Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Η ΝΔ για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους πολιτικούς Αρχηγούς ο Πρωθυπουργός δεν ανέφερε κανένα συγκεκριμένο μέτρο, λίγα λεπτά αργότερα εξήγγειλε δέσμη μέτρων αποσπασματικών. Άλλα συγκεκριμένα και άλλα αόριστα. Προτιμήθηκε έτσι αντί του διαλόγου, η επικοινωνιακή λογική. Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση, ζητάει άλλοθι.
Όπως ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επανειλημμένα δηλώσει, διαφωνούμε κατηγορηματικά με την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα.
Σε ό,τι αφορά το πάγωμα των μισθών του δημοσίου, το είχε ήδη εξαγγείλει προεκλογικά η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Όμως η πρότασή της περιείχε ειδική πρόνοια στήριξης για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, την οποία ζητάμε και σήμερα.
Διαφορετικά, μαζί με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, ένα τέτοιο μέτρο θα προκαλέσει αναδιανομή εισοδήματος, αντίστροφη εκείνης που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τελικά σε βάρος των αδυνάτων.
Πάνω απ΄ όλα όμως, η Ν.Δ. ζητά να δοθούν επιτέλους αναπτυξιακές ανάσες στήριξης στην οικονομία, για τις οποίες ο κ. Παπανδρέου άκουσε τον κ. Σαμαρά να αναφέρεται διεξοδικά και στη συζήτηση του Προϋπολογισμού και χθες στη Βουλή και σήμερα.
Χωρίς αυτές τις αναπτυξιακές ανάσες, η ύφεση θα βαθύνει, τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν και η ανεργία θα αυξηθεί απότομα.
Για τα υπόλοιπα μέτρα, όπως το ασφαλιστικό, θα επιφυλαχθούμε να απαντήσουμε όταν η Κυβέρνηση διατυπώσει τις συνολικές της προτάσεις».