Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Χανιά: Μαθητές λυκείου «πόζαραν» στο facebook με εμβλήματα ακροδεξιών οργανώσεων


"Μαθητές, του γενικού λυκείου Ακρωτηρίου στα Χανιά «πόζαραν» στο facebook κάτω από εμβλήματα ακροδεξιών οργανώσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Κύδων» και της τοπικής εφημερίδας «Νέος Κήρυκας» .
Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και της δημοτικής αρχής της περιοχής.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου Δημήτρη Λουπασάκη αναφορικά με αρχικές υποψίες καθηγητών που έγιναν βεβαιότητα, όταν είδαν στο facebook μαθητές τους να ποζάρουν κάτω από τα εμβλήματα.
«Αρχίσαμε να καλούμε τους γονείς και να τους ενημερώνουμε. Οι γονείς δεν το γνώριζαν ενώ ορισμένοι έμειναν έκπληκτοι» είπε, ενώ αναφερόμενος στο τι ακολούθησε δήλωσε: «Στην συνέχεια φέραμε αντιρατσιστικό υλικό και αρχίσαμε να το προβάλλουμε στα παιδιά. Συγχρόνως συγκαλέσαμε το σχολικό συμβούλιο, που είναι το συμβούλιο των γονέων, των μαθητών και των καθηγητών, όπου και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση» .
Ο κ. Λουπασάκης επεσήμανε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία, ενώ τόνισε πως δεν είχαν παρουσιαστεί μαθητές με ακροδεξιές απόψεις τα προηγούμενα χρόνια. «Κάτι συνέβη φέτος. Πρόκειται για παιδιά της πρώτης και της δευτέρας λυκείου. Δηλαδή έρχονται έτοιμα, προσηλυτισμένα από το γυμνάσιο. Η δουλειά γίνεται στο γυμνάσιο, στα μικρά παιδιά, που είναι ευαίσθητα και πολιτικά ακαλλιέργητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουπασάκης..."

(Διαβάστε όλο το άρθρο στο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/03/2010_329276 )