Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η ΝΔ για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
       Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα:

« Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της αποτελεσματικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Αρκεί να τα χρησιμοποιήσει. Από πέρυσι το καλοκαίρι, ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπονται κοστολογικοί έλεγχοι και όχι μόνο έλεγχοι για νοθεία, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής, εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια, σε συνδυασμό με σύστημα εισροών - εκροών.

Μέχρι πέρυσι, για πολύ μικρότερες τιμές στα καύσιμα και μικρότερης κλίμακας προβλήματα, το ΠΑΣΟΚ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του και ισχυριζόταν ότι είχε λύσεις για τα πάντα. Αν δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις ‘’μαγικές λύσεις’’, τουλάχιστον ας εφαρμόσει τις προβλέψεις του νόμου.

Το μόνο, πάντως, που είδαμε μέχρι στιγμής να συμβαίνει είναι ότι περιορίστηκαν για καιρό οι έλεγχοι των ΚΕΔΑΚ, των αρμόδιων, δηλαδή, συνεργείων ελέγχου ».