Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε

love4

Η ΔΑΚΕ ΔΕ, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προσπάθησε να υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις της Μετασυνεδριακής Συνέλευσης.

Προτείναμε να πραγματοποιηθούν περιοδείες των μελών του Δ.Σ της ΟΛΜΕ σε περιοχές εκτός Αττικής, ώστε να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις του κλάδου στους συναδέλφους, να παρουσιάσουμε τις εκτιμήσεις του Δ.Σ στα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν και να καταγράψουμε τις απόψεις των συναδέλφων μας.

Κατόπιν η ΔΑΚΕ ΔΕ πρότεινε στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα που επρόκειτο να εκδικαστεί η προσφυγή του Δ.Σ.Α , της ΑΔΕΔΥ, και άλλων ομοσπονδιών κατά του μνημονίου. Πιστεύαμε ότι με αυτήν την απεργιακή κινητοποίηση, θα καταγραφόταν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο η αντίθεση των καθηγητών στο μνημόνιο και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Δυστυχώς η ΠΑΣΚ και οι αριστερές παρατάξεις (εκτός του ΠΑΜΕ) καταψήφισαν την εισήγηση της ΔΑΚΕ. Λίγες μέρες αργότερα, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την 7 Οκτωβρίου, με το ίδιο πλαίσιο, αποδεικνύοντας έτσι την ορθότητα της πρότασής μας. Δεν προκηρύχθηκε απεργία στις 8 Οκτωβρίου για καθαρά τεχνικούς λόγους(για να μην αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων). Η στάση των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ σαφώς περιόρισε τη δυναμική της απεργίας.

Ακολούθως η ΔΑΚΕ ΔΕ πρότεινε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την 29 Οκτωβρίου, με αιχμή το νέο «ενιαίο μισθολόγιο», που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση από το 2011. Είναι σε όλους γνωστό, από πληθώρα δημοσιευμάτων, ότι το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, δεδομένου ότι είναι το πιο δαπανηρό επίδομα, αφού αφορά μεγάλο αριθμό δικαιούχων(160.000 εκπαιδευτικούς).

Όμως η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ, ΣΕΚ ΚΑΙ ΠΑΜΕ) αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, δηλαδή μετά από ενάμιση μήνα!!!

Στο επόμενο Δ.Σ της ΟΛΜΕ, Η ΠΑΣΚ ΜΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ. Είναι προφανές ότι οι άλλες δυνάμεις εγκλωβίστηκαν στην τακτική της ΠΑΣΚ, για αδρανοποίηση της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση της ΓΣΕΕ για κήρυξη 24ωρης απεργίας την 15 Δεκεμβρίου και η πιθανή κήρυξη απεργίας από την ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα, πιθανά θα οδηγήσει σε περεταίρω αναβολή της ημερομηνίας απεργιακής κινητοποίησης από την Ομοσπονδία.

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΔΑΚΕ ΔΕ.

Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε.