Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Πρώτη η ΔΑΚΕ στις εκλογές των καθηγητών


Να τι γίνεται σε πραγματικές εκλογές, χωρίς στημένες δημοσκοπήσεις. Εκτός αν οι Βολιώτες καθηγητες είναι οι μόνοι Έλληνες που δεν θέλουν να δώσουν όλο το μισθό τους στον κ. ΓΑΠ  
(σχόλιο: Κώστας Πράπας)

Δυναμικό παρών στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας έδωσαν οι καθηγητές του νομού, στέλνοντας ωστόσο ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε γι’ ακόμη μία χρονιά η ΔΑΚΕ, ενώ η ΠΑΣΚ έχασε μία έδρα και οι υπόλοιπες δυνάμεις διατήρησαν τις έδρες τους. Στο διοικητικό συμβούλιο φέτος εισήλθε και η παράταξη «Όλοι Μαζί».
 Διέψευσαν τις προβλέψεις για μη συμμετοχή τους στις εκλογές φέτος οι καθηγητές της Μαγνησίας, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται και τη γενικότερη αποστροφή τους, μιας και 1.333 έριξαν την ψήφο τους στην κάλπη. Βέβαια σημειώθηκε μία μικρή πτώση...
στη συμμετοχή σε σχέση με πέρυσι, της τάξης των 150 συμμετοχών, ενώ τα  έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 1.250.
Ειδικότερα φέτος η ΔΑΚΕ έλαβε 514 ψήφους (41,12% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων), η ΠΑΣΚ 215 ψήφους (17,2%), η Ανεξάρτητη Παράταξη Καθηγητών Ν. Μαγνησίας έλαβε 171 ψήφους (13,68%), η ΕΣΑΚ - Δ..ΕΕ.-Σ 163 ψήφους (13.04%), ενώ η παράταξη «Όλοι Μαζί- Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών» έλαβε 94 ψήφους( 7,52%) . Επιπλέον η Αγωνιστική Κίνηση έλαβε 64 ψήφους (5,12%) και ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Στέφανος Ράιος έλαβε 29 ψήφους (2,32%).
Σε ό,τι αφορά τις έδρες, η ΔΑΚΕ έλαβε τρεις, η ΠΑΣΚ μία, ενώ πέρυσι είχε καταλάβει δύο έδρες, η Ανεξάρτητη Παράταξη μία έδρα, όπως και η ΕΣΑΚ και η «Όλοι Μαζί».
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα λευκά ψηφοδέλτια, τα οποία ήταν 57, ενώ τα άκυρα 26.

Τα πρόσωπα που εκλέγονται
Για ακόμη μία χρονιά πρώτος των πρώτων αναδείχθηκε ο Ταξιάρχης Μποντός με 270 ψήφους, τις περισσότερες απ’ όλους τους υποψηφίους.
Από την ΔΑΚΕ εξελέγησαν για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και οι κ.κ. Σωκράτης Σαβελίδης με 230 ψήφους και η Βάνα Ζωϊτοπούλου.
Από την ΠΑΣΚ εξελέγη ο Αλέκος Αρβανιτάκης με 96 ψήφους. Από την Ανεξάρτητη Παράταξη εξελέγη ο Κώστας Λαγός, από την ΕΣΑΚ ο Γιώργος Χαρμάνης, ενώ από την παράταξη «Όλοι Μαζί» ο Γιώργος Χαλκιαδόπουλος.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται από την ΔΑΚΕ οι Σταύρος Βοϊβόνδας και Χρήστος Παϊπάης και από την ΠΑΣΚ η Καίτη Γαρυφάλλου.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ θα έχει να αντιμετωπίσει από δω και πέρα το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία το οποίο και ψηφίστηκε και να ορίσει τρόπους αντίδρασης, μιας και το εν λόγω νομοσχέδιο είναι για τους καθηγητές «κόκκινο πανί». Επιπλέον ζητήματα που θα απασχολήσουν το συμβούλιο είναι το ασφαλιστικό, αλλά και οι διάφορες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Συντάκτης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
http://www.taxydromos.gr