Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το υπουργείο παιδείας ψάχνει τους αποφοίτους Λυκείου στις παραλίες για να πάρει πίσω τα απολυτήρια


«Είναι απίστευτο. Συνέβη, όμως, και αυτό επί ημερών ΠΑΣΟΚ: Η απόλυτη σύγχυση με απολυτήρια μαθητών, από τα οποία, άλλα αναγράφουν το νέο λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και άλλα το παλαιό, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων!
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανακάλυψε τώρα, στα μέσα Ιουλίου και αφού οι απόφοιτοι Λυκείου παρέλαβαν τα απολυτήριά τους, για να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία και να φύγουν διακοπές, ότι ορισμένες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ακολούθησαν τις οδηγίες και δεν άλλαξαν το λογότυπο. Έτσι, καλούν τους μαθητές να επιστρέψουν τα απολυτήρια τους και να παραλάβουν νέα, διορθωμένα!
Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, που η ευαίσθητη εθνική υπόθεση της Παιδείας απαιτεί, παρεχώρησαν -για μια ακόμη φορά- τη θέση τους στην προχειρότητα. Η περιπέτεια των υποψηφίων συνεχίζεται…
Το Υπουργείο δεν μπορεί να διαχειριστεί σημαντικά θέματα, γεγονός που εμπνέει ανησυχία ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, το Σεπτέμβριο».

Ελίζα Βόζεμπεργκ, Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.