Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ντροπή: η κυβέρνηση κόβει τις εκπαιδευτικές άδειες !!!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην χορηγηθούν φέτος νέες εκπαιδευτικές άδειες. Η ενέργεια αυτή τινάζει στον αέρα τόσο τον προγραμματισμό των συναδέλφων όσο και την αντικειμενικότητα των κρίσεων των στελεχών δεδομένου ότι με αυτή την απόφαση δημιουργούνται υποψήφιοι δύο ταχυτήτων: αυτών που έκαναν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές με εκπαιδευτική άδεια και αυτών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσκολίες για να τις πραγματοποιήσουν. Σ' αυτό το πλαίσιο οι καθηγητές που υπηρετούν σε περιοχές που δεν υπάρχουν πανεπιστήμια, όπως είναι όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή να ολοκληρώσουν το διδακτορικό τους.
Επίσης, πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα έχουν υποχρεωτικά απογευματινά μαθήματα με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας που εργάζονται σε εσπερινά σχολεία να μην έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν.
Η απόφαση της κυρίας Διαμαντοπούλου αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα στον έλληνα καθηγητή του δημόσιου σχολείου και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.
Τα μέτρα του ΔΝΤ οδηγούν τους εργαζομένους σε απόγνωση και την παιδεία σε πλήρη απαξίωση. Ας δούμε όμως τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για τις εκπαιδευτικές άδειες λίγο πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές:
"...η Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα ενθαρρύνει με διάφορα μέτρα την Πανεπιστημιακή Παιδεία των στελεχών όχι μόνο στις θετικές αλλά και στις ανθρωπιστικές επιστήμες και θα εισαγάγει σε μεγάλη κλίμακα το θεσμό των εκπαιδευτικών αδειών. Θα εξασφαλισθεί ακόμα η δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδικότητά τους..."
 
ΠΗΓΗ: http://www.estefos.blogspot.com/