Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ.Πουπάκης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης, σχετικά με τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είχαμε μια ιδιαίτερα χρήσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.
Τον ενημερώσαμε για την αναγκαιότητα προστασίας του εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων από τις επώδυνες επιπτώσεις των κυβερνητικών μέτρων, όπου με την εισοδηματική πολιτική-πάγωμα μισθών, το ασφαλιστικό-αυξήσεις ορίων ηλικίας αλλά και το φορολογικό-με ιδιαίτερη έμφαση στις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, δημιουργείται ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Φυσικά και υπάρχει πρόβλημα στην Οικονομία, όμως οι μόνοι που δεν ευθύνονται για αυτό είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι νόμιμοι και μόνιμοι χρηματοδότες του Κρατικού Προϋπολογισμού. Ευθύνονται η Πολιτεία αλλά και αυτοί που με την ανοχή της-με την έλλειψη ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών-θησαύριζαν θεωρώντας τους μισθωτούς σαν τα "κορόιδα" της φορολογίας.....Πιστεύω πως είναι η ώρα και αυτοί να πληρώσουν.
Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο, για την ανάγκη στήριξης του υγιούς Συνδικαλιστικού Κινήματος, των ρεαλιστικών και υπεύθυνων θέσεων απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, την "ελαστικότητα" και την "ευελιξία", στις οποίες πρέπει να μπουν επιτέλους κανόνες από εδώ και εμπρός και να σταματήσει επιτέλους η εκμετάλλευση και η άναρχη αγορά εργασίας.
Τον ενημερώσαμε για τη ΔΑΚΕ και την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης και ανανέωσης της παράταξης με νέα στελέχη στα επερχόμενα συνέδρια ΓΣΕΕ και ΔΑΚΕ, με στελέχη που θέλουν να προσφέρουν, ώστε να διατηρηθεί η σχέση ευθύνης που είχε και έχει η παράταξη μας με την κοινωνία των εργαζομένων.
Τέλος, τον διαβεβαιώσαμε ότι η ΔΑΚΕ και τα στελέχη της είναι αποφασισμένοι να συμβάλλουν στην αναδιοργάνωση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και τις προσπάθειες του Προέδρου της, ώστε να καταστεί ξανά η Νέα Δημοκρατία πρώτη επιλογή στην καρδιά των Ελλήνων πολιτών.
Σε αυτήν την προσπάθεια του κόμματος και του Προέδρου θα είμαστε δίπλα, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή.