Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΕΦΤΑ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr
ΘΕΜΑ: Πληρωμή συναδέλφων που μετέχουν σε Επιτροπές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, Επιτηρητών και Βαθμολογητών

Κυρία Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν ξεκινήσει από τις αρχέςΜαϊου και διεξάγονται χωρίς κανένα πρόβλημα λόγω της υπευθυνότητας και τουεπαγγελματισμού των συναδέλφων μας.
Ατυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, που θα καθορίζει τις αμοιβές των συναδέλφων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συνακόλουθα δεν έχει εκδοθεί κανένα ΧΕΠ και η πληρωμή των συναδέλφων καθίσταται προβληματική.
Η συγκεκριμένη ολιγωρία τροφοδοτεί σχετική φημολογία και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους συναδέλφους μας που επιθυμούν να πληροφορηθούν αν το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να τους πληρώσει ή όχι.
Σας επισημαίνουμε, επίσης, ότι συνάδελφοί μας έχουν μετακινηθεί από νησί σε νησί ή μετακινούνται καθημερινά με το αυτοκίνητό τους σε απομακρυσμένα από τον τόπο διαμονής τους σχολεία προκειμένου να υπάρξει φερεγγυότητα στην όλη διαδικασία και επιβάλλεται να αποζημιωθούν για τα έξοδα διανυκτέρευσης και τα οδοιπορικά τους.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα της αποζημίωσης των συναδέλφων μας και να πληρωθούν με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Μαθητές στο νησί μας προσπάθησαν να αντιγράψουν στις πανελλαδικές - Τρία κρούσματα σε Ιαλυσό και Καζούλειο Λύκειο




21/05/2010

Ενημέρωση για περιστατικά προσπάθειας δολίευσης των Εξετάσεων στη Ρόδο

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που εστάλη στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, σημειώθηκαν σήμερα στην Ρόδο περιστατικά προσπάθειας δολίευσης των εξετάσεων.
Συγκεκριμένα:

1. Στο ΓΕΛ Ιαλυσού μαθητής συνελήφθη με ενεργοποιημένο το κινητό του, να επιχειρεί την ανάγνωση και αξιοποίηση μηνύματος που έλαβε με τις σωστές απαντήσεις (κλειστού τύπου) στο μάθημα "Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων". Η Πρόεδρος της Λυκειακής Επιτροπής προέβη στην κλήση του αριθμού από τον οποίο απεστάλη το μήνυμα και διαπίστωσε την ταυτότητα του αποστολέα.
Η Πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής προέβησαν στις προβλεπόμενες διαδικασίες και τον μηδενισμό του γραπτού, ενώ ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων Δωδεκανήσου ενημέρωσε την Εισαγγελία Ρόδου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιαλυσού, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για διερεύνηση του περιστατικού.
Στο ίδιο ΓΕΛ συνελήφθη και δεύτερος μαθητής που είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια εξέτασης μαθήματος. Η Λυκειακή Επιτροπή προέβη στον μηδενισμό του γραπτού.

2. Στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου, μαθήτρια συνελήφθη από τον επιτηρητή να επιχειρεί την αντιγραφή από σκονάκι. Η Λυκειακή Επιτροπή προέβη και σε αυτή την περίπτωση στον μηδενισμό του γραπτού.

Ενημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Εσπερινών ΓΕΛ - Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας


Διεξήχθησαν σήμερα (χθες δηλαδή, 20/05/2010) κανονικά οι εξετάσεις της Δ' τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της χώρας, με εξαίρεση το εσπερινό λύκειο Χίου. Εκεί, ομάδα εκπαιδευτικών εμπόδισε τους τρεις υποψηφίους, τη Λυκειακή επιτροπή και τους επιτηρητές των εξετάσεων να εισέλθουν στο εξεταστικό κέντρο.
Η εξέταση για τους τρεις αυτούς μαθητές θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου!!!

Τότε ο Γιωργάκης μας διαδήλωσε μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στο σημερινό. Για να μην ξεχνάμε λοιπόν πόσο αδιανόητα και προκλητικά απατεώνες είναι,απολαύστε 2 φωτογραφίες από τις.. 38 που έχει στο site του Παπανδρέου από αυτή την πορεία.
Και επειδή θα πληρώνουμε πια και τον αέρα ο Γιωργάκης μας παρέχει τις φωτογραφίες όπως γράφει στο site του ΔΩΡΕΑΝ! Για να περνάμε προφανώς την ώρα μας ως άνεργοι χαζεύοντας.
http://trelokouneli.blogspot.com

"Πρώτα ο μαθητής κ.Διαμαντοπούλου..."

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

"Κι εγώ μαθητής είμαι αλλά έχω την ατυχία να μην έχω μάνα υπουργό. Η δική μου μητέρα είναι μια απ' αυτούς που λες πως δε σε νοιάζουν γιατί εσύ νοιάζεσαι μόνο για μας τους μαθητές. Είμαι γιος αναπληρώτριας κι επειδή μάλλον τα έχεις μπλεγμένα λίγο ...
και δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό θα σου πω εγώ που το ξέρω από πρώτο χέρι. Να σου πω πρώτα για τη λέξη ασέπ... Λοιπόν για μένα η λέξη αυτή σημαίνει να μαγειρεύω μόνος , να τρώω μόνος, να πλένω τα ρούχα μου και της μαμάς μου,να μετακομίζω στο σπίτι της γιαγιάς σε έκτακτες ανάγκες.. Έγινε αυτό κάμποσες φορές. Έπειτα άρχισαν τα ταξίδια.. .Δε θα σου πω τι σημαίνει σ' άλλο σχολείο να κάνω αγιασμό κι από άλλο να παίρνω απολυτήριο της τάξης, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην αρχή επαναστατούσα, μετά συμβιβάστηκα, τώρα καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω και τη λέξη "οικονομία" που κάνει μόνη της η μάνα μου για να μη μου στερήσει εμένα τίποτα. Αλλά εγώ κάνω τη δική μου οικονομία και δεν της λέω πως τα τζιν μου κόντιναν και τα παπούτσια μου θέλουν τσαγκάρη.
Τα καλοκαίρια δε μ' αρέσουν. Η μάνα μου ιδρώνει και ξεϊδρώνει μπροστά στον υπολογιστή να κατεβάζει πίνακες και να μετράει ποσοστά. Αλλά φέτος το μεγάλο πανηγύρι άρχισε από πιο νωρίς. Η μάνα μου φέτος μου υποσχόταν πως πολλά θ' αλλάξουν γιατί διορίζεται επιτέλους. Αλλά το τροπάρι άρχισε ν' αλλάζει από νωρίς. 13 Απρίλη ημέρα Τρίτη ήταν το αποκορύφωμα. Δεν την ξεχνώ αυτή τη μέρα. Από τότε έγινα εγώ ο μεγάλος κι αυτή η μικρή. Πολλές φορές έχω ζηλέψει τα παιδιά που την είχαν δασκάλα, πάντα της το φυλούσα που έβαζε τη δουλειά πάνω από μένα. Αλλά τώρα πια μόνον την πονάω και φοβάμαι και για τους δυό μας. Οι συμμαθητές μου περιμένουν το καλοκαίρι πως και πως. Εγώ τρέμω πως θα 'ναι το χειρότερο απ' όλα. Δε με νοιάζει που δε θα πάω διακοπές, έχω συνηθίσει. Δε με νοιάζει για πράγματα, ρούχα κι ανέσεις που δεν έχω. Το φόβο στο βλέμμα της δεν αντέχω άλλο. Εσείς βάζετε πρώτα εμένα από τη μαμά μου, έτσι λέτε στην τηλεόραση. Η μάνα μου γιατί λέει πως μας αφανίζετε και τους δυο?
Αυτά...
Σας καλημερίζω"
 

Ένας μαθητής α' λυκείου.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_9489.html

η γαλάζια μας γενιά στα πανεπιστήμια - ΔΑΠ ΝΔΦΚ - θριαμβευτές των φοιτητικών εκλογών


Θρίαμβος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις σχολές της Ρόδου

Μεσογειακών Σπουδών - Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2010


Πόλη Ρόδος
Ίδρυμα Πανεπιστήμιο Αιγαίου | Ρόδος
Σχολή Μεσογειακών Σπουδών
  2010 2009
Ψήφισαν 371 334
Έγκυρα 359 325
Λευκά 3 3
 
 
  2010 2009 Διαφορά
Παράταξη
Ψήφοι (%)
Ψήφοι (%)
Ψήφοι (%)
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
163 45.4%
147 45.23%
16 0.17%
ΠΑΣΠ
121 33.7%
102 31.38%
19 2.32%
ΕΑΑΚ
42 11.7%
44 13.54%
-2 -1.84%
ΠΚΣ
30 8.36%
29 8.92%
1 -0.57%
ΑΓ.ΚΙΝ.
0 0%
0 0%
0 0%
ΑΡ.ΕΝ.
0 0%
0 0%
0 0%
ΦΟΣ
0 0%
0 0%
0 0%
ΔΙΑΦ.
0 0%
0 0%
0 0%

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη και φέτος στα ΑΕΙ



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Αποτελέσματα σε 115 από 202 συλλόγους
  2010
115 σύλλογοι
2009
202 σύλλογοι
Ψήφισαν 35854 97206
Έγκυρα 34488 93783
Λευκά 597 1222
 
 
  2010 2009
Παράταξη
Ψήφοι (%)
Ψήφοι (%)
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
13583 39.38%
36707 39.14%
ΠΑΣΠ
9853 28.57%
26401 28.15%
ΕΑΑΚ
3071 8.9%
7794 8.31%
ΠΚΣ
4384 12.71%
13552 14.45%
ΑΓ.ΚΙΝ.
89 0.26%
387 0.41%
ΑΡ.ΕΝ.
1670 4.84%
4509 4.81%
ΦΟΣ
23 0.07%
37 0.04%
ΔΙΑΦ.
1225 3.55%
3050 3.25%

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων



η Παναγία Σουμελά στον Πόντο - εσωτερικό μοναστηριού


Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. 

Ο ιστορικός Π. Ενεπεκίδης χαρακτήρισε με την συγκλονιστική φράση «ένα Άουσβιτς εν ροή», τις διαβόητες Πορείες Θανάτου, όπου γυναικόπαιδα, γέροι, άνδρες, εξαθλιωμένοι, οδηγήθηκαν σε άγρια βουνά ή άνυδρες ερημιές, όπου άλλοι πέθαιναν εν πορεία από τις κακουχίες κι άλλοι εξοντώνονταν από τους φρουρούς. 

Όμως οι Έλληνες του Πόντου επέζησαν, είναι δίπλα μας, γύρω μας, στην Ελλάδα και στη Διασπορά. Σημαιοφόροι της Μνήμης και αγωνιστές της Δικαίωσης.
Η δικαίωση αυτή, θα γίνει μόνον όταν η ίδια η Τουρκία αναγνωρίσει την Γενοκτονία. Κι αυτό θα βοηθήσει, πραγματικά, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η ημέρα μνήμης - κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου - είναι υπόμνηση αυτού του αγώνα. Όλου του Ελληνισμού.

Α ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: 20 Μάη Απεργούμε για το Ασφαλιστικό


19 Μαΐου - Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού

 

 

από το blog: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ


Η οθωμανική αυτοκρατορία είναι ένα θεοκρατικό κράτος. Πολιτική καί θρησκευτική εξουσία ταυτίζονται στό πρόσωπο τού σουλτάνου. Ο σουλτάνος έχει καί τό χαλιφάτο.Οι μουσουλμάνοι είναι οι εκλεκτοί. Κάπως ανεκτοί γίνονται οι λαοι της βίβλου (χριστιανοί καί εβραίοι), αλλά όντας σαφώς υποδεέστεροι: Δέν μπορούν να καβαλούν άλογο, δέν μπορούν να κτίζουν νέους ναούς, οφείλουν να υποκλίνονται όταν περναει μουσουλμάνος, δέν μπορούν να εμφανιστούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο κατά μουσουλμάνου, τά σπίτια τους δέν πρεπει να είναι καλύτερα από τών μουσουλμάνων, δέν μπορούν να κτυπούν καμπάνες, οφείλουν να φορούν συγκεκριμένου χρώματος ενδύματα (μαύρα οι Ελληνες, κίτρινα οι Αρμένιοι καί τιρκουάζ οι Εβραίοι).Η διοικηση τού κράτους βασίζεται στό σύστημα τών μιλέτ (θρησκευτικών Εθνών): Οι Ρωμαίοι (Ελληνες) έχουν επικεφαλής τόν Πατριάρχη. Αυτός αποτελεί επίσημο αυτοκρατορικό θεσμό. Εχει κάποιες δικαιοδοσίες επί των Χριστιανών, είναι υπόλογος στήν πύλη γιά την πειθάρχηση τών Χριστιανών καί γιά την απόδοση τών φόρων τους.Οι χριστιανοί συντηρούσαν με την εργασία τους καί τούς φόρους τους την κρατική γραφειοκρατία. Στρατεύονταν μόνο οι μουσουλμάνοι καί οι εκμουσουλμανισμένοι χριστιανοί.
1857: Μετά τόν Ρωσσοτουρκικό πόλεμο, ο Σουλτάνος αναγκάζεται νά παραχωρήσει ισοπολιτεία σέ όλους τούς υπηκόους τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Αυτό, σέ γενικές γραμμές μένει στά χαρτιά , αλλά κάτι καλό γίνεται στίς πόλεις. Στήν Τραπεζούντα ανθούν κάθε είδους Ελληνικοί σύλλογοι (μουσικοί, φιλανθρωπικοί, αθλητικοί) καί εφημερίδες καί περιοδικά. Ολα διαπνέονται από τό όραμα τής μεγάλης ιδέας. Στό φροντιστήριο της Τραπεζούντας βγαίνουν δάσκαλοι πού γίνονται μεταλαμπαδευτές τού πνεύματος τού 1821.Καί στό πιό μικρό χωριό δημιουργούνται ναοί καί σχολεία (μέ ευθύνες τών μητροπόλεων).
1908
Γίνεται η επανάσταση τών Νεοτούρκων. Η αγωνία τους ήταν πώς θά σώσουν τό Οθωμανικό κράτος πού φιλορροούσε. Κατήγγειλαν τό διεφθαρμένο καθεστώς τού σουλτάνου, καί στην αρχή υπόσχονταν εφαρμογή της ισοπολιτείας,σάν έναν τρόπο πού θα δημιουργούσε σέ όλους τούς υπηκόους συνείδηση ισότιμων Οθωμανών πολιτών.
1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι.
Οι υπόδουλοι χριστιανοί αποσπούν τά Ευρωπαϊκά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, σχηματίζοντας Εθνικά κράτη. Τότε, μεταξύ των Νεοτούρκων αποκρυσταλλώνεται η άποψη, ότι τό κράτος μπορεί να περισωθεί μόνον εάν εξοντωθούν ή εξωβελιστούν οι Χριστιανοί Ελληνες, Αρμένιοι καί Ασσύριοι, καί αν μετατραπεί σέ Τουρκικό-μουσουλμανικό Εθνος-κράτος. Οι νεότουρκοι κυρήσσουν οικονομικό αποκλεισμό κατά τώ Χριστιανών καί απομακρύνουν βίαια από τίς εστίες τους ανατολικοθρακιώτες καί Σμυρναίους Ελληνες.
1914-1918.
Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Οθωμανοί σύμμαχοι τών Γερμανών.Γιά πρώτη φορά έρχονται προσκλήσεις στράτευσης τών Χριστιανών. Δέν τούς εμπιστεύονται, δέν τού δίνουν όπλα καί τούς στοιβάζουν στά τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού) Τούς στέλνουν νηστικούς καί ρακένδυτους να σκάβουν δρόμους σέ παγωνιές καί σέ κάυσωνες. 9 στούς 10 πεθαίνουν.Οι νέοι Πόντιοι πού δέχονται προσκλήσεις γιά στράτευση, ξέροντας ότι θά πεθάνουν στά τάγματα εργασίας, φεύγουν στά βουνά καί σχηματίζουν αντάρτικα σώματα γιά αυτοπροστασία και προστασία τών οικογενειών τους. Οι άλλοι μισοί φεύγουν στην Ρωσσία γιά να σωθούν.
1915
Η ειδική επιτροπή τού κόμματος τών Νεοτούρκων, μεσούντος τού πρώτου παγκοσμίου πολέμου αποφασίζει την εξόντωση τών Αρμενίων. Τά ποτάμια καί οι Θάλασσες γεμίζουν κατακρεουργημένα πτώματα Αρμενίων. Παγκόσμια κατακραυγή. Οι Νεότουρκοι καί οι Γερμανοι σύμβουλοί τους την άλλη φορά είναι πιό προσεκτικοί : Εφαρμόζουν στούς Ελληνες τού Πόντου τήν επονομασθείσα "γενοκτονία εν ροή" Μέ τό πρόσχημα της απομάκρυνσης τών Χριστιανών από τά παράλια τής Μαύρης Θάλασσας γιά στρατιωτικούς λόγους (γιά να μήν συνεργαστούν μέ τούς Ρώσσους που κετέλαβαν την Τραπεζούντα από τό 1916-1918), οδηγούν τόν Ποντιακό Ελληνικό πληθυσμό σέ πορείες μεσα στά χιόνια, χωρίς να τούς αφήσουν να πάρουν τά κατάλληλα ρούχα καί εφόδια μέχρι η πλειοψηφία να πεθάνει. Ετσι ξεγελούν την παγκόσμια κοινότητα, διότι συγκαλύπτουν τούς θανάτους ως ακούσια αναπόφευκτα πολεμικά γεγονότα. Οι άτακτοι "τσέτες" τού Τοπάλ Οσμαν σφάζουν καίνε καί ληστεύουν όσους απομένουν.
1918.
Φεύγουν οι Ρώσσοι από την Τραπεζούντα μετά την υπερίσχυση της Οκτωβριανής Επανάστασης.
Ξαναγυρνούν στήν Τραπεζούντα οι ηττημένοι στόν Α παγκόσμιο Τούρκοι.Οι Πόντιοι διανοούμενοι, έμποροι καί Τραπεζίτες, κι ο απλός λαός δέν είναι διατεθημένοι να υποστούν εκ νέου σφαγές.Υπό την πνευματική καί πολιτική καθοδήγηση τού μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου, μεταβαίνουν στό συνέδριο τών νικητών στό Παρίσι, καί ζητούν από τόν Βενιζέλο νά προσπαθήσει να κατοχυρώσει Ελληνικό Ποντιακό Κράτος.Ο Βενιζέλος εκτιμώντας ότι κατι τετοιο δέν μπορεί να σταθεί, προτείνει νά υπαχθούν οι Ελληνες στό υπο ίδρυση Αρμενικό Κράτος.
Οι Ελληνες τού Πόντου φοβούμενοι μήν αλλάξουν δυνάστη, ζητούν Ποντιοαρμενικό Κράτος, όπου Ελληνες καί Αρμένιοι θά είναι ισότιμοι. Ενώ τό δέχονται οι Αρμένιοι στό Εριβάν, κωλυσιεργει η Αρμενική αντιπροσωπία στό Παρίσι.Τότε οι Πόντιοι συγκροτούν στό Βατούμ επιτροπή γιά την ίδρυση Ποντιακού κράτους. Ορίζουν σημαια καί εθνικό ύμνο, καί πιέζουν τόν Βενιζέλο νά στηρίξει τό αντάρτικο στόν Πόντο.
1919.
Μέ τήν συνθήκη τών Σεβρών, τό συνέδριο των νικητών αναθέτει στόν Ελληνικό στρατό την προστασία τών Ελλήνων της περιοχής της Σμύρνης.Στόν Κεμάλ αναθέτουν την αποστολή να πάει στήν Σαμσούντα τού Πόντου καί να μεριμνήσει γιά την προστασία τού Ποντιακού πληθυσμου από τούς άτακτους τσέτες.Αντ αυτού ο Κεμάλ συνενοείται μέ τούς τσέτες καί κυρήσσει τόν Πόλεμο κατά τού Ελληνικού Εκστρατευικού Σώματος στην Μικρα Ασία.Οι πόντιοι παρακαλούν τόν Βενιζέλο να ενισχύσει στρατιωτικά τό ποντιακό αντάρτικο προκειμένου να ανοιξουν δεύτερο μετωπο κατά τού Κεμάλ στόν Πόντο. Δέν εισακούγονται. Ο Βενιζέλος ητταται στίς εκλογές τού.
 
1920.
Οι κεμαλικοί μέ τούς τσέτες τού Τοπάλ Οσμάν εξοντώνουν μαζικά τούς Ποντίους. Τά λεγόμενα δικαστήρια της Ανεξαρτησίας εξοντώνουν την αφρόκρεμα τών ποντίων κατηγορώντας την για την ίδρυση τού ποντιακού κράτους, τό οποίο βέβαια έμεινε στα χαρτιά.Τά υπόλοιπα είναι γνωστά. Η κυβέρνηση Γούναρη αποφασίζει τό ανοιγμα τού μετώπου σέ βάθος καί πλάτος. Ο Κεμάλ ενισχυόμενος απο τούς Μπολσεβίκους, νικά τόν Ελληνικό στρατό. Επακολουθεί η Μικρασιατική καταστροφή, καί η συνθήκη της Λωζάνης με την ανταλλαγή τών πληθυσμών το 1923

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Στις 20 Μάη δεν κάνουμε εξετάσεις - Δίνουμε Εξετάσεις!


Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΟΛΜΕ: «Ανάληψη ωρών διδασκαλίας πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου»


                                                             ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
                       «Ανάληψη ωρών διδασκαλίας πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου»
 

Συνάδελφοι,
Επειδή το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι παρεμβάσεις της πολιτικής
ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που προετοιμάζουν για την επιβολή υπερωριακής
απασχόλησης στους εκπαιδευτικούς με την έναρξη του νέου σχολικού έτους,
επανερχόμαστε και σας υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του κλάδου - η οποία
επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας - να μην
αναλαμβάνουμε πρόσθετα διδακτικά καθήκοντα εντός του βασικού προγράμματος
και έναντι υπερωριακής αποζημίωσης.
Η θέση αυτή έχει υιοθετηθεί από τον κλάδο για παιδαγωγικούς, κοινωνικούς
και οικονομικούς λόγους. Είναι προφανές ότι η περαιτέρω επιβάρυνση του
εκπαιδευτικού με την ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης αποβαίνει σε βάρος της
ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Επιπροσθέτως, μη αναλαμβάνοντας υπερωρίες στηρίζουμε εκατοντάδες
αδιόριστους συναδέλφους και τους δίνουμε την ευκαιρία να προσφέρουν στη
δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές, καλύπτοντας τα όποια λειτουργικά κενά.


 Αγαπητοί συνάδελφοι σε αυτές τις δύσκολες εποχές η αλληλεγγύη είναι  σημαντική. Πράγματι, αν αρνηθούμε οι μόνιμοι να κάνουμε υπερωρίες βοηθάμε τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους συναδέλφους σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν.

Η προστασία του θεσμού της οικογένειας προτεραιότητα για τον Αντώνη Σαμαρά

«Ύψιστη προτεραιότητά μας είναι να αποφύγουμε εξελίξεις που γονατίζουν την οικονομία και την κοινωνία, ύψιστη προτεραιότητα είναι η οικογένεια γιατί αυτός είναι ο πυρήνας της κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής και γιατί η οικογένεια σήμερα δοκιμάζεται περισσότερο» δήλώσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας.
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι οι σοβαρότερες συνέπειες της κρίσης είναι οι κοινωνικές και ότι στο πλαίσιο αυτό η οικογένεια είναι ασπίδα και όπλο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αναφερόμενος στην κρίση της οικονομίας, είπε ότι δοκιμάζονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και πλήττεται η οικογένεια γιατί έχει ανελαστικές δαπάνες, κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά.
«Αντιλαμβανόμαστε τις αδικίες της φορολογικής πολιτικής...

Παρακολουθήστε ζωντανά στο www.nd.gr

Σήμερα στις 18:00, ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά,
στην εκδήλωση αυτοδιοικητικών στελεχών της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο Caravel.
  Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στην παρουσίαση βιβλίου του Σταύρου Λυγερού, «Σταυροφόροι χωρίς Σταυρό» (17/05/10)

Ομιλία Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά Στην παρουσίαση βιβλίου του Σταύρου Λυγερού, «Σταυροφόροι χωρίς Σταυρό»
Το βιβλίο του Σταύρου Λυγερού είναι μια συνολική προσπάθεια αποκωδικοποίησης της Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής την τελευταία δεκαετία. Πιο συγκεκριμένα, από το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους μέχρι και σήμερα…
Είναι μια επιτυχής προσπάθεια. Αν και θα μπορούσε κανείς να έχει αντιρρήσεις για διάφορες επί μέρους πλευρές της. Αλλά σε ένα τόσο σύνθετο εγχείρημα δεν υπάρχει – δεν μπορεί να υπάρξει - πλήρης συμφωνία όλων.
Ο Σταύρος Λυγερός, άλλωστε, ανήκει στους...

Με την παρουσίαση αυτής της όμορφης εκδήλωσης, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με τον πολύ καλό ιστότοπο city of petaloudes , που αναφέρεται στα τεκταινόμενα στον καποδιστριακό δήμο Πεταλούδων Ρόδου (Κρεμαστή, Παραδείσι, Μαριτσά, Παστίδα, Δαματριά, Θεολόγος), αλλά και σε γενικότερα θέματα της Δωδεκανήσου και της χώρας μας.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η ανάγκη για κρυφά σχολειά καθίσταται πλέον επιτακτική

Η συγγραφή νέων σχολικών βιβλίων σε Ελλάδα και Τουρκία με στόχο να μειωθεί η εχθρότητα και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί, αλλά και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ήτα δύο από τα βασικά θέματα συζήτησαν  η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με την τουρκάλα ομόλογό της Νιμέτ Τσουμπουκτσού.
Ξεχάστε λοιπόν τα σχολικά βιβλία Ιστορίας που διδαχθήκαμε. Η Ρεπούση και η Δραγώνα τώρα δικαιώνονται.
Κατόπιν τούτων και όπως σωστά επισημαίνει το http://paideia-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_16.html η ανάγκη για κρυφά σχολειά είναι πλέον επιτακτική:
Τί να σχολιάσει κανείς από την φωτογραφία; Την ηδονική έκφραση της υπουργού, για την επιβεβαίωση σε λέσχη Μπίλντεμπεργκ και ΗΠΑ, του πόσο πιστή στις επιταγές τους είναι; Ή το καρτελάκι με τις δύο σημαίες που φέρει με καμάρι, δείχνοντας συμβολικά πόσο ευτυχισμένη την κάνει η τουρκική κυριαρχία; Ή το γεγονός πως η τουρκάλα ομόλογός της, προφανώς σοβαρός άνθρωπος, δεν φοράει αντίστοιχο καρτελάκι, καθώς δεν δέχεται να γελοιοποιηθεί για να φανεί “καλή” σε κανέναν; Καταλαβαίνετε τώρα γιατί λέμε από καιρό πως το βιβλίο του Κολιόπουλου, για την Στ΄ Δημοτικού δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορηθεί; Θα το αναθέσουν σε άλλους, πιο “φιλειρηνιστές” ιστορικούς, φίλους, μαθητές ή συνεργάτες σίγουρα της κας. Δραγώνα…Εμείς πιστεύουμε πως η Ιεραρχία πρέπει σήμερα, όχι στον μέλλον, να δημιουργήσει “κρυφά σχολεία”, αν δεν συναινεί και αυτή στον απόλυτο αφελληνισμό τον οποίο επιβάλλει πλέον – και χωρίς φερετζέ- το ΠΑΣΟΚ.

 πηγη: www.antinews.gr
http://www.antinews.gr/?p=45883

Παρακολουθήστε ζωντανά στο www.nd.gr


Κυριακή, 16 Μαΐου, στις 10:30 π.μ., ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση της ΔΑΚΜΕ- Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στο ξενοδοχείο Divani Caravel .

Πρώτη η ΔΑΚΕ στις εκλογές των καθηγητών


Να τι γίνεται σε πραγματικές εκλογές, χωρίς στημένες δημοσκοπήσεις. Εκτός αν οι Βολιώτες καθηγητες είναι οι μόνοι Έλληνες που δεν θέλουν να δώσουν όλο το μισθό τους στον κ. ΓΑΠ  
(σχόλιο: Κώστας Πράπας)

Δυναμικό παρών στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας έδωσαν οι καθηγητές του νομού, στέλνοντας ωστόσο ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε γι’ ακόμη μία χρονιά η ΔΑΚΕ, ενώ η ΠΑΣΚ έχασε μία έδρα και οι υπόλοιπες δυνάμεις διατήρησαν τις έδρες τους. Στο διοικητικό συμβούλιο φέτος εισήλθε και η παράταξη «Όλοι Μαζί».
 Διέψευσαν τις προβλέψεις για μη συμμετοχή τους στις εκλογές φέτος οι καθηγητές της Μαγνησίας, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται και τη γενικότερη αποστροφή τους, μιας και 1.333 έριξαν την ψήφο τους στην κάλπη. Βέβαια σημειώθηκε μία μικρή πτώση...
στη συμμετοχή σε σχέση με πέρυσι, της τάξης των 150 συμμετοχών, ενώ τα  έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 1.250.
Ειδικότερα φέτος η ΔΑΚΕ έλαβε 514 ψήφους (41,12% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων), η ΠΑΣΚ 215 ψήφους (17,2%), η Ανεξάρτητη Παράταξη Καθηγητών Ν. Μαγνησίας έλαβε 171 ψήφους (13,68%), η ΕΣΑΚ - Δ..ΕΕ.-Σ 163 ψήφους (13.04%), ενώ η παράταξη «Όλοι Μαζί- Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών» έλαβε 94 ψήφους( 7,52%) . Επιπλέον η Αγωνιστική Κίνηση έλαβε 64 ψήφους (5,12%) και ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Στέφανος Ράιος έλαβε 29 ψήφους (2,32%).
Σε ό,τι αφορά τις έδρες, η ΔΑΚΕ έλαβε τρεις, η ΠΑΣΚ μία, ενώ πέρυσι είχε καταλάβει δύο έδρες, η Ανεξάρτητη Παράταξη μία έδρα, όπως και η ΕΣΑΚ και η «Όλοι Μαζί».
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα λευκά ψηφοδέλτια, τα οποία ήταν 57, ενώ τα άκυρα 26.