Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

05/03/10-Δήλωση της υπεύθυνης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. κας Ε. Βόζεμπεργκ σχετικά με τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Απογοήτευση προκαλούν οι χτεσινές ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας, που -μετά από 5 μήνες- παρουσίασε απλά και μόνο ένα γενικό κείμενο αρχών και καλών προθέσεων.
Το έτοιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται σήμερα, ότι δεν υπάρχει. Οι 38 σελίδες που έδωσε στη δημοσιότητα η κα Υπουργός ελάχιστα λένε για τα πραγματικά μέτρα που η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει και τα μέσα με τα οποία σκοπεύει να τα υλοποιήσει.
«Ο Μαθητής γίνεται μικρός διανοούμενος, γίνεται μικρός επιστήμονας, κατακτά το πώς να μαθαίνω» και άλλες παρόμοιες προτάσεις είναι ίσως πολύ ωραίες για κάποια παρουσίαση συνεδρίου. Δεν αποτελούν, όμως, σε καμία περίπτωση, σαφή κυβερνητική πρόταση για το μέλλον της Παιδείας στη χώρα μας.
Μετά από 5 μήνες, περιμένουμε να παρουσιάσει, επιτέλους, η κα Υπουργός μία ολοκληρωμένη πρόταση προς τους φορείς, ώστε όλοι να τοποθετηθούν υπεύθυνα. Οι διαρροές και οι συνεντεύξεις δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν το θεσμοθετημένο διάλογο.
Η αξιοκρατία, η αξιολόγηση, η συνεχής επιμόρφωση, η αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων διδασκαλίας και των παρεχόμενων μέσων, είναι στόχος όλων μας. Όμως: Το κομμάτι των προτάσεων του Υπουργείου που αφορά σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης βρίσκεται, ακόμα, σε πρωτόλειο στάδιο. Εκτός αν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες που υπαγορεύουν την καθυστέρηση και τη σταδιακή αποκάλυψη των ιδεών του Υπουργείου