Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Προσοχή! Ενδιαφέρει όσους έκαναν αίτηση για ΜΕΤΑΘΕΣΗ

Η ALFAVITA δημοσιεύει τις βάσεις μεταθέσεων για όλες τις ειδικότητες, από το 2001 έως το 2009. Ακολουθήστε το σύνδεσμο που έχουμε αναρτήσει κάτω από τη φωτογραφία τίτλου του blog μας, ή επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο από την ALFAVITA:

http://www.alfavita.gr/ank_b/ank27_2_10_0626.php

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών συμμετέχει ενεργά στη δενδροφύτευση της Αρχαίας Καμείρου και καλεί όλους τους φίλους της να δώσουν το "παρών" στη γιγάντια αυτή προσπάθεια. Δίνουμε ραντεβού στο Νομαρχιακό Μέγαρο, στις 9:30 το πρωί. Όσοι εθελοντές θέλουν μπορούν να μεταβούν στο χώρο της δενδροφύτευσης με τα λεωφορεία της Νομαρχίας. Επίσης, όσοι επιθυμούν να μεταβούν απευθείας στο χώρο της δενδροφύτευσης με ΙΧ δεν θα συναντήσουν καμία δυσκολία στη στάθμευση των αυτοκινήτων τους. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης οχημάτων δίπλα από το χώρο της δενδροφύτευσης.
http://www.skai.gr/articles/news/environment/

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μετάθεση της απεργίας για τη 15η Μαρτίου

Ο.Λ.Μ.Ε.

ΠΡΟΣ: την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη 24ωρης Απεργίας

Συνάδελφοι,
Η συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 08.03.2010. Παράλληλα εξουσιοδότησε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η απεργία να πάρει πανδημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα, ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να υπάρξει συμπαράταξη Ομοσπονδιών του Δημοσίου. Επιπροσθέτως εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ , ώστε να έχει το δικαίωμα να μεταθέσει την απεργιακή κινητοποίηση σε εύλογο χρονικό διάστημα, για να επιτευχθούν τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.
Υλοποιώντας την απόφαση της συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη μετάθεση της ημέρας κήρυξης για τη Δευτέρα 15 Μαρτίου. Σας καλούμε να προκηρύξετε 24ωρη απεργία στην ανωτέρω ημερομηνία, ώστε η απεργία να αποκτήσει πανδημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα. Σε διαφορετική περίπτωση το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε συντονισμό της δράσης του με το Δ.Σ της ΔΟΕ και με Ομοσπονδίες του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Σύνταξη στα 67;

Πρόταση- βόμβα για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 και ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς (κατάργηση πλαφόν απολύσεων κ.ά.) υπέβαλε το μεικτό κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που συναντήθηκε προχθές με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4562319&ct=3

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Βρίσκομαι στις Βρυξέλλες γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ε. Μπαρόζο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25/2/2010, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ερασιτεχνισμοί στο ΥΠΕΠΘ

Για ερασιτεχνισμό και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου παιδείας η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ.
«Στις συνεχείς και επιλεκτικές διαρροές του Υπουργείου Παιδείας για τις, εδώ και τέσσερις μήνες, σχεδιαζόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση και τις πρακτικές απαξίωσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, προστίθενται τώρα οι αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις υπουργού και υφυπουργού, σε ό,τι αφορά τα «κολέγια». Θέσεις που αποκαλύπτουν ερασιτεχνισμό και επιτείνουν τη σύγχυση και την αγωνία εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων» αναφέρει η κ. Βόζεμπεργκ και συμπληρώνει:
«Η Υπουργός οφείλει να ακούσει πραγματικά όλους τους φορείς της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να φέρει επιτέλους ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει, αλλά και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους. Διαβούλευση δε μπορεί να γίνει με διαρροές και κείμενα ιδεών».
http://www.apogevmatini.gr/?p=65894

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου συμμετέχει στη δενδροφύτευση της Αρχαίας Καμείρου

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου συμμετέχει στη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Αρχαίας Καμείρου, η οποία έχει καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2008. Η Α΄ ΕΛΜΕΔ εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, καλεί όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τις δράσεις που αποσκοπούν στην αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
http://aelme12.blogspot.com/2010/02/blog-post_23.html
http://www.skai.gr/articles/news/environment/

Η Γερμανία στη Ρόδο!


