Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΙΖΑΣ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από 9 μήνες στο υπουργείο Παιδείας, η υπουργός μόλις σήμερα αντιλήφθηκε ότι υπάρχει κλίμα αναστάτωσης στην εκπαίδευση. Ίσως, αν σταματήσει την τακτική των τηλεοπτικών μονολόγων και των ψευδεπίγραφων διαβουλεύσεων να καταφέρει και να ακούσει τις κραυγές των εκπαιδευτικών, που βλέπουν το έργο τους να απαξιώνεται και την επαγγελματική τους θέση να επιδεινώνεται τραγικά.
Μεγαλεπήβολοι πειραματισμοί, χωρίς καμία υποδομή να τους υποστηρίζει. Παλινόρθωση του κομματικού κράτους, με πρακτικές που θυμίζουν τις πράσινες κλαδικές του 1981. Αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς, που τιμωρούνται για την προσπάθειά τους να στηρίξουν την εκπαίδευση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας και της ομογένειας.
Ο Σεπτέμβρης είναι πλέον δραματικά κοντά. Αν η ηγεσία του υπουργείου δεν αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την εκπαίδευση, η νέα σχολική χρονιά θα είναι χαμένη πριν καν αρχίσει».