Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ερασιτεχνισμοί στο ΥΠΕΠΘ

Για ερασιτεχνισμό και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου παιδείας η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ.
«Στις συνεχείς και επιλεκτικές διαρροές του Υπουργείου Παιδείας για τις, εδώ και τέσσερις μήνες, σχεδιαζόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση και τις πρακτικές απαξίωσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, προστίθενται τώρα οι αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις υπουργού και υφυπουργού, σε ό,τι αφορά τα «κολέγια». Θέσεις που αποκαλύπτουν ερασιτεχνισμό και επιτείνουν τη σύγχυση και την αγωνία εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων» αναφέρει η κ. Βόζεμπεργκ και συμπληρώνει:
«Η Υπουργός οφείλει να ακούσει πραγματικά όλους τους φορείς της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να φέρει επιτέλους ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει, αλλά και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους. Διαβούλευση δε μπορεί να γίνει με διαρροές και κείμενα ιδεών».
http://www.apogevmatini.gr/?p=65894