Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

Ο κ. Στυλιανίδης ο οποίος υπήρξε από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ερώτηση προς τη σημερινή υπουργό Παιδείας (και όχι Εθνικής Παιδείας) μια πολιτικό που το πέρασμα της από το συγκεκριμένο υπουργείο θα μας μείνει αξέχαστο...


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν Δ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 
 Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
 

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011»


Η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με αποδοχές για μεταπτυχιακές σπουδές στους δημοσίους υπαλλήλους σε αντικείμενα συναφή με τα καθήκοντά τους αποτελεί νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ετών. Για τον κλάδο των εκπαιδευτικών η διαρκής επιμόρφωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς διευκολύνει το δύσκολο έργο τους στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία με τους μαθητές. Κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας, αντιλαμβανόμενο την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, που εισήχθησαν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό πρόγραμμα πανεπιστημίου, σε συναφές με την ειδικότητά τους αντικείμενο αποφάσιζε την χορήγηση πιστώσεων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έτσι ώστε να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς που αποφάσιζαν να ενισχύσουν τις σπουδές τους.

Φέτος, παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού για τη θεσμοθέτηση του «Νέου Σχολείου» όπου ο εκπαιδευτικός «αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης», με έκπληξη διαβάζουμε στην 61004/Δ1-28-05-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου, που φέρει την υπογραφή της Υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου, προς τις Δ/νσεις εκπαίδευσης όπου αναφέρεται πως καμία νέα εκπαιδευτική άδεια δεν θα δοθεί για το σχολικό έτος 2010-2011 για τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων, παρά μόνο για τους υποτρόφους γεγονός που όμως είναι υποχρεωτικό από την κείμενη νομοθεσία (ν.3528/2007). Για το λόγο αυτό,

Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι
η κ. Υπουργός


1) Για ποιο λόγο το Υπουργείο Παιδείας καταργεί στην ουσία τις εκπαιδευτικές άδειες των εκπαιδευτικών, την επιμόρφωση των οποίων κανονικά θα έπρεπε να παροτρύνει λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του λειτουργήματος που επιτελούν;

2) Προτίθεται η Υπουργός να τροποποιήσει την απόφαση της Υφυπουργού με την οποία καταργούνται οι εκπαιδευτικές άδειες;

Αθήνα, 02 / 06 / 2010


Ο ερωτών Βουλευτής

Ευριπίδης Σ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης

Αντιεξουσιαστές με μπράβους !!!

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Παπανδρέου δήλωσε σήμερα 4/6/2010 στη Βουλή:
«Εμείς είμαστε οι αντιεξουσιαστές της εξουσίας, ήρθαμε για αλλαγές, είμαστε ανατροπείς και δεν είμαστε για τις καρέκλες της εξουσίας!»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZz29rrVYPEJZrmkkAyZxvG6uS5JoqEb79PMRvJ9UfAx5EXuIpPDcHS_sL2-w_4OsCW9D4vpSBrjC5K3L7m9egwnPZKWFw5R3HgBlKNFFhgqehMe66eZ2z4scFV1UWP69_AmOcs2B4Di8/s1600/avga.jpg
 
Τώρα τι είδους αντιεξουσιαστές είναι αυτοί που κυκλοφορούν με μπράβους και οι εργαζόμενοι τους πετούν αυγά και καφέδες όπως στην κ. Διαμαντοπούλου στο Βόλο δεν μπορούμε να το καταλάβουμε... 
ΠΗΓΗ: http://estefos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ 1 ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010


Εκτύπωση
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για την εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου στο Τμήμα Αιμοδοσίας από τις 2 έως τις 15 Ιουνίου 2010 και ώρες 8:30 – 13:30 και 16:00 – 19:00 για τις καθημερινές και για τα Σαβ/κα και τις αργίες 9:00 - 12:00.

Η αιμοδοσία διοργανώνεται από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του νοσοκομείου μας για αίμα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα συνημμένα έγγραφα.
Παρακαλούμε τους συναδέλφους ή οποιονδήποτε άλλον μπορεί να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους και να προσέλθουν στο Νοσοκομείο για να δώσουν αίμα. 
Με εκτίμηση,


Χατζηνικόλα Χάρις
Υπ. Αγωγής Υγείας Ν. Συγκροτήματος Ν. Δωδεκανήσου
Τηλ. 2241055829
6976119391

alfavita.gr: Το καλοκαίρι του 2010 οι κρίσεις των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης



Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου της Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου μέσα στο καλοκαίρι το Υπουργείο Παιδείας θα προκηρύξει τις θέσεις των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης με βάση τα κριτήρια του ν. 3848/2010.

Οι κρίσεις / επιλογές των Διευθυντών των 158 Γραφείων  Πρωτοβάθμιας και των 81 Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν αργότερα (πιθανόν το 2011) καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο «Καλλικράτης» που φέρνει μαζί του, κατά βάση στην περιφέρεια, συγχωνεύσεις Γραφείων /βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι κρίσεις / επιλογές των Διευθυντών Σχολείων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας (για την τήρηση του  οποίου δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά) θα γίνουν λίγο πριν τη λήξη της θητείας τους.

Η alfavita.gr θα επανέλθει στο θέμα αυτό σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Με τη σχολική χρονιά να πλησιάζει στο τέλος της, λέμε να δώσουμε και εμείς κάποια βραβεία σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Όχι μόνο η Διαμαντοπούλου. Σήμερα βραβεύουμε τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου


Η Χαρά Νικολοπούλου είναι δασκάλα στο Μέγα Δέρειο, ένα μειονοτικό χωριό του Έβρου κοντά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Μόλις διορίστηκε, το 2004, επέλεξε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε έναν τόπο που πραγματικά τη χρειαζόταν. Εγκαταστάθηκε εκεί με τον σύζυγό της και μάλιστα έγινε δημότης του Δήμου Ορφέα, όπου ανήκει το χωριό, το οποίο αριθμεί 1.200 κατοίκους μουσουλμάνους. Κάποιοι από αυτούς ενοχλήθηκαν όταν τα παιδιά τους άρχισαν να κάνουν παρέλαση στις εθνικές γιορτές με παρότρυνση της δασκάλας. Μάλιστα μερίδα μειονοτικών θέλησαν να τη διώξουν από το σχολείο, υποστηριζόμενοι και από τους δύο μειονοτικούς βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης, ύστερα από παρότρυνση του ιμάμη της περιοχής. Υπέρ της απομάκρυνσής της τάχθηκε και ο μειονοτικός διευθυντής του σχολείου, καθώς και γονείς που υπέγραψαν σχετικό υπόμνημα. Είναι προφανές ότι η Χαρά γινόταν εμπόδιο στα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Όλα αυτά ήταν γνωστά από μήνες.


Αυτή η δασκάλα, με την ανιδιοτελή προσφορά, ξεκίνησε με όραμα να δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να υπηρετήσει το λειτούργημά της. Εκτός των καθημερινών μαθημάτων του σχολείου, παρέδιδε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσχέρεια στη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Οργάνωσε χορωδία με την οποία τα παιδιά ήρθαν σε καλύτερη επαφή με τη γλώσσα και τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης. Με αυτή τη χορωδία η δασκάλα και οι μαθητές της, βραβεύτηκαν από το Υπουργείο με ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη όπου φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης δίνοντας μια μουσική παράσταση. Επίσης το σχολείο της προσκαλέστηκε για τις 29 Φεβρουαρίου από εκπαιδευτικό μορφωτικό σύλλογο αποφοίτων Αρσακείου, για να τιμηθεί για τη χορωδία και για το έργο που γίνεται. Η δασκάλα προετοίμασε τα παιδιά, μοίρασε τραγούδια και ξεκίνησε την προετοιμασία της χορωδίας. Όπως είπε η Χαρά σε συνέντευξή της «δυστυχώς μου ερχόντουσαν μηνύματα να μην γίνει αυτή η εκδρομή, δεν θα στείλουμε τα παιδιά... (…) «Αυτά τα παιδιά δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ, όχι μόνο την πρωτεύουσα, αλλά ούτε και τις γειτονικές πόλεις. Είναι τακτική των γονέων να πηγαίνουν εκδρομές και διακοπές σε πόλεις της γείτονος χώρας και όχι σε δικές μας πόλεις. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο είναι ενδεικτικό της όλης στάσης μέσα στο χωριό. Τα παιδιά των ανθρώπων που υπέγραψαν για να φύγω από το σχολείο, δεν τα στέλνουν στην εκδρομή, ενώ οι γονείς των άλλων παιδιών, τα στέλνουνε.»
Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008 ήρθε το αποκορύφωμα. Η δασκάλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κάτοικο του χωριού, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν νιώθει ότι τα γεγονότα αυτά μπορεί να της κάμψουν το φρόνημα και την αποφασιστικότητά της, απαντά: «Σαφέστατα όχι. Και θα σας πω ότι με αυτήν την παιδεία και με αυτήν την κουλτούρα είμαι μεγαλωμένη, έχω τον Ελληνισμό μέσα μου. Και δεν τίθεται θέμα ηρωισμού, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου, αυτό είναι το πιστεύω μου. Είμαι Ελληνίδα δασκάλα και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Και θα σας πω και κάτι ακόμη. Πιστεύω πως αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μειονότητα, πρέπει να εξυγιανθεί από την ρίζα και όχι από τις άκρες των κλαδιών.»
Μετά την ταλαιπωρία της και την αποκατάσταση του σπασμένου χεριού της, η Χαρά Νικολοπούλου επανήλθε στα καθήκοντά της και μάλιστα στις 25 Μαρτίου οργάνωσε παρέλαση των μαθητών και γιορτή μπροστά στο ηρώο του χωριού, όπου εκφώνησε λόγο ενώ οι μαθητές της απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν για την Επανάσταση του ’21. Βλέποντας το σχετικό βίντεο κάναμε τη σκέψη ότι πολύ λίγοι μαθητές στην Ελλάδα είχαν την τύχη να γιορτάσουν τόσο ουσιαστικά την εθνική επέτειο.
Τιμούμε τη δασκάλα Χαρά Νικολοπούλου και την προβάλουμε ως πρότυπο Ελληνίδας εκπαιδευτικού. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν: εκεί στη Θράκη ποιος ασκεί κρατική κυριαρχία; Το Ελληνικό Κράτος ή το Τουρκικό Προξενείο;

