Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε για τις σημερινές δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου στα ΝΕΑ


ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                    
http://12dake.blogspot.com/
Email: 12dake@gmail.com


 ΡΟΔΟΣ, 24/6/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
ΤΗΣ κας ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δια της κυρίας Διαμαντοπούλου συνεχίζει με τρόπο προκλητικό να υπόσχεται πράγματα στον ελληνικό λαό που ούτε είναι σε θέση να υλοποιήσει ούτε πιστεύει σε αυτά. Στα ΝΕΑ της 24/6/2010 η Υπουργός Παιδείας υπόσχεται ότι θα κλείσει την ψαλίδα μεταξύ των δημόσιων σχολείων και των καλών ιδιωτικών.
Η κ. υπουργός αφού «τσουβαλιάζει» τους μαθητές σε τμήματα των 30 ανά τμήμα, τώρα θέλει να αναβαθμίσει το επίπεδο των σπουδών τους. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας των «πράσινων υποσχέσεων» επικοινωνιακού χαρακτήρα παρά ουσίας.
            Αντί να γίνουν σοβαρές προσπάθειες ώστε να σταματήσουν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και υπόγειες αίθουσες η κ. Διαμαντοπούλου μέσω συνεντεύξεων προβαίνει σε ένα κουραστικό και χιλιοειπωμένο πακέτο υποσχέσεων .
            Την ώρα που η επαγγελματική εκπαίδευση υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, που δεν κατασκευάζονται σχολικές βιβλιοθήκες και που τα εργαστήρια παραμένουν χωρίς εξοπλισμό τα επικοινωνιακά παιχνίδια μέσω του Τύπου με τελικό θύμα την εκπαίδευση καλά κρατούν.   
- Αλήθεια πότε θα διοριστούν διοικητικοί υπάλληλοι στο υπουργείο Παιδείας ώστε όλοι οι καθηγητές να επιτελούν το διδακτικό τους έργο;
- Πότε θα δοθούν φορητοί υπολογιστές  στους μαθητές και στους καθηγητές και πότε θα μπουν στις τάξεις διαδραστικοί πίνακες;
- Πότε θα σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει στους καθηγητές μισθούς πείνας;
- Πότε θα δώσει εκπαιδευτικές άδειες σε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν να επιμορφωθούν και να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές;
Οι γονείς, οι μαθητές, οι καθηγητές, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας βαρέθηκαν τα παραμύθια του ΠΑΣΟΚ περί αναβάθμισης της Παιδείας. Το μόνο που βλέπουν είναι να βυθίζονται στη ανέχεια, την φτώχεια, στο εργασιακό και ασφαλιστικό αδιέξοδο, στην απελπισία.
            Μετά την απόλυση δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, αφού μπήκε ταφόπλακα στα όνειρα και τα σχέδια τους έρχονται οι παραπλανητικές υποσχέσεις της κυβέρνησης του «λεφτά υπάρχουν» για καλύτερες ημέρες στην εκπαίδευση. Ο ελληνικός λαός τους βαρέθηκε και η απάντηση που θα πάρουν θα είναι σκληρή και πρωτόγνωρη για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

   Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Πράπας                                                         Νίκος Καντιμοίρης