Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ω, Νεκρέ, Γυμνέ και Θεού Ζώντος Λόγε...




Βάσεις Μεταθέσεων 2010


Οι βάσεις μεταθέσεων για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών, για το έτος 2010, βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Δόξα τη μακροθυμία σου, Κύριε...



ΠΑ(Ξ)ΟΚΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ;


Σχόλιο αναγνώστη στο http://www.e-typos.com/ :

" Στις σημερινές ανακοινώσεις μεταθέσεων Βθμιας εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις 5 καθηγητών Αγγλικών στους Παξούς. Σχολείο που με το ζόρι χρειάζεται 2 καθηγητές Αγγλικών!!! Όταν η κα υπουργός ανέλαβε τη θέση της φέτος στο υπουργείο χαρακτήρισε απαράδεκτο το φαινόμενο να υπάρχουν καθηγήτριες στο υπουργείο παιδείας που να ανήκουν οργανικά στους Παξούς και να βρίσκονται στο υπουργείο αποσπασμένες και να βγάζουν φωτοτυπίες. Άραγε τι άλλαξε κα υπουργέ και στις πρώτες σας μεταθέσεις βάλατε 5 καθηγήτριες Αγγλικών στους Παξούς;; Ποιές από αυτές θα πάρετε πάλι στο υπουργείο ή αλλού αποσπασμένες δίνοντάς τους τα μόρια των Παξών; Α Ι Σ Χ Ο Σ !! "

Η Νέα Δημοκρατία για το φορολογικό νομοσχέδιο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.
29/03/10

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η αντι-αναπτυξιακή λογική του φορολογικού νομοσχεδίου

Μετά από μισό χρόνο αναποφασιστικότητας και αναβλητικότητας , τελικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε το φορολογικό νομοσχέδιο στη βουλή. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, και της αναγκαιότητας λήψης μέτρων, η κυβέρνηση έγραφε και έσβηνε χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Η πολύμηνη καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου είχε προκαλέσει την αγανάκτηση και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Τα άσχημα νέα είναι, όμως, ότι τελικά το φορολογικό ν/σ αντί να κάνει τις αναγκαίες τομές για την αλλαγή πορείας της οικονομίας εισάγει αντι-αναπτυξιακά μέτρα που απειλούν να βυθίσουν την οικονομία σε διαρκή ύφεση.
Περιγραφικά θα λέγαμε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο κτυπά κυρίως:
Α. Τους μικρομεσαίους, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, καθώς είτε ως παραγωγοί είτε ως καταναλωτές συνιστούν το βασικό μοχλό της οικονομικής λειτουργίας. Και αυτό συμβαίνει, μεταξύ άλλων, με :
·         την επιβολή ενός ιδιαίτερα αυστηρού συστήματος «αυτοπεραίωσης» για 800.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα οδηγήσει σε υπερδιπλασιασμό της φορολογικής τους επιβάρυνσης,
·         την υποχρεωτική έκδοση φορολογικών στοιχείων από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερους επαγγελματίες, όχι με την είσπραξη, αλλά με την ολοκλήρωση της παρεχόμενης υπηρεσίας,
·         την παρακράτηση ποσού 8% στο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις για την παροχή κάθε είδους υπηρεσιών άνω των 300 ευρώ.
Επιπλέον, το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κοινωνικά άδικο γιατί επιβάλει τεκμήρια όχι διαβίωσης αλλά ασφυξίας που πνίγουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ ευνοούν σκανδαλωδώς τα πολύ μεγάλα εισοδήματα.
Β. Την κτηματαγορά, η οποία κατά ένα τρόπο αποτελεί και την ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Γύρω από τα ακίνητα δραστηριοποιούνται πάνω από 150 επαγγελματικοί κλάδοι. Το νομοσχέδιο θα δώσει καίριο κτύπημα με:
·         την επιβολή τεκμαρτού φόρου ιδιοκατοίκησης,
·         την κατάργηση της απαλλαγής από το «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία,
·         την ήδη νομοθετημένη επαναφορά καταργημένων φόρων, όπως των φόρων δωρεών, γονικών παροχών, κληρονομιών.
Με την αναμενόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα έχουμε φορολογική επιδρομή σε βάρος των μικρομεσαίων ιδιοκτητών ακινήτων.
Γ. Τέλος πλήττει τη ψυχολογία της αγοράς, η οποία είναι άκρως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της.
Η αύξηση, για παράδειγμα, της φορολογίας των διανεμομένων κερδών (μερισμάτων) στις επιχειρήσεις στο 40%, που συνιστά το μεγαλύτερο φορολογικό συντελεστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κινείται σε αυτήν την αντι-αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Εν γένει, η καταιγίδα μέτρων μόνο φοροεισπρακτικού χαρακτήρα πολλαπλασιάζει τους φόβους για το αύριο και αναστέλλει τη διάθεση του επιχειρηματικού ρίσκου.
Πρόκειται λοιπόν για ένα φορολογικό νομοσχέδιο άτολμο, άνευρο με ανεπαρκείς, διαχειριστικές απλές αλλαγές που δεν μπορούν να του χαρίσουν τον τίτλο της φορολογικής μεταρρύθμισης, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι συντάκτες του.
Τεκμαρτό εισόδημα ή λογιστικός προσδιορισμός
Η γενική επιβολή λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος ακόμη και σε μικρές επιχειρήσεις, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, οδηγεί σε αυξημένη επιβάρυνση του λειτουργικού τους κόστους και της γραφειοκρατίας, χωρίς να έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα για τα φορολογικά έσοδα.
Γι’ αυτό προτείνουμε να εξετάσει το Υπουργείο Οικονομικών τη δυνατότητα επιλογής, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις εμπορίας ή παροχής υπηρεσιών, κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο εσόδων, μεταξύ αφενός του λογιστικού προσδιορισμού και αφετέρου ενός ορθολογικού τεκμαρτού καθεστώτος.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλέγοντες το τεκμαρτό καθεστώς φορολόγησης απαλλάσσονται της τήρησης βιβλίων και στοιχείων ή της δυνατότητας, του φορολογικού μηχανισμού ελέγχου της περιουσιακής τους κατάστασης. Θα είναι όμως ένα σύστημα απλό, άμεσης και σίγουρης φορολογικής απόδοσης από μικρές επιχειρήσεις, που σε διαφορετική περίπτωση, πρακτικά δεν πρόκειται ποτέ να ελεγχθούν.
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=59959&Itemid=455

Δηλώσεις Πάνου Παναγιωτόπουλου για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ανεργίας


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο Πρωθυπουργός, αφού επί 5,5 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προωθήσει την απασχόληση, να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και να πολεμήσει την ανεργία, που έχει σηκώσει κεφάλι και αυξάνεται από μέρα σε μέρα, σήμερα -για λόγους καθαρά τηλεοπτικής κατανάλωσης- εφάρμοσε ένα νέο επικοινωνιακό σχέδιο και επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ.
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι ουσιαστικές και δεν θα έχουν πρακτικό αντίκρισμα και άμεσο αποτέλεσμα.
Εάν θέλει η Κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα αποτελεσματικά, για την προώθηση της απασχόλησης και για να χτυπήσει την ανεργία, υπάρχουν οι προτάσεις Σαμαρά για να δοθούν αναπτυξιακές ανάσες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και, έτσι, να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τις θέσεις εργασίας και να δώσουμε ώθηση στην απασχόληση».

1η Απριλίου 1955: Ημέρα Μνήμης και Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού







Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πραγματοποιήθηκαν μόνο τα 2/3 των περσινών μεταθέσεων

Οι έγκυρες αιτήσεις για μεταθέσεις που υποβλήθηκαν για το 2010 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν σε 15.615. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 3.919 (ποσοστό 25,09%). Το 2009 οι αιτήσεις  ήταν 16.192. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 5.946 (ποσοστό 36.72%).

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για να δείτε τις μεταθέσεις από και προς Δωδεκάνησα πατήστε εδώ.

Περισσότερα στο http://www.alfavita.gr/ank_b/ank31_3_10_0444.php

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ


Γυμνάσιο- Λύκειο σχολική χρονιά 2010-2011: Νέα Βιλβλία και διορθωμένα βιβλία


Τα περισσότερα βιβλία μένουν ίδια. Σε ορισμένα "λυσάρια" του λυκείου έχουν γίνει εκτεταμένες διορθώσεις, καθώς και στα βιβλία Έκφρασης-Έκθεσης και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της Γ Λυκείου. Τέλος, υπάρχουν κάποια καινούργια τετράδια και βιβλία στο γυμνάσιο, κυρίως σε θέματα ξένων γλωσσών. 

Αναλυτικά:

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

"Ζοφώδης τε και ασέληνος έρως της αμαρτίας..."

πρώτο μέρος



δεύτερο μέρος

Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ






Επιστολή διαμαρτυρίας Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και Άνω

Αθήνα 29/3/2010

Η πολιτική σας μας βυθίζει στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό

Αυτό που διεκδικήσαμε και διεκδικούμε είναι η Ελληνική Πολιτεία να λαμβάνει μέτρα ουσιαστικά, πρακτικά και απολύτως χειροπιαστά για την προστασία των ατόμων με αναπηρία.
Οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία ζητούν το αυτονόητο, την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία και τη διασφάλιση της εργασίας τους.
Αυτό που διεκδικήσαμε και διεκδικούμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ…. από την άμεση εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 39 του Ν.3794/2009 – ΦΕΚ 156/Α΄/4.9.2009, διάταξη που αφορά στη μονιμοποίηση των αναπληρωτών – ωρομισθίων εκπαιδευτικών με αναπηρία που έχουν συμπληρώσει δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι, αρχής γενομένης από το έτος 2009-2010.
Στις 24-11-2009 το Υπουργείο εξέδωσε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών με αναπηρία, οι οποίοι συμπληρώνουν δώδεκα μήνες τουλάχιστον πραγματική προϋπηρεσία. Σύμφωνα με την ανωτέρω πρόσκληση, η υποβολή των αιτήσεων έληξε στις 11 Δεκεμβρίου 2009...

Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε στην alfavita

Στα βήματά Του...


Στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά πόλη της Ρόδου μοιράστηκαν περισσότεροι από 4 τόνοι ψάρια στους πιστούς την Κυριακή των Βαΐων.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε δειλά-δειλά πριν από τρία χρόνια στο πλαίσιο του εθελοντισμού και φέτος η προσφορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

 

Με πέντε ψωμιά και δύο ψάρια είχε χορτάσει τα πλήθη ο Χριστός. Θαύματα πλέον δεν γίνονται, αλλά λίγη ανθρωπιά μπορεί να κάνει τη διαφορά

πηγή: tv cosmos δωδεκανήσου


Πανελλαδικές... Καινοτομίες!

Άρθρο του Χ. Κάτσικα (alfavita.gr) από ΤΑ ΝΕΑ
 
Στην -καθυστερημένη σε σχέση με άλλες χρονιές- ανακοίνωση του προγράμματος και του αριθμού εισακτέων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι, πρώτον, ότι φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αρχίζουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και, δεύτερον, ότι το υπουργείο Παιδείας και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υφυπουργός κ. Πανάρετος δεν ανακοίνωσε- δεν έχει ξαναγίνει- τον ακριβή αριθμό των εισακτέων ανά κατηγορία υποψηφίων (Γενικού Λυκείου, κατηγορία του 10%, κατηγορία ΕΠΑΛ- Ομάδα Α΄ κ.λπ.), ανά Επιστημονικό Πεδίο και βέβαια ανά Τμήμα ώστε να δει ο υποψήφιος π.χ. από τα ΕΠΑΛ- Ομάδα Β΄ πόσες ακριβώς θέσεις προσφέρονται στα τμήματα στα οποία διεκδικεί την εισαγωγή. Προφανώς ο υφυπουργός της Παιδείας, ως μαθηματικός, άφησε αυτό το πρόβλημα για να δώσει μια ευκαιρία εξάσκησης στους υποψηφίους...

Οι υποψήφιοι φέτος έχουν μπροστά τους και πέντε νέα δεδομένα. Αυτά αφορούν αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των Ειδικών Μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες), στην κατηγορία του 10% (υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο όσοι απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης το 2008 ή το 2009), στις μετεγγραφές (αύξηση του ορίου του οικογενειακού εισοδήματος κατά 10.000 ευρώ), στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πολλών τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και στον τρόπο εισαγωγής υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (αυξάνεται το ποσοστό εισακτέων από 3% σε 5% και επεκτείνεται και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις παθήσεων οι ευεργετικές διατάξεις που ίσχυαν για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση).

Η ανακοίνωση του φετινού αριθμού των εισακτέων (88.165) που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά τον περσινό (88.262) από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, θα έχει ακόμη μία φορά τα γνωστά αποτελέσματα: θα αποκλειστούν περίπου 45.000-50.000 υποψήφιοι, θα μείνουν ακάλυπτες το 20% των προσφερόμενων θέσεων, ενώ ακόμη μία χρονιά πάνω από 15.000 φοιτητές θα μεταναστεύσουν σε σχολές εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι στις τέσσερις προηγούμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις (2006- 2009), δηλαδή από τη χρονιά που θεσπίστηκε η βάση του 10, το σύνολο των κενών θέσεων στα ΤΕΙ έφτασε τις 65.000! Για παράδειγμα πέρσι σε δεκάδες τμήματα ΤΕΙ δεν καλύφθηκε περισσότερο από το 50% των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων, ενώ σε αρκετά έμεινε ακάλυπτο πάνω από το 90% των προσφερόμενων θέσεων.

Εκτός... Εκτός κι αν «παίξει» στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που θα καταθέσει το υπουργείο στη Βουλή μετά το Πάσχα το «χαρτί» της βάσης του 10 «ατόφιο» ή με «παραλλαγή». Ίδωμεν...

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Το σχολικό έτος λήγει στις 12 Μαΐου 2010
  • Οι Πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων λυκείων και ημερησίων ΕΠΑΛ (β ομάδα) θα γίνονται Δευτέρα-Τετάρτη-Παρακευή, από την Παρασκευή 14 Μαΐου έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου.
  • Τα εσπερινά γενικά λύκεια και εσπερινά ΕΠΑΛ (β ομάδα), θα διαγωνίζονται πανελλαδικώς Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο, από το Σάββατο 15 Μαΐου έως το Σάββατο 29 Μαΐου.
  • Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από 2 έως 18 Ιουνίου και για την Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 1 μέχρι και 18 Ιουνίου, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
  • Οι πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΕΠΑΛ (α ομάδα) και των μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (β ομάδα) θα διεξαχθούν από την Τρίτη 25 Μαΐου μέχρι την Τετάρτη 9 Ιουνίου.
  • Οι πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ (α ομάδα) θα διεξαχθούν ην Τρίτη 25 Μαΐου και την Πέμπτη 27 Μαΐου
  • Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (α και β ομάδα) σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα διενεργηθούν από 10 Ιουνίου μέχρι 23 Ιουνίου 2010 με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου εδώ

Σημαντική μείωση στις μεταθέσεις των δασκάλων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (34,73% έναντι 48,1% πέρυσι)

Ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα, 29/03/2010 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Από τις 10.221 αιτήσεις μεταθέσεων ικανοποιήθηκαν 3.550 (ποσοστό 34,73%). Το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης το 2010 είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αφού ο μέσος όρος της τελευταίας δεκαετίας είναι 45,39%. ( 2009 – 48,1%, 2008 – 51,35%, 2007 – 50,4%, 2006 – 39,63%, 2005 – 43,78%, 2004 – 41,52%, κ.λ.π.).
Του Βασίλη Παληγιάννη, Προέδρου της ΔΑΚΕ Π.Ε. και Αιρετού ΚΥΣΠΕ,  http://www.alfavita.gr/ank_b/ank29_3_10_0252.php

Μετά το ΠΑΣΧΑ τα νομοσχέδια για την παιδεία

Σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις αντιδράσεις για τις επικείμενες αλλαγές, η ηγεσία του ΥΠΕΠ-Θ κάλεσε σε σύσκεψη το περασμένο Σάββατο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σχετίζονται με το χώρο της εκπαίδευσης (νομαρχιακές επιτροπές, συνδικαλιστές, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση κτλ.).
Εκεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανέλυσε το όραμά της για το νέο σχολείο και ζήτησε τη συναίνεση όλων για την υλοποίησή του.
Προανήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο, που θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα, θα προβλέπεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα διορίζονται μόνο μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ και εφόσον κατέχουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας.
Σήμερα μόνον το 32% προσλαμβάνεται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ οι υπόλοιποι μέσα από άλλες διαδικασίες, π.χ. πολύτεκνοι, προϋπηρεσία.
Για να δικαιολογήσει τη μείωση των προσλήψεων κατά 50%, υποστήριξε ότι ως χώρα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό διορισμών στην Ευρώπη, αφού ένας εκπαιδευτικός αντιστοιχεί σε εννέα μαθητές, ενώ στην υπόλοιπη ήπειρο η αναλογία είναι 1 προς 18 μαθητές.
Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου παρουσίασε την τραγική κατάσταση του συστήματος των μετακινήσεων (μεταθέσεις, αποσπάσεις) των εκπαιδευτικών.
Έκανε λόγο για ρουσφέτια -χιλιάδες εκπαιδευτικοί έπαιρναν τα μόρια των παραμεθόριων περιοχών, ενώ ήταν αποσπασμένοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- για νομούς όπου ορισμένες ειδικότητες διδακτικού προσωπικού ήταν υπεράριθμες, ενώ στους διπλανούς υπήρχαν κενά.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αναδημοσίευση από alfavita.gr

Άντε να δούμε...


