Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ.ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

Ποια τμήματα καταργούνται από το αρχικό Σχέδιο Αθηνά και ποια παραμένουν

Οι τρεις πίνακες του Τελικού Σχεδίου Αθηνά που περιέχουν:
1. Τα τμήματα αυτά που είχαν καταργηθελι αλλά παραμένουν ως έχουν
2. Τα τμήματα που είχαν καταργηθεί και παραμένουν καταργηθεντα.
3. Τα τμήματα που δεν είχαν καταργηθεί αλλά τώρα καταργούνται στο τελικό σχέδιο

Τους πίνακες θα βρεις στα συνημμένα


2. Μειωμένες οι μετακινήσεις φοιτητών βάσει του οριστικού «Αθηνά»

Με τροποποιήσεις -που μειώνουν τις αναγκαστικές μετακινήσεις φοιτητών -θα παρουσιαστεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο «Αθηνά» σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα τα «ΝΕΑ».
Σε δέκα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ισχύσει ο θεσμός της μεταβατικότητας, κατά προέκταση οι φοιτητές τους δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν σε άλλη πόλη έως ότου αποφοιτήσουν. Επίσης δεν θα συγχωνευτεί το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το ΤΕΙ των Σερρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει μείωση κατά 4% στον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ δεν αλλάζει ο αριθμός διδασκόντων.
Σύμφωνα με την αρχική πρόταση του υπουργείου Παιδείας, επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών του 2013 συνολικά 386 Τμήματα αλλά στην τελική πρόταση θα είναι 384- τα 250 αφορούν ΑΕΙ και τα 134 ΤΕΙ.
Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που σήμερα φοιτούν στα τμήματα υπό μεταβατικότητα και εφόσον το επιθυμούν, να φοιτήσουν στα τμήματα συγχώνευσης από την ακαδημαϊκή περίοδο 2013-2014.

Συνημένο 1 για τα τμήματα που καταργούνται.
Συνημένο 2 για τα τμήματα που καταργούνται.
Συνημένο 3 για τα τμήματα παραμένουν