Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ανακυβιστήσεων Συνέχισις

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει δύο μέλη στα ΠΥΣΔΕ. Βγάζουν τους δύο προϊσταμένους από τα συμβούλια (αφήνουν το Διευθυντή της Β/θμιας και τους αιρετούς) και τους αντικαθιστούν με δύο εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βαθμό Α΄, με τους αναπληρωματικούς τους, που υπηρετούν στην περιφέρεια του οικείου ΠΥΣΔΕ, οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τη μεγαλύτερη προηγούμενη διοικητική εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης. Σε περίπτωση ίσης διοικητικής εμπειρίας επιλέγεται ο εκπαιδευτικός με τη μεγαλύτερη πραγματική δημόσια υπηρεσία. Ως διοικητική εμπειρία, για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται η υπηρεσία σε θέσεις διευθυντή σχολείου, προϊσταμένου γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προϊσταμένου διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4563852
Μέχρι τώρα οι θέσεις αυτές καλυπτόταν από προϊσταμένους που είχαν προκύψει από κρίσεις (ΦΕΚ1/3-1-2003). Η αξιοκρατία του ΠΑΣΟΚ είναι οφθαλμοφανής. Το 2003 που είχε προϊσταμένους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ τους έβαζε στα συμβούλια. Τώρα που οι Προϊστάμενοι δεν έχουν επιλεγεί με πράσινες κρίσεις τους βγάζουν από τα συμβούλια και βάζουν στη θέση τους εκπαιδευτικούς με τη μεγαλύτερη δυνατή προϋπηρεσία. Η ανανέωση στελεχών στην αποθέωσή της. Υπενθυμίζουμε τι έλεγε ο Χρήστος Παπουτσής, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ την 20/1/2010:
«Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει το δρόμο στους νέους ανθρώπους.  Εμάς μας έμαθε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο γιος του ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει ακριβώς τα ίδια, να ανοίγουμε το δρόμο στους νέους ανθρώπους.»
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/056707db-b226-4cf8-9976-3fa706b0b6ec
 
Οι πράσινες κωλοτούμπες δεν έχουν τέλος