Η επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ και μια σύνοψη και εκτίμηση της παρουσίας του κόμματος από την 29η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, ήταν το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης των τομεαρχών της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση και κριτική του κυβερνητικού και η προβολή των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη παρουσίας νέων στελεχών και «προσώπων» στα ΜΜΕ.
Να σημειωθεί οτι ο Α. Σαμαράς γίνεται τον τελευταίο καιρό αποδέκτης εισηγήσεων για αλλαγές στο σχήμα των τομεαρχών επειδή όπως φαίνεται άλλωστε δια γυμνού οφθαλμού ορισμένοι δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα

ΠΗΓΗ: antinews.gr

ΝΔ: Τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας κ. Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με την αποψινή ισχυρή έκρηξη στα Πατήσια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με αποτροπιασμό την βομβιστική επίθεση στα Πατήσια και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συνανθρώπους μας. Η πολλοστή βομβιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες, φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας. Οι τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, τα συχνότατα επεισόδια με πάσης φύσεως ταραχοποιούς και η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, πιστοποιούν το πρόβλημα. Με την συγκεκριμένη αφορμή, καλούμε για μία ακόμη φορά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει το ταχύτερο δυνατόν μέτρα μετά από έξι μήνες διαπιστώσεων και να σταματήσει επιτέλους να παριστάνει τον θεατή, μπροστά στα αλλεπάλληλα πλέον συμβάντα. Δυστυχώς, ο κ. Χρυσοχοΐδης έσπειρε ανέμους και η χώρα θερίζει θύελλες. Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει άλλο την αδράνεια και την αβουλία της κυβέρνησης σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει με υπευθυνότητα κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας. Αρκεί να υπάρξει τέτοια πρόθεση και από την πλευρά της κυβέρνησης.
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=59911&Itemid=309

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Δείτε ποιοι κυβερνούν την Ελλάδα !!!


ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κυρίας Θάλειας Δραγώνα βρίσκεται η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου Εβρου κυρία Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι. Η κυρία Δραγώνα επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας τη με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Εβρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Αγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική σφραγίδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων στο Μεγάλο Δέρειο. Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου η κυρία Νικοπούλου βρέθηκε στην Αθήνα, όπου παρέλαβε από τα χέρια της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2010» για την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «Δέρειο στη γνώση». Από το βήμα της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός επεσήμανε πως τόσο στο Μεγάλο Δέρειο όσο και στην υπόλοιπη Θράκη υπάρχουν μαθητές Πομάκοι οι οποίοι είναι και αισθάνονται Ελληνες και ζητούν τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση. Μετά τη βράβευση η κυρία Νικοπούλου παρουσίασε την εργασία της για το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, που παρακολούθησε και η υπουργός Παιδείας, η οποία στο τέλος τη συνεχάρη.

"Τα μάτια μου, δεν είδαν τόπον ενδοξότερον, από τούτο το αλωνάκι"

Χτες το βράδυ στο Μεσολόγγι έγιναν οι εορτασμοί της επετείου της εξόδου του Μεσολογγίου που έγινε ξημερώματα Κυριακής των Βαΐων το 1826. Πολύς ήταν ο κόσμος που ήταν κατά μήκος της αγοράς που γίνονταν η παρέλαση η οποία ξεκινούσε από τον ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και κατέληγε στον κήπο των ηρώων εκεί όπου έγινε και η αναπαράσταση με το Χρήστο Καψάλη να φωνάζει:"Μνησθιτή μου Κύριε" και να ρίχνει το δαυλό που κρατούσε στα χέρια του πάνω στο βαρέλι με το μπαρούτι.
Παρών στις εκδηλώσεις ήταν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες και πάρα πολύς κόσμος.
Χοροστάτησε εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη και ο Μητροπολίτης μας ο Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος.


Ψηφιοποίηση αρχείου Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, πρωτοπορώντας σε θέματα ενημέρωσης και πληροφόρησης, προχώρησε στην ψηφιοποίηση των εγγράφων της (αποφάσεις, ψηφίσματα, δελτία τύπου κ.ά.) και την ανάρτηση τους στο internet με χρήση της online υπηρεσίας Google Docs. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ψηφιακό αρχείο, αποθηκευμένο με ασφάλεια στο internet, ανοιχτό σε όλους, που δίνει δυνατότητες στους συναδέλφους αλλά και στο ευρύ κοινό να έχουν γρήγορη πρόσβαση και μεταφόρτωση των δεδομένων από παντού. Τα ψηφιοποιημένα αρχεία είναι αναρτημένα στο blog της Α΄ ΕΛΜΕΔ, http://aelme12.blogspot.com/. Οι συνάδελφοι παρακαλούνται να εκμεταλλευτούν τη χρήση της νέας υπηρεσίας ώστε να έχουν πλήρη γνώση του έργου και των δράσεων της Α΄ ΕΛΜΕΔ.