Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ


Διαβάστε την καταγγελία του διευθυντή του 3ου Λυκείου Ρόδου Γιώργου Νινιού για τις κρίσεις των διευθυντών εκπαίδευσης.
Η καταγγελία προέρχεται από τη ΡΟΔΙΑΚΗ και βρίσκεται στο σύνδεσμο:

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=57413&catid=1&subcatid=5

11 Σεπτεμβρίου 2001 – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ

 

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η νομοθεσία για τη ρύθμιση της υπεραριθμίας (από alfavita.gr)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 50/1996

Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

………………………….

Άρθρο 14
Κρίση και τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών

1. Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών είναι δυνατόν να προκύψουν:

α) Σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας εκπαίδευσης από ίδρυση, κατάργηση, υποβιβασμό, διαίρεση ή συγχώνευση αυτών ή άλλη αιτία.

β) Σε σχολικές μονάδες της Β/θμιας εκπαίδευσης από ίδρυση, κατάργηση ή συγχώνευση αυτών, από μετατροπή λυκείων σε λυκειακές τάξεις ή από μείωση των τμημάτων των μαθητών ή άλλη αιτία.

Σε περίπτωση συγχώνευσης σχολικών μονάδων για τη διαπίστωση της τυχόν υπεραριθμίας κρίνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συγχωνεύονται.

2. Τα αρμόδια περιφερειακά συμβούλια, μετά τις μεταθέσεις που διενεργούνται σύμφωνα με τη διαδικασία των άρθρων 9, 11, 12 και 13 του διατάγματος αυτού συντάσσουν πίνακες των κενών οργανικών θέσεων λαμβάνοντας υπόψη και τις κενές θέσεις που προέκυψαν από τη διαδικασία των παραπάνω μεταθέσεων κατά σχολική μονάδα.

3. Αν κατά τη σύνταξη των παραπάνω πινάκων, διαπιστωθεί υπεραριθμία εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, αυτή ρυθμίζεται με την παρακάτω διαδικασία:

α) Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας που ανήκουν οργανικά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η υπεραριθμία να δηλώσουν, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών, αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως υπεράριθμοι.

β) Στη συνέχεια τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια, σε συνεδρίασή τους χαρακτηρίζουν ονομαστικά τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, κατά σχολική μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

ι) Από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ.

ιι) Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος, εκτός των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν ως υπεράριθμοι, θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ.

Ειδικά οι εκπαιδευτικοί, που τοποθετήθηκαν στα ιδρυθέντα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 6 του Ν.2640/1998 (ΦΕΚ 206Α'), και προέρχονται από τα τέως Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια (Τ.Ε.Λ.) και τα τέως Ενιαία Πολυκλαδικά Λύκεια (Ε.Π.Λ.), λογίζονται τοποθετηθέντες σε αυτά από την αρχική τους τοποθέτηση στα τέως Τ.Ε.Λ. και Ε.Π.Λ., μετατράπηκαν σε Ενιαία Λύκεια κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.8του Ν.2525/1997 (ΦΕΚ 188Α).

4. Οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι, σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούνται από το αρμόδιο περιφερειακό συμβούλιο να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, στις οποίες υφίστανται οργανικά κενά, εντός δέκα ημερών.

5. Η τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης γίνεται ως εξής:

α) Όταν η υπεραριθμία σε ένα σχολείο οφείλεται σε ίδρυση αντίστοιχου νέου σχολείου στη σχολική περιφέρειά του και στο οποίο μετακινούνται μαθητές του αρχικού σχολείου, οι υπεράριθμοι τοποθετούνται, εφόσον το επιθυμούν κατά απόλυτη προτεραιότητα στο νέο σχολείο. Η τοποθέτηση γίνεται με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης.

β) Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων του ίδιου γραφείου ή της ίδιας διεύθυνσης όπου δεν λειτουργεί γραφείο.

γ) Όσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν ή δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων περιπτώσεων (α) και (β) της παραγράφου αυτής τοποθετούνται σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 αυτού του Π.Δ. συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.

Οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω περιπτώσεων της παραγράφου αυτής μπορούν εφόσον το επιθυμούν να μετατεθούν κατά προτεραιότητα το ίδιο ή τα επόμενα σχολικά έτη στο σχολείο που κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, αν σε αυτό δημιουργηθούν κενές θέσεις.

6. Η τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης γίνεται ως εξής:

α) Όταν η υπεραριθμία σε ένα σχολείο οφείλεται σε ίδρυση αντίστοιχου νέου σχολείου στη σχολική περιφέρειά του και στο οποίο μετακινούνται μαθητές του αρχικού σχολείου, οι υπεράριθμοι τοποθετούνται εφόσον το επιθυμούν, κατά απόλυτη προτεραιότητα στο νέο σχολείο. Η τοποθέτηση γίνεται με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης. Όταν η υπεραριθμία σε λύκεια μιας περιοχής οφείλεται σε ίδρυση ΕΠΛ όπου και μετακινούνται οι μαθητές των λυκείου, οι υπεράριθμοι τοποθετούνται εφόσον το επιθυμούν κατ' απόλυτη προτεραιότητα στο ΕΠΛ με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης.

β) Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας, όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατ' απόλυτη προτεραιότητα συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων του ίδιου Γραφείου ή της ίδιας Διεύθυνσης όπου δεν λειτουργεί Γραφείο.

γ) Όσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγουμένων περιπτώσεων (α) και (β) της παραγράφου αυτής τοποθετούνται ύστερα από δήλωσή τους σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης, κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 αυτού του Π.Δ. συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.

7. Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985. Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους.

8. Ο χρόνος υπηρεσίας στην προηγούμενή τους θέση των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που μετατίθενται, διατίθενται ή αποσπώνται λόγω υπεραριθμίας υπολογίζεται για τη συμπλήρωση της υπηρεσίας που απαιτείται από το άρθρο 8 αυτού του Π.Δ. Οι διατάξεις που προβλέπουν συνυπολογισμό του χρόνου απόσπασης στην οργανική θέση εφαρμόζονται ανάλογα και στην περίπτωση αυτή.

