Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Όλες οι αποσπάσεις δεν είναι ίδιες...

Αναδημοσιεύουμε ένα ωραίο άρθρο- καταγγελία των συναδελφων της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Πιερίας:

Προκλητικές Αναντιστοιχίες λόγων και έργων της Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών
«Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι» . Η σοφή λαϊκή ρήση ταιριάζει στην περίπτωση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου σε ότι αφορά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες σχετικά με την δραστική μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, τους πέντε μήνες της παραμονής της στο Υπουργείο Παιδείας, η κ.Υπουργός έχει συστηματικά και κατ’ επανάλλειψη τονίσει σε συνεντεύξεις στον τύπο ότι πρόκειται να απαγορεύσει τις αποσπάσεις σε εκπαιδευτικούς, εφόσον το κενό που δημιουργεί η απόσπαση δεν αναπληρώνεται από συνάδελφο. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε κλίμα αναστάτωσης και φόβου σε πλήθος συναδέλφων μας, και ταυτόχρονα στοχοποιήθηκαν όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ως προνομιούχοι, παρόλο που αρκετοί συνάδελφοί μας δικαιούνται την απόσπασή τους βάσει κοινωνικών κριτηρίων.
Μετά από όλα τα παραπάνω, ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε στις αρχές Γενάρη του 2010 ότι η κ.Υπουργός Παιδείας χορήγησε απόσπαση σε εκπαιδευτικό-και ενεργή συνδικαλίστρια της ΠΑΣΚ ΔΕ Πιερίας, που υπηρετούσε σε Ειδικό Σχολείο του Νομού μας, προκειμένου να στελεχώσει γραφείου βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, - η δε απόσπασή της έγινε δημοσία δαπάνη αφού το κενό καλύφθηκε με την νέα πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού επιβαρύνοντας το Υπουργείο Παιδείας.
Αναγνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε σχέση με τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικά σε παραμεθόριες περιοχές δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων των περιοχών αυτών και θα επικροτήσουμε κάθε πολιτική απόφαση η οποία θα δώσει κοινωνικά δίκαιες και λειτουργικές λύσεις στο ζήτημα των αποσπάσεων και της κάλυψης όλων των κενών.
Διαπιστώσαμε όμως με λύπη μας μέχρι στιγμής και κρίνοντας από την προνομιακή απόσπαση του στελέχους της ΠΑΣΚ από ένα τόσο ευαίσθητο σχολείο όπως είναι το Ειδικό Σχολείο, ότι πρόκειται για εξαγγελίες οι οποίες θα εξαιρούν στελέχη της ΠΑΣΚ!!!!
Καταγγέλουμε την αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων από την κ.Υπουργό Παιδείας. Υποτιμά τον εκπαιδευτικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία η κ.Υπουργός, όταν από τη μια κάνει συνεχείς εξαγγελίες για απαγόρευση των αποσπάσεων και στην πράξη αποσπά το στέλεχος της ΠΑΣΚ στο βουλευτικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με επιβάρυνση στο κονδύλιο προσλήψεων του ΥΠΕΠΘ .



Δ.Α.Κ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας