Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Δήλωση της υπεύθυνης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. κας Ε. Βόζεμπεργκ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά:
« Όταν χάνονται τα παιδιά χάνεται και η ελπίδα. Η παγκόσμια κοινότητα που αναζητά απεγνωσμένα ελπίδες, ας ξεκινήσει από εκεί. Το ενδιαφέρον για την τύχη των παιδιών αυτών είναι η αναζήτηση για το μέλλον μας. Η εξασφάλιση ότι κάποτε κανένα παιδί δεν θα κινδυνεύει, οφείλει να είναι το ιερό δισκοπότηρο μίας κοινωνίας που θέλει να χαρακτηρίζεται ανεπτυγμένη και σύγχρονη.
Η ανησυχητική αύξηση των παιδιών που εξαφανίζονται και στη χώρα μας, είτε από σχολεία, είτε από άλλους χώρους επίβλεψης, επιβάλλει τη λήψη ουσιαστικών μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της ουσιαστικής πρόληψης, αλλά και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι κάθε χρόνο οι θλιβερές φωτογραφίες στα αεροδρόμια και τους σταθμούς να γίνονται λιγότερες με την ελπίδα να εξαφανιστούν ».