Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

05/03/10-Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλου για τα μέτρα της κυβέρνησης, για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Γερμανία και για τα δημοσιεύματα στα ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσο περισσότερο πληροφορείται ο Ελληνικός λαός το ακριβές περιεχόμενο των μέτρων, για την Οικονομία, που υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόσο αντιλαμβάνεται ότι ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, προεκλογικά, πριν τις 4 Οκτωβρίου, παραπλάνησε συνειδητά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά, πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του ’09, την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας. Είχε ενημερωθεί από πολλές πλευρές και κυρίως από το Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Προβόπουλο και τον Επίτροπο της Κομισιόν κ. Αλμούνια.
Οι εξελίξεις, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα. Ως Πρωθυπουργός δεν έδρασε, όπως έπρεπε, την κατάλληλη στιγμή, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, με τον τρόπο που έπρεπε.
Ο Πρωθυπουργός εγκλωβίστηκε μόνος του στις προεκλογικές του υποσχέσεις και άφησε ουσιαστικά να του επιβάλουν οι Βρυξέλλες τα μέτρα για την Ελληνική Οικονομία, προσπαθώντας ο ίδιος να μετριάσει το προσωπικό του πολιτικό κόστος.
Ο τόπος μας, ο Ελληνικός λαός, η Ελληνική κοινωνία, πληρώνουμε σήμερα την αδράνεια, την αβουλία και την άρνηση του κ. Παπανδρέου να δράσει την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τρόπο.
Από την πλευρά μας, η Νέα Δημοκρατία δεν αρνείται το μερίδιο ευθύνης, που της ανήκει, διαχρονικά. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο, που κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι έχει την κύρια ευθύνη για την υπερχρέωση της χώρας.
Σήμερα, είναι Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Γ. Παπανδρέου, με πρόσφατη και ισχυρή λαϊκή εντολή. Οφείλει, λοιπόν, να δράσει, για να προστατεύσει την Ελληνική Οικονομία, την Ελληνική κοινωνία, τον Ελληνικό λαό.
Αντί γι΄ αυτό, ο Πρωθυπουργός καλεί τον Ελληνικό λαό να κάνει αιματηρές θυσίες, χωρίς να προσφέρει καμία ορατή προοπτική.
Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είναι και θα παραμείνει η κατεξοχήν υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου. Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει την Ελλάδα, για να βγει από την κρίση. Δεν στηρίζει την κυβέρνηση.
Γι΄ αυτό και σήμερα που ο Πρωθυπουργός της χώρας ξεκινάει τη σύντομη, αλλά καθοριστικής σημασίας περιοδεία του στο εξωτερικό, με συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιουνγκερ, με την κα Μέρκελ και αύριο με τον κ. Σαρκοζί, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει μπροστά και ζητάει να βρεθεί λύση, για το πρόβλημα της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη.
Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι από την πλευρά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά - ο οποίος μετέχει, ως Πρόεδρος του κόμματος και είναι εξαιρετικά δραστήριο μέλος της πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - έγιναν, γίνονται και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς κάθε κόμμα ομόλογο με τη Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ώστε να μεγεθύνουμε τις πιέσεις προκειμένου να γίνουν αποδεκτές λύσεις μέσα στην Ευρωζώνη, θετικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας.
Η καγκελάριος της Γερμανίας κα Μέρκελ, η οποία προέρχεται από ένα κόμμα όπως το CDU , τη γερμανική Χριστιανοδημοκρατία, που έδωσε πολλά από την εποχή του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από την εποχή του Αντενάουερ μέχρι σήμερα, για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, οφείλει να δώσει τη στήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα για να βρει διέξοδο στα προβλήματά της.
Η θετική απάντηση που οφείλει να δώσει η κα Μέρκελ στα αιτήματα της Ελλάδας αφορά συνολικά στο μέλλον της Ευρώπης. Δεν αφορά μόνο το πρόβλημα της χώρας μας.
Ως Νέα Δημοκρατία, θεωρούμε απαραίτητο να σχολιάσουμε και να επικρίνουμε τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο υποδέχεται σήμερα, στη Γερμανία, μία γερμανική εφημερίδα –θα αναφερθούμε επωνύμως, συγκεκριμένα, ονομαστικά στη « Bild »- τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Οφείλουμε να θυμίσουμε, στους συγκεκριμένους επιπόλαιους και ανιστόρητους κονδυλοφόρους της « Bild », ότι ο Ελληνικός λαός υπήρξε πρωταγωνιστής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κοινή προσπάθεια των λαών της Ευρώπης για να μην περάσει ο ολοκληρωτισμός και η βαρβαρότητα και για να έχουμε, σήμερα, μία Ευρώπη δημοκρατική και ελεύθερη.
Οφείλουμε, επίσης, να τονίσουμε, επειδή υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα, όχι μόνο στον γερμανικό Τύπο, αλλά και σε άλλα ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ότι είναι ντροπή ορισμένων να αναμειγνύουν στα παιχνίδια των κερδοσκόπων τα διαχρονικά σύμβολα της Κλασικής και Ελληνικής αρχαιότητας, όπως είναι η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας. Ας μην αγγίζουν τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη εκείνοι που οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Ελληνική κλασική αρχαιότητα και ό,τι αυτή συμβολίζει διαχρονικά και δι-ιστορικά, αποτελούν τη βάση του παγκόσμιου πολιτισμού.
Καταλήγοντας, θεωρούμε απαραίτητο να καταδικάσουμε απερίφραστα την επίθεση που έγινε, σήμερα το μεσημέρι, από «γνωστά-άγνωστα» άτομα εναντίον του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας κ. Γιάννη Παναγόπουλου.
Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, ημέρες στις οποίες απαιτείται εθνική ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, η κριτική είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Αυτό που πρέπει να αποκλείσουμε από τον καθημερινό διάλογο και αντίλογο είναι τη χρήση βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται».