά και για να υπάρχει ουσιαστική στήριξη νέων υγιών επενδύσεων.
* Να επιταχυνθεί το πρόγραμμα του πρώην ΥΠΟΙΟ για την παροχή εγγυήσεων ύψους 2 δισεκ. ευρώ για επιχειρηματικά δάνεια, με παράλληλη επιδότηση επιτοκίου, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το πακέτο εγγυήσεων για τον τραπεζικό κλάδο, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει το πρόγραμμα αυτό.
* Πρωτοβουλία JEREMIE : Να οριστικοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE (Κοινοί Ευρωπαϊκοί Πόροι για τις Μικρομεσαίες και τις Μεσαίες Επιχειρήσεις) , ενός ταμείου (χαρτοφυλακίου) κεφαλαίου, που είχε συσταθεί επί Νέας Δημοκρατίας. Αφορά σε μικροπιστώσεις μέσω τραπεζών, σε συμμετοχή στο κεφάλαιο επιχειρήσεων, σε κεφάλαια ανάληψης επιχειρηματικού κινδύνου, σε παροχή εγγυήσεων κ.ά. Αν μάλιστα προχωρήσουν οι προκηρύξεις του JEREMIE άμεσα, θα δοθούν εγγυήσεις δανείων για μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν από 1 έως 3 χρόνια στον τομέα των νέων τεχνολογιών, ύψους 90 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο 2010. Τα ποσά αυτά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Να «τρέξουν» τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης «Πράσινη Επιχείρηση», «Μετεγκατάσταση», «Εξελίσσομαι», «Διαπιστευθείτε», «Πρωτοτυπώ» κλπ, που στόχευαν στη στήριξη και ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στόχος ήταν οι επιχειρήσεις αυτές να εξελιχθούν και να διαφοροποιηθούν, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Είναι αδικαιολόγητο ότι το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε τα προγράμματα αυτά, ενώ είχε γίνει όλη η προετοιμασία και η αγορά υπολόγιζε στην εισροή χρήματος από το ΕΣΠΑ.
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ
* Άμεση ενίσχυση της οικιστικής δραστηριότητας, με σημαντική επιχορήγηση του επιτοκίου στεγαστικών δανείων για μια 10ετία, εφόσον οι σχετικές συμβάσεις υπογραφούν μέχρι 31/12/2011, και επέκταση των φορολογικών κινήτρων που έληξαν την 31/12/2009 μέχρι 31/12/2011. Η εφαρμογή του Προγράμματος αυτού συνεπάγεται, αντί δημοσιονομικού κόστους, σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.
* Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, να προβεί σε μαζικές αγορές ολοκληρωμένων και ημιτελών απούλητων κατοικιών (λόγω της κρίσης), και να τις εντάξει στο πρόγραμμα παροχής επιδοτούμενης στέγης για τους δικαιούχους, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες (ανέργους), αλλά και στους νόμιμους μετανάστες (μηδενικό δημοσιονομικό κόστος).
* Άμεση προώθηση προγράμματος βελτίωσης του θερμοδυναμικού του υφισταμένου αποθέματος κτιρίων, πρόγραμμα το οποίο στηρίζει τον κατασκευαστικό κλάδο και έχει παγώσει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυτού των 400 εκατομμυρίων, από κοινοτική επιχορήγηση (μέσω ΕΣΠΑ), με τη μέθοδο της «υπερδέσμευσης», όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Άλλα Μέτρα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
* Άρση του Cabbotage . To Cabbotage είναι η απαγόρευση στα ξένα κρουαζιερόπλοια να επιβιβάζουν πελάτες από την Ελλάδα. Η άρση του Cabbotage , σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι αίτημα όλων των τουριστικών παραγόντων, με υψηλά αναμενόμενα έσοδα για το Δημόσιο.
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
* Συγκέντρωση φορέα λιμανιών και ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών στα νησιά, κάτι που θεωρείται απολύτως αναγκαίο για τον Τουρισμό, αλλά και την εμπορική δραστηριότητα. Υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ και συμβάσεων παραχώρησης σε λιμάνια και μαρίνες.
Ψυχολογία-Γενικό Κλίμα
Η συζήτηση για την ανάταξη της ελληνικής Οικονομίας δεν μπορεί να αφορά μόνο το δημοσιονομικό, αλλά πρέπει να αφορά και την πραγματική Οικονομία.
Η επισήμανση της κρισιμότητας των στιγμών δεν μπορεί να δημιουργεί μόνιμη κατήφεια και απογοήτευση, γιατί Οικονομία είναι κυρίως Ψυχολογία.
Για να ανατάξουμε τα Οικονομικά του κράτους, πρέπει να τονώσουμε τον δυναμισμό της Οικονομίας, να ενισχύσουμε την Επιχειρηματικότητα, να αλλάξουμε την Ψυχολογία της Αγοράς.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δημοσίευμα των Νέων για τις επόμενες κινήσεις της ΟΛΜΕ