Η επίθεση εναντίον της Χαράς Νικοπούλου δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους γνώριζαν την κατάσταση. Το Νοέμβριο 2007, δυόμισι μήνες δηλαδή πριν, είχε δημοσιευθεί άρθρο του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη, εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα» και συνεργάτη του TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, με τίτλο «Η δασκάλα, οι πρακτορίσκοι και το ελληνικό κράτος» στο οποίο επισημαίνονταν τα εξής:
Η κόρη του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η Χαρά Νικοπούλου, είναι δασκάλα. Δεν χρησιμοποίησε το αξίωμα του πατέρα της για να επιτύχει έναν «καλό» διορισμό. Διορίστηκε στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, σε ένα Πομακοχώρι απομονωμένο, που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους. Επέλεξε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές της, κοντά στους ανθρώπους που εκτιμούν το έργο και την προσφορά της. Το νεαρό ζευγάρι μετέφερε ακόμη και τα πολιτικά του δικαιώματα στο χωριό και διαμένει εκεί, όχι μόνο τους μήνες του σχολικού έτους, αλλά ολόκληρο το χρόνο.
Αυτή ακριβώς η αγάπη προς τον τόπο και τους ανθρώπους του, αυτή η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά, έγινε αιτία για την στοχοποίησή τους από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου. Χρησιμοποιώντας διάφορα ψεύδη, εκβιάζοντας και πιέζοντας τους κατά τα άλλα φιλήσυχους Πομάκους, οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου συλλέγουν υπογραφές για να διώξουν από το χωριό τη φιλότιμη δασκάλα και το σύζυγό της. «Αυτό το χωριό αγαπά μόνο τους Τούρκους που για αιώνες μένουν σ’ αυτό», γράφουν οι πρακτορίσκοι, ενώ οι απειλές και οι εκφοβισμοί σε βάρος των δύο «ξένων» είναι πλέον σε ημερησία διάταξη!
Και ενώ οι προσπάθειές τους ακόμη δεν αποδίδουν, αφού ελάχιστοι είναι οι γονείς που υποχώρησαν στις πιέσεις, κι ενώ έφτασαν ακόμη και στο σημείο να καταθέσει στη Βουλή σχετική αναφορά ο βουλευτής Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ, η Χαρά έχει να αντιπαλέψει και με τον ακαταμάχητο γραικυλισμό των «λειτουργών» του ελληνικού κράτους, από το οποίο δεν είχε μέχρι σήμερα την παραμικρή στήριξη! Προς τιμήν της, η ηρωική Χαρά Νικοπούλου, δεν υποκύπτει στις πιέσεις και δηλώνει ότι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της. Κι όλα αυτά, παρά το λαϊκό δικαστήριο που επεχείρησαν να στήσουν πριν λίγες ημέρες οι πρακτορίσκοι του προξενείου! Αναρωτιέμαι: Πόσους ανθρώπους έχουμε στην Ελλάδα σαν την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου; Πέντε; Δέκα; Ίσως λέω και πολλούς! Τι κάνει το ελληνικό κράτος γι’ αυτούς; 

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ , ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου                Ρόδος, 31/05/2010
Αγ. Ιωάννου 54 (Ρ.Ο.Δ.Α.)
85100 ΡΟΔΟΣ
Τηλ. & Fax: 22410-32251


ΘΕΜΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Καταγγέλλουμε το κράτος του Ισραήλ για την άθλια επιχείρηση διεθνούς δολοφονικής πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα, με τα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας». 
      Η πράξη αυτή αποκαλύπτει στη διεθνή κοινή γνώμη ένα κράτος ωμής βίας και παρανομίας που ποδοπατεί επανειλημμένα και ασύστολα κάθε έννοια ανθρώπινων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου.
      Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας, 65 χρόνια μετά τη λήξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, να συνειδητοποιήσει επιτέλους πού οδηγεί και τι κινδύνους συνεπάγεται αυτή η πρωτοφανής και απαράδεκτη, από κάθε άποψη, πρακτική, να την καταδικάσει απερίφραστα, και να λάβει επιτέλους, όλα τα απαιτούμενα μέτρα για μια ειρηνική και βιώσιμη λύση στην περιοχή.  
      Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει αυτή τη συμπεριφορά και να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.  
      Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την Τρίτη 1 Ιουνίου στις 7.30 μμ στην Πλατεία Δημαρχείου

Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα μας προτρέπει σε μαζική συμμετοχή στα συνδικαλιστικά ψηφοδέλτια

