Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Οι δικοί μας … Ηρακλειδείς

 

Δεν είναι μόνο ο κ. Καρατζαφέρης και η κ. Μπακογιάννη που επιχειρούν να καρπωθούν αμφίβολα και πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη συνεργαζόμενοι με τον κ. Παπανδρέου. Τα πλάγια βήματα και οι ανακυβιστήσεις είναι της μόδας και στο “μικρόκοσμο” των καθηγητών της Δωδεκανήσου, ενδεχομένως και σε ολόκληρο τον κλάδο μας.

Άνθρωποι που ευνοήθηκαν όσο ελάχιστοι από την παράταξη, “σκληροπυρηνικοί δεξιοί” που κατακεραύνωναν τους “χλιαρούς πραγματιστές”, “πασοκοφάγοι” και “νεοδημοκράτες από κούνια”, είναι έτοιμοι να αποβάλλουν ακόμη και το τελευταίο φύλλο συκής που καλύπτει την αξιοπρέπειά τους, προκειμένου να λουστούν στις ευεργετικές ακτίνες του “πράσινου ήλιου που ανέτειλε!” Κομματόσκυλα κινούμενα από μικροσυμφέροντα, προσπαθούν να μετακομίσουν στο διπλανό χασάπικο για κανένα κόκκαλο.

“Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει το κόμμα των αξιών και των αξίων”, έχει πει επανειλημμένα ο Αντώνης Σαμαράς. Οι Ηρακλειδείς μας, όμως, όχι μόνο δεν πιστεύουν σε αξίες, αλλά και των περισσοτέρων η αξία είναι σοβαρά αμφισβητήσιμη. Ας τους αφήσουμε, λοιπόν, στη χατζηαβατική μιζέρια τους, να επικροτούν την αυτοαξιολόγηση, καθώς και κάθε άλλη αντιδραστική μπαρούφα που εκπορεύεται από το υπουργείο παιδείας. Τόσο μπορούν, τόσο πράττουν.

Άλλωστε, μας διευκολύνουν.

Αντί να τους δείξουμε εμείς την πόρτα, την ανοίγουν — σαν έτοιμοι από καιρό— και φεύγουν από μόνοι τους.

Κώστας Πράπας, πρόεδρος ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Δωδεκανήσου