Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

07-10-10 Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια

Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι  αποσπάσεις (2η φάση) εκπαιδευτικών  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια (ΤΕΦΑΑ και Πανεπιστημιακά Γυμναστήρια) για το σχολικό έτος 2010-2011.Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, να αποδεσμεύσουν τους αποσπώμενους εκπαιδευτικούς εφόσον αντικατασταθούν.

Η σχετική απόφαση είναι αναρτημένη εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Η ΟΛΜΕ για το ωράριο των εκπαιδευτικών

 

  • Ρεπορτάζ:esos.gr

Για όλες τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια ισχύει το θεσμοθετημένο διδακτικό ωράριο των καθηγητών της δευτεροβάθμιας (21 – 16 ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας).

Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ , η οποία έχει ως εξής: 

Μετά την συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου στην οποία η ίδια η Υφυπουργός ανέφερε πως στην περίπτωση της διάθεσης ο εκπαιδευτικός ακολουθεί το ωράριο της δευτεροβάθμιας (21-16 ώρες ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας) καθώς και τη δήλωσή της πώς «θα εφαρμοστεί το εργασιακό πλαίσιο των εκπαιδευτικών» και πως «δεν θίγονται οι εργασιακές σχέσεις και το πλεονάζον προσωπικό διατίθεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας» (Δελτίου τύπου ΥΠΔΒΜ, 4-4-10-10), ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αθήνας επιχειρεί να μετατρέψει τις αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ από «διάθεση σε απόσπαση» ώστε να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Σε συνέχεια των μαζικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών στην Α/θμια και παρά του ότι οι μετακινήσεις αυτές έγιναν χωρίς (σε πολλές περιπτώσεις) γραπτές εντολές μετακίνησης και ούτε καν τον αριθμό Πράξης για ανάληψη υπηρεσίας, μεθοδεύεται με αυτόν τον πρωτοφανή και ανέντιμο τρόπο η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών και η ανατροπή του διδακτικού τους ωραρίου.

Καταδικάζουμε και την προσπάθεια να τροποποιηθούν εκ των υστέρων οι αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ για την διάθεση των εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια εκπαίδευση και να μετατραπούν σε αποσπάσεις.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει αυτή την τακτική, να σεβαστεί τα εργασιακά μας δικαιώματα. Απαιτούμε να σταλεί άμεσα έγγραφο που να διευκρινίζει ότι:

Σε κάθε περίπτωση και για όλες τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια ισχύει το θεσμοθετημένο διδακτικό ωράριο των καθηγητών της δευτεροβάθμιας (21 – 16 ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας).

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του προέδρου της ΔΑΚΕ ΔΤ για το νέο μισθολόγιο

 

clip_image002ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΔΑΚΕ-ΔΤ)

ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 38, 10437 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.:2105285302 FAX:2105285316 E-mail:dake-d@nd.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΔΤ

ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

-Αφορά την πρόταση για το νέο μισθολόγιο-

Η κυβέρνηση με νέα προπαγανδιστική παραποίηση της αλήθειας, επιχειρεί και πάλι να παραπληροφορήσει την ελληνική κοινωνία για το κόστος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, δίνοντας ακόμα και πίνακες που εγγράφονται δισεκατομμύρια που δεν αφορούν όμως τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Είναι τόσο μεγάλο το πολιτικό θράσος τους που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να πουν στους ίδιους τους μισθωτούς, ότι είναι προνομιούχοι, αφού, αφενός οι αυξήσεις τους είναι σε ποσοστό οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη και σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα μεγαλύτερες κατά 40%.

Δεν λένε όμως την ουσία όπου ο μ.ο. των ετήσιων αμοιβών στην Ευρώπη είναι κοντά στα 30.000 ευρώ και στην Ελλάδα είναι κάτω από τα 14.000 ευρώ.

Δεν λένε επίσης ότι, στον ιδιωτικό τομέα, η εκμετάλλευση των εργαζομένων έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο και σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις βρίσκεται από τα όρια της φτώχειας μέχρι την εξαθλίωση, μετά και τα μέτρα που πήραν εναντίον τους.

Είναι καταφανέστατη πλέον η πορεία της νέας μισθολογικής πολιτικής που θα συγκεκριμενοποιηθεί με τον προϋπολογισμό του 2011. Εξάλλου το ότι προβλέπεται μείωση στους μισθούς για το 2011 στα 300 εκατ. ευρώ και μέχρι το 2014 θα φτάσει τα 2,7δις ευρώ, αποκαλύπτει πλήρως την αλήθεια για το τι μισθολόγιο νέο ή ενιαίο, (εξομοίωση προς τα κάτω για να επέλθει φτώχεια και εξαθλίωση στο σύνολο των εργαζόμενων, μισθωτών και μεροκαματιαρήδων, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα), θέλουν να δημιουργήσουν από το 2011 και μετά.

Είναι επίσης προκλητικά απαράδεκτη η επιχειρούμενη μεθόδευση, να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε παλαιούς και νέους, προκειμένου τα μέτρα να είναι περισσότερο βάρβαρα και βίαια, τόσο στην υποβάθμιση των μισθών των νεοπροσλαμβανόμενων όσο και στην πλήρη ανατροπή της περίθαλψης και των συντάξεων τους.

Ακόμα με το πρόσχημα της βελτίωσης της παραγωγικότητας, εμπνεύστηκαν, κίνητρα με στόχο τον απόλυτο έλεγχο, την υποταγή και την κομματική εξάρτηση, για κάθε χρησιμοποίηση, αφού το κομματικό κράτος καθημερινά ισχυροποιείται και ενισχύει την παρουσία του, σε κάθε εργασιακό τομέα και σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Προφανώς η απάντηση των εργαζόμενων, στο σύνολό τους, θα είναι το νέο δυναμικό και ισχυρό όχι και σε αυτή την πρόταση που υποβαθμίζει τον λαό μας και εξαθλιώνει την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Η απεργία της 7ης Οκτωβρίου που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος, θα είναι άλλη μια μεγάλη απάντηση στην κυβέρνηση, άλλη μια ισχυρή προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής του μνημονίου που υπέγραψε ερήμην του λαού μας η Κυβέρνηση με την Τρόικα.-

Θέμα: Πρόσκληση σε εκπαιδευτική συνάντηση

 

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ04, που διδάσκουν στα Γυμνάσια, την Τρίτη 12-10-2010 στον Υδροβιολογικό σταθμό Ρόδου (Ενυδρείο), όπου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα: Οι συναρτήσεις στις Φυσικές Επιστήμες, παραδείγματα διδασκαλίας.

Ώρα προσέλευσης 10.40- 11.00 π.μ.

ώρα έναρξης 11.00 π.μ.

ώρα λήξης 13.00 π.μ.

Παρακαλούμε τους Διευθυντές/ριες να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών της Β Φάσης στα Δωδεκάνησα

gview

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΕΜΕ

ΟΧΙ

ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επιμορφωτών για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010-2011 A" Φάση

Κάντε κλικ για να κατεβάσετε τα αρχεία

Αίτηση συμμετοχής επιμορφωτών [49,5KB]
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος [79KB]

ΑΥΡΙΟ, 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΜΕΘΑΥΡΙΟ, 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – ΔΝΤ

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11.30

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΛΜΕ

Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ): Από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής για την κλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές ημερομηνίες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για το 2010

1η Νοεμβρίου

Έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για την κλήρωση ακαδημαϊκού έτους 2010-11στην διεύθυνση www.eap.gr

21η Νοεμβρίου

Ορκωμοσία προπτυχιακών φοιτητών ΕΑΠ

28Η Νοεμβρίου

Απονομή Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών ΕΑΠ

10Η Δεκεμβρίου

Λήξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την κλήρωση ακαδημαϊκού έτους 2010-11

18η Δεκεμβρίου

Δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στnν ηλεκτρονική πύλη του Πανεπιστημίου www.eap.gr ,για ασφαλή και έγκυρη ενημέρωση.

Σας ευχαριστούμε για την βοήθεια και την συνεργασία

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11172

Από το τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του ΕΑΠ

Αλλάζουν όλα στο νέο Λύκειο Κλειδί ο συντελεστής βαρύτητας που θα καθορίζουν οι σχολές

,

Δραστικές αλλαγές στο πρόγραµµα σπουδών σε όλες τις τάξεις του λυκείου, νέο τρόπο πρόσβασης σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και αναδιάρθρωση του πρώτου έτους σπουδών περιλαµβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα αλλαγές αναµένεται να συναντήσουν και οι φετινοί υποψήφιοι, καθώς το υπουργείο σκέπτεται να µετατοπίσει πριν από τις εξετάσεις τη συµπλήρωση του Μηχανογραφικού και να µειώσει τον αριθµό των εισακτέων.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του νέου τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήµια είναι τα ακόλουθα:
1. Στη διάρκεια της φοίτησης στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου ο υποψήφιος θα παρακολουθεί υποχρεωτικά µαθήµατα, µαθήµατα επιλογής και δραστηριότητες συνολικά 35 ώρες την εβδοµάδα, µε βάση τα οποία θα οδηγείται στην οµάδα σχολών της επιλογής του.
2. Οι σχολές θα καθορίσουν συντελεστές βαρύτητας στα µαθήµατα.
3. Στο τέλος του Λυκείου οι υποψήφιοι θα δίνουν εξετάσεις σε τέσσερα µαθήµατα που έχουν προεπιλέξει και στην τελική επίδοση θα συνυπολογίζεται η συνολική αξιολόγησή τους στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.
4. Η ένταξη των υποψηφίων θα γίνεται σε σχολές (π.χ. Σχολή Θετικών Επιστηµών Αθήνας, Θεσσαλονίκης κ.λπ.) ή σε πανεπιστήµια (π.χ. Πάντειο Πανεπιστήµιο).
5. Η τελική κατάταξή τους σε τµήµατα πανεπιστηµιακά ή ΤΕΙ θα γίνεται ύστερα από αξιολογικές διαδικασίες (εξετάσεις) κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών.
6. Προτείνεται η ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ χαµηλής ζήτησης.
Το σύστηµα αυτό θα εφαρµοστεί πρώτη φορά στο σχολικό έτος 2013-2014, δηλαδή θα αφορά τους µαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου το επόµενο σχολικό έτος 2011-2012.
Με βάση το σχέδιο που µελετά το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραµµα σπουδών που θα εφαρµοστεί από το 2012 στη Β’ Λυκείου και το 2013 στη Γ’ Λυκείου τείνει να διαµορφωθεί ως εξής:
Υποχρεωτικά µαθήµατα: Τρία θα είναι τα υποχρεωτικά µαθήµατα: η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (4 και 2 ώρες διδασκαλίας αντιστοίχως), τα Αγγλικά (3 ώρες) και η Φυσική Αγωγή (3 ώρες). Η συνολική διάρκεια της διδασκαλίας των υποχρεωτικών µαθηµάτων θα είναι 12 ώρες εβδοµαδιαίως.
Μαθήµατα επιλογής: Σύµφωνα µε τα προτεινόµενα, θα υπάρχουν έξι οµάδες γνωστικών αντικειµένων, οι οποίες θα περιέχουν µαθήµατα εξάωρα «υψηλού επιπέδου» και µαθήµατα τρίωρα «βασικού επιπέδου». Κάθε µαθητής θα υποχρεούται να διαλέξει: α) ένα εξάωρο µάθηµα από όποια οµάδα µαθηµάτων επιθυµεί, εφόσον βεβαίως αυτή διαθέτει µάθηµα υψηλού επιπέδου και β) ένα τρίωρο µάθηµα από καθεµία από τις λοιπές οµάδες. Οι έξι οµάδες µαθηµάτων είναι οι εξής:
1) Αρχαιογνωσία, που περιέχει τα µαθήµατα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραµµατεία (6 ώρες), Αρχαία Ελληνική Γραµµατεία (3 ώρες), Αρχαία Ιστορία (3 ώρες), Ιστορία των Ιδεών (3 ώρες).
2) Μαθηµατικά, µε µαθήµατα: Μαθηµατικά υψηλού επιπέδου (6 ώρες), Μαθηµατικά βασικού επιπέδου (3 ώρες).
3) Πειραµατικές Επιστήµες, µε µαθήµατα: Φυσική (6 ώρες), Χηµεία (3 ώρες), Βιολογία (3 ώρες), Περιβαλλοντικές Επιστήµες (3 ώρες).
4) Κοινωνικές Επιστήµες, µε µαθήµατα: Οικονοµία υψηλού επιπέδου (6 ώρες), Οικονοµία βασικού επιπέδου (3 ώρες), Πολιτικές και κοινωνικές επιστήµες (3 ώρες), Ευρωπαϊκή Ιστορία (3 ώρες), Ψυχολογία (3 ώρες), Αρχές ηθικής και φιλοσοφίας (3 ώρες), Θρησκευτικά (3 ώρες).
5) Ξένη Γλώσσα, µε µαθήµατα: Λατινικά (6 ώρες), Γαλλικά (3 ή 6 ώρες), Γερµανικά (3 ή 6 ώρες), Ισπανικά (3 ή 6 ώρες), Ιταλικά (3 ή 6 ώρες).
6) Πολιτισµός, µε µαθή µατα: Εικαστικά (3 ώρες), Μουσική (3 ώρες), Θέατρο και Κινηµατογράφος (3 ώρες).
Η διάρκεια της διδασκαλίας των µαθηµάτων επιλογής θα είναι 21 ώρες εβδοµαδιαίως. Δραστηριότητες: Στο πρόγραµµα σπουδών της Β’ και της Γ’ Λυκείου εισάγεται ο θεσµός της δραστηριότητας (2 ώρες εβδοµαδιαίως).
Οι σχολές θα επιβάλλουν συντελεστές βαρύτητας στα µαθήµατα που τους ενδιαφέρουν να κατέχει καλά ο υποψήφιος. Ετσι ο υποψήφιος ανάλογα µε τη σχολή στην οποία επιθυµεί να εισαχθεί θα οδηγείται στην επιλογή του α’ ή του β’µαθήµατος.

Πριν από τις εξετάσεις το Μηχανογραφικό

 
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Παιδείας προσανατολίζεται να φέρει τη συµπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου από τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Οµάδα Β’) πριν από τις εξετάσεις. Πρόκειται για µια αλλαγή που συνδέεται αποκλειστικά µε την εξοικονόµηση πόρων (δεν θα πληρώνει προσωπικό µέσα στον Ιούλιο). Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η συµπλήρωση του Μηχανογραφικού µετά το τέλος των εξετάσεων έγινε καθώς έπρεπε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους και µε βάση αυτές να το συµπληρώσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν διατυπωθεί πολλές ενστάσεις από εκπαιδευτικούς κύκλους για την πρόθεση του υπουργείου να µεταθέσει τον χρόνο συµπλήρωσης του Μηχανογραφικού.
Η δεύτερη αλλαγή στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας είναι να µην κάνει παρέµβαση στον αριθµό των εισακτέων που θα προτείνει κάθε τµήµα ΑΕΙ -ΤΕΙ. Αν αυτή η πρόθεση του υπουργείου εφαρµοστεί, θα έχουµε φέτος µείωση του αριθµού των εισακτέων σε ποσοστό που µπορεί να φτάνει σε πολλές σχολές το 20% κατά µέσο όρο. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο θέλει να αντιµετωπίσει τις παρενέργειες από την κατάργηση της βάσης του 10, µειώνοντας τη δυνατότητα εισαγωγής σε τµήµατα ΑΕΙ ή ΤΕΙ µε πολύ χαµηλές βαθµολογίες.


Οι πρώτες ενστάσεις έρχονται από τα ΤΕΙ


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ενστάσεις για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ αναµένεται να διατυπωθούν σήµερα στη συνάντηση των προέδρων των ΤΕΙ που ξεκίνησε το πρωί σε κεντρικό ξενο δοχείο της Αθήνας.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, κάποιοι πρόεδροι δεν αποκλεί εται να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους επειδή δεν έχει δοθεί βάρος στα θέµατα των επαγγελµατικών δικαιωµάτων βασικών ειδικοτήτων των ΤΕΙ, τα οποία ακόµη δεν έχουν εκδοθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έχουν την ευκαι ρία να εκφράσουν για πρώτη φορά επισήµως τις θέσεις τους για τις αλλαγές που σχεδιάζονται.


Αρχίζει ο διάλογος για τις αλλαγές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ
Στο µεταξύ, η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαµαντοπούλου ξεκινάει από σήµερα τις επαφές της µε πολιτικούς αρχη γούς για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, µολονό τι το επίσηµο κείµενο που θα τεθεί σε διαβούλευση ανα µένεται να δοθεί στη δηµοσιότητα στις αρχές της ερχόµε νης εβδοµάδας. Η κ. Διαµαντοπούλου θα συναντηθεί µε τη γενική γραµµατέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή και στη συνέχεια µε την Εκτελεστική Γραµµατεία των Οικολόγων Πράσινων.
Το νέο σχέδιο σπουδών της Β’ και της Γ’ Λυκείου προκάλεσε αναταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η Ενωση Ελλήνων Χηµικών αφού διατυπώνει σοβαρές ανησυχίες για το µέλλον της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστηµών και ιδιαίτερα της Χηµείας στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση επισηµαίνει ότι στη «δοµή του νέου Λυκείου προτείνεται δραµατική µείωση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστηµών». Σοβαρές ενστάσεις διατυπώνονται από καθηγητές της Πληροφορικής των οποίων το µάθηµα παύει να διδάσκεται στο Λύκειο, αλλά και από Θεολόγους καθώς τα Θρησκευτικά µετατρέπονται σε προαιρετικό µάθηµα σε όλο το Λύκειο. Ωστόσο, σοβαρότερα είναι τα πράγµατα µε το µάθηµα της Ιστορίας, ιδιαίτερα µε τη Νεώτερη Ιστορία. Στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας εξαφανίζεται το µάθηµα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από το Λύκειο και αντικαθίσταται µε ένα µάθηµα επιλογής µε τον τίτλο Ευρωπαϊκή Ιστορία, που πιθανόν να έχει και µερικές σελίδες για την Ελλάδα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4597642

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΡΟΔΟΥ –ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση αποτελούν αναμέτρηση με πολιτικά χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα που πρέπει να στείλει το Νότιο Αιγαίο πρέπει να είναι καθαρό και δυνατό.

Πρέπει να είναι μήνυμα καταδίκης μιας πολιτικής επιλογής που οδηγεί στο περιθώριο την κοινωνία και τους πολίτες.

Πρέπει να είναι μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης των αυτοδιοικητικών δυνάμεων που εκφράζονται, πολιτικά, μέσα από τη φιλελεύθερη παράταξη.

Το κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου.

Για τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές, πικρίες και επιλογές που τραυματίζουν την ενότητα.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ του Χ. Κόκκινου, αποτελεί επιλογή ελπίδας και ανανέωσης.

Είναι η δική μας πρόταση για μια Περιφέρεια ισχυρή και αυτοδύναμη που θα βάζει τα νησιά του Ν. Αιγαίου στο δρόμο της Ανάπτυξης.

Πραγματοποίηση Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Σχολικού Έτους 2010-2011

 
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 24,28 και 29 του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄), του άρθρου 12 του Ν. 1824/1988 (ΦΕΚ 296 Α΄), του άρθρου 17 του Ν. 2009/1992 (ΦΕΚ 18 τ. Α΄), του άρθρου 22 παρ. 3 του Ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α΄) και του Π.Δ. 250/1992 (ΦΕΚ 138 Α΄) όπως τροποποιήθηκε με τα Π.Δ. 101/1994 (ΦΕΚ 78 τ. Α΄/13.5.1994), 145/1997 (ΦΕΚ 127 τ. Α΄/26.6.1997) και 45/1999 (ΦΕΚ 46 τ. Α΄/11.3.1999), καθώς και του άρθρου 6 του ν. 2986/2002 (Α΄ 24).
2. Την αρίθμ. 18/20-09-2010 εισήγηση του οργανωτικού πλαισίου του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης σχολικού έτους 2010-2011 του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.).
3. Το γεγονός ότι η προκαλούμενη δαπάνη από την παρούσα απόφαση καλύπτεται από τις πιστώσεις του Π.Δ.Ε. 2010 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).
Αποφασίζουμε
Την πραγματοποίηση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για το σχολικό έτος 2010-2011 ως εξής:
1. Υποχρέωση συμμετοχής:
Την Α' Φάση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης παρακολουθούν υποχρεωτικά:
α) Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διορίστηκαν σε τακτικές θέσεις κατά τους διορισμούς του σχολικού έτους 2010-2011, καθώς και οι νεοδιόριστοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.). Επίσης, την παρακολουθούν οι διορισθέντες σε τακτικές θέσεις κατά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη (2008-2009, 2009-2010), οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει την Α' Φάση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης.
β) Οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές (και Ειδικής Αγωγής) και δεν παρακολούθησαν το αντίστοιχο πρόγραμμα κατά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη (2008-2009, 2009-2010). Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν το αντίστοιχο πρόγραμμα κατά τα σχολικά έτη 2008-2009, 2009-2010 οφείλουν να καταθέσουν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης στο ΠΕΚ στην ευθύνη του οποίου ανήκει η περιοχή τοποθέτησής τους.
γ) Οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διορίζονται κατά το σχολικό έτους 2010-2011 μπορούν να παρακολουθήσουν την Α΄ Φάση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης στο ΠΕΚ στην περιοχή ευθύνης του οποίου ανήκει το σχολείο που διορίζονται. Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στο ΠΕΚ πριν από την έναρξη του προγράμματος. (Ν.2740/1999, Άρθρο 6 Παρ. 8).
δ) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν άδεια κύησης λοχείας η ανατροφής τέκνου δικαιούνται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης, εφόσον το επιθυμούν, στο πλησιέστερο Π.Ε.Κ. του τόπου διαμονής τους, με σχετική αίτηση, χωρίς όμως να δικαιούνται αποζημίωση δαπανών μετακίνησης.
2. Χρόνος υλοποίησης και διάρκεια της Α' Φάσης:
Η Α' Φάση του Προγράμματος :
α) Για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς διαρκεί 60 ώρες.
Αρχίζει από τις 18 Οκτωβρίου του 2010 και ολοκληρώνεται στις 17 Δεκεμβρίου 2010. Τα κατά τόπους Π.Ε.Κ. διαμορφώνουν το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των εκπαιδευτικών καθώς και τις γεωγραφικές συνθήκες.
β) Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς διαρκεί 30 ώρες, αρχίζει από τις 18 Οκτωβρίου του 2010 και ολοκληρώνεται στις 17 Δεκεμβρίου 2010. Τα κατά τόπους Π.Ε.Κ διαμορφώνουν το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των εκπαιδευτικών καθώς και τις γεωγραφικές συνθήκες.
Το πρόγραμμα της Α΄ Φάσης θα πραγματοποιηθεί σε ώρες εκτός του σχολικού ωραρίου.
Τα Π.E.K. γνωστοποιούν στον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.), με κοινοποίηση στη Διεύθυνση Προσωπικού Ετέρων Κλάδων του ΥΠ.ΔΒΜ.Θ., τον προγραμματισμό τους τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της Α΄ Φάσης.
3. Τόπος υλοποίησης της Α' Φάσης
Το Πρόγραμμα της Α' Φάσης πραγματοποιείται είτε στην έδρα του Π.Ε.Κ. είτε σε άλλες πόλεις της περιοχής ευθύνης του, που ορίζονται με απόφαση του Συντονιστικού του Συμβουλίου, εφόσον αυτό διευκολύνει τη συμμετοχή των επιμορφωνόμενων στο Πρόγραμμα και τη δημιουργία τμημάτων.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τα κενά για τους αναπληρωτές της Β φάσης

 

Α΄ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΕ01
1ο Γ. ΡΟΔΟΥ - 3ο Γ. ΡΟΔΟΥ 1
2ο Γ. ΡΟΔΟΥ - 4ο Γ. ΡΟΔΟΥ 1
ΓΕΛ ΙΑΛΥΣΟΥ - Γ. ΚΑΛΥΘΙΩΝ 1
ΓΕΛ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ 1
2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ - 2ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ 1
ΠΕ02
2ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ 1
4ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ 1
Γ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 1
ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 1
Γ ΕΜΠΩΝΑ 3
Γ. ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ - 2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ 1
Γ. ΜΑΣΣΑΡΩΝ 1
Γ. ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ 2
ΠΕ03
1ο Γ. ΡΟΔΟΥ - 3ο ΓΕΛ - 2ο ΓΥΜ ΡΟΔΟΥ 1
ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ - ΕΣΠ. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ 1
Γ. ΕΜΠΩΝΑ - Γ. ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ 1
Γ. ΜΑΣΣΑΡΩΝ 1
1ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ 3
2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ 1
ΠΕ0401
2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ 2
ΠΕ17.02
1ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ 1
1η ΕΠΑΣ ΡΟΔΟΥ 1
ΠΕ17.03
1ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ 1
ΠΕ34
3ο Γ - 6ο Γ - 7ο Γ. ΡΟΔΟΥ 1

 

Β΄ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΕ01
2o ΓΕΛ ΚΩ 1
ΠΕ02
Γ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ 2
ΓΕΛ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ 2
Γ.ΚΕΦΑΛΟΥ 1
Γ΄ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΕ01
3ο Γ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1
ΠΕ02
3ο Γ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ 2
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1
ΠΕ04.01
3ο Γ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1
Δ΄ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΕ01
ΓΕΛ ΛΕΡΟΥ 1
Γ. ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 1
ΠΕ02
ΓΕΛ ΠΑΤΜΟΥ 1
ΕΣΠΕΡ. Γ. ΛΕΡΟΥ 1
Γ. ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 1
ΕΠΑΛ ΛΕΡΟΥ 1
ΠΕ03
Γ. ΛΕΙΨΩΝ 2
Γ. ΚΑΣΟΥ 1

Όλοι οι αναπληρωτές της Β φάσης που προσελήφθησαν στα Δωδεκάνησα

ΑΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΣΕΙΡΑ ΠΙΝΑΚΑ ΜΟΡΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
1 ΝΑΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΕ01 0 15 45,362 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
2 ΚΑΟΥΡΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΕ01 1 43 34,839 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
3 ΤΣΙΛΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΗΣΗΣ ΠΕ01 0 45 34,62 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
4 ΚΟΤΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ01 0 86 23,971 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
5 ΚΟΥΦΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕ02 0 279 39,367 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
6 ΤΥΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ02 0 311 38,071 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
7 ΑΓΓΕΛΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ02 0 600 30,817 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
8 ΔΟΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ02 0 780 25,174 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
9 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ02 0 814 24,705 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
10 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕ02 0 843 24,459 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
11 ΧΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕ02 0 861 24,246 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
12 ΤΣΙΝΤΣΙΦΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ02 0 885 24,054 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
13 ΒΕΛΗΖΙΩΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ02 0 899 23,834 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
14 ΜΠΡΟΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕ02 1 2115 14,447 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
15 ΤΣΑΚΣΤΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕ02 1 2379 13,162 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
16 ΠΕΤΣΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ02 1 4648 5,26 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
17 ΚΥΡΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ03 0 162 26,082 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
18 ΚΑΤΣΙΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ03 0 175 24,719 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
19 ΛΕΛΗ ΑΘΗΝΑ ΘΩΜΑΣ ΠΕ03 0 215 21,624 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
20 ΤΣΕΝΙΚΛΙΔΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ03 0 216 21,601 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
21 ΚΟΤΙΤΣΑ ΑΓΛΑΙΑ ΙΩΑΝΝ ΠΕ03 0 255 20,557 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
22 ΓΙΑΛΛΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ03 1 641 13,715 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
23 ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ03 1 672 13,364 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
24 ΠΟΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓ ΠΕ03 1 1145 8,491 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
25 ΧΑΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΛ ΠΕ04.01 0 34 49,888 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
26 ΜΠΑΓΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ04.01 0 137 36,771 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
27 ΠΕΤΣΙΑ ΑΛΙΚΗ ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕ17.02 0 23 24,248 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
28 ΓΚΕΒΡΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕ17.02 0 35 18,125 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
29 ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΕ17.03 0 19 21,685 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
30 ΛΙΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕ34 1 315 4,777 Β-Α΄ Δωδεκανήσου
1 ΛΑΖΑΡΟΥ ΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ01 1 88 23,706 Β-Β΄ Δωδεκανήσου
2 ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ02 0 898 23,854 Β-Β΄ Δωδεκανήσου
3 ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ02 0 905 23,803 Β-Β΄ Δωδεκανήσου
4 ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ02 1 2552 12,363 Β-Β΄ Δωδεκανήσου
5 ΚΑΛΕΑ ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ02 1 2977 10,575 Β-Β΄ Δωδεκανήσου
6 ΒΑΔΙΑΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΠΕ02 1 4271 6,149 Β-Β΄ Δωδεκανήσου
1 ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ01 0 85 24,28 Β-Γ΄ Δωδεκανήσου
2 ΜΠΙΛΛΗΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΔΗΜΗΤ ΠΕ02 1 262 40,089 Β-Γ΄ Δωδεκανήσου
3 ΜΠΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝ ΠΕ02 0 353 36,798 Β-Γ΄ Δωδεκανήσου
4 ΣΑΒΒΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓ ΠΕ02 0 813 24,705 Β-Γ΄ Δωδεκανήσου
5 ΚΟΛΟΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ04.01 0 150 35,598 Β-Γ΄ Δωδεκανήσου
1 ΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΕ01 1 101 22,428 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου
2 ΓΙΑΚΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ01 1 118 20,267 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου
3 ΡΟΖΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΕ02 0 672 29,226 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου
4 ΜΟΥΣΤΡΟΥΦΑ ΑΘΗΝΑ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΕ02 0 764 25,469 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου
5 ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕ02 0 854 24,353 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου
6 ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΦΩΤΙΟ ΠΕ02 1 2857 11,074 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου
7 ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕ03 0 180 24,372 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου
8 ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ03 0 217 21,6 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου
9 ΜΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ03 0 233 21,227 Β-Δ΄ Δωδεκανήσου

