Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Κινητοποιούνται οι ΑΜΩ στη Ρόδο, σήμερα Τρίτη 16/11

 

Συνάδελφοι, ας μη θεωρήσουμε ότι τα παρακάτω αφορούν μόνο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (ολοήμερα σχολεία)… Οι ασκοί του Αιόλου ανοίγουν…

Την Τρίτη 16/11/2010 και 6μμ θα γίνει ανοιχτή συνάντηση υπό του ΔΣ του συλλόγου διδασκόντων Π.Ε Ρόδου στο 6ο δημοτικό σχολείο πόλεως Ρόδου όπου και θα συζητηθούν τα εργασιακά και μισθολογικά ζητήματα των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ (κανονικού ωραρίου και μειωμένου).

Από την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. www.deutsch.gr προέρχεται το  παρακάτω κείμενο της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ Ρόδου:

«ΕΣΠΑσαν τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών»


“Πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης, χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλύπτουν τις ειδικότητες των 800 ολοημέρων (εικαστικών, μουσικής, θεατρικής αγωγής, ξένων γλωσσών, παράλληλης στήριξης και ΠΔΣ) δε γνωρίζουμε πότε θα πληρωθούμε γιατί δεν προσληφθήκαμε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού αλλά μέσω ευρωπαϊκών επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους εργαζόμαστε χωρίς να έχουμε υπογράψει σύμβαση και χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί το εργασιακό καθεστώς και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Μάλιστα, η απόφαση είναι νέες άθλιες συμβάσεις  ημερομίσθιων εκπαιδευτικών!   Μετακινηθήκαμε σε περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας μας, πληρώνουμε νοίκια, δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη δουλειά, είμαστε απλήρωτοι και κανείς δε δεσμεύεται ότι θα πληρωθούμε στο τέλος κάθε μήνα όπως ίσχυε μέχρι τώρα για όλους τους αναπληρωτές. Γιατί με το ΕΣΠΑ  εκταμιεύονται τα χρήματα δυο φορές το χρόνο.
Παράλληλα, καλούμαστε να πληρώσουμε οδοιπορικά και ξενοδοχεία για να επιμορφωθούμε   μέσα σε Σαββατοκύριακα, την ίδια στιγμή που δεν έχουμε πληρωθεί ή δεν ξέρουμε πώς θα εργαζόμαστε την επόμενη της επιμόρφωσης. Έτσι, για άλλη μια φορά εφαρμόζεται το μοντέλο της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές αλλά είναι προάγγελος της εξάπλωσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και στο μόνιμο προσωπικό της εκπαίδευσης στο ωράριο, στο αντικείμενο διδασκαλίας και στο μισθό τους.  Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν οι απειλές για κυρώσεις σε όσους δε θα συμμετείχαμε στην επιμόρφωση, με στόχο τη δημιουργία ενός εκφοβιστικού και εκβιαστικού κλίματος.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ΔΟΕ αρνείται να πάρει θέση και να καταγγείλει το Υπουργείο, όχι μόνο για τις επιμορφώσεις  εκτός ωραρίου αλλά και για το ΕΣΠΑ . Την ίδια στάση τηρούν και τα περισσότερα Δ.Σ. των συλλόγων που δεν παίρνουν καμία απόφαση στήριξης. Μας άφησαν ως πρόβατα επί σφαγή, εντελώς απροστάτευτους απέναντι στην πρωτοφανή εργοδοτική αυθαιρεσία του Υπουργείου.

Απαιτούμε:
•    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων - ένταξη της μισθοδοσίας μας στον κρατικό προϋπολογισμό
•    Ενιαία εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ζητούμε η προϋπηρεσία μας να ισχύει σε ενιαία βάση
•    Σύμβαση με ακριβή μισθολογική αναφορά, με πλήρη κάλυψη των επιδομάτων και σαφή ημέρα πληρωμής κάθε μήνα. ΟΧΙ στις συμβάσεις ημερομισθίου!!!
•    Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους
•    Πρόσληψη αναπληρωτών κανονικού ωραρίου. Τέρμα σε εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων (αμω, ακω, αμω μέσω ΕΣΠΑ, ακω μέσω ΕΣΠΑ, ωρομίσθιους). Μετατροπή των αναπληρωτών μειωμένου σε πλήρους ωραρίου
•    Καμία «επιμόρφωση» έξω από την περίοδο και το ωράριο εργασίας-καμία «επιμόρφωση» στοιχείο αξιολόγησης ή όρος μονιμοποίησης. Παροχή κάθε είδους διευκόλυνσης (άδειες, άμεση οικονομική αποζημίωση κτλ) στους εκπαιδευτικούς που παρακολουθούν τα ΠΕΚ
Ζητάμε από το Δ.Σ του διδασκαλικού συλλόγου Ρόδου να υποστηρίξει άμεσα τα αιτήματά μας, να τα αποστείλει στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου καθώς και στη ΔΟΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΡΟΔΟΥ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6971807574, Πασσά Δέσποινα ΠΕ07 
6938471803, Μπαμπαλετάκη Λία ΠΕ16.01

ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=14408