Μιχάλης Γιαννόπουλος

Επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους γονείς με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς

gview

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία για την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει το μέτρο της απόσυρσης παλαιών οχημάτων που είχε εισαγάγει η κυβέρνηση Καραμανλή

 

kiriakos Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να κατανοήσει τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη από την απόσυρση παλαιών οχημάτων, είναι θετικό το γεγονός ότι υιοθετεί πλέον την πρότασή μας και έχει αρχίσει να εξετάζει την επαναφορά του μέτρου. Η Ελλάδα έχει έναν από τους πλέον γερασμένους και ρυπογόνους στόλους οχημάτων στην Ευρώπη με περίπου 1,3 εκατ. αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 15 ετών. Η αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους τους με νέα, «καθαρότερα» οχήματα είναι το μοναδικό άμεσα εφαρμόσιμο μέτρο για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Εκτός, όμως, από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη, η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης έχει και αναπτυξιακή διάσταση, καθώς θα τονώσει την αγορά του αυτοκινήτου, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει υποστεί πρωτοφανή καθίζηση της τάξης του 70% με συνέπεια χιλιάδες “λουκέτα” και απολύσεις. Σε πείσμα, επίσης, όσων υποστηρίζουν ότι η απόσυρση είναι ένα μέτρο το οποίο θα επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά, θέλω να επισημάνω ότι, εφόσον κινηθεί η αγορά, τα έσοδα για τον Κρατικό Προϋπολογισμό από την είσπραξη του ΦΠΑ και των τελών ταξινόμησης θα είναι περισσότερα από το όποιο κόστος των κινήτρων που θα δοθούν για απόσυρση. Είναι, κατά συνέπεια, προφανές ότι η απόσυρση θα έχει θετικό πρόσημο για το περιβάλλον, την πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά.

Εάν όμως είναι στις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης η εφαρμογή μιας συνολικής πολιτικής αυτοκινήτου φιλικής προς το περιβάλλον, οφείλει επίσης:

1ον: Να προχωρήσει σε ριζική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας με κριτήριο τις εκπομπές ρύπων και όχι τον κυβισμό τους, και,

2ον: Να επιτρέψει την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων ΙΧ οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Με πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, μπορούμε και το περιβάλλον να προστατέψουμε και την αγορά αυτοκινήτου να επανεκκινήσουμε με όφελος, τελικά, και για τα δημόσια οικονομικά.

Η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει, θα συνεχίσει να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις και αναμένουμε από την πλευρά της κυβέρνησης να αναλάβει τις δικές της πρωτοβουλίες».

Έκθεση ζωγραφικής Χρήστου Συράκου στις Πηγές Καλλιθέας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΡΑΚΟΣ

Δελτίο Τύπου της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με την υπουργό παιδείας

gview

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κενά για τους αναπληρωτές της Α φάσης που έρχονται στα Δωδεκάνησα

 

Μπορείτε να δείτε τον σχετικό πίνακα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AgJo-G4xwdnLdFBuUkdtalp6dmtDX1pSVmtabWVic0E&hl=en

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. ΕΠΙΛΟΓΗ Δ/ΝΤΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

love4 Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολούθησαν προκειμένου να επιλεγούν οι κομματικοί αρεστοί στη Διοίκηση της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραβίασε κάθε ηθικό φραγμό προκειμένου να «αποκαταστήσει» τα δικά της παιδιά.

Καταρχάς αυθαίρετα έληξε η θητεία των προηγούμενων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ως γνωστόν είχαν επιλεγεί ύστερα και από αδιάβλητοι διαγωνισμό τύπου ΑΣΕΠ.

Ακολούθως στη διαδικασία της συνέντευξης, με «χειρουργικές» επεμβάσεις, «εκτέλεσε» τους μη κομματικά ημέτερους υποψηφίους, που είχαν την αφέλεια να πιστέψουν τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, για αξιοκρατία στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Προς τούτο αναφέρουμε και συγκεκριμένα παραδείγματα. Στα Χανιά προκειμένου ο 2ος σε αντικειμενικά μόρια (15,5) να ξεπεράσει τον 1ο (19,39) έλαβε Μ.Ο. στη συνέντευξη 14,71 με άριστα το 15 ενώ ο 1ος σε μετρήσιμα μόρια έλαβε μόλις 9,86! Τυχαία, ο 2ος σε μόρια ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ.

Στην Εύβοια, αντίστοιχα ο 4ος έγινε 1ος και πήρε τη θέση του Δ/ντή Εκπαίδευσης με Μ.Ο. συνέντευξης 13,16 ενώ ο 1ος πήρε μόλις 8,5! Τυχαία, και αυτός ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ. Στο Λεκανοπέδιο ο 1ος έγινε 10ος μετά τη συνέντευξη μη καταφέρνοντας να διεκδικήσει καμία από τις 7 προκηρυχθείσες θέσεις των Δ/νσεων της Αττικής. Τυχαία, και οι 7 Δ/ντές που επελέγησαν ήταν συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Το ίδιο συνέβη και στη Μεσσηνία και στη Ζάκυνθο αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Έτσι, οι έσχατοι έγιναν πρώτοι. Οι κομματικά αρεστοί κατέλαβαν τη Διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η πολιτική ηγεσία απέκτησε τα εκτελεστικά όργανα που επιθυμούσε. Αυτοί θα υλοποιήσουν τη νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και θα επιχειρήσουν να συντρίψουν τη δικαιολογημένη αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου, που γιγαντώνεται, ενάντια στην κυβέρνηση που ξεπούλησε τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. και τη νεοφιλελεύθερη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Όμως η Υπουργός Παιδείας ματαιοπονεί. Ο εκπαιδευτικός κόσμος θα αντιδράσει δυναμικά στις μεθοδεύσεις της.

Το κομματικό κράτος που οραματίζεται δε θα περάσει.

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Προσλήψεις αναπληρωτών Δ/θμιας Εκπ/σης (08-09-10)


Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 09-09-2010 έως και τη Δευτέρα 13-09-2010.




Για τον πίνακα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05 που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, επιλέξτε το σύνδεσμο http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/proslhpseis_bthmias_100908.xls

Σχολή διαιτησίας μπιτς βόλεϊ στη Ρόδο

 

ref2 Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (11 & 12 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο σχολή διαιτησίας Μπιτς βόλεϊ.  Την ευθύνη για τη οργάνωση της σχολής έχει η ΤΕ Πετοσφαίρισης Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την ΟΔΒΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Διαιτητών Βόλεϊ)

Πρόγραμμα σχολής Διαιτησίας Beach volleyball 

Σάββατο 11/9/2010
09:00 – 13:00, 15:00 – 18:00    Θεωρητικά σε αίθουσα

Κυριακή 12/9/2010
10:00 – 12:00 Εξετάσεις (αίθουσα)
15:00 – 20:00 Πρακτικά στο Γήπεδο με συμμετοχή ball-boys και ομάδων (test event)

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν διαιτητές μπιτς βόλεϊ ή απλά να γνωρίσουν τους κανονισμούς του αθλήματος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο info@12islandsvolleyball.gr

Υπουργείο Παιδείας: Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 1/2003 «Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, αρμοδιότητες αυτών, όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία εκλογής των αιρετών τακτικών και αναπληρωματικών μελών των συμβουλίων αυτών» όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ αριθμ. 1/3-1-2003 Τεύχος Α’), σας γνωστοποιούμε τα εξής:

1. Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΕΕΠ, ΥΣΕΕΠ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010.

2. α. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι τακτικοί εκπαιδευτικοί (διορισμένοι σε μόνιμες θέσεις) της δημόσιας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά περίπτωση, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές.

β. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι κατά τα ανωτέρω τακτικοί εκπαιδευτικοί πλην των υπηρετούντων σχολικών συμβούλων.

γ. Στην εφορευτική επιτροπή κάθε Διεύθυνσης και Γραφείου Εκπαίδευσης ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί (τακτικοί ή αναπληρωτές) που υπηρετούν είτε οργανικά είτε με απόσπαση σε σχολεία της Διεύθυνσης ή των Γραφείων Εκπαίδευσης (σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δεύτερης Ευκαιρίας , ΣΜΕΑ κλπ.).

δ. Οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι εκτός σχολικών μονάδων (Κ.Υ., Διδασκαλεία Εκπ/σης, Πανεπιστήμια, ΟΕΕΚ, Π.Ι., ΚΕΕ, ΚΔΑΥ κλπ.) καθώς και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό ( Αριθμ. 3389/4-11-2008 άποψη του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. ), εγγράφονται στους καταλόγους εκλογέων της οργανικής τους θέσης και ψηφίζουν ενώπιον της οικείας εφορευτικής επιτροπής. Οι απουσιάζοντες με άδεια κάθε μορφής ψηφίζουν στην περιοχή της οργανικής τους θέσης.

ε. Εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης καθώς και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση σε υπηρεσίες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, των Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης, ψηφίζουν - όπως και στις αντίστοιχες αρχαιρεσίες του 2008 - στις Εφορευτικές Επιτροπές των περιοχών όπου υπηρετούν.

στ. Εκπαιδευτκοί με οργανική θέση σε σχολείο ή υπηρεσία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν διατεθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (σχολείο ή υπηρεσία της Π.Ε.) ή και αντίστροφα, περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους της Διεύθυνσης ή του Γραφείου Εκπαίδευσης που ανήκουν οργανικά ή υπηρετούν με απόσπαση.

3. Οι υποψηφιότητες εκ μέρους συνδυασμών υποψηφίων ή μεμονωμένων υποψηφίων πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010:

α. Στο διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την εκλογή αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ,

β. Στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την εκλογή αιρετών μελών των ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, και ΠΥΣΕΕΠ και

γ. Στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκλογή αιρετών μελών του ΥΣΕΕΠ, του ΚΥΣΠΕ, και του ΚΥΣΔΕ.

       Οι αποδέκτες των υποψηφιοτήτων θα ανακηρύξουν τους υποψηφίους μέχρι τις 8-10-2010.

4. Μέχρι τις 25-10-2010 θα συγκροτηθούν από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης:

α. Τριμελείς εφορευτικές επιτροπές στην έδρα κάθε Διεύθυνσης και κάθε Γραφείου Εκπαίδευσης, χωριστά για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, οι οποίες θα διεξάγουν τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ.

β. Τριμελής εφορευτική επιτροπή στην έδρα κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία θα διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών του ΠΥΣΕΕΠ και του ΥΣΕΕΠ και

γ. Τριμελείς νομαρχιακές επιτροπές σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες εποπτεύουν την οργάνωση και την διεξαγωγή των εκλογών, συγκεντρώνουν και μεταβιβάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

5.  Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μιας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς  που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές.

6.   Οι υποψήφιοι αιρετοί εκπρόσωποι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προκειμένου να διευκολυνθούν, μπορούν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους ως εξής:

α. Οι υποψήφιοι για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια πέντε (5) ημέρες.

β. Οι υποψήφιοι για τα Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια τρεις (3) ημέρες.

γ. Οι υποψήφιοι για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια δύο (2) ημέρες.

       Επισημαίνουμε την ανάγκη προσεκτικής μελέτης και απαρέγκλιτης τήρησης των ρυθμίσεων του Π.Δ.1/2003, ιδιαίτερα όσον αφορά τις προϋποθέσεις και διαδικασίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (κανονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας, διαλογή των ψηφοδελτίων - αρίθμηση και μονογραφή ψηφοδελτίων - μονογραφή δίπλα από το όνομα του υποψηφίου ή των υποψηφίων που έχουν σταυρό προτίμησης, τήρηση πρακτικών εκλογής, καταμέτρηση ψήφων, καταγραφή αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και άμεση μεταβίβασή τους στους αρμόδιους φορείς), έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία. Εφιστούμε την προσοχή σας για τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, ώστε οι εκλογές αυτές να διεξαχθούν ομαλά και απρόσκοπτα.

       Ιδιαίτερα ζητούμε την προσοχή σας για τις έγκαιρες και σωστές ενέργειές σας προς αντιμετώπιση των παρακάτω θεμάτων:

1. Υποβολή των υποψηφιοτήτων, με τη φροντίδα και την ευθύνη των οικείων συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι 20-9-2010 και ανακήρυξη των υποψηφίων μέχρι 8-10-2010 (άρθρα 21 & 36).

2. Συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών και των νομαρχιακών επιτροπών μέχρι      25-10-2010 (άρθρα 22, 28 & 37).

3. Σύνταξη των πινάκων εκλογέων και αποστολή αυτών στις οικείες εφορευτικές επιτροπές (άρθρα 23 & 38) μέχρι 27/10/2010.

4. Εκτύπωση των ψηφοδελτίων και των σχετικών φακέλων σε επαρκή αριθμό και αποστολή αυτών στις εφορευτικές επιτροπές μέχρι 29/10/2010 (άρθρα 24 & 39).  Σημειώνουμε ότι από την κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπονται λευκά ψηφοδέλτια.

5. Άσκηση εποπτείας για την κανονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας, τη διαλογή των ψηφοδελτίων, την τήρηση των πρακτικών εκλογής, την καταμέτρηση των ψήφων, την καταγραφή των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και την άμεση μεταβίβαση αυτών στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (άρθρα 25,26,27,29,40,41 & 42).

6. Συγκέντρωση των ενστάσεων κατά του κύρους της εκλογής, οι οποίες υποβάλλονται από υποψηφίους μέσα σε πέντε (5) ημέρες από τη διεξαγωγή της εκλογής, εξέταση αυτών και σύνταξη σχετικής πράξης για την αποδοχή ή απόρριψή τους μέσα σε τρεις ημέρες από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής τους (άρθρα 29 & 43).

7. Άμεση αποστολή των πράξεων των εφορευτικών επιτροπών και των αποφάσεων, με τις οποίες έχουν εκδικασθεί οι ενστάσεις, στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για κύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών (άρθρα 30 & 44).

.             Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

     ΕΥΗ   ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αίμα για να ζήσει ο 6χρονος Γιαννάκης

 

aimodosia

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι γονείς του 6χρονου Γιάννη Μπούκλα προκειμένου ο μικρούλης να καταφέρει να κερδίσει τη μάχη της ζωής.

