Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση συναδέλφων διορισμένων σε δυσπρόσιτα το 2009 που χάνουν το δικαίωμα μετάθεσης λόγω καθυστέρησης του διορισμού τους με ευθύνη του ΑΣΕΠ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα ζήτημα που αφορά μερίδα εκπαιδευτικών που διορίστηκαν με τον τελευταίο ΑΣΕΠ σε δυσπρόσιτα σχολεία, γεγονός που, με την ως τότε ισχύουσα νομοθεσία, προϋποθέτει παραμονή στο σχολείο διορισμού για 2 έτη. Για συγκεκριμένες ειδικότητες, όμως, ο διορισμός (ΠΕ 12, ΠΕ 19, ΠΕ 20, ΠΕ 17.03 κλπ.) έγινε με καθυστέρηση ορισμένων μηνών, με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου και του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σεπτέμβρη του 2009, λόγω βουλευτικών εκλογών, καθυστέρησε σημαντικά η έκδοση αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ και κατά συνέπεια ο διορισμός. 

Προκείμενου να αιτηθεί μετάθεση κατά τη σχολική χρονιά που διανύουμε, ένας εκπαιδευτικός διορισμένος σε δυσπρόσιτο το 2009, θα έπρεπε να είχε διοριστεί μέχρι τις 30/9/2009. Επειδή όμως εμείς διοριστήκαμε λίγους μήνες αργότερα, χάνουμε το δικαίωμα μετάθεσης και είμαστε αναγκασμένοι να υπηρετήσουμε και τρίτο χρόνο στην παραμεθόριο, γεγονός κατάφωρα άδικο.

Αιτούμεθα την εξάλειψη αυτής της αδικίας, όπως και να μας επιτραπεί να καταθέσουμε αίτηση μετάθεσης εντός του Νοεμβρίου του 2010, μαζί με τους άλλους εκπαιδευτικούς. Αν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα και e-mail.

Μετά τιμής,

Ορέστης Παπαγεωργίου orpapage@yahoo.gr

         6972556815               ΕΠΑΛ ΣΥΜΗΣ

Αλέξανδρος Βασιλείου    alvasileiou@hol.gr

       6947320477                ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΣ