Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η εξαθλίωση των καθηγητών βελτιώνει τη δημόσια εκπαίδευση



Η κυρία Διαμαντοπούλου λέει ότι θα κλείσει την ψαλίδα ανάμεσα στα δημόσια σχολεία και τα καλά ιδιωτικά. Πολύ ωραία !!!
- Δεν μας λέει όμως αν τα τμήματα θα παραμείνουν 30άρια, αν θα σταματήσουμε να κάνουμε μάθημα σε κοντέινερ, αν θα χτίσει νέες σχολικές μονάδες, αν θα κλείσει τις αίθουσες διδασκαλίας στα υπόγεια.
- Δεν μας λέει αν θα κατασκευάσει σχολικές βιβλιοθήκες σε όλα τα σχολεία, αν θα εξοπλίσει τα εργαστήρια, αν θα αναβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση.
- Δεν μας λέει αν θα διορίσει διοικητικούς υπαλλήλους ώστε όλοι οι καθηγητές να επιτελούν το διδακτικό τους έργο.
- Δεν μας λέει αν θα δώσει σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές φορητούς υπολογιστές, αν θα βάλει σε όλες τις τάξεις διαδραστικούς πίνακες.
- Δεν μας λέει αν θα σταματήσει να δίνει στους εκπαιδευτικούς μισθούς πείνας, αν θα δώσει εκπαιδευτικές άδειες σ' όσους θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές.

Οι καθηγητές βαρέθηκαν τα παραμύθια για αναβάθμιση της παιδείας, ψηφιακές τάξεις κ.ά.. Το μόνο που βλέπουμε είναι να βυθιζόμαστε στην ανέχεια, στη φτώχεια, στο εργασιακό και ασφαλιστικό αδιέξοδο, στην απελπισία. Δεν αντέχουμε άλλο τους κυβερνητικούς Ιαβέρηδες που δεν σταματούν να καταδιώκουν και να τρομοκρατούν τον εκπαιδευτικό κλάδο. Αν η κυρία Διαμαντοπούλου πιστεύει πώς η εξαθλίωση των καθηγητών και η κατατρομοκράτησή τους θα βελτιώσει την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, τότε ναι, είναι πράγματι σε πολύ καλό δρόμο !!! 

από το blog ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΕΦΟΣ