Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 29-06-2010

 

 

Να εντείνουμε την οργάνωση της γενικής απεργίας 29 Ιουνίου 2010

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα σφαγιάζει θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Καταργεί 14η και 13η σύνταξη, μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τις επικουρικές συντάξεις, επαναφέρει το ΛΑΦΚΑ, αυξάνει τα όρια ηλικίας μέχρι και 15 χρόνια κλπ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η επιτυχία της απεργίας της 29/6/2010 καθώς και των απεργιακών συγκεντρώσεων (η κεντρική είναι στο Πεδίον Άρεως 11 πμ) έχουν καθοριστική σημασία για την πορεία των πιο ζωτικών δικαιωμάτων μας αλλά και των αγώνων μας.

Επειδή οι αντικειμενικές συνθήκες και δυσκολίες της περιόδου αλλά και η επιβάρυνση του κλίματος (με την καταδικαστέα χθεσινή δολοφονική ενέργεια, την εντεινόμενη επίθεση στους συνδικαλιστικούς αγώνες κ.α.) καθιστά ακόμη πιο περίπλοκη τη συγκυρία, είναι ανάγκη :

1. Το Σαββατοκύριακο και η Δευτέρα να αξιοποιηθούν για ένα έκτακτο πρόγραμμα κινητοποίησης των συνδικαλιστικών στελεχών σε δευτεροβάθμιο, πρωτοβάθμιο επίπεδο, σε κάθε Νομαρχιακό Τμήμα με κάθε τρόπο – μέσο (τηλεφωνικές επικοινωνίες, e-mail κλπ) καθώς και παρουσία σε υπηρεσίες που λειτουργούν το Σαββατοκύριακο, απόγευμα, νύχτα.

2. Να ενισχυθούν τη Δευτέρα οι παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας με οποιαδήποτε μορφή (συγκεντρώσεις, περιοδείες κλπ) ανεξάρτητα εάν προηγήθηκαν ανάλογες δραστηριότητες.

3. Η κάθε Ομοσπονδία, Σωματείο να οργανώσει συγκεκριμένα τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις με δυναμικό τρόπο (προσυγκεντρώσεις, πανό κλπ) για να εξασφαλιστεί ισχυρή αγωνιστική συγκρότηση των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Απέναντι στο σάρωμα, το μηδενισμό και την ισοπέδωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων η 29/6/2010 πρέπει να αποτελέσει σταθμό ανατροπής της αντεργατικής – αντιασφαλιστικής επίθεσης. Σταθμό ειρηνικής αγωνιστικής δύναμης που δημιουργεί αποτελέσματα για την προστασία δικαιωμάτων, δημοκρατικών ελευθεριών, συνέχειας των κοινωνικών αγώνων.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ,

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.