Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΣΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές στη νεότερη ιστορία της χώρας, όπου η μαύρη πολιτική του ακρονεοφιλελεύθερου παΣΟΚ, με τη σύμπραξη του ακροδεξιού Λάος και τους τακτικούς ελιγμούς της ΝΔ κουρελιάζουν τις ζωές, τα εργασιακά μας δικαιώματα και κάθε ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας, σε μια από τις πιο τραγικές στιγμές μαύρης προβοκάτσιας με τρεις νεκρούς συναδέλφους μας και μια στιγμή μόλις μετά από το πιο μεγαλειώδες μεταπολιτευτικό συλλαλλητήριο, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν κατάφερε να πάρει καμιά απόφαση για την αναγκαία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Παναγιώτη Πηλιγκό (ΠΑΣΚ) που,  ενώ εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας σε μια τόσο κρίσιμη Συνέλευση των προέδρων, ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Θεωρούμε την απουσία του
-         Εσκεμμένη και επικίνδυνη.
-         Πράξη πρωτοφανούς και ανοίκειας περιφρόνησης της Γενικής Συνέλευσης.
-         Ευθεία υπονόμευση της άμεσης δημοκρατίας που με πολύ αγώνα διατηρούμε στο εκπαιδευτικό κίνημα.
Οποιαδήποτε προσχηματική  «δικαιολογία» αποτελεί προκαταβολικά επιπλέον εμπαιγμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, με βάση τη στοιχειώδη συνδικαλιστική ηθική, το στοιχειώδη συναδελφικό σεβασμό αλλά  και το καταστατικό του σωματείου (άρθρο 17):

  1. Άμεση, έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ.
  2. Καθαίρεση του Παναγιώτη Πηλιγκού από την προεδρία του σωματείου.

Στην ιστορική συγκυρία που έχουμε τη δυστυχία να ζούμε  κάθε εκπαιδευτικός, κάθε εργαζόμενος οφείλει να υπερβεί τη μιζέρια και την αποχαύνωση  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΏΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ Ή  «ΣΥΝΔΙΚ-ΑΛΗΤΗ»

    ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ  ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
     Η πρόταση της ΟΛΜΕ δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία (47 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ, 24 κατά και 6 λευκά). Θυμίζουμε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ ήταν εξουσιοδότηση για δυο 24ωρες ή μία 48ωρη για το ασφαλιστικό σε συνεργασία με ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ. 6 ΕΛΜΕ είχαν πρόταση για 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες, 7 ΕΛΜΕ πρόταση για 5νθήμερη από τις 10-14/5, 7 ΕΛΜΕ είχαν πρόταση για απεργία στις 14, 17 και 18 Μαίου, 11 ΕΛΜΕ πρόταση για απεργία τις δυο πρώτες μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (14 και 17/5), .

Από την ψηφοφορία προκύπτει  ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Με αυτό το δεδομένο:

  1. Η ΟΛΜΕ οφείλει να κατεβάσει νέα εισήγηση, με πρόγραμμα δράσης που θα αποτυπώνει την αγωνία των Γενικών Συνελεύσεων
  2. Οι Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ, πέρα από τη συγκεκριμένη απόφαση που πλειοψηφεί, είναι ανάγκη να εξουσιοδοτήσουμε για την υπερψήφιση της πλησιέστερης αγωνιστικής πρότασης, προκειμένου επιτέλους να βγούμε από τις τεχνικές αγκυλώσεις και να δώσουμε διέξοδο στους αναγκαίους αγώνες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