Προς τις οργανώσεις μέλη της ΔΑΚΕ-ΔΤ


Συναδέλφισες - οι, Φίλες και Φίλοι    
      
1.     Στην τραγικά δύσκολη αυτή περίοδο όπου ως εργαζόμενοι, ως συνταξιούχοι αλλά και γενικότερα ως κοινωνία, περνάμε τις πιο εφιαλτικές αλλαγές στη δουλειά  μας, στην οικονομική μας κατάσταση,  εξαθλιώνεται η ζωή μας,  χάνει κάθε υποστήριξη και προστασία η ασφάλιση και η υγεία μας, όλοι μας, ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας, δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα. Μαζί με όλον αυτό τον κόσμο, η παράταξή μας, όπως εξάλλου δικαιούται  αλλά και υποχρεούται, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, στα χαρακώματα των γεγονότων και είναι  καταφανέστατο και κατανοητό σε όλους ότι, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον υψηλό ρόλο της, απαιτείται ενότητα, συνεννόηση, συνεργασία. Απαιτείται όλες οι δυνάμεις  να βρίσκονται σε θέση μάχης, όλο το ενδιαφέρον μας να επικεντρώνεται στη μεγάλη προσπάθεια της ανατροπής αυτής της πολιτικής που συμφώνησε και συναποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ε.Ε. την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ.
2.     Κατόπιν αυτών και προς αποφυγήν κάθε παρανόησης ή λάθους ή και της όποιας σκοπιμότητας, η παράταξή μας, δια της Εκτελεστικής της Γραμματείας και σε απόλυτη ταύτιση απόψεων και θέσεων με τον Γραμματέα Συνδικαλισμού του κόμματος, αποφάσισε τα παρακάτω:

      Ι. Συνδικαλιστικές  εκλογές – ψηφοδέλτιο
Οπουδήποτε και σε οποιοδήποτε σωματείο ή ομοσπονδία πραγματοποιούνται εκλογές, η παράταξη δίνει το δικό της παρόν με την κατάθεση του ψηφοδελτίου της, προτρέπει για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή υποψηφιοτήτων, τόσο σε αριθμό όσο και στην εκπροσώπηση της ιεραρχίας της διοίκησης, των ειδικοτήτων, των δύο φύλων και των ηλικιών. Εξυπακούεται ότι δεν επιτρέπεται κανενός είδους αποκλεισμός για κανένα από τα μέλη μας, ακόμα και τους φίλους μας που ασπάζονται τις θέσεις μας, (εξαιρούνται περιπτώσεις που είναι τιμωρημένοι ή διώκονται ποινικά ή πειθαρχικά ή είναι διεγραμμένοι από την παράταξη).

ΙΙ. Επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις είτε των ομοσπονδιών, είτε της ΑΔΕΔΥ, είτε της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας και καλούμε το δικό μας κόσμο να δίνει βροντερό παρόν, τόσο στη συμμετοχή  στις απεργίες, όσο και στα συλλαλητήρια και τις πορείες.
Είναι κορυφαία η ανάγκη να στηρίξουμε τη δουλειά μας, την αξιοπρέπειά μας, τις οικογένειές μας , τη ζωή μας, την Ελληνική κοινωνία που περιμένει από μας γιατί ξέρει και ξέρουμε ότι όλοι μας ανήκουμε στον κόσμο της εργασίας, του μόχθου και του μεροκάματου, των απλών καθημερινών ανθρώπων της ζωής.
Είναι κορυφαία η ανάγκη να αλλάξουμε την κοινωνία, να αλλάξουμε την οικονομία, να αλλάξουμε την πατρίδα μας, φέρνοντας πάλι την  κυριαρχία του έθνους στο λαό μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


                            Για την Ε.Γ. της ΔΑΚΕ – ΔΤ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                  ΕΡΜΗΣ  ΚΑΣΣΕΣ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο δικός μας Νίκος Καντιμοίρης νέος πρόεδρος της Τ.Ο. Πεταλούδων της Νέας Δημοκρατίας



Ο γραμματέας της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δωδεκανήσου, ο Νίκος Καντιμοίρης, θα αναλάβει να βάλει τάξη στην τοπική οργάνωση του δεύτερου μεγαλύτερου καποδιστριακού δήμου του νησιού.

Καλορίζικος Νίκο και συγχαρητήρια! Περιμένουμε πολλά από σένα