 

ΜΟΥΣΙΚΟ (όλοι τοποθετούνται στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου)
ΑΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΣΕΙΡΑ ΠΙΝΑΚΑ ΜΟΡΙΑ ΠΙΝΑΚΑ
1 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕ16.00 Βιολί 0 36 3,079
2 ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ16.01 Θεωρητικά Βυζαντινής Μουσικής 0 6 19,467
3 ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ16.02 Κανονάκι 0 5 9,767
4 ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ16.01 Κιθάρα κλασική 0 1 29,956
5 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΕ16.00 Κρουστά Ευρωπαϊκά (Κλασικά - Σύγχρονα) 0 15 26,879
6 ΤΟΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ16.02 Μπουζούκι (Τρίχορδο) 0 16 0
7 ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΕ16.01 Πιάνο 0 33 0
8 ΝΑΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΕ16.00 Φλάουτο 0 15 33,631

Οι νέοι υπεύθυνοι εργαστηρίων 2010-2011

Το ΠΥΣΔΕ ορίζει τους κάτωθι εκπαιδευτικούς υπευθύνους εργαστηρίων στα αντίστοιχα σχολεία ως καταγράφονται ακολούθως για το σχολικό έτος 2010-2011:

Επώνυμο Όνομα Ειδικ.

Ορισμός

Σχολείο

Αδαμαντόπουλος Γεώργιος, ΠΕ18.31

Εργαστήριο Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

ΕΠΑΛ Καλύμνου

Αλεξανδρινού Άννα, ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο ΛΤ Γενναδίου

Αμοργίνος Ιωάννης,ΠΕ19.

ΣΕΠΕΗΥ

2 ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Αντωνόπουλος Παναγιώτης ΠΕ17.03

Εργαστήριο Ηλεκτρολογίας

ΕΠΑΛ Λέρου

Αρβανίτη Βιβή ΠΕ 19   

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο ΛΤ Καστελορίζου

ΑΣΚΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ 20

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Παραδεισίου

Αφεντούλη Ειρήνη ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΕΛ Ιαλυσού

Βασιλείου Ιωάννης ΠΕ 19

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνασίου Λ.Τ Χάλκης

Βάσσης Γεώργιος ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Κεφάλου

Γαβριηλίδης Αθανάσιος ΠΕ 04

ΣΕΦΕ

2 ΓΕΛ Ρόδου

Γαιδαρτζης Ιωάννης ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

Γαλατάς Βασίλειος ΠΕ 19

ΣΕΠΕΗΥ

2 ΓΕΛ Ρόδου

Γιαννης Κουπάδης ΠΕ)4

ΣΕΦΕ

1 ΓΕΛ Ρόδου

Γιαννικουρής Μιχαήλ ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

1 ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Γκεβεζές Θεόδωρος ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

2 ΓΕΛ Kv

Γκίκας Εμμανουήλ, ΠΕ04

ΣΕΦΕ

ΓΕΛ Πάτμου

Γραμματικός Γεώργιος ΠΕ04

ΣΕΦΕ

2 ΓΕΛ Ρόδου

Γυφτοκώστας Κωνσταντίνος ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο ΛΤ Αστυπάλαιας

Γωγούλης Ηλίας  ΠΕ 04.01

ΣΕΦΕ

ΓΕΛ Αρχαγγέλου

Δεληγιάννης Χρήστος ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

Δελλής Πέτρος ΠΕ04

ΦΥΣΙΚΗΣ

ΓΕΛ ΑΠΕΡΙΟΥ

Διακίδη Κώστα Αικατερίνη ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Αφάντου

Δικησσίδη Μοσχούλα ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Εκπαιδευτήρια Ρόδου- ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

ΖΑΓΓΑΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

3 ΓΕΛ Ρόδου

Ζυγούρης ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Έμπωνας

Θεοχάρη Ζωή        ΠΕ20         

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Αντιμάχειας

Ιατρού Θεμιστοκλής ΠΕ04

ΣΕΦΕ

2 ΓΕΛ Kv

Ιντζόγλου Θεόφιλος, ΠΕ19/20

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο ΛΤ Τήλου

Ιωαννίδης Αλέξανδρος ΠΕ17.08

Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

Καπνουλάς Κων/νος ΠΕ04

ΣΕΦΕ

3 Γυμνάσιο Ρόδου

Καραγιάννη Μαρούλα ΠΕ04

ΣΕΦΕ

γυμνάσιο Σύμης

Καρδακάρη Σπυρίδωνα ΠΕ17.02

υπεύθυνο εργαστηρίου Μηχανολογικών κατασκευών

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

Κασμερίδου Ευθυμία, ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

2 Γυμνάσιο Κω

Κατσάπη Ευαγγελία ΠΕ 04.01

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Λειψών

Κλημαντή Τσαμπίκα ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ

Κοκκάρη  Σταματία  ΠΕ 20

ΣΕΠΕΗΥ

ΕΠΑΛ Παραδεισίου

Κοκκίνου Αστραδενή ΠΕ19

Τομέας Πληροφορικής

1 ΣΕΚ Ρόδου

Κοντοζαμάνης Παναγιώτης ΠΕ19/20

ΣΕΠΕΗΥ

Εσπ Γυμνάσιο Ρόδου

Κουζούκας Γεώργιος ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

1 Γυμνάσιο Κω

Κουζούκας Γεώργιος, ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

1 Γυμνάσιο Κω

Κούκας Γεώργιος, ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

ΕΠΑΛ Καλύμνου

Κούτρης Θεόδωρος ΠΕ 19

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Ιαλυσού

Κουφού Αντώνης ΠΕ04

ΣΕΦΕ

ΓΕΛ Ιαλυσού

ΚΡΙΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕ04

ΣΕΦΕ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΜΟΥ

Κυνηγοπούλου Γεώργιος, ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

ΕΠΑΛ Λέρου

Κυπριωτάκης Μανώλης ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Αγαθόνησιου

Κυρανούδη Παναγιώτη ΠΕ17.04

υπεύθυνο εργαστηρίου Οπτικοακουστικών μέσων

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

Κωνσταντάκη Γιασεμούλα ΠΕ19/20

ΣΕΠΕΗΥ

2ο Γυμνάσιο Λέρου

Κωστίκος Δημήτριος ΠΕ19.

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Λέρου

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ04.02

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο ΛΤ Νισύρου

Λάιος Ευθύμιος ΠΕ04.01

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο ΛΤ Ολύμπου

Λεπίτκας Δημοσθένης ΠΕ 17.07

Τομεα Ηλεκτρολογίας

ΕΠΑΛ Σύμης

Λιβιτσάνου Αικατερίνη ΠΕ18.33

Εργαστήριο Βρεφονηπικομίας

ΕΠΑΛ Λέρου

Λουλουδής Εμμανουήλ ΠΕ19/20

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ

Λούπης Ιωάννης ΠΕ19/20

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΕΛ ΑΠΕΡΙΟΥ

Μαναἱδη Αθηνά, ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

1 ΓΕΛ Κω

Μανέττας Βασίλειος ΠΕ04

ΣΕΦΕ

ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ

Μανώλης Μιχαήλ, ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

ΕΠΑΛ Καλύμνου

Μαριεττάκης  Δημήτρης ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

7ο Γυμνασίο Ρόδου

Μαρκούζης Δημήτριος ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Αφάντου

Μαστή Βαρβάρα ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΕΛ ΑΠΕΡΙΟΥ

Μαστή Χριστίνα ΠΕ04.01

ΣΕΦΕ

ΓΕΛ Σορωνής

Μαυρουδή Ελισάβετ ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

3 Γυμνάσιο Ρόδου

Μητρόπουλος Νικόλαος, ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

ΕΠΑΛ Καλύμνου

Μητσάκη Παρασκευή, ΠΕ04.01

ΣΕΦΕ

4 Γυμνάσιο Ρόδου

Μιχαλάκη  Δέσποινα, ΠΕ20,

ΣΕΠΕΗΥ

7ο Γυμνασίο Ρόδου

Μουζακίτου Ευφροσύνη ΠΕ18.33

υπεύθυνη εργαστηρίου Βρεφονηπιοκόμων

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

Μπαλασά Ελένη ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Κεφάλου

Μπαντή Ευαγγελία ΠΕ 20

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Λειψών

Μπονιάτη Αντωνία ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

Εκπαιδευτήρια Ρόδου-ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Μπότση Σοφία καθηγήτρια ΠΕ04.02

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Έμπωνας

Μυλωνόπουλος Δημήτριος ΠΕ 04.02

ΣΕΦΕ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

Νάτσικα  Χριστίνα Π.Ε  20

ΣΕΠΕΗΥ

ΕΠΑΛ Παραδεισίου

Ξάφης Θεόδωρος, ΠΕ04.05

ΣΕΦΕ

5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Οικονόμου Αθηνά ΠΕ 04.02

ΣΕΦΕ

ΕΠΑΛ Σύμης

Παντελής Ιωάννης, ΠΕ04.04

ΣΕΦΕ

2 ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Παξινού Θεοδώρα, ΠΕ18.23

Εργαστήριο Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

ΕΠΑΛ Καλύμνου

Πάου Μιχαήλ, ΠΕ17

Εργαστήριο Ηλεκτρολόγων

ΕΠΑΛ Καλύμνου

Παπαγεωργίου Ορέστης ΠΕ 19

ΣΕΠΕΗΥ

ΕΠΑΛ Σύμης

Παπαγεωργίου Στέλιος ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Γυμνασίου Λ.Τ Χάλκης

Παπαδά Φωτεινή ΠΕ04.01

ΣΕΦΕ

ΕΠΑ.Λ. Πάτμου

Παπαδάκης Ιωάννης, ΠΕ04.01

ΣΕΦΕ

1 ΓΕΛ Κω

Παπανικολάου Γόνατος ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

6ο Γυμνάσιο Ρόδου

Παπανικολάου Δονάτος, ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

6ο Γυμνάσιο Ρόδου

Παπανικολάου Ιωάννης ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο ΛΤ Ολύμπου

Παπαοικονόμου Γεώργιος, ΤΕ01.07

Τομέας Ηλεκτρονικών

1 ΣΕΚ Ρόδου

Παπασιδέρης Σπυρίδων, ΠΕ04.02

ΣΕΦΕ

7ο Γυμνασίο Ρόδου

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕ04.01

ΣΕΦΕ

3 ΓΕΛ Ρόδου

Παπαφώτη Μαρία ΠΕ18.11

Εργαστήριο Νοσηλευτικής

ΕΠΑΛ Λέρου

Παππάς Παναγιώτης ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Εκπαιδευτήρια Ρόδου - ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Παραής Φανούριος ΠΕ 17.06

Τομέα Οχημάτων

ΕΠΑΛ Σύμης

Παρδαλός Στέργος ΠΕ 04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Αρχαγγέλου

Πατέλης Δημήτριος ΠΕ 19

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ    ΠΕ04.02

ΣΕΦΕ

3 ΓΕΛ Ρόδου

Παύλος Κεφαλάκης PE19

ΣΕΠΕΗΥ

1 ΓΕΛ Ρόδου

Πετράκης Νικόλαος, ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Ζιπαρίου

Πηλίνη Έλενα ΠΕ04.02

ΣΕΦΕ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ

Πίδουλα Αγγελική  ΠΕ 04.01  

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Αντιμάχειας

ΠΙΛΤΣΟΥΛΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο ΛΤ Νισύρου

Πομπός Σάββας ΠΕ 20

ΣΕΠΕΗΥ

Γυμνάσιο Αρχαγγέλου

Ράμος Βασίλειος, ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο ΛΤ Γενναδίου

Ρογδάκης Γεώργιος

ΣΕΦΕ

2ο Γυμνάσιο Λέρου

Σαρικάς Μιχάλης ΠΕ 20

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΕΛ Αρχαγγέλου

Σαρικάς Σάββας, ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΕΛ Αρχαγγέλου

Σηφακάκης Παύλος ΠΕ17

Εργαστήριο Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού

ΕΠΑΛ Καλύμνου

Σκιαθίτης Ιωάννης, ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Σπανός Ιωάννης, ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο ΛΤ Τήλου

Σπύρου Λάμπρος, ΠΕ04.02

ΣΕΦΕ

6ο Γυμνάσιο Ρόδου

Στάθης Στέργου

ΣΕΠΕΗΥ

1 ΓΕΛ Ρόδου

ΣΤΑΜΑΤΟΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

3ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ

Σταυριανού Ελένη ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΕ 04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Καλυθιών

Σταυροπούλου Στέλλα

Υπεύθυνος εργαστηρίου Καλλιτεχνικών

Γυμνάσιο ΛΤ Αστυπάλαιας

Στέλλα Κουπάδη

ΣΕΦΕ

1 ΓΕΛ Ρόδου

Στελλάς Εμμανουήλ, ΠΕ17.06

Τομέας Μηχανολόγων

1 ΣΕΚ Ρόδου

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΥΦΗΜΙΑ         ΠΕ-04

ΣΕΦΕ

Εσπ ΓΕΛ ΚΩ

ΤΟΣΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

Εσπ ΓΕΛ ΚΩ

Τσαβαρή Μαρία

ΣΕΠΕΗΥ

γυμνάσιο Σύμης

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΜΟΥ

Τσαμπή Τριανταφυλλιά ΠΕ04

ΣΕΦΕ

1 Γυμνάσιο Κω

Τσικνής Παναγιώτης, ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

4 Γυμνάσιο Ρόδου

Τσοπόκης Ιωάννης ΠΕ 19

ΣΕΠΕΗΥ

ΕΠΑ.Λ. Πάτμου

Φανουρίου Ξενοφών, ΠΕ04.05

ΣΕΦΕ

2ο Γυμνάσιο Κω

Φιορεβάντης Κωσταντίνος

ΣΕΠΕΥ

2 Γυμνάσιο Κω

Φραγκάκης Νικόλαος, ΠΕ20

ΣΕΠΕΗΥ

ΓΕΛ Πάτμου

Φραγκόπουλος Κλεόβουλο ΠΕ04

ΣΕΦΕ

1 ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Χατζηνικόλας Μιχαήλ ΠΕ04

ΣΕΦΕ

Γυμνάσιο Ιαλυσού

Χατζηστέργου Αικατερίνη, ΠΕ04.02

ΣΕΦΕ

1 ΓΕΛ Κω

Χατζηχριστοδούλου Δεσποινα, ΠΕ19/20

ΣΕΠΕΗΥ

2 Γυμνάσιο Ρόδου

Χούλης Νικόλαος, ΠΕ17

Εργαστήριο Συστημάτων Αυτοκινήτου

ΕΠΑΛ Καλύμνου

Χριστοδούλου Νικόλαο ΠΕ17.07

Ηλεκτρολογικού τομέα

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

Ψαρα -Χατζηγεωργίου Αναστασία ΠΕ04

ΣΕΦΕ

2 Γυμνάσιο Ρόδου

Ψαράς-Χατζηγεωργίου Αθανάσιος ΠΕ19

ΣΕΠΕΗΥ

Εκπαιδευτήρια Ρόδου-ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕΦΕ = Σχολικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ= Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

ΕΠΕΙΓΟΝ:Νέα εγκύκλιος για το τι πρέπει να κάνουν οι Διευθυντές των σχολείων και οι γονείς όταν οι μαθητές χρειάζονται ιατρική βοήθεια την ώρα του μαθήματος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι Διευθυντές των σχολείων και οι γονείς όταν οι μαθητές χρειάζονται ιατρική βοήθεια την ώρα του μαθήματος , δίνει το υπ. Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα προς όλες τις σχολικές μονάδες.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ


samaras_dhlwseis_3 Φίλες και φίλοι,
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Επί ένα χρόνο κυβερνά τη χώρα ένα κόμμα που είπε ψέματα για να βγει, διέπραξε απίστευτα σφάλματα αφότου ανέλαβε κι ύστερα διέπραξε και τα αντίθετα απ’ όσα έλεγε πριν! Κι ύστερα άρχισε να στήνει Εξεταστικές Επιτροπές, για να μπορέσει να σταθεί, όχι κυβερνώντας, αλλά διχάζοντας, όχι αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, αλλά συκοφαντώντας τους αντιπάλους του.
Κι ύστερα προκάλεσε μια πρωτοφανή κρίση δανεισμού της χώρας.
Και υπέγραψε ένα Μνημόνιο με το οποίο «έδεσε» την Ελλάδα χειροπόδαρα και παρέδωσε τα «κλειδιά» της διακυβέρνησής της.
Και τώρα προκαλεί φόβο στους πολίτες, τρομοκρατεί το λαό, αναγκάζεται να κάνει αυτά που το ίδιο κατήγγελλε ως αντιπολίτευση, αλλά και να καταγγείλει αυτά στα οποία το ίδιο πρωτοστατούσε ένα χρόνο πριν. Μια κυβέρνηση αληθινά επικίνδυνη! Που εξελίσσεται στη χειρότερη που υπήρξε στην Ελλάδα, την τελευταία 35ετία!
Ας δούμε λοιπόν, τα «πεπραγμένα» του χρόνου που πέρασε ένα-ένα:
* Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ βγήκε εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό.
Διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν». Είπε ψέματα! Κι ύστερα είπε ότι δεν γνώριζε την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Και είπε πάλι ψέματα… Γνώριζε πλήρως, τα πάντα! Γιατί είχε ενημερωθεί από Έλληνες και Ευρωπαίους αρμοδίους.
Αλλά, ακόμα κι αν δεν γνώριζε τι συνέβαινε μέσα στην Ελλάδα, σίγουρα γνώριζε τι συνέβαινε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όπου όλες οι χώρες είχαν βαρέσει «συναγερμό», διότι ξέφευγε κι εκεί ο έλεγχος των ελλειμμάτων.
Και σε τέτοια διεθνή συγκυρία βγήκε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά και έταξε στους πάντες «λαγούς με πετραχήλια».
Ήταν αυτό υψίστη ανευθυνότητα;
Ήταν μήπως συνειδητή εξαπάτηση του εκλογικού Σώματος;
Μη κουράζεστε: Ήταν και τα δύο!
· Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ διέπραξε απίστευτα σφάλματα όταν εξελέγη.
-- Ακύρωσε μέτρα που είχε ήδη πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση για τη συγκράτηση του ελλείμματος,
-- Παρέλυσε τον κρατικό μηχανισμό και κατέρρευσαν τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου. Επί πολλούς μήνες δεν υπήρχαν ούτε Γενικοί Γραμματείς στα υπουργεία ούτε Πρόεδροι στους Δημόσιους Οργανισμούς.
Κι όλη αυτή η ασυγχώρητη καθυστέρηση έγινε για να διορίσουν, τελικά, τους δικούς τους!
-- Έκαναν και λογιστικές αλχημείες, μεταθέτοντας δαπάνες του επόμενου χρόνου στο 2009. Και έσοδα του 2009 στον επόμενο χρόνο.
Κι έτσι, με όλα αυτά, «φούσκωσαν» το έλλειμμα του 2009 από το 9,9% στο 13,6%.
-- Κι ύστερα, το πιο σημαντικό: Δεν πήραν έγκαιρα μέτρα!
Επί μήνες, μάλιστα, μας έλεγαν ότι «δεν χρειάζονται νέα μέτρα».
Αναγκάστηκα να τους φωνάξω: «ξεκολλήστε επί τέλους»!
Κι ύστερα πήραν μέτρα τελείως ανεπαρκή!
Και μετά η Κυβέρνηση άρχισε να διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό.
Και τότε εκτοξεύθηκαν τα spreads . Από 130 μονάδες που τα παραδώσαμε, στις 800 μονάδες σήμερα, παρά το Μνημόνιο! Δεν ανέβηκαν τα spreads όταν ανακοινώθηκε διψήφιο έλλειμμα στα μέσα Νοεμβρίου...
Εκτοξεύθηκαν από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν η κυβέρνηση καθυστερούσε τη λήψη μέτρων κι αυτά που έπαιρνε ήταν ανεπαρκή...
Και κυρίως, εκτοξεύθηκαν τα spreads όταν η ίδια η κυβέρνηση διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό, μιλώντας για «επικείμενη χρεοκοπία», για «επικείμενο ναυάγιο», διακηρύσσοντας κάθε τόσο ότι «δεν υπάρχει σάλιο» κι ότι η Ελληνική Οικονομία μοιάζει με… «Τιτανικό»!
Βρέστε μου έστω και μια χώρα που βγαίνει διεθνώς, «πυροβολεί τα πόδια της» κι ύστερα πηγαίνει να δανειστεί.

Νέοι προσωρινοί υποδιευθυντές σε σχολεία της Δωδεκανήσου

1 ΓΕΛ Κω

Μουστάκης Αθανάσιος, ΠΕ01

Καραγιάννη Σοφία, ΠΕ06

1 ΓΕΛ Ρόδου

Καράκιζα Χρυσάνθη, ΠΕ06

Σφακιανάκη Αικατερίνη, ΠΕ01

1 ΕΠΑΛ Καλύμνου

Σδρέγας Ζαχαρίας, ΠΕ20

Μπαϊράμης Νικόλαος, ΠΕ17

1 ΕΠΑΛ Καρπάθου

Αναστοπούλου Μαρία, ΠΕ20

1 ΕΠΑΛ ΚΩ

Μπαλαλής Σπυρίδων, ΠΕ09

1 ΕΠΑΛ Λέρου

Βροχίδης Θεόπεμπτος, ΠΕ20

1 Γυμνάσιο Κω

Αντωνοπούλου Σοφία, ΠΕ05

2 Γυμνάσιο Καλύμνου

Ζαχαροπούλου Λύμναινα, ΠΕ02

2 Γυμνάσιο Κω

Πηλιγκός Παναγιώτης, ΠΕ11

2 Γυμνάσιο Ρόδου

Στατίου Γεώργιος, ΠΕ03

2 ΕΠΑΛ Ρόδου

Τσαπατζής Κομνηνός, ΠΕ04

2 ΓΕΛ Ρόδου

Βογιατζή – Μπογιατζή Μαριέττα, ΠΕ09

Περβολαράκη Αθανασία, ΠΕ02

3 ΓΕΛ Ρόδου

Ξυπολιτάς Θεόφιλος, ΠΕ11

Ευθυμίου Βασίλειος, ΠΕ03

3 Γυμνάσιο Καλύμνου

Τσακριός Σκεύος, ΠΕ04.05

4 ΓΕΛ Ρόδου

Ντανάς Αλέξανδρος, ΠΕ09

6 Γυμνάσιο Ρόδου

Ξανθός Παύλος, ΠΕ20

ΓΕΛ Αρχαγγέλου

Λαμπριανού Στεργούλα, ΠΕ 06

ΓΕΛ Ιαλυσού

Σουρλής Ιωάννης, ΠΕ06

ΓΕΛ Αντιμάχειας

Σδρέγας Νομικός, ΠΕ11

Γυμνάσιο Αφάντου

Βολονάκης Παντελής, ΠΕ20

Γυμνάσιο Γενναδίου

Γιαννεσκής Μιχαήλ, ΠΕ02

Γυμνάσιο Σορωνής

Κωνσταντίου Κωνσταντία, ΠΕ04

Γυμνάσιο Κρεμαστής

Σεμερτζάκη Μαριλένα, ΠΕ05

ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου

Καλαμπίχης Εμμανουήλ, ΠΕ20

1 ΕΠΑΣ Ρόδου

Σαπουντζάκης Γεώργιος, ΠΕ14.04

Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Μιχαηλίδου Ευθυμία Ηλέκτρα, ΠΕ11

ΓΕΛ Αρχαγγέλου

Λαμπριανού Στεργούλα, ΠΕ06

Οι νέοι προϊστάμενοι γραφείων που επέλεξε το ΑΠΥΣΔΕ Ν.Αιγαίου

 

1.Χατζηδιάκου Δέσποινα, εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ11 του Γυμνασίου Καλυθιών Ρόδου στη θέση της Προϊσταμένου του 3ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο.

2.Νταβέλλης Αφεντούλης, εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ17.06 του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου στη θέση του Προϊσταμένου του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο.

3.Καλυβάς Φώτιος, εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ17.02 του ΕΠΑ.Λ. Νάξου στη θέση του Προϊσταμένου του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο.

Καταγγελία εκπαιδευτικού στη Ροδιακή για τη διαδικασία επιλογής του νέου προϊσταμένου της τεχνικής εκπαίδευσης από το ΑΠΥΣΔΕ Ν.Αιγαίου

 

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=61409&catid=1&subcatid=5

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

04-10-10 Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δελτίο Τύπου

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη 57 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  (ΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης & 10 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γνώση της γραφής Braille για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2010-2011.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010.
Για τον πίνακα των αναπληρωτών πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

04-10-10 Aνακλήσεις, τροποποιήσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι ανακλήσεις, τροποποιήσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (φάση Γβ’) για το διδακτικό έτος 2010-11.

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους.

Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων να αποδεσμεύσουν τους αποσπώμενους εκπαιδευτικούς, εφόσον αντικατασταθούν.
Για την Υπουργική Απόφαση και τους πίνακες των αποσπάσεων πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

04-10-10 Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011

Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2010-11 προσλαμβάνονται 1.072 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01.00, ΠΕ02.00, ΠΕ03.00, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.06, ΠΕ17.07 και Π34 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.14 και ΤΕ16 με μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά σχολεία.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 5 μέχρι 7 Οκτωβρίου 2010.

Για τον πίνακα των αναπληρωτών πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, και Εσπερινών -Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Το esos.gr δημοσιεύει την εγκύκλιο για το όριο των απουσιών των μαθητών που έστειλε σήμερα το υπ. Παιδείας στα σχολεία , καθώς και ένα πίνακα με τις δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, και Εσπερινών ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πίνακας Απουσιών     Δικαιολογημένες     Αδικαιολόγητες

Γυμνάσια                                      50                                64

Εσπερινά Γυμνάσια                  50                               80

ΓΕ.Λ.                                              64                                50

Εσπερινά ΓΕ.Λ.                         80                                50

ΕΠΑ.Λ.                                          64                                50

Εσπερινά ΕΠΑ.Λ.                     80                                50

ΕΠΑ.Σ.                                          40                                40

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ Δ.Ε.

Afisa2010

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

ΠΕΚΑΠ: Για τα σχέδια του υπουργείου να αφήσει την πληροφορική έξω από το Λύκειο

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο σχέδιο σχετικά με τη δομή του Νέου Λυκείου το οποίο διέρρευσε στις 2/10/2010 στον τύπο, διαφαίνεται ότι η Πληροφορική δεν έχει θέση σε αυτό, αντίθετα με άλλα θεωρητικά μαθήματα για τα οποία φαίνεται να υπάρχει θεαματική αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) θεωρεί ότι το σχέδιο αυτό βρίσκεται έξω και πέρα από κάθε λογική και εξαγγελία και σε πλήρη δυσαρμονία με τη φιλοσοφία που επαγγέλλονται κινήσεις όπως η “ανοιχτή” ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ή οι δημόσιες διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο (opengov).

Στην εποχή που όλοι ευαγγελίζονται τη μετάβαση από την κοινωνία της Πληροφορίας στην κοινωνία της Γνώσης και ενώ επί μία δεκαετία και πλέον διδάσκεται η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο, το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει το δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης της διδασκαλίας της, αγνοώντας ακόμη και το ότι για την εισαγωγή των μαθητών σε μία από τις 36 σχολές Πληροφορικής των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ απαιτούνται γνώσεις που πρέπει να αποκτηθούν από τους μαθητές στο Λύκειο.

Εκτιμάμε ότι σήμερα ο πληροφορικός αλφαβητισμός αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση όλων των επιστημών, θετικών, τεχνολογικών και θεωρητικών, και είναι απαραίτητος για τη διαμόρφωση συνειδητών πολιτών ικανών να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την κοινωνική εξέλιξη και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. όπως είναι γνωστό έχει συμβάλλει με προτάσεις στο σχεδιασμό της δομής του Νέου Λυκείου, με στόχο ένα πραγματικά σύγχρονο και αποτελεσματικό Λύκειο, το οποίο να εκπαιδεύει με επάρκεια τον πολίτη του 21ου αιώνα, αλλά και να προετοιμάζει τον αυριανό επιστήμονα.

Γι αυτό, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ.Π.Δ.Μ.Θ. να δεχτεί το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. σε απευθείας συζήτηση για όλα τα παραπάνω, όπως επανειλημμένα έχουμε αιτηθεί (διαδοχικά σε Υπουργό, Υφυπουργούς, Γενικό Γραμματέα και Ειδικό Γραμματέα) από τις 17/11/2009, όταν και καταθέσαμε τις σχετικές μας προτάσεις.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.