...Όπως Αμερική. Local college και βλέπουμε

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Τη μετατροπή των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ που έχουν κενές θέσεις αλλά και των ΙΕΚ σε κολέγια και τη μεταπήδηση των σπουδαστών τους σε πανεπιστήμια, ύστερα από διετή φοίτηση, προτείνει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος. Όπως προκύπτει από το blog του υφυπουργού Παιδείας, τα νέα παιδιά αφού εισάγονται στα τοπικά κολέγια χωρίς εξετάσεις, θα έχουν τη δυνατότητα σε ένα ή δύο χρόνια να διαπιστώσουν αν πραγματικά έχουν τις δυνατότητες να ακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές ή αν είναι προτιμότερο να επιδιώξουν επαγγελματική κατάρτιση.
Η υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου ενοχλήθηκε, ενώ από το περιβάλλον της άφησαν να εννοηθεί ότι αυτές οι απόψεις δεν απηχούν τις θέσεις ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και δεν αποτελούν απόρροια διαλόγου. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10409062

Οι θεολόγοι ζητούν διευκρινίσεις

ΕΠΙΣΤΟΛΗ στην υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το μάθημα των Θρησκευτικών απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.
Η Ένωση ζητάει να συναντηθεί με την υπουργό προκειμένου να διευκρινιστεί, όπως αναφέρει η Ένωση, εάν αληθεύει η δήλωση που είχε κάνει η κ. Διαμαντοπούλου στην Κύπρο «ότι τα Θρησκευτικά στα σχολεία δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνουν προαιρετικό μάθημα». Ακόμη, οι θεολόγοι επιθυμούν να πληροφορηθούν «τι εξυπηρετεί η προαιρετικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών και ποιοι λόγοι υπέβαλαν ώστε η δήλωση αυτή να γίνει στην Κύπρο».
Στην επιστολή προς τη Σύνοδο, οι θεολόγοι ενημερώνουν τον κ. Ιερώνυμο και τους μητροπολίτες για τις κινήσεις τους και ζητούν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.
(Από τα "Νέα", 23/02/2010)

Η ΔΑΚΕ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΣ 28/2 ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΜΕΙΡΟ

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δωδεκανήσου συμμετέχει στη δενδροφύτευση στην Αρχαία Κάμειρο, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Η περιοχή της Αρχαίας Καμείρου έχει καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2008. Η δεντροφύτευση γίνεται από το φυτώριο που διαθέτει η νομαρχία Δωδεκανήσου. Το ραντεβού δίνεται στο Νομαρχιακό Μέγαρο, στις 9:30 το πρωί. Όσοι εθελοντές θέλουν μπορούν να μεταβούν στο χώρο της δενδροφύτευσης με τα λεωφορεία της Νομαρχίας. Επίσης, όσοι πολίτες επιθυμούν να μεταβούν απευθείας στο χώρο της δενδροφύτευσης με ΙΧ δεν θα συναντήσουν καμία δυσκολία στη στάθμευση των αυτοκινήτων τους. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης οχημάτων δίπλα από το χώρο της δενδροφύτευσης.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Απλήρωτοι στη κοιλάδα των Πεταλούδων

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πεταλούδων...

"Από το Σύλλογο Προσωπικού του Δήμου Πεταλούδων εκδόθηκε χθες το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Μετά την συνεχιζόμενη καθυστέρηση της μισθοδοσίας, τη μη απόδοση των παρακρατηθέντων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (που οδήγησε στην έγγραφη απειλή κατάσχεσης των σπιτιών των συναδέλφων δανειοληπτών), τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, τη μη απόδοση των παρακρατημένων τοκοχρεωλυτικών δόσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ.λπ. το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού του Δήμου Πεταλούδων αποφάσισε να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας που ξεκινούν από την προσεχή Τρίτη 23-02-2010, 09.00-1.00...."
Διαβάστε περισσότερα
http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=3368&catID=18&pubID=1

Φτύστε κατάμουτρα την χούντα της παρακμής και την δικτατορία της πολιτικής ορθότητας

"  “Εμείς ξεκινήσαμε“, έγραφε το πανώ που ύψωσαν στο Σ.Ε.Φ. οι «μουτζαχεντίν» από την Αργολίδα, όταν ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε να μιλάει για την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη, την Ισονομία και την Ανταγωνιστικότητα, για το ξεκίνημα της νέας Νέας Δημοκρατίας, στο προσυνέδριο... "

Ένα ωραίο, γλαφυρό κείμενο του Φαήλου Κρανιδιώτη, που αναδημοσιεύουμε από το antinews.gr. Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ευχαριστούμε in12.gr



Κυβερνητική αβουλία



[..] Δεν προσπαθούμε απλά να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Προσπαθούμε να πιστέψει ξανά ο Έλληνας στον εαυτό του! Δέστε τι συζητάει ο κόσμος σήμερα. Συζητάει τα μέτρα που…δεν παίρνει το ΠΑΣΟΚ, μετά από τέσσερις μήνες κυβερνητικής αβουλίας! Και συζητάει, ακόμα, τα 23 μέτρα τόνωσης της Οικονομίας που ήδη προτείναμε εμείς. Η Κυβέρνηση «πρωταγωνιστεί» με τα μέτρα που δεν παίρνει. Κι εμείς με τα μέτρα που προτείνουμε. Και που πολλοί εισηγούνται στην κυβέρνηση να τα υιοθετήσει… Ακόμα και αντίπαλοί μας! Τι άλλο συζητάει ο κόσμος; Τις αλλεπάλληλες προτάσεις της Κυβέρνησης για εξεταστικές Επιτροπές. Νόμιζαν ότι θα μας παγιδεύσουν. Νόμιζαν ότι θα μας «στριμώξουν». Ατύχησαν!

Την επόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου μεγάλη δενδροφύτευση στην Αρχαία Κάμειρο

Ραντεβού για δενδροφύτευση στη Ρόδο, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, δίνουν ο ΣΚΑΪ 100,3, η Νομαρχία Δωδεκανήσου και ο SKY FM 100 Ρόδου και προσκαλούν όλους να δώσουν το "παρών" στη γιγάντια αυτή προσπάθεια, στην οποία θα φυτευθούν 30.000 δέντρα στην περιοχή της Αρχαίας Καμείρου. Η περιοχή της Αρχαίας Καμείρου έχει καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2008. Η δεντροφύτευση γίνεται από το φυτώριο που διαθέτει η νομαρχία Δωδεκανήσου. Το ραντεβού δίνεται στο Νομαρχιακό Μέγαρο, στις 9:30 το πρωί. Όσοι εθελοντές θέλουν μπορούν να μεταβούν στο χώρο της δενδροφύτευσης με τα λεωφορεία της Νομαρχίας. Επίσης, όσοι πολίτες επιθυμούν να μεταβούν απευθείας στο χώρο της δενδροφύτευσης με ΙΧ δεν θα συναντήσουν καμία δυσκολία στη στάθμευση των αυτοκινήτων τους. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης οχημάτων δίπλα από το χώρο της δενδροφύτευσης.
http://www.verena.gr/nea-dodekanisoy/rodos/dendrofyteyoyme-sto-nisi-ton-ippotontin-kyriaki-28-febroyarioy-megali-dendrofyteysi-sti-rodo

Αντώνης Σαμαράς: Ελευθερία - Δικαιοσύνη - Ισονομία - Ανταγωνιστικότητα παντού


Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποίησε εξαιρετική και μεγάλου πολιτικού ενδιαφέροντος ομιλία στο Προσυνέδριο του Κόμματος στο ΣΕΦ. Διαβάστε την αναλυτικά στο
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=58831&Itemid=92

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά



Έναρξη Προσυνεδριακού Διαλόγου, 21 Φεβρουαρίου 2010, στις 12.00.

Ζωντανά στο http://www.nd.gr/live/live.html η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε συνέντευξη στο Mega και στους δημοσιογράφους Μ. Αναγνωστάκη και Ι. Χασαπόπουλοτο το πρωί της Κυριακής. Σε ερώτηση εάν αληθεύουν οι φήμες για «πάγωμα» των προσλήψεων και στην παιδεία η υπ. Παιδείας απέφυγε να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι. Δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είχε μετατραπεί σε υπουργείο Απασχόλησης των εκπαιδευτικών και πως την κυβέρνηση την ενδιαφέρει πρώτα το πρόβλημα του μαθητή και φοιτητή και μετά του καθηγητή.