ΟΛΜΕ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ «ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ» ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Απεργιακός «πυρετός» στην εκπαίδευση

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

Κλιμακώνεται η ένταση στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, πολλά μέλη της οποίας επιμένουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μάλιστα μέσα στις πανελλαδικές.

Μετά την επόμενη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν πάλι συνελεύσεις των καθηγητών Η απόρριψη -έστω και οριακή- της εισήγησης της ΟΛΜΕ για παύση των απεργιακών δράσεων τις ημέρες των εξετάσεων, προχθές Σάββατο, από τη γενική συνέλευση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών οργανώσεων, δείχνει το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στον κλάδο, ο οποίος, την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξαναδοκιμάσει τα ανακλαστικά του με νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Αν και η πρόταση της Ομοσπονδίας υπερψηφίστηκε από το 58,5% (47 υπέρ, 26 κατά, 4 λευκά) των προέδρων της γενικής συνέλευσης, δεν «πέρασε», καθώς χρειαζόταν η πλειοψηφία των 2/3 των μελών, δηλαδή το 63,3%. Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι υπήρξαν μέλη που δεν αρκέστηκαν στην απόρριψη της εισήγησης για παύση τις ημέρες των εξετάσεων και παράλληλα συμμετοχή σε δύο 24ωρες ή μια 48ωρη τις ημέρες ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό (που έτσι κι αλλιώς αναμένεται τον επόμενο μήνα). Πρόεδροι από έξι ΕΛΜΕ (όπως των Σάμου, Θήρας, Κυκλάδων, Ικαρίας) προχώρησαν σε αντιπρόταση για απεργία τις ημέρες των πανελλαδικών. Στις νέες γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, που θα γίνουν μετά τη νέα κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα καταγραφούν οι τελικές διαθέσεις αλλά και αντοχές του κλάδου, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών, την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Πάντως, το ενδεχόμενο κήρυξης απεργιών αυτή την περίοδο δεν είναι ακόμα ισχυρό, καθώς οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ λαμβάνονται στη βάση των δράσεων της ΑΔΕΔΥ, η οποία μετά την επόμενη εβδομάδα δεν έχει δείξει πρόθεση για περαιτέρω κινητοποίηση. Από την άλλη, το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό δεν προβλέπεται να ψηφιστεί πριν περάσει τουλάχιστον ένας μήνας. Ουδείς, ωστόσο, μπορεί να αμφισβητήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και την πιθανότητα της ανατροπής των δεδομένων. Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν μία από τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται καίρια από τα οικονομικά μέτρα ενώ δέχονται επιπλέον περιορισμούς από τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στα κλαδικά εργασιακά ζητήματα (προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, μείωση αποσπάσεων - μεταθέσεων, αυστηροποίηση στις σχετικές προϋποθέσεις κ.ά.).

Ολες οι βαθμίδες, εξαρχής, αντέδρασαν έντονα. Με την ΟΛΜΕ πρωτοστατούσα -που ξεκίνησε από τον χειμώνα με 24ωρες- οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν «όχι» και προειδοποίησαν για δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Από τον Μάρτιο, σε συντονισμό με τους δασκάλους (ΔΟΕ), προχώρησαν σε κλιμάκωση ενώ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση, το μέτωπο έγινε ενιαίο και συμπεριέλαβε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (μετά την αιφνιδιαστική ρύθμιση που απελευθερώνει τις απολύσεις), και οι πανεπιστημιακοί έδρασαν ακαριαία ενώ οι ωρομίσθιοι - αναπληρωτές πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας που απειλούνται περισσότερο απ' όλους, έδωσαν το δικό τους στίγμα με τις εισβολές τους έναντι της υπουργού Παιδείας (ΕΡΤ κ.α.). Τέλος, οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ προσφεύγουν στα δικαστήρια. 