Ο 6χρονος Γιάννης πάσχει από μεσογειακή αναιμία και κάθε είκοσι ημέρες κάνει μετάγγιση αίματος. Ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της ασθένειάς του είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, όμως κανένας από την οικογένεια του μικρούλη δεν είναι συμβατός δότης.
Οι γονείς του απευθύνουν έκκληση σε όσους θέλουν και μπορούν να δώσουν αίμα ώστε να βρεθεί δότης.
Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Πηγή: Tvkosmos.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αποχαιρετιστήριος … ανασχηματισμός! Του Προέδρου της ΝΟΔΕ Τάκη Μιχαήλου

 

tn_Sequence_5000

Κυνική ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου ο προαποφασισμένος εδώ και τρείς μήνες ανασχηματισμός που όλα δείχνουν ότι έγινε για να… γίνει απλώς, χωρίς να έχει εστίαση πουθενά ενώ οι “ μάχες” που πρόκειται να προκύψουν θα είναι σύντομες και πολιτικά θανατηφόρες.

Με κύριο στόχο την φίμωση των διαφορετικών απόψεων μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Με κύριο στόχο του την δημιουργία συνενόχων στο τραγικό εγχείρημά του. Με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από την μεγάλη κινητοποίηση της 11ης του Σεπτέμβρη και την άρνηση της φιλοξενίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Με κύριο στόχο την προσπάθεια επικέντρωσης σε ελάσσονα ζητήματα και απομάκρυνσης του ενδιαφέροντος των πολιτών από τα μέγιστα της οικονομικής εξαθλίωσης των φτωχότερων τμημάτων του. Σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για έλευση πολυάριθμων ομάδων σωμάτων ασφαλείας που μεταφέρθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από άλλες περιοχές της χώρας, για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις που ήδη προγραμματίστηκαν, καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση μάλλον εργάζεται με ζέση για να αντιμετωπίσει τον λαό και όχι τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας που οδηγούνται σε χειρότερους δρόμους με τις οδηγίες των επικυρίαρχων ΔΝΤ- τρόικας. Εκεί που αμαχητί μας παρέδωσαν.
Τόσο εμφανής πολιτική ανακολουθία πρωθυπουργού χώρας είναι πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά. Το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα του οποίου ένθερμος υποστηρικτής ήταν, μετετράπη σε τεράστιο, δυσκίνητο και παλαιάς κοπής. Η πρωτόγνωρη επίθεση στον τ. πρωθυπουργό για την ενίσχυση με 28 δις του τραπεζικού συστήματος , μετετράπη τελικά σε πρόσθετη πριμοδότηση 25 δις. Το «λεφτά υπάρχουν» μετετράπη σε «δεν υπάρχει σάλιο» Πότε λέει αλήθειες άραγε; Τότε ή τώρα; Τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού συναντάμε μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου. Κι όλα αυτά για το καλό μας. Κερασάκι στην τούρτα ο διορισμός σωτήρων υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση που ως “πολιορκητικοί κριοί” θα εκτελούν ως πιστοί στρατιώτες άνωθεν εντολές απεμπολώντας τα κεκτημένα του τόπου μας. Εμείς τι θα κάνουμε;
Θα μείνουμε αδιάφοροι στις εξελίξεις;
Κοντός ψαλμός αλληλούια…..

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε.

Τάκης Μιχαήλου

http://www.verena.gr/nea-dodekanisoy/apoxairetistirios-%E2%80%A6-anasximatismos-toy-proedroy-tis-node-taki-mixailoy

Τοποθέτηση Διευθυντών Δ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου




Για το πρώτο Γραφείο (Κω):


Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Κλειδόπουλος Προκόπιος ΠΕ04.01 Γυμνάσιο Αντιμαχείας

2. Τσολακίδης Ιωάννης ΠΕ11 Γυμνάσιο Κεφάλου

3. Χαραμαράς Χρήστος ΠΕ04.01 ΓΕΛ Αντιμαχείας




Για το δεύτερο Γραφείο (Καλύμνου):


Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Ιακώβου Ιωάννης ΠΕ17.07 ΤΕΕ ΕΠΑΛ Καλύμνου

2. Κιαννιέ Ευαγγελία ΠΕ02 2ο Γυμνάσιο Λέρου

3. Μπαμπάτσικος Φώτιος ΠΕ04.01 Εσπερινό Γυμνάσιο Λέρου

4. Γεωργάκη Μαργαρίτα ΠΕ02 ΓΕΛ Λέρου

5. Μπρούσαλης Κωνσταντίνος ΠΕ19 ΤΕΕ ΕΠΑΛ Λέρου

6. Γαμπιεράκη Χρυσή ΠΕ02 ΓΕΛ Πάτμου

7. Κιοσσέ Σταμούδα ΠΕ18 ΤΕΕ ΕΠΑΛ Πάτμου

8. Λάζος Σωτήριος ΠΕ11 Γυμνάσιο ΛΤ Αστυπάλαιας

9. Κελαράκη Χρύσα ΠΕ02 Γυμνάσιο ΛΤ Αγαθονησίου




Για τα σχολεία Δήμου Ρόδου:


Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Καρδαλίνου Ελεημονήτρια ΠΕ03 1ο Γυμνάσιο Ρόδου

2. Κοκκαλίδης Σταύρος ΠΕ03 3ο Γυμνάσιο Ρόδου

3. Ορφανού Λουκία ΠΕ02 7ο Γυμνάσιο Ρόδου

4. Παυλής Ελευθέριος ΠΕ20 ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ρόδου

5. Γρηγορίου Ελένη ΠΕ12.05 1ο ΣΕΚ Ρόδου




Για τα σχολεία Δήμου Ιαλυσού και Πεταλούδων:


Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Τουβράς Σωτήριος ΠΕ11 Γυμνάσιο Κρεμαστής

2. Πιλατέρης Ιωάννης ΠΕ20 Γυμνάσιο Παραδεισίου



Για τα σχολεία Δήμου Αρχαγγέλου:



Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Χαλούλιας Δημήτριος ΠΕ03 Εσπερινό Γυμνάσιο

Αρχαγγέλου

2. Ευλαβής Δημήτριος ΠΕ18.03 ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου





Για τα σχολεία Δήμου Σύμης:


Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Χατζηδέλου Ευρίκλεια ΠΕ06 Γυμνάσιο ΛΤ Σύμης

2. Μεγαλούδης Αναστάσιος ΠΕ17 ΤΕΕ ΕΠΑΛ Σύμης





Για τα σχολεία Δήμου Καρπάθου και κοινότητας Ολύμπου:


Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Διακογεωργίου Θεόδωρος ΠΕ04.01 ΓΕΛ Απερίου

2. Ζώης Νικόλαος ΠΕ19 Γυμνάσιο ΛΤ Ολύμπου



Για το σχολείο Δήμου Κάσου:


Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Δεγαΐτα Αντωνία ΠΕ04 Γυμνάσιο ΛΤ Κάσου



Για το σχολείο Δήμου Χάλκης:


Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Ηλιάδης Ευάγγελος ΠΕ04.04 Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης



Για το σχολείο Δήμου Τήλου:



Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Κασσανδρινός Δημήτριος ΠΕ04.02 Γυμνάσιο ΛΤ Τήλου



Για το σχολείο Δήμου Καστελορίζου:



Α/Α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολεία

1. Βελλή Ευαγγελία ΠΕ02 Γυμνάσιο ΛΤ Καστελορίζου



Κατά τη διάρκεια της θητείας τους οι παραπάνω εκπαιδευτικοί, θα λαμβάνουν τις αποδοχές και τα επιδόματα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 10β και 13 κεφ. Β παρ. iii του Ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α’ ).



Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ



Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή και δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις πρόσφατες επιλογές Δ/ντών Εκπαίδευσης

Ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης κατέθεσε κοινή Ερώτηση στη Βουλή με την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ και Βουλευτή Α’ Αθηνών Ελίζα Βοζεμπεργκ, επ’ ευκαιρία των αναξιοκρατικών επιλογών των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο χώρος της Παιδείας θα έπρεπε στην εποχή μας να είναι χώρος συνάντησης, συνεννόησης και συνεργασίας για την αναγέννηση της εθνικής ελπίδας. Δυστυχώς όμως οι πρόσφατες αιφνιδιαστικές και αναξιοκρατικές κατά κανόνα επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης μας επιστρέφουν στην εποχή των μικροκομματικών λογικών.

Η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη συνέντευξη, που κάποτε κατέκρινε, όχι ως εργαλείο επιλογής της αξιοσύνης αλλά ως μέσο ανασύστασης του «κομματικού στρατού», κάνοντας πολλές φορές και από αυτόν τις χειρότερες επιλογές. Η εποχή των μεγάλων και ωραίων λόγων του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση έχει τελειώσει. Η επανεμφάνιση δυσλειτουργιών και προβλημάτων, που εμείς είχαμε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την περίοδο 2008-2009, αποδεικνύει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Δυστυχώς όμως και αυτή τη φορά το τίμημα το πληρώνουν τα παιδιά μας».

Αθήνα, 03 Σεπτεμβρίου 2010

\

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν Δ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης: Και οι πρώτοι έσονται έσχατοι…»

Ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί πεδίο σύνθεσης και συναίνεσης στο οποίο είναι ανάγκη να συναντώνται ιδέες, προτάσεις και πολιτικές με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία των δομών προς όφελος των μαθητών.

Η αξιοκρατική επιλογή των στελεχών εκείνων που θα κληθούν να υλοποιήσουν την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες κατά την οποία η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα πληρούν πραγματικά τις προϋποθέσεις ώστε να διοικήσουν με υπευθυνότητα και ζήλο τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Την ώρα που, κατά δήλωση της ίδιας της Υπουργού «τα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές», την ώρα που με την ακατανόητη αλλαγή του συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών και τις μειώσεις των διορισμών η Κυβέρνηση ανατρέπει την εργασιακή σχέση και τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών αναπληρωτών και ενώ ο χρόνος έναρξης του σχολικού έτους πλησιάζει, το Υπουργείο επικεντρώνεται στην εγκαθίδρυση κομματικών φίλων στις διευθυντικές θέσεις της διοικητικής πυραμίδας.

Οι παρακάτω πίνακες αποτυπώνουν το κυνισμό και την παλαιοκομματική λογική που διέπει τη πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Α) Αττική

Αρχικά υποψηφίου

Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων

Μ.Ο. συνέντευξης

Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15)

Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων

Ψ.Γ.

24,63        1η

12,83

13, 13, 13, 13, 10, 15

3η

Κ.Κ.

23,67        2η

9,67

8, 10, 10, 10, 10, 7, 13

17η

Μ.Δ.

23,39        3η

10,50

8, 11, 10, 10, 10, 14

12η

Ο.Χ.

23,26        4ος

10,67

9, 12, 10, 10, 10, 13

11ος

Α.Ε.

23             6η

10,67

9, 11, 10, 10, 9, 15

13η

Β) Κεντρική Μακεδονία

Αρχικά υποψηφίου

Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων

Μ.Ο. συνέντευξης

Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15)

Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων

Κ.Κ.

24,39        1ος

10,29

9, 11, 10, 10, 8, 14

6ος

Κ.Σ.

23,50        2ος

10,43

9, 10, 13, 10, 10, 6, 15

9ος

Τ.Ν.

23             3ος

11,17

9, 11, 10, 10, 12, 15

7ος

Κ.Δ.

22,15       5ος

11,43

9, 12, 12, 11, 11, 10, 15

13ος

Γ) Θεσσαλία

Αρχικά υποψηφίου

Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων

Μ.Ο. συνέντευξης

Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15)

Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων

Κ.Χ.

22,54        2ος

10,57

8, 12, 11, 11, 10, 8, 14

4ος

Σ.Β.

20,89        3ος

10,50

9, 10, 10, 10, 10, 10, 14

5ος

Κ.Η.

20,76        4ος

10,57

9, 10, 11, 10, 10, 11, 13

7ος

Κ.Δ.

20,02        6ος

10,71

9, 10, 11, 12, 10, 8, 15

12ος

Δ) Πελοπόννησος

Αρχικά υποψηφίου

Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων

Μ.Ο. συνέντευξης

Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15)

Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων

Τ.Χ.

25,76         2ος

10

8, 10, 11, 10, 10, 6, 15

4ος

Γ.Α.

24,41         3η

11

10, 10, 12, 10, 10, 10, 15

6η

Ε) Δυτική Ελλάδα

Αρχικά υποψηφίου

Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια τους με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων

Μ.Ο. συνέντευξης

Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15)

Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων

Κ.Τ.

24,26          1ος

10,71

10, 10, 10, 10, 10, 10, 15

3ος

Γ.Δ.

19               7ος

12

10, 12, 11, 12, 15

10ος

ΣΤ) Β. Αιγαίο

Αρχικά υποψηφίου

Σειρά κατάταξης στην περιφέρεια της με βάση το σύνολο των μορίων των αντικειμενικών κριτηρίων

Μ.Ο. συνέντευξης

Αναλυτική βαθμολογία συνέντευξης (με άριστα το 15)

Τελική κατάταξη στον πίνακα με βάση το σύνολο των μορίων

Γ.Κ.

26,89           1η

10,83

9, 13, 10, 10, 8, 15

2η

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Στα Χανιά προκειμένου ο 2ος σε αντικειμενικά μόρια (15,5) να ξεπεράσει τον 1ο (19,39) έλαβε Μ.Ο. στη συνέντευξη 14,71 με άριστα το 15 ενώ ο 1ος σε μετρήσιμα μόρια έλαβε μόλις 9,86! Τυχαία, ο 2ος σε μόρια ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ.

Στην Εύβοια, αντίστοιχα ο 4ος έγινε 1ος και πήρε τη θέση του Δ/ντη Εκπαίδευσης με Μ.Ο. συνέντευξης 13,16 ενώ ο 1ος πήρε μόλις 8,5! Τυχαία, και αυτός ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ. Στο Λεκανοπέδιο ο 1ος έγινε 10ος μετά τη συνέντευξη μη καταφέρνοντας να διεκδικήσει καμία από τις 7 προκηρυχθείσες θέσεις των Δ/νσεων της Αττικής. Τυχαία, και οι 7 Δ/ντές που επελέγησαν ήταν συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Το ίδιο συνέβη και στη Μεσσηνία και στη Ζάκυνθο αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Στους πίνακες αυτούς φαίνεται ξεκάθαρα η νόθευση των αντικειμενικών μορίων καθώς οι πρώτοι σε μόρια σχεδόν πάντοτε λαμβάνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία στη συνέντευξη.

Και όλα αυτά ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση θεωρούσαν τη συνέντευξη στις επιλογές στελεχών «μέθοδο εξόντωσης των κομματικά μη αρεστών» και ως «βασικό εργαλείο στα χέρια των κεντρικών και τοπικών κομματαρχών εκπαίδευσης της Νέας Δημοκρατίας μέσω της οποίας εκμηδενίζονται τα μετρήσιμα προσόντα» (Επίκαιρη Επερώτηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Παιδείας Ε. Στυλιανίδη 2007).

Φέτος είναι η ώρα να γίνουν οι συγκρίσεις στο πεδίο. Τα στελέχη που επελέγησαν το 2007, από την Κυβέρνηση της ΝΔ, οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης των Νομών, ήταν εκείνοι που σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και σε απόλυτη συνεργασία με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα προετοίμασαν υποδειγματικά το σχολικό έτος 2008-2009, έτος κατά το οποίο, κατά κοινή ομολογία, για πρώτη φορά όλα ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές έγκαιρα και προγραμματισμένα. Θα δούμε τι θα γίνει φέτος…

Κατόπιν αυτού,

Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι

η κ. Υπουργός

1) Πώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «προωθεί την αξιοκρατία», όταν αντιφάσκοντας με αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τις πλέον αναξιοκρατικές μεθόδους κομματικής ευνοιοκρατίας;

2) Πώς δικαιολογούνται οι περιπτώσεις όπου οι πρώτοι σε αντικειμενικά κριτήρια κατατάσσονται τελικώς αρκετά χαμηλά στους πίνακες μετά τις συνεντεύξεις;

3) Προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας, με τον ίδιο τρόπο, να αντικαταστήσει του Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων πριν την λήξη της θητείας τους;

Αθήνα, 03 / 09/ 2010

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Ευριπίδης Στυλιανίδης  2. Ελίζα Βόζεμπεργκ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Για τη μετακίνηση εκατοντάδων καθηγητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, του Δημήτρη Πεππέ

Δήλωση του Προέδρου της ΟΛΜΕ

Με πρωτοφανή τρόπο και με τη διαδικασία του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» επιχειρείται στο νομό Αττικής η μετακίνηση εκατοντάδων καθηγητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ο προερχόμενος από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και διορισμένος από την κυβέρνηση περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης σπεύδει να καλύψει τις ανάγκες στα «ολοήμερα δημοτικά» σχολεία, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη καλυφθεί τα λειτουργικά κενά σε γυμνάσια και λύκεια. Με αυταρχικό τρόπο «εντέλει» τα υπηρεσιακά συμβούλια στηριζόμενος στα επιλεγέντα και διορισθέντα από αυτόν μέλη. Απαξιώνει έτσι τόσο τη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ όσο και τα αιρετά μέλη του κλάδου, η αντίδραση των οποίων σε αυτές τις μεθοδεύσεις υπήρξε καθολική. Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται εκφοβισμός και τρομοκράτηση των συναδέλφων μας προκείμενου να φανεί ότι ζητούν «οικειοθελώς» τη μετακίνησή τους

Καλώ τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων, αναλογιζόμενοι την ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους τους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ακυρώνοντας στην πράξη αυτές τις πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις και εφαρμόζοντας τις διαδικασίες που ο νόμος προβλέπει. Καμία διάθεση καθηγητή σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης δεν επιτρέπεται εφόσον δεν καλυφθούν πρώτα οι ανάγκες της Δευτεροβάθμιας. Καλώ επίσης την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επαναφέρει στη τάξη τον διορισμένο από αυτή περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και σε διαφορετική περίπτωση να τον αποπέμψει.

Η τρομοκρατία και ο «τσαμπουκάς» δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό εκπαιδευτικό μας σύστημα..

Πεππές Δημήτριος

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8663

ΟΛΜΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

Αθηνά ΟΛΜΕ Το συλλαλητήριο θα γίνει το Σάββατο, 11/9/2010, ώρα 18.00, στο άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη. Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στο συλλαλητήριο μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση επιλέξτε τον σύνδεσμο:

http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolme/deth03092010.pdf

Πλήρωση κενών Θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων

Έχοντας υπόψη:

Ν3848/2010, Άρθρ. 23, αρθ 14, αρθ 15

Ενημερώνουμε τις σχολικές μονάδες ότι σε περίπτωση δημιουργίας κενής θέσης Υποδιευθυντών (είτε λόγω συνταξιοδότησης/παραίτησης Υποδιευθυντών 4ετούς θητείας, είτε λόγω λήξης 1ετούς θητείας) οφείλουν να συγκαλέσουν Σύλλογο Διδασκόντων για την επιλογή Υποδιευθυντή (για το σχολικό έτος 2010-2011).

Ειδικότερα, ο Σύλλογος πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 5 ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφίων υποδιευθυντών. Από τον Σύλλογο απέχουν οι υποψήφιοι .

Η πρόταση μαζί με το πρακτικό του συλλόγου των διδασκόντων διαβιβάζονται από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του Σ.Ε.Κ. στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) το οποίο, μετά από έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων και της νομιμότητας της διαδικασίας διαμόρφωσης της πρότασης, προτείνει στον οικείο διευθυντή εκπαίδευσης την τοποθέτηση των υποδιευθυντών.

Αν ο σύλλογος των διδασκόντων παραλείψει να υποβάλει την πρόταση, η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης Δωδ/σου, ύστερα από πρόταση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, το οποίο λαμβάνει υπόψη τα κριτήρια του άρθρου 15.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στις περιπτώσεις που ορίζονται περισσότεροι του ενός υποδιευθυντές στην ίδια σχολική μονάδα.

Ο Διευθυντής ΔΔΕ Δωδ/σου

Πλήρωση κενής θέσης προϊσταμένου γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων Νομού Δωδ/σου

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ.6, και του άρθρου 20 παρ.3 του Ν. Ν.3848/2010 ( ΦΕΚ 71τ.Α΄) « Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού-καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

2. Τα κριτήρια των περιπτώσεων α΄ και γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του Ν. Ν.3848/2010 ( ΦΕΚ 71τ.Α΄) « Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού-καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

3. Τα με αριθμ. πρωτ. Φ.350/51/87342/Δ1/19-07-2010, Φ.361.22/41/908985/Δ1/30-07-2010 και 106139/Δ1/30-08-2010 έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

4. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επόμενος υποψήφιος για τα γραφεία που έχουν κενές θέσεις προϊσταμένων στον αξιολογικό πίνακα που καταρτίστηκε στις επιλογές του 2007.

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε

Την πλήρωση με επιλογή κενής θέσης Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων έως την 31-07-2011 και καλούμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά για την κάλυψη της παρακάτω θέσης:

Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο.

Ως προϊστάμενοι τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί με βαθμό Α΄ και οκταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία. Ειδικότερα, ως προϊστάμενοι τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στις δε διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 01 έως και ΠΕ 20. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορεί να είναι υποψήφιοι και εκπαιδευτικοί με βαθμό Β΄ και μικρότερο χρόνο υπηρεσίας. Η επιλογή των υποψηφίων στους κατά τα ανωτέρω πίνακες θα γίνει βάσει των προϋποθέσεων επιλογής και της αποτίμησης των κριτηρίων που ορίζονται στα άρθρα 11,12 (περιπτώσεις α΄και γ΄ της παραγράφου 1), 20 (παράγραφος 3),24 (παράγραφος 6) του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ. Α΄). Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής θα πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων.

Για την εκπαιδευτική υπηρεσία υπολογίζεται η προϋπηρεσία τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και η προϋπηρεσία των υποψηφίων ως προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων με αναγωγή στο υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας.

Δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης εκπαιδευτικός ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα από αυτά που ορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (κυρωτικός ν. 3528/2007, ΦΕΚ 26 Α΄) ή για τον οποίο συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ίδιου Κώδικα.

Το κώλυμα επιλογής της προηγούμενης παραγράφου δεν πρέπει να συντρέχει τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας όσο και κατά το χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων από 6 Σεπτεμβρίου 2010 έως 10 Σεπτεμβρίου 2010 (αποκλειστική προθεσμία) και να την καταθέσουν στη Δ/νση ή το Γραφείο που ανήκουν οργανικά.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α)Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

β)Βιογραφικό σημείωμα,

γ)Βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών από την οποία να προκύπτει ο ακριβής χρόνος εκπαιδευτικής υπηρεσίας συνολικά καθώς και αυτός της διδακτικής υπηρεσίας. (Η οποία επισυνάπτεται στην προκήρυξη και συμπληρώνεται από τη Δ/νση ή το Γραφείο που υπηρετεί οργανικά ο υποψήφιος),

δ) Αντίγραφα τίτλων σπουδών, μεταπτυχιακών σπουδών, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης. (δεν συμπεριλαμβάνονται οι τίτλοι σπουδών οι οποίοι ήταν προαπαιτούμενοι για τον διορισμό),

ε). Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 ότι α) ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα από τα οριζόμενα στην παρ.2 του άρθρου 109 του Υπαλληλικού κώδικα (ν.3528/2007 ΦΕΚ 26 τ. Α΄) και β) δεν συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ.1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών πρέπει να υποβληθούν σε επικυρωμένα αντίγραφα, προκειμένου δε για τίτλους σπουδών που προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, αυτοί πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π./ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών (Σ.Α.Ε.Ι.)

Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα θα πρέπει να έχουν επίσημα μεταφραστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά το νόμο όργανο.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δε θα γίνεται δεκτή καμία άλλη αίτηση, ούτε συμπληρωματικά δικαιολογητικά ή οποιαδήποτε μεταβολή στην αίτηση-εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, οι Δ/νσεις και τα Γραφεία Δ.Ε. και Ε.Ε. θα πρέπει να διαβιβάσουν στην υπηρεσία μας τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων με ταχυμεταφορά έως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές, οι Προϊστάμενοι και οι Υπεύθυνοι των Υπηρεσιών, στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα προκήρυξη να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς τους.

Ο Διευθυντής ΔΔΕ Δωδ/σου

Η Θάλεια Δραγώνα άνοιξε την κερκόπορτα σε Τούρκους δασκάλους

thaleia_dragwna_pasok «Λουκέτο» στην Ελληνική Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, στην οποία εκπαιδεύονται δάσκαλοι για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, έβαλε το υπουργείο Παιδείας, τουλάχιστον για φέτος. Ικανοποίησε έτσι το πάγιο αίτημα της Άγκυρας να κλείσει την Ακαδημία και οι εκπαιδευτικοί να διορίζονται από την Τουρκία!».
Εισηγήτρια της απόφασης φέρεται ότι είναι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κυρία Θάλεια Δραγώνα. Πρόκειται ασφαλώς για κίνηση που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης να κλείσουν τα «ανοιχτά μέτωπα» με τους εξ ανατολών γείτονες. Το ζήτημα τέθηκε για πρώτη φορά όταν, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης απαίτησε την αντικατάσταση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης από ένα πανεπιστήμιο αποκλειστικά για μουσουλμάνους.
Συγκεκριμένα, η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας την αντικατάσταση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, στην οποία εισάγονται μουσουλμάνοι-μέλη της μειονότητας της Θράκης, από μια παιδαγωγική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου τετραετούς φοίτησης, όπου θα εκπαιδεύονται αποκλειστικά και μόνο μουσουλμάνοι που θέλουν να γίνουν δάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία.
Το αίτημα διατυπώθηκε επισήμως προς την κυρία Δραγώνα στη διάρκεια ειδικής ημερίδας που διοργανώθηκε από την ειδική γραμματέα στην Κομοτηνή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας απλώς παρακολουθούσε τις καταγγελίες των εγκαθέτων της Άγκυρας έναντι του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς της περιοχής. Μερίδα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, δε, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «αυθαίρετο οικοδόμημα» την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία! Σημειώνεται ότι για την αναβάθμιση της σχολής κανένας δεν έχει αντίρρηση, η οποία μέχρι σήμερα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά. Φυσικά διδάσκεται και η τουρκική γλώσσα.
Υστερα από αυτή την ημερίδα το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να την κλείσει, τουλάχιστον για φέτος, χωρίς να είναι γνωστό τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Αυτό το ερώτημα τίθεται από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής προς το υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή, αν θα βάλει οριστικά τέλος στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, που παρά τα προβλήματά της βγάζει εκπαιδευτικούς για τα μειονοτικά σχολεία.
Οπως λένε, με το «λουκέτο» στη σχολή είναι να σαν να ικανοποιείται το αίτημα για τουρκόφωνους δασκάλους που θα διδάσκουν την τουρκική γλώσσα, αποδεχόμενοι την ελλιπή εκπαίδευση από την Ελλάδα.
Από την πλευρά τους οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν, θεωρώντας περίεργο το αίτημα για μη διεξαγωγή ακαδημαϊκού έτους, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας άλλου πανεπιστημίου.
Ο ιστορικός αναλυτής κ. Νεκτάριος Δαπέργολας τονίζει: «Θέλουν να ελέγχουν την όλη διαδικασία, δηλαδή την παραγωγή δασκάλων, και στη συνέχεια την εκπαιδευτική διαδικασία στα μειονοτικά σχολεία, τη διαδικασία επιμόρφωσης αλλά και τους διορισμούς». Και ο εκπαιδευτικός υπογραμμίζει: «Θέλουμε δημόσια σχολεία με δασκάλους που θα μαθαίνουν στους μαθητές την ελληνική γλώσσα και παράλληλα θα διδάσκεται η τουρκική γλώσσα, όπου απαιτείται ως μητρική, σαν γλωσσικό μάθημα».
Η επιτροπή μάλιστα, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε η κυρία Δραγώνα στην Κομοτηνή με θέμα «Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», ζητάει την απευθείας συμμετοχή της «τουρκικής μειονότητας της Θράκης», όπως η ίδια αποκαλεί τους μουσουλμάνους της περιοχής. Μάλιστα η αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» έφτασε στο σημείο να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Κατ’ αρχάς να αναφέρουμε πως είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση να βρίσκει επιτέλους ανταπόκριση το χρόνιο αίτημα διαλόγου μας. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα ο διάλογος αυτός είναι μονόπλευρος. Η ανακοίνωση της ειδικής γραμματέα κυρίας Δραγώνα περί του ότι θα εκλάβει τις απόψεις όλων των μερών, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο υπουργείο, αυξάνει τις ανησυχίες ότι πρακτικά ο διάλογος δεν θα έχει καμία θετική συμβολή. Η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης ήταν ένα “αυθαίρετο οικοδόμημα” που ιδρύθηκε την εποχή της χούντας με σκοπό την κατάργηση της αυτόνομης εκπαιδευτικής δομής της “Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” που διασφαλίζεται με διεθνείς συμβάσεις».
Και συνεχίζουν κρίνοντας ότι η υπάρχουσα «Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης είναι ένα οικοδόμημα που έχει λάβει άδεια οίκησης», ενώ υπογραμμίζουν:
"Απαιτούμε την επαναδόμηση της αυτονομίας του εκπαιδευτικού συστήματος της “Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” όπως ήταν πριν από την περίοδο της χούντας. Αυτό είναι εφικτό μόνο με τη θέσπιση ενός μηχανισμού διαλόγου που θα βασίζεται στην ισότητα και στον οποίο στα θέματα που αφορούν την ίδια, η “Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης” θα πρέπει να έχει απευθείας συμμετοχή και λόγο".

