Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Νέα Δημοκρατία: "Να αποσυρθεί το πρόχειρο Νομοσχέδιο"


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ζήτησα από την Υπουργό Παιδείας να αποσύρει το προς κατάθεση νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, καθώς είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και δεν έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Εξάλλου, η χρονική στιγμή που επιλέγεται μετά από έξι μήνες καθυστέρηση –λίγες μόλις ημέρες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις- ουσιαστικά λειτουργεί εκβιαστικά για τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους το Υπουργείο «ωθεί», είτε να αποδεχτούν αμαχητί το νομοσχέδιο, είτε να δυναμιτίσουν τις εξετάσεις, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με τους μαθητές και τους γονείς τους. 

Εκβιασμοί στην Παιδεία δεν χωρούν από καμία πλευρά. Για μία ακόμα φορά, καλούμε την Υπουργό να μην καταθέσει το Σχέδιο Νόμου, να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση και να επανέλθει με ολοκληρωμένο Νόμο –πλαίσιο, για το σύνολο των θεμάτων που έχει εξαγγείλει, από τη νέα σχολική χρονιά, αντί να καταφεύγει σε “μπαλώματα” και πρόχειρες προτάσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αναστάτωση που θα προκαλέσει ».