Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Συνέχιση δυναμικών διεκδικήσεων της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Συνάντηση με βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης για τα κενά και τους αναπληρωτές.


Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                  

Ταχ. Δ/νση : Αγ. Ιωάννου 54 (ΡΟΔΑ)                                                                   Ρόδος 21  Απρ. 2016

                     85100 Ρόδος                                                           

Τηλ κ’ Fax: 22410-32251                                                                  ΠΡΟΣ : ΜΜΕ

 

 

Συνέχιση δυναμικών  διεκδικήσεων της Α’ ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου. Συνάντηση με βουλευτές της κυβερνώσας  παράταξης για τα κενά και τους αναπληρωτές.

 

Μέσα στο πλαίσιο των δυναμικών διεκδικήσεων της  Α’ ΕΛΜΕ  Δωδ/σου πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  με τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης κ.κ. Σαντορινιό  Νεκ. και Γάκη Δημ.  καλώντας τους να μην υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου, για τους  αναπληρωτές. Το σχέδιο νόμου ουσιαστικά  δεν λαμβάνει υπόψη τα χρόνια προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και την ταλαιπωρία που  υφίστανται με το να αλλάζουν κάθε χρόνο σχολική μονάδα, συχνά στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας. Είχε ήδη προηγηθεί η δυναμική παρουσία αντιπροσωπείας της Α ΕΛΜΕ  την Παρασκευή 15  Απριλίου όταν μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί μαζί με τις  υπόλοιπες  ΕΛΜΕ  της  χώρας για το σχέδιο νόμου  έκτρωμα που αφορά τους αναπληρωτές, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε  παράσταση διαμαρτυρίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδ/σου- δες  φώτο) από μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Παρόμοια παράσταση  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  21 Απριλίου. Η μαζικότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ενώ  παρόμοιες δράσεις έγιναν  ταυτόχρονα και σε άλλα νησιά της περιοχής μας.  Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις και δράσεις στη πιο δυσπρόσιτη περιοχή της  Ελλάδος  στόχο έχουν  το μόνιμο διορισμό όλων  των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση του νόμου 3848 και την απόσυρση της διάταξης του προσχεδίου νόμου που υποβλήθηκε από το υπουργείο παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2016-17.  

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ                                                                       ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΞΑΦΗΣ