Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Επικρατείας και Αναπληρώτρια Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, συγχαίρει και ευχαριστεί, εκ μέρους της Γραμματείας, όλους τους εθελοντές αιμοδότες για τον αλτρουισμό και τη συνεισφορά τους στο συνάνθρωπο. Η Γραμματεία Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας καλεί όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και όσους θέλουν να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους, στην εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνει η Γραμματεία, με σκοπό τη δημιουργία τράπεζας αίματος. Την Κυριακή 27 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Τάε Κβο Ντο Φαλήρου, θα πραγματοποιείται αιμοδοσία από εθελοντές, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.
Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας υπάρχει έλλειψη στις τράπεζες αίματος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που η ζήτηση αυξάνεται, λόγω περισσότερων τροχαίων ατυχημάτων.
Η ανάγκη για αίμα στην Ελλάδα καλύπτεται σε ποσοστό γύρω στο 40% από εθελοντές αιμοδότες, λόγος για τον οποίο πρέπει να προσελκυθεί ακόμη περισσότερος κόσμος στην εθελοντική αιμοδοσία της 27ης Ιουνίου. Είναι ανάγκη αφ’ ενός να ενθαρρυνθούν νέοι εθελοντές αιμοδότες και αφ’ ετέρου οι ήδη υπάρχοντες εθελοντές αιμοδότες να γίνουν τακτικοί