Αλλαγή στην εκδήλωση του «Άρδην» για την επίσκεψη Ερντογάν


Εν όψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις 14-15 Μαΐου, και των συμφωνιών που κυοφορούνται, το περιοδικό «Άρδην» και η εφημερίδα «Ρήξη» διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και ώρα 7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Χίλτον με θέμα:

«Αντίσταση στο Νεο-οθωμανισμό, όχι στην αυτοκρατορική επίσκεψη του Ερντογάν»

Ομιλητές θα είναι οι:  Ο Αναστάσης Πεπονής, τέως υπουργός, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, δημοσιογράφος, ο Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας. Συντονίζει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, στρατηγός ε.α.

Λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος του Πολεμικού Μουσείου, όπου προβλεπόταν αρχικά να λάβει χώρα η εκδήλωση, λόγω εγγύτητας, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον.
 
ΠΗΓΗ: zougla.gr

Οι Προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Συμβούλιο Αρχηγών - Διαβάστε προσεκτικά


Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά μετά από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών 

Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που συνήλθε σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξα ότι η χώρα διέρχεται την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, όπως, άλλωστε και ολόκληρη η Ευρώπη. Ζούμε, λοιπόν, σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση:
* Πρώτον, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην Οικονομία - αυτό που ονομάζουμε νέα Μεταπολίτευση. Και να αποκρούσουμε πολιτικές συμπεριφορές που πυροδοτούν την κοινωνική οργή κάνοντάς την ανεξέλεγκτη.
Πρότεινα την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και τη μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200. Πρότεινα, επίσης, μέτρα που αφορούν τη διαφάνεια στη χρήση των δημόσιων πόρων, τη γενίκευση του «πόθεν έσχες» στους δημόσιους λειτουργούς, το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού. Αλλά και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων. Πρότεινα τέλος την ανάγκη Αναθεωρητικής Βουλής, που θα προχωρήσει σε ακόμα πιο τολμηρές τομές για την θωράκιση των δημοσίου συμφέροντος.
* Δεύτερον, πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης που κλείνουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα και εξαλείφουν προβλήματα που δημιουργούν πόλωση στον Ελληνικό Λαό:
-- Τέτοια μέτρα αφορούν την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του «Καλλικράτη». Τη μεταναστευτική νομοθεσία μπορούμε να την εξετάσουμε εξ αρχής όταν περάσει η κρίση. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην εξοικονόμηση δαπανών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως έχουμε δεσμευτεί, χωρίς να εμπλακούμε στις συνενώσεις των Δήμων. Ώστε η διοικητική μεταρρύθμιση να μπορεί να αναβληθεί για μετά την κρίση, όταν θα υπάρχουν και οι σχετικοί πόροι. Χωρίς τους οποίους δεν έχει νόημα…
Πάντως και τις δύο αυτές προτάσεις μου, για το μεταναστευτικό νόμο και τον Καλλικράτη, ο Πρωθυπουργός δεν τις δέχθηκε.
-- Τέλος πρότεινα άμεσα μέτρα για την άρση της μεγαλύτερης αδικίας που περιλαμβάνει το τελευταίο πακέτο, δηλαδή, την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, των άνεργων και των χαμηλόμισθων, βρίσκοντας χρήματα - γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ - από ισόποσες περικοπές αλλού, για να καλύψουμε τη διαφορά.
* Τρίτον, λαμβάνοντας μέτρα που μπορούν να βγάλουν την οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των επίμονων ελλειμμάτων, που οδηγούν σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ακόμα πιο βαθιά ύφεση και ακόμα πιο επίμονα ελλείμματα.
-- Εδώ πρότεινα τα γνωστά μέτρα τόνωσης της οικονομίας άμεσα, και μεσοπρόθεσμα την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
-- Είναι, επίσης, απαραίτητη μια «σταυροφορία» για τη μείωση της γραφειοκρατίας με νομοθετικές ρυθμίσεις κατά κύματα.
-- Καθώς και η άμεση ρύθμιση του Επενδυτικού Περιβάλλοντος που δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ψήφιση ενός νέου Αναπτυξιακού νόμου.
Ακόμα τόνισα ότι δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια για μείζονες πρωτοβουλίες στα εθνικά θέματα, όταν η χώρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας.
Τίποτε απ' όλα αυτά δεν αναιρεί την αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.
Πιστεύω, όμως, ότι, αν η κυβέρνηση έχει διάθεση για εθνική συνεννόηση μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση, μπορούν να γίνουν άμεσα σημαντικά βήματα.
Δεν συζητάμε για «συγκυβέρνηση» ή για «οικουμενικά» σχήματα. Αλλά προτείνω την ελάχιστη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κρίση.
Κι εδώ, ασφαλώς, θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς. Και θα ζητήσω να συναντηθώ μαζί τους έστω και διμερώς.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΣΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές στη νεότερη ιστορία της χώρας, όπου η μαύρη πολιτική του ακρονεοφιλελεύθερου παΣΟΚ, με τη σύμπραξη του ακροδεξιού Λάος και τους τακτικούς ελιγμούς της ΝΔ κουρελιάζουν τις ζωές, τα εργασιακά μας δικαιώματα και κάθε ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας, σε μια από τις πιο τραγικές στιγμές μαύρης προβοκάτσιας με τρεις νεκρούς συναδέλφους μας και μια στιγμή μόλις μετά από το πιο μεγαλειώδες μεταπολιτευτικό συλλαλλητήριο, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν κατάφερε να πάρει καμιά απόφαση για την αναγκαία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Παναγιώτη Πηλιγκό (ΠΑΣΚ) που,  ενώ εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας σε μια τόσο κρίσιμη Συνέλευση των προέδρων, ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Θεωρούμε την απουσία του
-         Εσκεμμένη και επικίνδυνη.
-         Πράξη πρωτοφανούς και ανοίκειας περιφρόνησης της Γενικής Συνέλευσης.
-         Ευθεία υπονόμευση της άμεσης δημοκρατίας που με πολύ αγώνα διατηρούμε στο εκπαιδευτικό κίνημα.
Οποιαδήποτε προσχηματική  «δικαιολογία» αποτελεί προκαταβολικά επιπλέον εμπαιγμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, με βάση τη στοιχειώδη συνδικαλιστική ηθική, το στοιχειώδη συναδελφικό σεβασμό αλλά  και το καταστατικό του σωματείου (άρθρο 17):

  1. Άμεση, έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ.
  2. Καθαίρεση του Παναγιώτη Πηλιγκού από την προεδρία του σωματείου.

Στην ιστορική συγκυρία που έχουμε τη δυστυχία να ζούμε  κάθε εκπαιδευτικός, κάθε εργαζόμενος οφείλει να υπερβεί τη μιζέρια και την αποχαύνωση  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΏΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ Ή  «ΣΥΝΔΙΚ-ΑΛΗΤΗ»

    ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ  ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
     Η πρόταση της ΟΛΜΕ δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία (47 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ, 24 κατά και 6 λευκά). Θυμίζουμε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ ήταν εξουσιοδότηση για δυο 24ωρες ή μία 48ωρη για το ασφαλιστικό σε συνεργασία με ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ. 6 ΕΛΜΕ είχαν πρόταση για 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες, 7 ΕΛΜΕ πρόταση για 5νθήμερη από τις 10-14/5, 7 ΕΛΜΕ είχαν πρόταση για απεργία στις 14, 17 και 18 Μαίου, 11 ΕΛΜΕ πρόταση για απεργία τις δυο πρώτες μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (14 και 17/5), .

Από την ψηφοφορία προκύπτει  ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Με αυτό το δεδομένο:

  1. Η ΟΛΜΕ οφείλει να κατεβάσει νέα εισήγηση, με πρόγραμμα δράσης που θα αποτυπώνει την αγωνία των Γενικών Συνελεύσεων
  2. Οι Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ, πέρα από τη συγκεκριμένη απόφαση που πλειοψηφεί, είναι ανάγκη να εξουσιοδοτήσουμε για την υπερψήφιση της πλησιέστερης αγωνιστικής πρότασης, προκειμένου επιτέλους να βγούμε από τις τεχνικές αγκυλώσεις και να δώσουμε διέξοδο στους αναγκαίους αγώνες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