Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα μας προτρέπει σε μαζική συμμετοχή στα συνδικαλιστικά ψηφοδέλτια

Προς τις οργανώσεις μέλη της ΔΑΚΕ-ΔΤ


Συναδέλφισες - οι, Φίλες και Φίλοι    
      
1.     Στην τραγικά δύσκολη αυτή περίοδο όπου ως εργαζόμενοι, ως συνταξιούχοι αλλά και γενικότερα ως κοινωνία, περνάμε τις πιο εφιαλτικές αλλαγές στη δουλειά  μας, στην οικονομική μας κατάσταση,  εξαθλιώνεται η ζωή μας,  χάνει κάθε υποστήριξη και προστασία η ασφάλιση και η υγεία μας, όλοι μας, ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας, δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα. Μαζί με όλον αυτό τον κόσμο, η παράταξή μας, όπως εξάλλου δικαιούται  αλλά και υποχρεούται, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, στα χαρακώματα των γεγονότων και είναι  καταφανέστατο και κατανοητό σε όλους ότι, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον υψηλό ρόλο της, απαιτείται ενότητα, συνεννόηση, συνεργασία. Απαιτείται όλες οι δυνάμεις  να βρίσκονται σε θέση μάχης, όλο το ενδιαφέρον μας να επικεντρώνεται στη μεγάλη προσπάθεια της ανατροπής αυτής της πολιτικής που συμφώνησε και συναποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ε.Ε. την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ.
2.     Κατόπιν αυτών και προς αποφυγήν κάθε παρανόησης ή λάθους ή και της όποιας σκοπιμότητας, η παράταξή μας, δια της Εκτελεστικής της Γραμματείας και σε απόλυτη ταύτιση απόψεων και θέσεων με τον Γραμματέα Συνδικαλισμού του κόμματος, αποφάσισε τα παρακάτω:

      Ι. Συνδικαλιστικές  εκλογές – ψηφοδέλτιο
Οπουδήποτε και σε οποιοδήποτε σωματείο ή ομοσπονδία πραγματοποιούνται εκλογές, η παράταξη δίνει το δικό της παρόν με την κατάθεση του ψηφοδελτίου της, προτρέπει για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή υποψηφιοτήτων, τόσο σε αριθμό όσο και στην εκπροσώπηση της ιεραρχίας της διοίκησης, των ειδικοτήτων, των δύο φύλων και των ηλικιών. Εξυπακούεται ότι δεν επιτρέπεται κανενός είδους αποκλεισμός για κανένα από τα μέλη μας, ακόμα και τους φίλους μας που ασπάζονται τις θέσεις μας, (εξαιρούνται περιπτώσεις που είναι τιμωρημένοι ή διώκονται ποινικά ή πειθαρχικά ή είναι διεγραμμένοι από την παράταξη).

ΙΙ. Επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις είτε των ομοσπονδιών, είτε της ΑΔΕΔΥ, είτε της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας και καλούμε το δικό μας κόσμο να δίνει βροντερό παρόν, τόσο στη συμμετοχή  στις απεργίες, όσο και στα συλλαλητήρια και τις πορείες.
Είναι κορυφαία η ανάγκη να στηρίξουμε τη δουλειά μας, την αξιοπρέπειά μας, τις οικογένειές μας , τη ζωή μας, την Ελληνική κοινωνία που περιμένει από μας γιατί ξέρει και ξέρουμε ότι όλοι μας ανήκουμε στον κόσμο της εργασίας, του μόχθου και του μεροκάματου, των απλών καθημερινών ανθρώπων της ζωής.
Είναι κορυφαία η ανάγκη να αλλάξουμε την κοινωνία, να αλλάξουμε την οικονομία, να αλλάξουμε την πατρίδα μας, φέρνοντας πάλι την  κυριαρχία του έθνους στο λαό μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


                            Για την Ε.Γ. της ΔΑΚΕ – ΔΤ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                  ΕΡΜΗΣ  ΚΑΣΣΕΣ