ΠΗΓΗ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί θα μείνεις... στην ιστορία της Ελλάδας! του Κ. Κυριακίδη (ένας ύμνος στο θηλυκό αδάμαντα της παιδείας)

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ… ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :

· Διότι είσαι η μόνη υπουργός που βγήκε την επόμενη των εκλογών να μαλώσεις και να διασύρεις τους εκπ/κους, λες και αυτοί που σε ψήφισαν ήταν μόνο από τα άλλα κόμματα!

· Διότι μόνο εσύ κατάφερες να γκρεμίσεις στα μάτια της κοινής γνώμης την όποια εικόνα και ποιότητα είχε ο καθηγητής, παρουσιάζοντας όλους σαν βυσματίες, κονέ και τεμπέληδες !

· Διότι βρήκες επιτέλους την λύση για λιγότερους διορισμούς και ποιότητα στην εκπ/ση, βάζοντας επίσημα 30 μαθητές να στοιβάζονται στην τάξη και να λες σε όλους : « πρώτα ο μαθητής! ».

· Διότι κατόρθωσες και έστειλες την Ελληνική ομογένεια 100 χρόνια πίσω, γυρίζοντας από τα σχολεία του εξωτερικού χιλιάδες εκπ/κους και καταστρέφοντας ότι είχε καταφέρει να δημιουργηθεί για τη διάσωση και συνέχεια της Ελληνικής εκπ/σης και υπόστασης στην ομογένεια, καταργώντας ουσιαστικά την συνέχεια της γλώσσας και της παρουσίας μας στο εξωτερικό για το μέλλον!

· Διότι μόνο εσύ συνέλαβες και υλοποίησες την φαεινή ιδέα να «ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ» οι ονομαστικά διοριστέοι εκπ/κοι του προηγούμενου διαγωνισμού ΑΣΕΠ και να σβήσει το υπαρξιακό τους μέλλον σε μια νύχτα.

· Διότι επί παρουσία σου στο υπουργείο κατάφερες το ακατόρθωτο: Να γράφεις το όνομά σου στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να περνάς στο Πανεπιστήμιο!

· Διότι κατήργησες τον θεσμό του ωρομίσθιοι και κατάφερες να τον μετατρέψεις σε ΔΟΥΛΟ εκπ/κο των 5 – 15 ωρών με 300 Ε τον μήνα, δίνοντας την ψεύτικη καραμέλα για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να το ακούει ο «έξω κόσμος» και να νομίσει ότι κάτι ουσιαστικό άλλαξες!

· Διότι εφάρμοσες την παγκόσμια πρωτοτυπία της «χειρουργικής τοποθέτησης» των εκπ/κων σε σχολεία όπου χρειάζονται : πχ. η Δ/θμια Δ/νση Χίου ζήτησε 15 φιλόλογους και έδωσε 20 υπεράριθμους γυμναστές… και εσύ διόρισες άλλους 15 γυμναστές εκεί και κανέναν φιλόλογο !!!!

· Διότι μόνο εσύ κατάφερες να γκρεμίσεις την προοπτική χιλιάδων ωρομισθίων που μάζευαν προϋπηρεσία σε όλη την Ελλάδα για μελλοντικό διορισμό, καταργώντας την προϋπηρεσία, τα χρόνια, την ταλαιπωρία και τις θυσίες μιας ζωής. Σε ένα δρόμο που οι νόμοι της ίδια της πολιτείας τους έδειξε υποχρεωτικά να ακολουθήσουν στο παρελθόν, τους έσκαψες τον λάκκο άνανδρα και ύπουλα, αδιαφορώντας για την οικογένεια και τα παιδιά τους !!

· Διότι είπες το μεγαλύτερο ψέμα σε αυτούς που καταδίκασες στην ανεργία: της μεταβατικής περιόδου αποκατάστασης των θιγμένων από τα νέα μέτρα !

· Διότι είπες το καλύτερο σύνθημα - ανέκδοτο στο χώρο της παιδείας στην προοπτική της σύγχρονης Ελλάδας : «Πρώτα ο μαθητής», λένε πλέον γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί και σκάνε στα γέλια !!

· Διότι κατόρθωσες σε ένα μόλις χρόνο να είσαι το πλέον αχώνευτο πρόσωπο σε καθηγητές, δάσκαλους, μαθητές, Πανεπιστημιακούς, ξεπερνώντας ακόμη και δεινόσαυρους της παιδείας στο παρελθόν !

· Τέλος, διότι κατάφερες έχοντας μαζί σου και εξουσιάζοντας το σύνολο των ΜΜΕ, να βρίσκεσαι στις τελευταίες θέσεις σε δημοτικότητα και αποδοχή, βάζοντας σε σκέψεις όλους να αναλογιστούν που θα ήσουν ήδη, εάν ο πολύς κόσμος γνώριζε βαθύτερα τι έχεις πράξει.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Κυριακίδης Κ.

Καθηγητής ΦΑ