Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ


Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αγ. Ιωάννου 54 (ΡΟΔΑ), 85133 Ρόδος
Τηλ -Fax: 22410-32251
Ρόδος 23 Μαρτίου 2016
 
ΠΡΟΣ : Συλλόγους Διδασκόντων

 

 

ΑΜΕΣΑ ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ   ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Τα  σχολεία της  περιοχή μας  κάθε  χρονιά αντιμετωπίζουν   σημαντικά ζητήματα  με την στελέχωσή τους  από  εκπαιδευτικούς. Η πραγματοποίηση, άμεσα, όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση είναι το κυρίαρχο αίτημα της της  Α’ ΕΛΜΕ   Δωδ/σου και η προμετωπίδα όλων των διεκδικήσεών της. Μάλιστα,  η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη, αφού και μέχρι σήμερα υπάρχουν κενά στην στελέχωση των σχολείων. Αν και τα σωματεία των εκπαιδευτικών  κάλεσαν τον Υπουργό παιδείας   να ανακοινώσει τον αριθμό των μόνιμων διορισμών που θα πραγματοποιηθούν φέτος καθώς και την πρόταση του Υπουργείου προς τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δεν  απάντησε  συγκεκριμένα. Μάλιστα αντί συγκεκριμένων δεσμεύσεων, ο Υπουργός Παιδείας μάς ενημέρωσε (για μια ακόμη φορά) ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρωμένη  πρόταση – μελέτη-  πραγματοποίησης  20.000   μόνιμων διορισμών την οποία κατέθεσε και στην βουλή για  την επόμενη τριετία. O υπουργός βέβαια  ανέφερε ότι θα γίνουν διορισμοί  εφόσον το επιτρέψει η αξιολόγηση από τους θεσμούς. Μάλιστα, προφασίστηκε νομικά κωλύματα και πέταξε το μπαλάκι στην Ομοσπονδία ζητώντας τη νομική βοήθεια της! Απ’ την άλλη, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που εξυπηρετεί το «διαίρει και βασίλευε» για τα κριτήρια των μόνιμων διορισμών, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά προοπτική μόνιμων διορισμών!  Καθαρή κοροϊδία.

Όπως  φαίνεται, η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται εγκλωβισμένη στις ανέξοδες υποσχέσεις της, στις μνημονιακές δεσμεύσεις και στην απουσία πολιτικής τόλμης.  

Η Α’ ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου καλεί το Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιήσει άμεσα όλους τους μόνιμους διορισμούς που χρειάζεται η περιοχή μας. Περιμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας να καταθέσει τι προβλέπεται για τις επόμενες  χρονιές όσον αφορά τους διορισμούς

Η Α’  ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου  όπως έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσει να καταθέτει υπεύθυνα τις προτάσεις της, και να αγωνίζεται για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ                                                                      ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΞΑΦΗΣ